nrk.no

NRK har den beste mobile tjenesten

Kategorier: Mobil & NRK


Dagbladet melder i kveld at NRK har den beste mobile tjenesten. wap.nrk.no er best i konkurranse med VG, Dagbladet, Aftenposten og Nettavisen.

NRK har de beste mobilsidene når det kommer til navigasjon og brukervennlighet, ifølge en ny undersøkelse utført av rådgivningsselskapet Halogen, på oppdrag fra Mediebedriftens Landsforening (MBL). Testen omfatter de fem største nettavisene som har egne sider tilpasset mobilen.

Dette er selvsagt hyggelig lesning for oss i NRK, så tusen takk! Juryen sier dette om NRKs mobilsider:

Positivt: Presis og forseggjort layout, god prioritering av innhold, egen tekstversjon, løsningen har en klar «mobil identitet», god navigering på underseksjoner, ikke understreking av lenker gir bedre lesbarhet

Negativt: Kunne hatt eget søk, artikkelvisning kunne vært bedre, ikke dato på nyheter.

Vi holder allerede på med et prosjekt for å forbedre kraftig det vi vel nå kan kalle Norges beste mobile nettsted. 😉 Og der kommer du inn i bildet. For akkurat som med Nett-TV så har vi veldig lyst på tilbakemeldinger. Hva funker? Hva funker ikke? Hva savner du? Hva må vi for alt i verden ikke forandre? Hva skal det være mere av? Mindre av?

wap.nrk.no

NRKs wapside

14 kommentarer

 1. Dere har ingen reklame! Det er noe jeg elsker dere for. Og i tillegg har dere nyhetsartikler av kvalitet, ikke sånne tulleartikler om Britney Spears osv som Dagbladet og VG har. Spesielt førstnevnte.
  For min del er jeg uhyre sparsom på kronene når jeg WAP’er, og ønsker å bruke minst mulig dataoverføring, og da er det irriterende med unødvendig reklame og «nyheter».

  Svar på denne kommentaren

 2. Bjarne Sverkeli

  Gratulere med kåringen. Jeg er tilbøyelig til å være enig, og har fulgt med på utviklingen i fem-seks år, og synes dere har vært veldig flinke til å utvikle produktet. Foruten Wikipedia, som er godt tilpasset mobilen, det ultimative oppslagsverk når du sitter på puben og forsøker å komme på hva hovedstaden i Burkina Faso heter, er NRK det desidert hyppigst besøkte mobilnettstedet mitt.

  Jeg er godt fornøyd, men har ett ønske jeg sikkert har mange med meg på: Jeg vil ha stillingen i Brannkampen rett i fleisen med en gang jeg åpner siden når ukens serierunde er i gang.

  Svar på denne kommentaren

 3. Skulle inderlig ønske at trafikksidene virket bedre og var mer oppdatert. Har ofte sittet i bilkø og prøvd å finne ut hvorfor det er kø, om det vil lønne seg å kjøre en annen vei eller om det gir seg om 2 minutter eller hva. Har funnet mer oppdatert stoff på nrks lokale nettsider, men når jeg kjører bil er jeg først og fremst i bil, deretter på E6, men ikke i østfold, om du skjønner hva jeg mener.

  Svar på denne kommentaren

 4. Hei, gratulerer!

  Underlig at jeg synes at alle andre er bedre enn NRK på mobil da… I min Nokia N80 ser det ganske grisete ut.
  Ta gjerne kontakt med meg for redaksjonelle meninger :=)

  mvh Esben, NYDI

  Svar på denne kommentaren

 5. Hei og gratulerer!
  Hva med ‘min side’: været i gamle oslo, alt om Viking – norges beste fotballlag, min egen tv-oversikt (og ikke bare NRKs kanaler!).. skjønner? Kanskje noe med gps også?

  Svar på denne kommentaren

 6. Asbjørn Ulsberg

  Enig i at wap.nrk.no er bedre enn mye annet, men herregud så mye dere har å gjøre fortsatt! Tabeller til oppbygning av design? Hallo? De fleste mobile nettlesere har i dag støtte for CSS. Og WAP? Hvor mange mobile nettlesere har i dag ikke støtte for vanlig HTTP og XHTML eller HTML? Og hva med å slenge dere på bølgen og gi mobilversjonen domenenavnet m.nrk.no istedet?

  Når utviklingen går langt nok kan dere drepe nettstedet fullstendig, da nrk.no bør fungere like godt både på mobil og skrivebord. Dette krever imidlertid at dere lager et eget stilark for mobile enheter (tips: media=»handheld»), optimaliserer strukturen en del og gzipper alt innholdet dere sender ut (noe dere også bør gjøre på mobilversjonen i dag).

  Stilarket til wap.nrk.no er heller ingen vakker lesning og det er kriminelt at det må bli lastet ned hver eneste gang man gjør en sidevisning på wap.nrk.no (fordi wap.nrk.no/mobilportal/include/1100.jsp ikke sender noen Last-Modified eller ETag HTTP headers). Det er fortsatt mye jeg ikke nevner som burde vært gjort, så det er bare å ta kontakt, så kan vi godt se på det sammen! 😉

  Svar på denne kommentaren

 7. Bjarne Sverkeli

  Hmm. Når jeg tenker meg om, så har ikke jeg brukt wap.nrk.no på et par år, etter at jeg fikk min første mobil med fargeskjerm og støtte for http. Jeg bruker Opera Mini, og surfer galant på nrk.no…

  Svar på denne kommentaren

 8. Jøss, virker wap.nrk.no? Jeg prøvde jevnlig å bruke tjenesten i sommer, da man ofte har mest bruk for mobile nettsteder, men det fungerte overhodet ikke. Var inne og kikket i går, og jo, det så bra ut på min Nokia E61i. Hvordan er det egentlig med jesusPhone? Leser man mobile sider når man ikke er på wifi? Jeg får nemlig min om en drøy uke.

  Svar på denne kommentaren

 9. Sosiale nettverk øker tv-seing

  […] Tvertimot. Med unger som ikke vil sove, karrierer som trøkker hardere enn det sorgløse studentlivet, mann/kone og bikkje – så vil nettets valgfrihet bli enda viktigere. Det er det enda viktigere at du kan se de viktigste sakene fra NRK Nyheter klokka 01.05 når småen endelig sover. Eller oppdatere deg fra mobilen før T-banen kommer. […]

  Svar på denne kommentaren

 10. John Kristian Aasen

  Har litt problemer med min K85oi og nrk mobil tv. Har Tele2 Champion abbonement.

  Når jeg prøver å se mobil tv får jeg enten feilmeldingen om at jeg har en operatør som desverre ikke har tilgang til denne tjenesten.

  Hvorfor det?

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.