nrk.no

Wow Now??

Kategorier: Konferanser og messer & Uten kategoriMicrosoft har (som vanlig) gått skyhøyt ut i markedsføringen sin i forbindelse med den årlige Consumer Electronic Show i Las Vegas.

I år er slagordet «The Wow starts Now!», med tydelige henvisninger til optimismen (og mest sannsynlig lettelsen) rundt lanseringen av Windows Vista.

Microsoft’s stand på CES er imidlertid SVÆRT slunkne saker. Av nyheter å melde er det lite spennende. Noe stikker seg heldigvis ut fra haugen med gjespe-nyheter…

1. Windows Home Server

Windos Home Server er en serverboks beregnet for hjemmemarkedet. Her kan du gjøre backup av alle dine filer, samt gjøre opptak av tv-programmer, lagre musikk og dele bilder med venner og bekjente.

Foreløpig finnes det kun et fysisk produkt med softwaren installert, men Microsoft lover at flere leverandører har bokser på vei.

Slik produktet ser ut nå, kan det faktisk hende at Microsoft har begynt å iallefall prøve å lage noe som fungerer «out-of-the-box»… Prisen vil etter alt å dømme ligge mellom 500-1000 USD, avhengig av hvor mye lagring du bestiller.


2. XBOX 360 som Set-Top box for Microsoft IP-TV

Dette er forsåvidt spennende greier. Microsoft IP-TV er et komplett system av servere, enkodere og set-top bokser som muliggjør distribusjon av video over IP nettet i et lukket nettverk.

Eksempelvis kunne feks. NextGenTel, Telenor, eller noen av de andre bredbåndsleverandørene i Norge, satt opp et slikt system i sitt lukkede nett for distribusjon av video over IP

Dette systemet har Microsoft hatt i årevis. Systemet har svært gode interaktivitets muligheter, Sann VideoOnDemand, støtte for HD-tv og krypering med Microsoft DRM i software.

Nyheten i år er altså at Xbox 360 nå kan fungere som en set-top boks, eller mottaker om du vil, i dette systemet.

Så da er det vel bare å vente på at Telenor og NextGenTel går til innkjøp av herligheten… 🙂

3. Guitar Hero II for XBox 360.


Endelig kommer en av fjorårets definitive vinnere på spillfronten (Iallefall for oss som har rundet 30, og aldri fikk spille i rockeband) for Xbox 360.

Ut over dette er det selvsagt demoer på demoer av Windows Vista… Men hva er det egentlig som er nytt???

Ny fet grafikk. GREIT. Widgets. Fint det. Lydeffekter en eller annet gammel rockegitarist har brukt nesten 2 år på å mekke…. Jaha?!

SORRY Microsoft. Dette holder ikke….

Vi hadde forventet oss MYE mer….

1 kommentar

  1. Martin Bekkelund

    Vista — et blindspor?…

    For litt over et år siden lanserte Microsoft Windows Vista for bedriftsmarkedet. Siden den gang har jeg undret meg over hvorfor man skal kjøpe Vista, og siden konkludert med at Vista er en Windows-versjon man fint klarer seg uten.
    Hvor ble det av Wo…

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.