nrk.no

Safari for Windows

Kategori: Windows


Safari er Apples nettleser for Mac. Nå kan du bruke den på Windows XP og Vista. Du kan laste ned den nye versjonen av Safari, kalt Safari 3, på apple.com/safari.

Safari for windows

Safari har i dag en markedsandel på rundt 5%, mot rundt 70% for Internet Explorer, og ca 15% for Firefox. Ved å lage en versjon av Safari for Windows, håper Apple å øke markedsandelen for Safari, og dermed vekke folks interesse for det de mener er kvalitetsprogramvare. Dette har de i stor grad lykkes med i iTunes. Over 1 million laster ned iTunes hver dag, noe som er dobbelt så mye som laster ned nettleseren Firefox.

Slik jeg forstår det skal man nå få lastet ned Safari automatisk når man laster ned iTunes. Litt sleipt egentlig, siden man da får med noe man ikke «har bestilt». Det fungerer slik allerede. Laster du ned Quicktime for Windows, får du automatisk med iTunes. Og omvendt. Så kan man diskutere om der er frekt eller praktisk.

Dobbelt så rask?

Apple sier at Safari er dobbelt så rask som Internet Explorer, og mye raskere enn Firefox også. Fra min egen erfaring så er Safari for Mac mye raskere enn Firefox. Det finnes utrolig mange ting man kan gjøre med Firefox fordi det finnes såkalte «addons» som gir Firefox nye funksjoner. Men jeg ender alltid tilbake på Safari, fordi den er så mye raskere. Det går rett og slett fortere å vise frem sidene, og det er veldig viktig hvis mange bruker nettet mye.

Det er interessant å se hvordan hastigheten oppleves med Safari for Windows. Meld gjerne tilbake her om du har prøvd!

Hva da med Firefox?

I salen her på WWDC snakker folk om hva som nå skjer med Firefox? Det er lett å tenke seg at Safari for Windows betyr problemer for Firefox. Personlig tror jeg Safari først og fremst kommer til å spise av Internet Explorers markedsandel.

6 kommentarer

 1. Øyvind Solstad (NRK)

  Interessant, Bjørnar. Jeg så forøvrig en skikkelig «meta» installasjon i går: En kar som kjørte den nye Mac-browseren Safari på Windows i Parallels på Mac.

  Hehe.

  Svar på denne kommentaren

 2. Andreas H. Lunde

  Testet Safari for Windows såvidt på jobb i går og i dag. Da jeg så at nettleseren ikke klarte å vise dagbladet.no eller vg.no riktig stengte jeg programmet.

  Venter i spenning på neste versjon.

  Skal legge inn Safari 3 på macen hjemme om få strakser.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.