nrk.no

DR velger MPEG4/H.264

Kategorier: Streaming & Video


Danmarks Radio har etter pålegg fra det danske kulturdepartementet bestemt seg for å tilby sine programmer i MPEG4/H.264 i tillegg til Windows Media Video:

DR har i løbet af 2007 gennemført tests med alternative videoformater. Og vi regner med at kunne tilbyde MPEG4 H264 som supplerende format i løbet af efteråret 2007 – i første omgang for DRs livekanaler DR1 og DR2. Dette vil øge tilgængeligheden for de 3-5 procent af danskerne, der benytter enten Linux eller Mac som styresystem.

Det betyr at danske nettbrukere vil få et bedre tilbud, siden MPEG4/H.264 fungerer uavhengig av plattformer, og er en åpen standard. Diskusjonen i forhold til dette i NRK foregår flere steder her på NRKbeta, både under artikkelen «Ny Nett-TV fra NRK» og under artikkelen «Flash 9 støtter H.264». Vi tar gjerne i mot dine idéer og synspunkter på dette også.

Takk til Anders for tipset!

4 kommentarer

 1. NRK som allmenkringkaster bør da ikke være i tvil om å velge en nett-TV standard alle kan se!

  At man har vært uklok nok til å lage så mange klipp i Windows Media Video tidligere bør ikke være noe argument for ikke å skifte linje. Da betyr det bare at man allerede er i lomma til Microsoft og det synes jeg ikke NRK kan være bekjent av.

  Gå for åpen og plattformuavhengig nett-TV NÅ!

  Svar på denne kommentaren

 2. Joda, opensource-ting er flott, men det bør uansett velges en åpen og standardisert standard, fremfor, eller i tillegg til, det proprietære formatet NRK benytter seg av i dag.
  I starten tilbød både NRK og TV2 nett-tv i WMV, QuickTime og Real. Da var der i alle fall flere formater å velge mellom. Og som nevnt over, bør NRK som allmennkringkaster tilby alle sine tjenester i formater som alle kan benytte seg av.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.