nrk.no

Synkroniser Google Calender mot mobilen din

Kategori: Mobil


GooSync

Vi skrev i forrige uke om nettstedet GSMSync.net som lar deg synkronisere kontakter, kalender og notater fra din mobiltelefon til en server på nettet. Hendig som backup og ved bytte av telefon.

Flere av oss som bruker Google Calender har i lang tid vært på jakt etter en enkel løsning for å synkronisere denne kalenderen mot kalenderen i mobiltelefonen. Det er jo tross alt den som piper i lomma og minner oss på alt vi er i ferd med å glemme.

Her kommer nettsiden www.GooSync.com inn i bildet.

Ved å enkelt registrere seg hos GooSync, velge hvilken telefon man har og autorisere GooSync opp mot sin Google Calender Account, får man pr. SMS en synk profil tilbake, som automatisk legger seg inn på telefonen sammen med de andre synk-valgene man har på telefonen.

screenshot0002.jpg

Når man så kjører denne Synkroniseringen på telefonen, foretas en toveis synkronisering mellom Mobiltelefon og Google Calender.

Gratisversjonen av GooSync lar deg synke 1 kalender 7 dager bakover og 30 framover.

For den nette sum av £19.95 får du et 12 mnd abonnement, med mulighet for 1 års synking framover og bakover, samt muligheten for å synke flere kalendere samtidig.

(Eneste lille hake så langt er at jeg ikke klarer å finne ut hvordan man får skrudd på en automatisk synkronisering på min Nokia N95. Innspill via kommentarer mottas med stor takk 🙂 )

Et alternativ er programvaren GCalSync, som er et open source prosjekt. (Vi fikk imidlertid ikke installert denne da vi prøvde, grunnet feil med sertifikatet…)

8 kommentarer

 1. Til iPhone-brukere med Mac OS: Google Calendar tilbyr RSS-feed. Legg denne i iCal, og sync med iPhone. Voilá.

  Et annet tips er at Google Calendar-kalenderen kan ha flere brukere, som legger inn avtaler osv inn på en felles kalender. Nice å ha en alltid oppdatert kalender (f.eks. klassekalender, familiekalender etc).

  Svar på denne kommentaren

 2. Jeg prøvde Gcalsync på min Nokia E61i, men fikk den ikke til å funke ordentlig. Ble vel sant å si litt skeptisk til å utsette avtaleboka mi, som jeg er totalt avhengig av i det daglige, for et såpass uferdig produkt. Så prøvde jeg Goosync, og ble positivt overrasket over hvor enkelt, kjapt og pålitelig det var. Kjøpte et toårsabonnement nylig – for meg er en Exchange-fri tilværelse vel verdt 130 kroner i året. Og til Ronny-André: feedene i Google Calendar fungerer med alle programmer som støtter iCal-formatet. Jeg bruker det i Evolution på Linux.

  Svar på denne kommentaren

 3. Marius Arnesen (NRK)

  Torben: Jeg vet ikke helt hva du kan gjøre feil, men ta en titt på denne siden:

  newth.net/eirik/archives/001783.html

  og legg evt igjen en kommentar med spørsmål der. Eirik som driver bloggen har tydeligvis en E61i som han bruker mot GooSync. 🙂

  Thordur: Zyb.com ser ut til å gjøre det samme som GSMSync.net, men jeg kan ikke se at den gjør det samme som GooSync med tanke på synkroniseringen mot Google Calender?!?!

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.