nrk.no

Slutt for ringetoneindustrien?

Kategorier: Mac & Mobil


Riingetoner

En interessant «bi-effekt» av den nye Apple iPhone, er at ingen med iPhone vil ha behov for å kjøpe ringetoner. For hvorfor skulle du det, når du har HELE musikkarkivet ditt fra iTunes et fingerpek unna? All musikken du har på telefonen kan nemlig brukes til ringetoner, og skulle det bli for lite: Start opp Garageband og lag din egen.

Skulle du ønske deg en ny låt, så kjøper du den kanskje i iTunes store. Og bruker den både som «vanlig» låt og som ringetone.

For teleselskapene er dette en vanskelig nøtt: Skal de gå inn på avtaler med Apple om enerett på iPhone i utvalgte områder? I USA får man den første tiden bare iPhone med Cingular. Den selges heller ikke uten abonnement.

Om Telenor eller Netcom skulle ønske en slik eksklusiv avtale i Norge, må de ha i bakhodet at iPhone-brukerne neppe kommer til å kjøpe ringetoner. Men sannsynligvis bruke mye GPRS-trafikk siden det er så avansert internett-teknologi i telefonen.

Så i beste fall vil det bli en vridning i hva og hvem som tjener penger på mobiltelefonbrukerne. Siden iPhone kjører et fullgodt operativsystem, så tar det neppe lang tid før de første avansert spillene kommer. Ut med komponistene, inn med programmererne…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.