nrk.no

Nå ringer folk med iPhone i norske mobilnett

Kategori: Mobil


iPhone Netcom

Nå ringer folk med iPhone i norske telenett. Bildet over viser en iPhone som fungerer på Netcoms mobilnett. Kanskje går Netcom og Telenor bananas?

Hva så?

Det at folk bruker en telefon som egentlig ikke er til salgs her i landet er en sak.

Viktigere er at det viser tydelig at kopisperrer, DRM og hindringer ikke fungerer. Folk vil ikke ha det. Ikke fordi alle nødvendigvis er så anarkistiske av natur. De fleste vil faktisk betale for innhold. Men fordi folk flest sannsynligvis synes de selv er den beste til å bestemme hvordan de skal organisere sitt digitale liv. Enten det nå gjelder mobiler, tv-kanaler, musikk eller film.

Tidligere på NRKbeta:
En iPhone i Norge (lang video!)
Hvorfor du ikke skal gå inn på avtaler hvor du “leier” musikk og film
NBC trekker seg fra iTunes
Musikk uten DRM fra Amie street
Kjøp musikk uten kopisperre
7digital – musikk uten kopisperre
Amazon selger musikk uten kopisperre
iTunes musikk uten kopisperre

11 kommentarer

 1. Bjarne Sverkeli

  Veldig bra. Jeg skrev selv et blogginnlegg om iPhone i går, der jeg spekulerer litt over fremtiden til iPhone i Norge. Det må jeg oppdatere nå gitt.

  Men en viktig ting å ha i bakhodet når man hyler opp om «kontroll og eierskap over egne ting» når det gjelder mobiltelefoner: Telenor og Netcom og de andre operatørene gjør det jo faktisk mulig å kjøpe svinedyre telefoner til en rimelig penge. Svært mange hadde tuslet rundt med temmelig kjipe dingser i lommen hvis ikke det var for denne subsidieringen. Det er jo fritt frem å kjøpe en telefon uten operatørsperre, men er du villig til å betale full pris for telefonen din da? Alle trenger jo en nettleverandør, og ett års bindingstid mot den leverandøren man velger er vel ikke så ille? Jeg skjønner godt at Telenor, Netcom eller AT&T i dette tillfellet, ikke ønsker å delfinansiere din telefon hvis ikke du har tenkt å ringe i deres nett.

  Svar på denne kommentaren

 2. Øyvind Solstad (NRK)

  Godt poeng, Bjarne. Derfor har Telenor i Norge gitt kundene sine et valg: Billig, låst telefon. Eller dyr uten binding.

  I USA har ikke iPhone-kunder fått dette valget. Der må de velge AT&T, og de må binde seg.

  Svar på denne kommentaren

 3. Snakk med Sverkeli » Blog Archive » 1 000 000 solgte iPhones på 74 dager

  […] Oppdatert 12. september: NRKbeta forteller at det nå er nordmenn som har klart å koble seg på Netcom sitt nett ved å bryte AT&T sin kopisperre på iPhone. […]

  Svar på denne kommentaren

 4. Det er jo de «billige» en-kroners-telefonene som Telenor og NetCom tjener rått på, for de er ikke så billige som folk tror. De kommer gjerne med dårlige abonnementsbetingelser også.

  Selv har jeg iPhone, og den er MYE billigere enn tilsvarende telefoner på sitt nivå. Jeg kjøpte en HTC S710 tidligere i sommer, som ikke har halvparten av funksjonene jeg har i iPhone, og HTCen kostet dobbelt så mye i tillegg.

  Svar på denne kommentaren

 5. Martin Bekkelund

  Det kommer en hel post på mitt nettsted om ønsker til NRK Nett-TV. Hadde egentlig tenkt å poste en kommentar, men den ble så lang at jeg skriver like gjerne en egen post og legger igjen et trackback.

  Ellers kan jeg bekrefte at «norsk» iPhone fungerer fantastisk i norske nett. Bilder og info kommer på nett i løpet av kort tid.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.