nrk.no

Verden tar bilder…

Kategorier: Foto & Nettjenester


…og du kan se dem i sann tid. Flickrvision er en nettside som viser deg bilder som folk har 1) lastet opp på Yahoos bildetjeneste Flickr og 2) geotagged. Det betyr at du har lagt inn GPS-posisjonen til stedet du har tatt bildet.

Flickrvision

Det er fascinerende å se på (skikkelig produktivitetsdreper). Som TV, bilder spretter opp på forskjellige steder rundt om i verden. Jeg synes fortsatt det er rart å tenke på at alle disse menneskene har vært ute og tatt bilder, noen sekunder etter at de har lastet dem opp på nettet, så sitter vi og ser dem sprette opp på dataskjermer i Norge.

Om du parkerer musa over bildene, vil de bli forstørret (klikk på dem for å få dem bort igjen).

2 kommentarer

  1. Slipp hackerne til!

    […] Billeddelingstjenesten Flickr er et godt eksempel på dette. Der har folk bygget masse ny funksjonalitet rundt de grunnleggende funksjonene som ligger i tjenesten. Og hva hadde Twitter vært uten all den […]

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.