nrk.no

Trendkart for 2007

Kategori: Nettjenester


Information Architects Japan lagde i fjor et trendkart for det nye nettet. Det ble veldig omtalt, og nå er 2007-versjonen kommet.

Trendmap

(Utsnitt fra Informatin Architects Japans trendkart over nettet)

Kartet baserer seg på Tokyos t-banekart, og har alle de viktige aktørene på det nye nettet satt inn som stasjoner. Stort sett engelske nettsteder, men…

While the focus is still on English language websites (because that is where it’s at), we have added some Japanese sites (a mystery to most of you gaijin), some German sites (yeah, there are some popular ones) and a Chinese line (the second Internet).

Morsom betegnelse, Kina=»det andre internettet». Kartet gir deg en bra oversikt over hva som er av viktige aktører på nettet, og hvordan de forholder seg til hverandre. Det finnes en klikkbar versjon der du kan klikke deg til nettstedene, og en A3 pdf-versjon.

Endel småspark til industrien har de funnet plass til. Noen høydepunkter:

  • Microsoft has moved to Ikebukuro, the secret prostitution magnet.
  • “You” are in the Emperor’s palace, in the center of the network.
  • Ze Frank ended up close to the German carousel.
  • Skype has conquered a place that doesn’t exist.

De har lagt en værmelding på hvert av firmaene, og gitt dem score etter hvor «moderne» de er på nettet. Facebook er f. eks. Web 2.5 mens BBC er Web 1.0. Det tordner på Microsoft og regner på Yahoo!, mens solen skinner på WordPress og Facebook.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.