nrk.no

Second Life – for real

Kategori: Moro


Jeg er blant dem som har tenkt at en av disse dagene burde jeg sjekke ut dette Second Life. Men samtidig har jeg hatt en følelse av at flesteparten der inne er næringslivsfolk, som tror de er down with the kids, når de holder møtene sine der.

Vel, det ser ikke ut til at jeg har gått glipp av så mye.

PS. Thordur minner oss på om Get a First Life

5 kommentarer

 1. Som bransjenisse kan jeg absolutt støtte din følelse av at second life har blitt en corporate greie for å vise at vi skjønner ajax og webtonull og sånn…

  Jeg tror det stammer fra at Jupiter og en del av de andre analytikerene begynte for et års tid siden å inkludere et par powerpointslides om SL i sine presentasjoner som kjøres for ledergrupper og styrer hvor de forteller hva som skjer og kommer til å skje på nett. Dette blir så plukket opp av informasjons- og markedsmanagement som så prøver å kapitalisere på dette for å følge med i tiden og være «down with the kids».

  Svar på denne kommentaren

 2. Nåja folkens. Var da svært for en negativitet.

  Jeg må så klart først innrømme at jeg sliter med å komme meg igang med Second Life selv. Lag er en ‘pain in the ass’ og tja – har ikke så stort behov for å være så ufattelig sosial for tiden at lysten til å involvere meg så innmari bare ikke er helt tilstede.

  Men jeg har merket meg at det er lite av foredrag og artikler her i Norge som fokuserer på det som absolutt er best med Second Life. Det går ann å være en casual ‘statsborger’. Det er altfor mye fokus på det at du kan ‘leve’ et ‘andre’ liv. For meg er ikke det akkurat det som lokker med Second Life – slike ting er mer forbeholdt ‘ekte’ MMORPGs.

  Men jeg liker å ha en avatar der. Nå skal jo William Gibson komme ut med en ny bok – og da er det mange aktiviteter i Second Life. Blandt annet skal han tale og de skal vise filmen hans «No Maps For These Territories». Dette er kanskje PR og en måte for Penguin å fange interesse for å få mer penger – men dette er slik jeg liker min underholdning. Et sted som ønsker velkommen andre medieformater som film, musikk og ikke minst websider. Det er folk som starter biblioteker der inne hvor det er UTROLIG lett å få informasjonen du søker på en multimedial måte. Og jeg syns Slurl er et mesterverk av en oppfinnelse. Jeg kan sitte og lese om en kunst utstilling på en webside og klikke meg inn til en 3D utstilling uten å slite meg gjennom skog og mark for å finne den.

  Denne filmen er en god representasjon av hvordan jeg selv er i Second Life, jeg har fortsatt ikke giddet å kjøpe meg noe klær eller prøvd å lage noe – men jeg får med meg et par gode foredrag, utstillinger og konserter i ny og ne (mens jeg kolliderer i alle og alt). Veldig mye takket være slurl – syns den er herlig.

  Ikke vær fullstendig imot Second Life – det er masse bra med det og – og jeg tror det vil bare bli bedre. Mener det er riktig når folk betegner det som et 3D web område. 😉

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.