nrk.no

Bittorrent fra NRK


Denne siden er fornyet siden den opprinnelig ble publisert. Det er derfor ikke nødvendigvis sammenheng mellom hele innholdet her og alle kommentarene. Litt om den siste oppdateringen: Hva skjedde med bittorrent?

Minutt for minutt

Bergensbanen

Streaming: bergensbanen-minutt-for-minutt
Torrent: Bergensbanen-minutt.for.minutt.torrent
Torrent (ProRes 246 GB): Bergensbanen.ProRes422.Nrk.mov.torrent

Flåmsbanen

Streaming: flaamsbana-minutt-for-minutt
Torrent: Flamsbanen.hele.turen.1920×1080.h264.NRK.torrent

Hurtigruten – minutt for minutt

Streaming: hurtigruten-minutt-for-minutt
Torrent: Hurtigruten.x264.1920×1080.NRK2r.torrent

Bybanen i Bergen

Streaming: bybanen-i-bergen-minutt-for-minutt
Torrent: Bybanen.i.Bergen.front.1024×576.50p.h264.Nrk.torrent

Holmenkollbanen

Streaming: holmenkollbanen-minutt-for-minutt
Torrent: Holmenkollbanen.Program.1920×1080.h264.Nrk.torrent

Telemarkskanalen

Streaming: telemarkskanalen-minutt-for-minutt-tv
Torrent: telemarkskanalen.program.1920×1080.x264.nrk.torrent

Nordlandsbanen

Streaming: nordlandsbanen-minutt-for-minutt
Torrent (vinter): nordlandsbanen.winter.torrent
Torrent (vår): nordlandsbanen.spring.torrent
Torrent (sommer): nordlandsbanen.summer.torrent
Torrent (høst): nordlandsbanen.winter.torrent

Birkebeinertrasseen

Torrent: Birkebeinertraseen.1024x576p50.3Mb.h264.NRK.torrent

Radioresepsjonen

Streaming: radioresepsjonen
Torrent: Radioresepsjonen2006.torrent
Torrent: Radioresepsjonen2007.torrent
Torrent: Radioresepsjonen2008.torrent
Torrent: Radioresepsjonen.Bonusmateriale.torrent

455 kommentarer

 1. Mulig det er jeg som ser litt dårlig, men hvor er direktelinkene?

  «Du finner direktelinker til episodene nederst i denne artikkelen. «

 2. Eirik Solheim (NRK)

  Beklager. «Andre alternativer» ble klippet fra originalsaken om Nordkalotten. I den saken finner du direktelinkene…

 3. Øyvind Solstad (NRK)

  Nå har vi fikset det meste, Jarle og Andreas. Det er fredag – det gikk litt fort i svingene her i sted. Si fra om det er mere klabb. =)

 4. Asphaug.info

  Halvseint: Ny torrent fra Nrk…

  Nrk har lagt ut en ny torrent-fil for gratis nedlasting. Denne gangen er det programmet Halvseint.
  ……

 5. Espen Christensen

  Finnes det en mulighet for og legge inn en RSS feed inn i f.eks Miro som gir alle torrents og ikke bare en av seriene?

  Slik at uansett hva dere legger ut av torrents får jeg det opp der?

 6. Øyvind Solstad (NRK)

  @Espen Christensen: Ja, vi har fått ønsker om en felles RSS-feed for alt vi legger ut. Det er noe vi skal se om vi kan få til.

  Hvis vi spoler 3 år fremover, og vi tenker oss at NRK kan legge ut alt egenprodusert innhold som bittorrent, ville dere fortsatt hatt en feed med alt innhold? Alt fra Grosvold til Uti vår hage?

 7. @Øyvind: Ang «Alt fra Grosvold til Uti vår hage»: Ja, en RSS-feed med alt innhold som er lagt ut f.eks. siste 7 dager vil gi muligheten til selv å lage egne filtere som automatisk laster ned f.eks. «Nytt på nytt» hver fredag i bl.a. uTorrent.

 8. Espen Christensen

  Fordelene med en samlefeed er at vi alltid vil merke det hvis vi det kommer noe nytt. Vi har så mye lagringsplass at hvis vi laster ned ting vi ikke vil se er ikke det noe problem, fordelen for dere er jo at vi kommer til og hjelpe til med seedingen også.

  Slik jeg ser f.eks Miro da, så legger man til deres feed som en «kanal» og en kanal i mine øyne er mer en et/en program/serie. Hvis jeg legger til NRK som en kanal vil jeg ha alle programmene.

  Men i fremtidig NRK Miro utgave vil man kanskje ha en slags kanalguide og nyheter i selve programmet, på den måten vil man alltid få med seg om det kommer nye programmer ut på BitTorrent og at man kan legge til feeds på enkelt programmer. Da er kanskje en samlefeed mindre nyttig. (For de som bruker Miro)

 9. PC World-redaktøren»Blog Archive » NRK med samleside for bittorrent-nedlastinger

  […] NRK har lagd en samleside for alle bittorrent-nedlastinger de tilbyr. Du finner den på nrkbeta.no/bittorrent/. […]

 10. Espen Evensen

  Dette er utrolig bra. Eneste jeg savner er at video-fila ligger i en mappe når du laster den ned. Det gjør det enklere å sortere alt i et mediacenter, fordi mappene blir sortert øverst fra a-å, deretter enkeltfiler fra a-å. Fortsett det gode arbeidet. Gleder meg til at denne tjenesten utvider seg.

 11. Hvis det er prosjekter av denne typen jeg betaler lisensavgift for, kan dere gjerne øke den for min del! Supert, og viser igjen at NRK faktisk følger med i tidsutviklingen.. Ikke stopp nå, legg ut mer og mer og mer! Dette blir BRA!

  • Øke avgiften??? Du e jo tog i håve.. Ka me oss så ikkje ser på nrk, MEN MÅ ALIGAVEL BETALA, kan kje DU som SÅ IVRIG betaler tilby nrk å betale et par hundre tusen i avgift så vi andre slipper?
   Det er å følge med i utviklingen, ikke TVINGE folk til å betale.
   Tenkt deg om før du uttaler deg.. endres nrk-avgiften til valgfri, som tv3 å div, så kan di øke an me så mye di vil..

 12. Venter i spenning på om dere noen gang kommer til å legge ut Berulfsens pengebinge og Berulfsens fargerike.

 13. Frode Kleven

  Ang. felles RSS-feed med alle torrents:
  Ja, dette bør være ETT av alternativene. Men man må også huske på at å sette opp egne filtere i bittorrent-klienten vil være en for stor oppgave for mange brukere, slik at man bør kunne abbonnere på enkeltfeeder pr. program også.

 14. Eirik Haatveit

  Å ha en samlet RSS-kilde har både fordeler og ulemper ved seg. Fordelen er at folk da vil ha mulighet til å filtrere det de ønsker ut fra en samlet kanal, mer som vanlig TV, men problemet er at mange da sikkert ender opp med å laste ned mange programmer de ikke ønsker, og sletter dem igjen før de er særlig godt delt.

  Hvor problematisk er det egentlig å legge inn separate kilder? Det blir omtrent å ta opp fra TV, bortsett fra at det her ikke er nødvendig å programmere opptakeren mer enn én gang.

  Det er uansett en fantastisk løsning – å legge ut sendinger i åpent format via BitTorrent – og den bidrar til å styrke NRKs posisjon i den digitale tidsalderen. Når flere av humorprogrammene blir lagt opp, kommer nok bruken av denne tjenesten til å eksplodere.

 15. Øyvind Solstad (NRK)

  Vi leser alle tilbakemeldinger dere legger igjen her. Både skryt, forslag til endringer, ønsker for programmer og andre ting. Tusen takk!

  Vi håper å kunne tilbye MYE mer av NRKs innhold som nedlasting. Og når det skjer, så leser du om det her på NRKbeta først.

 16. Det er fantastisk at NRK gjør dette!

  Hva med en jumbotorrent med alle de 21(?) sesongene av Påskelabyrinten fra P1?
  Det hadde vært flott å kunne høre på alle de gamle sesongene såppas fritt.
  Muligens litt vanskelig hvis de gamle episodene kun finnes på bånd eller noe, men det er jo verdt å spørre. Siden det er påske. 🙂

 17. Hei 🙂

  Er det flere serier av Lars Monsen lagt ut her eller er det bare Nordkalotten?

  Hvis det bare er Nordkalotten, kunne dere ikke ha fått ut alt det andre av Lars Monsen også?

  Utrolig digg det dette gjør her!

  – Tom

 18. Øyvind Solstad (NRK)

  For å samle litt opp angående de forskjellige ønskene dere har: Vi har ingen konkrete planer om å plukke frem ting fra arkivet til distribusjon på bittorrent akkurat nå. Før vi kan få det til, må vi ha avtaler med rettighetsorganisasjonene som gir oss anledning til å f. eks. legge ut tv-programmer der vi har brukt musikk med opphavsrett.

  Lars Monsen Nordkalotten 365 ble valgt som test fordi vi kunne klarere alle rettigheter på forhånd. Vi har foreløpig ingen planer om å legge ut tidligere Monsen-serier på denne måten.

  Det vi derimot HAR planer om, er andre spennende nye prosjekter. Se følg med.

  Vi vil likevel fortsatt ha ønsker fra dere, siden vi stadig forhandler om rettigheter. Så bare fortsett å ønske, eller å kommentere hvordan dere ønsker at vi skal organisere dette.

 19. Øyvind Solstad (NRK)

  Ja, det har vi sikkert. Men er det slik at plutselig er hva som helst fint å se på bare fordi det er som bittorrent? 😉

  Det er vel et poeng at det er bra også? For vi har da sendt et og annet ræl opp gjennom tidene også.

 20. Mener du å si at alt dere har laget 100% selv er dritt som ikke er verdt å se..? 🙂

  Jo, det er klart det er et poeng at det er bra, men det er da andre grunner til å se ting enn at det er stor kunst, også. F.eks. er det mange somm har vokst opp med NRK og som helt sikkert kunne tenke seg å mimre med forskjellige gamle programmer, og andre kan sikkert tenke seg å se ting av ren historisk interesse. Det finnes sikkert mange grunner, og når distribusjonskostnadene deres er så små for slikt, så ser jeg ingen grunn til å holde tilbake bare fordi noen hos dere kanskje mener at det ikke er bra nok. Folk har forskjellig smak..

 21. Øyvind Solstad (NRK)

  Haha, nå overtolker du her. Foreløpig har vi ikke noe system for å legge ut ting som bittorrent annet enn våre egne laptoper, egne kontoer hos Amazon S3, servere som ikke er optimalisert for slikt osv.

  Så den enden av arbeidet er helt manuell.

  I andre enden er det å lete seg gjennom gamle kontrakter, sjekke musikk, osv. Det er MYE jobb. Og ofte i systemer som er lagd år før ord som bittorrent ble oppfunnet.

  Men – som jeg sier: Det kommer nye kule ting. Og vi ønsker å lage et system for alt det bra innholdet vi har laget før. Da må vi løse rettigheter og teknikk før det kan skje i stor skala.

 22. Har ikke dere digitalisert hele radioarkivet deres(eller har planer om å gjør det)? Mener å huske å ha lest noe om det en gang. Hvorfor bare gi tilgang til folk hos NRK når det sikkert er andre der ute så kan ha interesse av det. Er jo litt greiere datamengder å håndtere i forhold til streaming og nedlasting(selv om arkivet er enormt), så en slepper å tenke på teknologier som bittorrent. Trenger jo ikke bare tenke på tv…. Bare en liten tanke som slo meg, jeg forventer ikke at det skal skje med det første.

  Mener forøvrig at på sikt bør hele arkivet for tv legges ut og. Dette vil selvfølgelig ta en del år siden datakraften for encoding er for treg. Men om noen år når ytelsen har bedret seg kan dere kanskje begynne på jobben.

 23. Øyvind Solstad (NRK)

  Det stemmer det, Ruuuty. Nesten alt i NRKs radioarkiv er lagt inn i Nasjonalbibliotekets arkiver. Og vi internt i NRK kan søke i alt sammen, høre gamle klipp osv.

  Som vi har fortalt ofte her på NRKbeta: Vi må ha bedre avtaler med rettighetshavere om publisering av eldre materiale, før vi kan legge det ut hele arkivet. Jeg tror det kommer, for man begynner å tenke annerledes om rettigheter. Det er jo South Park Studios et glimrende eksempel på.

  Og når jusen er på plass, så har vi i NRK en stor jobb å gjøre med presentasjon, søk, tagging, tekniske løsninger osv.

  På mange måter er det en skikkelig nybrottstid. Mayflower har akkurat lagt til ved kysten og vi har bare såvidt satt oss inn i vognene. Hele landet ligger foran oss.

  Takket være alle bra tilbakemeldinger fra dere, tror vi at vi skal kunne lage veldig bra løsninger for arkivene når tiden kommer!

 24. Kommer teknomagasinet (NRK2) som torrent? Jeg fikk sett den først episoden på gammeldags TV, men innholdet lukter det torrent-publikum av, og jeg (vi?) kan jo ikke legge opp livet etter sendetider.

 25. Mats Taraldsvik

  Hvordan er det med materialet fra OL på Lillehammer?

  +1 på radioteater

 26. Øyvind Solstad (NRK)

  @Mats: En ting som jeg nesten 100% sikkert kan love IKKE kommer på bittorrent, er OL på Lillehammer. IOC har superstrenge regler for gjenbruk av bildene fra OL, så selv om NRK var såkalt «host broadcaster» for «the best olympics ever», så må vi betale masse penger selv for å sende det på tv. Og søke for hver gang. Jeg minnes å huske at prisen er 15 000 kroner pr. visning pr. minutt.

  Så kan du selv tenke hva prisen ville blitt og vi skulle lagt det ut til nedlasting… 😉

 27. Mats Taraldsvik

  Ja, jeg fryktet det. Heldigvis har jeg VHS’en, som nå er spilt over til DVD. 🙂

  Radioteateret, da? 😉

 28. Mp4-formatet

  Dette er jo det format Nordkalotten365 er lagt ut i. Problemet er hvis man vil spille dette av på dvd-spiller i heimen. Spillerne er kresne på formater. Min vil ikke ta MP4. Er det ikke ukurant format dere legger ut, eller er grunnen at jeg ikke finaliserer dvd-ene?
  Min spiller spiller divX og Xvid, som er nære formater til MP4.

 29. Mats Taraldsvik

  Trygve,
  det finnes mange gode og enkle programmer for å konvertere til DVD-format. Til linux er min favoritt DeVeDe, som er en frontend til mencoder. Den kan konvertere alt mplayer kan spille av, til DVD-format.
  Når det er sagt, kunne jeg også tenke meg Xvid, som vel er mest utbredt i dag (?)

 30. Mats jeg formoder du med DVD-format mener MPEG? Denne gjøres jo om til VOB ved brenning på dvd.
  Jo, konvertering er greit, men man taper jo litt kvalitet.
  Nå skjønner jeg jo NRK også da, ettersom de siste modellene dvd-spillere spiller MP4 , stort sett alle. Dette er vel et «kommende» filformat.

 31. Har vist sneket seg inn en liten br-tagg i linken til Halvseint – Episode 1 😉

 32. Mysterious M

  For all del, ikke begynn med DivX eller XviD. h.264/AVC er så utrolig mye bedre enn XviD. Spesielt på større oppløsning som jo dere legger ut. For å trekke en sammenligning, det er en grunn til at HD-scenen bruker h.264 mens DVDrip-scenen bruker XviD. Kanskje mest fordi de er gammeldagse.. Regner egentlig med at dere vet det allerede, ser jo på navnesettingen at dere er litt inspirerte.

 33. Hei!
  Topp prosjekt dere har fått i gang, liker virkelig at dere bruker teknologien til dette! Stå på videre og lykke til:)

 34. Mats Taraldsvik

  Trygve: DeVeDe, når du skal konvertere til DVD, lager iso-fil, filstruktur, eller konverterer til MPEG. Du kan velge.

  Kvalitetstapet blir vel ikke så voldsomt?

 35. Vær så snill, legg ut Tekno…

  Fantastisk bra teknologiprogram fra NRK, så lenge siden sist jeg koste meg slik foran skjermen

 36. Veldig bra med mp4torrents, rett inn på ipoden=) Men er det mulig at dere arkiverer dem(.rar/.zip) så de tar litt mindre plass?

 37. @Mads
  Det er ikke noe poeng i å komprimere filmer som allerede er komprimert til rar filer. Bare prøv selv med ei film fil du har så vil du se at du ikke sparer noe plass. Grunnen til at piratene pakker i rar er at filene blir delt opp i flere filer. Dette er nok noe som henger igjen litt i fra «gamle dager» da det ofte ble problem med overføring av filer. Så for å sleppe å laste alt ned på nytt trengte du bare å laste ned den skadde fila på nytt. Med dagens hastigheter på nettet er det ikke så farlig om du må laste ned noe på nytt. Hvis du bruker bittorrent slepper du å tenke på dette i det hele tatt da bittorrent sjekker alle overførte pakker for feil.

 38. Kjempleflott at det blir tatt i bruk ny teknologi til å dele programmer vi alle betaler for uansett! 🙂
  Hadde bare platebransjen og filmbransjen forstått det samme skulle jeg gjerne betalt en fast årssum for det. Men så lenge det man får gjennom iTunes o.l. er gjennomsyret av DRM velger jeg heller å laste ned lovlig gratismateriell fra andre og høre på radio…

 39. Øyvind Solstad (NRK)

  Takk T, vi håper å få satt dette i et større system etterhvert. Følg med på NRKbeta.

 40. Hei på dere! Kan det bli lettere å laste ned nrk-programmer?!……Spør du meg er jeg helt overbevist, dere kan virkelig ikkke gjøre det bedre….Bare legg ut flere programmer for eksempel Borettslaget, jeg fikk desverre ikke sett alle episodene og har sluttet å kjøpe dvd for leeengst.
  Maria

 41. Øyvind Solstad (NRK)

  @Maria, det er ikke bare du som synes det er underlig at filmer skal leveres på plastskiver med lastebiler.

  Dessverre har ikke filmbransjen skjønt det…

  http://nrkbeta.no/enda-en-darlig-ide-som-inkluderer-lastebiler/
  http://nrkbeta.no/enda-en-darlig-ide-fra-platebransjen/
  http://nrkbeta.no/musikk-og-film-pa-plater-er-død/

  Dessverre kan vi ikke legge ut Borettslaget på bittorrent pga. rettigheter. Det skulle vi gjerne gjort, men reglene er nå engang slik.

 42. Andreas Nordal

  Utrolig bra initiativ, NRK!

  Liker å se at NRK følger med i timen, og syntes de fortjener litt oppmerksomhet:
  http://en.wikipedia.org/wiki/BitTorrent_(protocol)#Broadcasters

  Det skulle være liten tvil om at bittorrent er den beste fildelingsteknologien for tiden. Kombinert med et anstendig filformat og høyere kvalitet løser dette alle problemer med nett-TV. NRKs nett-TV er av den typen som består av en håpløst kompleks skog av javascript som spesialbehandler enkelte nettlesere, men er i så måte langt fra de verste. Som bruker av Mandriva Linux 2008.1 kan jeg gledelig melde at det som før var et dagsprosjekt, å se NRK, er mulig ved hjelp av kun medfølgende programvare.

  Er det mulig å legge ut Nytt på nytt også?

 43. Kjempebra dette her. Kan dere legge ut Nytt på Nytt? Eller er det rettighetskrøll med det?

 44. Chris-Andre’ Kjelsnes

  Jeg savner flere episoder med Halv Seint, er det flere i det hele tatt eller?

 45. Øyvind Solstad (NRK)

  Halvseint hadde bare fire episoder denne våren. Alt sammen finner du på

  http://nrk.no/halvseint

  Du får sende mail til de ansvarlige i NRK og be om det lages mer! Eller skrive om det på blogg/Facebbok el.l.

 46. Kommer alt som er på NRK nett tv til å komme på bittorrent? Er lei av Windows Media Player. Bruker vlc, men det er vanskelig. Egenskaper viser ikke alltid hvor filen ligger.

 47. Er det noen som vet noe mer om teksting av Nordkalotten 365? Ble det gjort, eller ble jobben for stor for de stakkars ‘frivillige’ som prøvde seg? Min samboer hadde blitt fryktelig glad…

 48. John Kristian Aasen

  Nå har vi fått mersmak på HD via torrent fra nrkbeta, og vil ha mer! 🙂

  Kommer det mer?

 49. Public netcasting beta | typo(s), tendency and text

  […] Und neben anderen Versuchen, werden bestimmte Sendungen auch über das Peer-to-Peer-Protokoll Bittorrent verbreitet. Dafür mussten bestimmte rechtliche Vorraussetzungen geschaffen werden, aber die NRKbeta-Macher bezeichnen die Bereitstellung von Inhalten per Bittorrent als einen großen Erfolg. Some weeks ago NRK – Norwegian Broadcasting put up one of the most popular shows in Norway on bittorrent. For free, with no DRM, no country restrictions. It has been a huge success and so far about 100 000 episodes have been downloaded by our readers! After being featured on boingboing and digg, Eirik Solheim of NRK was interviewed by the German website Tagesschau. (Quelle) […]

 50. Heisann!

  Hadde vært suuuper digg med Hove konsertene som dere allerede har betalt rettigheter for på H264!

  Hadde seriøst elska det!

 51. Arnstein Bugge

  Hei, sitter i Korea og prøver å følge OL.
  Ikke så lett å få med seg hva som skjer på den norske siden. Får inn Japansk, Koreansk og Kinesisk TV, og da blir fokus stort sett på det de er med på. Prøver å komme inn på direktesendte program fra NRK, men disse får jeg ikke lov å åpne/blir blokkert. Er ikke sikker på hvilken side som blokkerer.
  Men, bittorrent hadde vært helt konge. Da kunne «alle» sett innslagene uansett hvor man er, og jo fler som laster ned (og forsetter med å seede), jo bedre «dekning» har man.
  Noen tanker rundt dette?
  Det burde vært testet nå under OL, hvor belastningen på direktesendte NRK program er svært stor….

 52. Øyvind Solstad (NRK)

  Å legge ut OL som torrent er dessverre helt umulig.

  Det er strenge rettigheter på alt stoff fra OL, og NRK har «bare» rettigheter til å sende live på nettet i Norge. Derfor må vi blokkere IP-adresser utenfor Norge under OL.

 53. Øyvind Solstad (NRK)

  @Sjur: Vi har bare rettigheter til å legge ut konsertee fra Hove som streaming. Dessverre! Dere får sende mail til de respektive plateselskapene og forklare dem hvordan verden fungerer i 2008…

 54. Hei, angående OL som torrent, er det mulig å få åpningsseremonien som torrent? har nettopp kommet hjem fra ferie, og en åpningsseremoni på norsk hadde vært noe 🙂

 55. Ok, det var jo synd. Vet du om åpningsseremonien kommer til å bli sendt i reprise på NRK en gang i fremtiden?

 56. Skal gjøre det, takk for all hjelp så langt, det hadde vært mer fortståelig for ungene å få med seg åpningsseremonien på norsk enn på portugisisk bare, hehe. Men takk for all hjelp og raske svar 😉

 57. Øyvind Solstad (NRK)

  Gi meg fire minutter så kommer det en artikkel her på NRKbeta om hvor du kan se den.

 58. si meg, er trackeren nede? får ikke lastet ned Radio Resepsjonen. Får bare timeout fra Tracker.

 59. Øyvind Solstad (NRK)

  Trackeren er hos Amazon, så det vil i såfall være ganske spesielt. Andre som har problemer?

 60. Hei,
  Hva med og legge ut NRK Radioteateret, det finnes jo så uendelig mye bra med det.
  Dette håper jeg skjer 🙂

 61. Øyvind Solstad (NRK)

  Vi har tidligere lagt ut endel episoder av Radioteatret gratis som podkaster, og i vår var det en konkurranse hvor vi ba folk sende inn manus til mini-krimmer som skal legges ut gratis:

  http://nrkbeta.no/skriv-en-mini-krim-for-radioteatret/

  Stykkene kommer altså til nedlasting på podkast i løpet av høsten. Da kommer du til å lese om det her.

  Problemet med eldre stykker er at det er masse rettigheter knyttet til dem. Skuespillere, musikk, manus osv. Så NRK kan ikke uten videre legge ut Radioteater-stykker på bittorrent. Vi må da forhandle om rettighetene til de som har dem.

  Kanskje skulle det være slik at vi hadde nedlasting med i kontrakter vi skriver med de som har rettighetene? Dette er kompliserte områder for både oss og rettighetshaverne og ingen vel vel akkurat påstå at vi har funnet den perfekte løsningen ennå…

 62. Flott å se at dette tiltaket fortsatt lever.
  Her er noen flere forslag:
  Sett opp en eller fler mailinglister der dere sender mail hver gang en ny torrent er lagt ut.
  Legg ut i frie formater som Ogg Theora/Vorbis (for lossy) og FFV1/FLAC (for lossless) i tillegg til MP4/AAC.
  Legg ut som raw, for oss purister som vil håndtere interlacing selv 🙂
  Legg ut Brennpunkt! Jada, de finnes på nett-tv, men det er jo så dårlig kvalitet der (og det er egentlig ikke en veldig god løsning).

  Dere trenger mer omtale i media. Jeg tror svært mange er interessert i dette, men hvor mange vet faktisk at det eksisterer?

 63. Eirik Solheim (NRK)

  Takk for gode forslag. Vi fikk mye presse da vi la ut Lars Monsens Nordkalotten 365. Rett og slett fordi vi var en av de første kringkasterne i verden som tok i bruk BitTorrent på denne måten.

  Håper vi kan få en ny runde oppmerksomhet når dette tilbudet blir skikkelig formalisert.

 64. Eirik Solheim (NRK)

  @Eivind:
  Vi har nettop flyttet hele NRKbeta til ny server og har litt småting å fikse fremdeles. Alle torrentfilene skal være klare igjen om kun kort tid!

 65. NRKBeta har snakka mykje om den nye dramaserien Himmelblå. Kvifor ligg ikkje denne ute på NRKBeta?

 66. @ øyvind
  prøver å laste ned halvseint episodene men får ikke tracker til å virke. finner ingen seeders. bruker forøvrig utorrent men det skal vel ikke ha noe å si?? nrk burde ha en seeder på servern som var der hele tiden. håper det dukker opp seeders. vil så gjerne ha de episodene på pc. på forehånd takk til alle som kunne tenke logge seg på slik at man får lastet ned. bittorent fra nrk er en super ide…!!

 67. Øyvind Solstad (NRK)

  @ep: Vi jobber med å forberedre trackeren. Beklager at det ikke funker. Vi har nettopp endret serveroppsettet vårt og det er mulgi vi har klabbet det til i den prosessen.

 68. Håper dere får opp tracker som dere bruker til bittorent(amazonaws) snart. Har lastet ned Monsen videoene tidligere, og det gikk kjempefint. Bra hastighet og. Får håpe serveroppsettet deres er oppe å går snart, slik at man kunne fått ned halvseint episodene og. Fortsett med det bra arbeide dere gjør der på NRK…!!!

 69. Som nordmann i utlandet med begrenset tilgang på norsk tv (slingbox fra kjelleren til han far) storkoste jeg med med Nordkalotten i høyformat. Hva med å legge ut tv serien med han duden som padlet kajak i Sør Amerika? (Nei Vent, TV2 det der….)

  Storfornøyd og glad over å se NRK tråkker opp løype!
  Bukker erbødigst!

 70. Dere kan godt legge til Siennas Coming Up-torrents i menyen! Hun er på igjen denne uka med Sexvettregler, regner med det blir litt snakkis denne runder også =)

 71. Eirik Solheim (NRK)

  Vi jobber med å legge over hele vår Nett-TV til Flash og H.264. Men må ta det steg for steg. Følg med her på NRKbeta, så skal vi si fra etter hvert som flere deler av NRKs nett-TV blir lagt over på nytt system.

 72. Øystein Eliassen

  Kanonbra jobba NRK!

  Men det ser ut til at Canal Digital(internett på kabeltv i trondheim) dei siste dagane har tatt i bruk ei form for «traffic shaping» for å drepe torrentar. Resultatet er at alt av torrentar hos meg får ei bandbredde på 0-50kb/s.

  Linja måler 20 mbit ned og 3 opp på dinside.no sitt surfometer.

 73. TONO er ikke slemme og alt som kan stjeles skal ikke deles

  […] HjemHva?Hvem?Hvor?ArkivKontaktTwitterVideoBittorrentWhat is NRKbeta? Browse: Home / Konferanser og messer, NRK, fildeling / TONO er ikke slemme og alt som kan stjeles skal ikke deles […]

 74. carl christian

  Nå som Hunter II snart dukker opp, Hva med å legge ut første sesong som torrent? -Kan kanskje få opp interessen og oppmerksomheten enda mer.

 75. Øyvind Solstad (NRK)

  God ide, men vi har dessverre ikke rettighetene til å legge ut hele den første Hunter-serien som nedlasting. Vi fikk lov til å legge ut den siste episoden som nedlasting, som var en MEGAsuksess. Hele internett i Norge gikk saktere den kvelden da over 50 000 mennesker prøvde å laste ned en 3 GB stor fil. Ynk!

 76. Mats Taraldsvik

  Nyhetene, været og sporten hadde vært noe som torrent(er i RSS-feed)! Dog er det kanskje bare været som ikke byr på rettighetsproblemer?

 77. Øyvind Solstad (NRK)

  Sport er et minefelt når det gjelder rettigheter, og endel av nyhetene er også rettighetsbelagt. Jeg tror vel podkasting er et bedre format for ferskvare som nyheter og sport, og veldig få ville seedet Dagsrevyen fra forrige uke for eksempel.

  Været? Tenker du da på værmeldingen på tv? Det får du vel mye mye mye bedre på yr.no?

 78. Mats Taraldsvik

  Ah, tenkte meg nesten det. Må nesten skylde på et svakt øyeblikk denne gangen – tenkte ikke over at Dagsrevyen allerede var podkast, og været på yr.no…

  Aprops podkaster, så ønsker jeg meg fortsatt P.I.L.S – og gjerne også historiene bak Beatles-sangene – jeg fikk ikke med meg så mange da de ble sendt…

 79. Hei
  Bare lurer på om autofil kan bli lagt ut som bittorent eller er det for mye musikk m.m. som er vanskelig anngående rettighet++? Hadde vært supert om d lot seg gjøre:)

 80. Øyvind Solstad (NRK)

  Du har dessverre rett: Musikk og andre rettigheter gjør at vi ikke kan legge ut Autofil som nedlasting.

 81. Det her er jo helt kanon!
  Bruker LINUX, og Nett-tv har en tendens til ustabilitet. Miro er kanon!

 82. NRK, bittorrent og the Pirate Bay

  […] HjemHva?Hvem?Hvor?ArkivKontaktTwitterVideoBittorrentWhat is NRKbeta? Browse: Home / NRK, fildeling / NRK, bittorrent og the Pirate Bay […]

 83. Jeg vil ha noe god norsk humor på bittorrent! Kan dere fikse det? Noen av de gamle gode sketsjene kansje?

 84. Henrik Christiansen

  Hvis Berserk tl Valhall hadde kommet ut på BitTorrent hadde jeg blitt veldig, veldig, veldig glad!

  Noen sjanse for at dette skjer i overskuelig fremtid?

 85. Alle testklippene fra Nikon D90 på torrent

  […] HjemHva?Hvem?Hvor?ArkivKontaktTwitterVideoBittorrentWhat is NRKbeta? Browse: Home / Foto / Alle testklippene fra Nikon D90 på torrent […]

 86. Hei !
  Fantastisk tiltak fra NRK !

  Jeg har lenge prøvd å finne klipp, eller sendinger fra p-3 programmet ‘Karate’ med brødrene Schau. Ser at dere har lagt ut alt som Radioresepsjonen har laget. Er det noen mulighet for å få ut noe tilsvarende fra Karate ? Gjerne uten musikk, så det ikke er noe pes med div. rettigheter

  Hadde gleda en gammel fan =)

 87. Øyvind Solstad (NRK)

  @Knut: Det er alltid et spørsmål om rettigheter. På underholdning er det vanskelig med rettighetene til skuespillerne og ofte musikken også. Det krever ofte for mye arbeid å legge ut gamle ting uten at NRK først har en generell avtale med rettighetsorganisasjonene.

  @Henrik: I grunnen samme svaret som til Knut – rettigheter. Vi må evt. først få på plass generelle avtaler med rettighetshaverne.

  @Thomas: Takk for skryt! Det er hyggelig! Karate – skal høre med P3…

 88. @Thomas Klart vi burde ha hatt en loop med gode gamle Karate-stikk! Jeg var nett-redaktør for Karate i sin tid, og mangt og mye ble publisert den gangen. De forsvant i dragsuget av en server som gikk ad undas, men et eller annet sted i arkivkroken til P3radio finnes det nok noe. Skal kikke etter!
  I mellomtiden finner du littegranne Kristopher Schau-mimring her, i en sak som ble laget i anledning 15års-jubiléet til P3: http://nrkp3.no/hvor-ble-det-av-howard/

 89. Synd med E6. Så første episode når jeg var hjemme i Norge – og hadde lyst til å se mer.

  Tusen takk for det dere legger ut. Har satt stor pris på Nordkalotten.

  LE.

 90. Hva med å legge ut hele den store reisen?
  Meget bra initiativ fra NRK med torrent. Nå gjelder det bare å utnytte det fullt ut. Håper det skjer FORT!

  TS

 91. Vil det noensinne kunne være mulig å utgi episoder av Beat for Beat på torrent, eller er rettighetene til musikken og artistene som har blitt brukt noe som gjør dette veldig vanskelig. Sesong 2008 hadde så mange lysglimt man gjerne skulle kunne se igjen, men episodene ble tatt ned igjen fra nett-tv ettersom nye kom, og nå er de alle vekk. Men er vel forståelig nok dersom det ikke er mulig å ha et alternativ for dette programmet.

 92. Øyvind Solstad (NRK)

  @Duke: Igjen – musikken. Vi kan ikke legge ut ting til nedlasting som har musikk med ophavsrett. Vi kan legge ut ting med musikk som TONO administrerer rettighetene til i fire uker. Vi skal få lagd en skikkelig presentasjon om problemstillingen slik at det er mulig for både oss som jobber her og dere som leser NRKbeta å forstå hvordan det henger sammen!

  @Are Burheim: Beat for beat – samme svar. Musikken hindrer oss i å legge det ut. Beat for beat er dessuten et innkjøpt format hvor utenlandske aktører eier rettighetene til konseptet. Nå vet jeg ikke konkret hvordan det er med Beat for beat, men mange slike konsepter har strenge regler for hva vi kan gjøre med programmene. Det er mulig det er derfor de er borte fra nett-tv?

 93. Ble sittende og se to episoder av Olje! på nett-tv og det slår meg at dokumentarer alà det er et godt eksempel på hva jeg ønsker meg at NRK skal jobbe mot å kunne legge ut. For som nevnt her i tidligere kommentarer finnes det noen greie regler for hva som må til for at ting kan legges ut:

  1. NRK må ha produsert innholdet selv, ikke kjøpt det inn fra andre.
  2. Musikk er vanskelig, og det må i hvert fall tenkes på på forhånd.
  3. Det må være nytt. Arkivmateriale er vanskelig siden man ikke fikk rettigheter til nedlasting når det ble lagd.
  4. Programmet må ikke være basert på et innkjøpt konsept.

  Så for å bruke Olje! som eksempel består det av: Mye intervjuer, disse burde være relativt enkelt å få tillatelse til å legge ut, man må jo ha tillatelse til å sende de uansett. Endel arkivmateriale fra forskjellige steder, på det må man uansett sjekke rettigheter først. Noen innspilte scener med skuespillere. Dette er egentlig bare et problem siden det ikke er i standardkontrakten, det burde ikke koste mye mer å få tillatelse til å legge ut små scener som dette. Noe musikk, fordelen med et sånt program er at musikken bare er bakgrunnsmusikk uansett og at man dermed kan velge musikk man har lov å bruke relativt enkelt.

  Så det er klart at hvis man skal legge ut tvprogrammer for nedlasting må må man tenke på rettigheter, men på endel ting burde ikke det være noen alt for stor hindring. Et program som dette burde ikke bli så mye dyrere å lage for nedlasting enn bare for tv, men det forutsetter at man tenker på det når det lages.

 94. Olje! er en fenomenal dokumentar-serie.
  Jeg håper virkelig dere kan få på plass rettigheter til å legge ut serien for nedlasting. Ellers er dette BitTorrent-tiltaket suverent! 😀

 95. Luftkrig på BitTorrent

  […] HjemHva?Hvem?Hvor?ArkivKontaktTwitterVideoBittorrentWhat is NRKbeta? Browse: Home / Video, fildeling, tv / Luftkrig på BitTorrent […]

 96. Noen som vet hvordan man konverterer kometkameratene for å kunne se dem via en PS3?

 97. Min datters høyeste ønske – UHU og Ugler i Mosen som BitTorrent 🙂
  Vi lever i håpet…

 98. Øyvind Solstad (NRK)

  Vi må bare gjenta det som vi tidligere har skrevet her: Vi kan ikke legge ut tv-programmer med musikk med opphavsrett som nedlasting. Dessverre. Både uhu!, Ugler i mosen og Newton har musikk som forhindrer oss i å legge de ut som nedlasting. Man de finnes i NRKs nett-tv:

  Newton: http://www1.nrk.no/nett-tv/prosjekt/351
  Ugler i Mosen: http://www1.nrk.no/nett-tv/prosjekt/452

  Uhu fant jeg ikke men masse annet fra barne-tv:

  http://www1.nrk.no/nett-tv/tema/2

 99. jada, har vert inne på nett tv, men bildekvaliteten på filmene der er elendig. Da er tv2 Sumo mye bedre;)

  • Øyvind Solstad (svar til Oddstr13)

   Det er jo synd å høre. Vi jobber og jobber med ny nett-tv, men det er dessverre ikke i mål ennå. Det kjipe med TV2 Sumo er jo at du bare finner TV2s ting der. Alt snadderet er jo hos oss. 😉

  • Jon Jahren (svar til Øyvind Solstad)

   Pluss at TV2 har en lei tendens til å benytte seg av WMV med DRM. Det er ikke noe jeg slipper til på min maskin hvertfall,

 100. Hei!

  Syns det er genialt at NRK har innsett at P2P er noe som er kommet for å bli og at dette er en bra måte å la folk få tilgang til programmene.

  Note: Prøv å få flere seedere. Kan tenkte me at dere har tilgang til flere servere som kan brukes til å seeede.

 101. sparklesparkepony

  Det som jeg vet hadde vært en stor hit her i huset hadde vært NRKs egenproduserte barne-tv-serier fra 70-, 80- og 90-tallet. Har fremdeles gode minner til de seriene og kortfilmene og hadde lastet dem ned på sekundet om de hadde blitt lagt ut som torrent.

  • Øyvind Solstad (svar til sparklesparkepony)

   Samme med disse: Både musikken og rettigheter knyttet til skuespillere, manus mm. hindrer oss fra å legge ut endel tidlige produksjoner som nedlasting. Om vi får til generelle avtaler med rettighetsorgansisasjonene, så vil dette kanskje la seg gjøre en gang.

 102. Jeg lasta ned Nordkalotten 365, beste fart jeg har noengang hatt på en torrent.

  Fantastisk fint av NRK dette.

  Men selvsagt har jeg også et ønske 🙂 nemlig Reinlykke. Den episoden med Lars Monsen hvor han er med og flytter rein fikk meg til å minnes Reinlykke, som etter mitt syn er en av de aller beste produksjoner NRK noengang har gjort.

 103. AVforum.no – Piracy..is it a crime?

  […] Bittorrent fildeling brukes snart av alt og alle for distribuering av digitale data Bittorrent __________________ Yamaha reciver / Patos og Dali h

 104. AVforum.no – Piracy..is it a crime?

  […] Bittorrent fildeling brukes snart av alt og alle for distribuering av digitale data Bittorrent Det vil si at NRK driver tracker tester man hastighet […]

 105. NRK setter opp sin egen torrent-tracker og legger ut populær serie

  […] }, skin); HjemCCHva?Hvem?Hvor?ArkivKontaktTwitterVideoBittorrentWhat is NRKbeta? Browse: Home / NRK, fildeling, tv / NRK setter opp sin egen […]

 106. Jeg har sagt det før, men sier det gjerne igjen: dette initiativet er strålende, og bidrar til at i alle fall jeg betaler lisensen med mye større glede. Men: er det en spesiell grunn til at dere har valgt mp4 som format i stedet for f. eks. avi?

 107. Simon Riis Iden

  Storartet, et fantastisk tiltak av NRKBeta! Leste denne gladnyheten på slashdot.org, satt kaffen i vrangstrupen og trodde nesten ikke mine egne øyne. Virkelig nytenkende og spenstig, viser at NRK lever i beste velgående som en kringkastingskanal av det 21. århundre. Håper at kvaliteten på sikt oppgraderes, da H.264-kompresjonen er en tanke foreldet teknologi. En autentiseringsmetode koblet mot betalt lisens burde også implementeres 😀

 108. Not bad. 730kB/sec to Denver, Colorado. (beklager Engelsken, det er nesten 20 aar siden jeg bodde i Norge). Skulle saa gjerne sett barneprogrammer paa Norsk tilgjengelig via lovlig Bittorrent -> har naa egne barn som godt kunne hatt bruk av aa se flere programmer paa Norsk.

 109. Hmmm… Simon Riis Iden:
  "autentikasjon koblet mot betalt lisens"… hvordan skal folk bosatt utenfor Norge da kunne få se litt kvalitets-TV? NRK har ikke lisens for å sende utenfor Norges grenser (så vidt jeg vet) dermed vil autentisering av nedlastinga bli enda et hinder for oss, eller så vil folk i Norge laste ned programmer i Norge, for dermed senere legge dem på BirateBay eller lignende…..

  Jeg har en følelse av at NRK gjerne vil ha med i sine data også hvor mange "utlendinger" som er inne for å titte på programmene, hvorfor skulle de ellers ha tipset /. og andre om bittorrent-satsingen?

  Til NRK: Tusen takk for at dere lar meg (eter fem år i "landflyktighet" ) får se noen gode norske programmer 😀

 110. Flott, flott, flott! Virkelig nydelig av NRK! Endelig, og for første gang på en stund, ble jeg STOLT over NRK.

  Og jeg som trodde NRK kun besto av gammeldagse trege sjeler… Her ligger NRK milelangt foran samtlige andre, og de ser at de må benytte teknologien for det den er verdt, i stedet for å kun kjempe i mot den.

 111. Mighty Mouse

  Hvis selve siden hadde vært bygget på TBSource, så hadde
  det nesten vært garantert en suksess.
  Enkelt, gratis, og stilistisk samtidig som det er minimalistisk.

  Kjør på NRKBeta, dette er veldig, veldig positvt! =)

 112. Jeg skulle gjerne sett Beat for Beat og Landeplage lagt ut! Skulle gjerne hatt alt av Beat for Beat! Hvordan kan jeg få se dette? Jeg har flere eksemplarer av DVDen, men den mangler jo veldig mye av det bra! Det som er på NettTV forsvinner jo så fort, også er det fryktelig dårlig kvalitet på lyden der!

 113. Fredrik Olsen

  Hei hei
  Lovende dette her 🙂

  Blir jo litt uoversiktelig etterhvert da eneste. Har dere tenkt å sette opp en egen torrentside da – eks nrktorrent.no / nrk.no/torrent hvor man kan søke og se aktivitet og lese info om programmene og kommentere etc etc etc? det hadde vært fint. nå er denne siden mest noe oss mest nerdete finner frem til her på nrk 😉

  fredrik

 114. Flott greier 🙂
  Finnes det muligheter for at Brennpunkt kommer på NrkBeta?
  Jeg savner nemlig episodene ifra 1996 til 2003 da disse ikke ligger på Nett-tv 😉

 115. Knall bra tiltak NRK, særlig spenstig i disse anti-torrent tider!
  Keep em coming!

 116. La televisión pública noruega lanza un tracker bittorrent

  […] nrkbeta.no/bittorrent/GA_googleFillSlot(«banner_articulos_468x60″) Añadir comentario WaDe menos de un minuto El orden de los comentarios es de más reciente a más antiguo. Haz click sobre un comentario para desplegar/plegar. 1 google_ad_client=’pub-4207077012130458′;google_ad_slot=’5625500541′;google_ad_width=468;google_ad_height=15 bandaancha.eu versión 3.0 fase beta – var arb=»@»;document.write(unescape(«%3Ca%20href%3D%22mai»+»lto%3Ainfo»+arb+»bandaancha»+».eu%22%3EContacta%20con%20nosotros%3C/a%3E»)) – Equipo de moderadores Información legal. Contenidos licenciados bajo Creative Commons. // var gaJsHost = ((‘https:’ == document.location.protocol) ? ‘https://ssl.’ : ‘http://www.’); document.write(unescape(«%3Cscript src='» + gaJsHost + «google-analytics.com/ga.js’ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E»)); var pageTracker = _gat._getTracker(‘UA-66319-3’) pageTracker._initData() pageTracker._trackPageview() […]

 117. Technofranki’s blog » Blog Archive » Download Halvseint from NRK

  […] NRKbeta also have a page with all it’s torrent files on this webpage. […]

 118. – Er det et sted man kan sende inn sine torrent ønsker ?
  Jeg setter inn mitt her 🙂
  Kodenavn Hunter 2! Jeg tror også dette hadde vært stor sukksess for NRK : )

 119. Hva har dere gjort med Flyttefeber episode 1 i full HD-oppløsning? Det er jo PROPPFULLT av MPEG-artifakt-makroblokker. Det er riktignok endel bedre ved avspilling på PC med CoreAVC enn det feks er på min Popcorn Hour A-100 mediaspiller (hvor denne episoden er bare helt grusom å se på )

  • theKaizer1 (svar til Vidar S.)

   Det er ikke noe galt med filen, det er Popcorn Hour som mange tilfeller ikke takler h264 over Level 4.1 (se wikipedia for mer info). Flyttefeber er encodet til Level 5.1 (6 ref frames, mens L4.1 i 1080p ikke kan ha mer enn 4), og dermed ikke kompatibel med majoriteten av hardware avspillere eller DXVA på ATi-sjermkort.

   Til NRKbeta vil jeg bare si tusen takk for at dere stadig legger ut nye torrenter, og spesielt de i HD. I posten om tekno ønsker dere tilbakemeldinger på blant annet bitrate. Uten screenshots (full størrelse PNG) av kilde vs encode er det vanskelig å bedømme om det trengs mer bitrate eller ikke.

  • theKaizer1 (svar til Vidar S.)

   Det er ikke noe galt med filen, det er Popcorn Hour som i mange tilfeller ikke takler h264 over Level 4.1 (se wikipedia for mer info). Flyttefeber er encodet til Level 5.1 (6 ref frames, mens L4.1 i 1080p ikke kan ha mer enn 4), og dermed ikke kompatibel med majoriteten av hardware avspillere eller DXVA på ATi-sjermkort.

   Til NRKbeta vil jeg bare si tusen takk for at dere stadig legger ut nye torrenter, og spesielt de i HD. I posten om tekno ønsker dere tilbakemeldinger på blant annet bitrate. Uten screenshots (full størrelse PNG) av kilde vs encode er det vanskelig å bedømme om det trengs mer bitrate eller ikke.

 120. Easy torrent downloading with rTorrent and FavLoc | Ingolf

  […] would very much recommend NRKbeta’s legal RSS-feeds for testing. They publish various TV-series in both SD- and […]

 121. Frank Eivinds verden » Blog Archive » NRK: Flyttefeber – en ny start som HD nedlasting

  […] kan lastes ned fra NRKbeta sine bittorrent sider. Her finner du også andre serier NRK har som nedlasting. For enkelhets skyld, her er […]

 122. The Gathering 2009

  […] }, skin); HjemCCHva?Hvem?Hvor?ArkivKontaktTwitterVideoBittorrentWhat is NRKbeta? Browse: Home / Konferanser og messer, fildeling / The Gathering […]

 123. Diddern.com » Blog Archive » The Gathering 2009, dag 3

  […] Og har også vært med på å lage NRK sin egen torrent tracker! Dritkult at NRK legger ut tv episoder som .torrent filer med langt høyere oppløsning og kvalitet enn du får på tven […]

 124. Oversyn over ein del tilgjengeleg programvare på norsk « Norsk programvare

  […] NRKbeta (Lars Monsen, Holmes Wilson, FBI, Halvseint, Radioresepsjonen, Kometkameratene m.m.) […]

 125. µTorrent 1.8.2 « Norsk programvare

  […] NRKbeta (Lars Monsen, Holmes Wilson, FBI, Halvseint, Radioresepsjonen, Kometkameratene m.m.) […]

 126. hadde vert fint med EN rss feed for alt?
  da kan vi legge den inn i bittorrent klienten og velge mellom seriene man vil ha 🙂

 127. Hadde vert fint å få 1080p/720p som er enkodet med BluRay Disc Profil
  1. Vil funke på pcer med AMD 780G/790GX. NVIDIA 8200/9300 eller Intel G45 brikkesett som støttter dekoding av blu-ray i brikkesettet og alle (ATI HD 2000+, NVIDIA 8800+) nyere skjermkort i maskinvare dekoding
  2. Vil funke i Apple TV, Popcorn Hour også
  2. Man kan putte de på en DVD eller Blu-Ray Disc og spille den av i blu-ray spillern i stua

  også bruke et åpent fil format hadde også vert supert som matroska
  http://www.matroska.org/

  .mp4 er veldig dårlig i forhold til .mkv, mkv støtter alt mulig av lyd, video, til og med andre filer! 😛

  • theKaizer1 (svar til Nwgat)

   Apple TV støtter ikke 1080p og heller ikke h264 høyere enn Main Profile L3.1. (Blu-ray er High Profile L4.1) I tillegg støtter den fra det jeg kan tyde ikke høyere bitrate enn 5Mbps. http://www.apple.com/appletv/specs.html

   Og med hensyn til hardware-spillere er mp4 bedre enn mkv, og mp4 er vel en offisiell standard mens mkv ikke er det.

 128. poeng der, viste kke en gang at apple tv ikke støtta 1080p hehe
  så da har vi at meste parten av hardware spillerne støtter mkv nå

  Popcorn Hour støtter Matroska (.mkv)
  http://www.popcornhour.com/onlinestore/index.php?…
  http://www.hardware.no/sok/?query=popcorn+hour (lavest pris 1995kr)

  WD HD Media Player støtter Matroska (.mkv)
  http://www.wdc.com/en/products/products.asp?drive
  http://prisguide.hardware.no/product.php?product_… (lavest pris 795kr!)

  Programvare på PC
  VideoLAN, Miro, Arcsoft TotalMedia Theatre støtter også Matroska (.mkv)

  tingen er at jeg får ikke sett 1080p HDTV Seriene på 1080p 40" HDTVen i huset ,fordi NRK legger seriene som ikke er Level 4.1 alså blu-ray standard, jeg får sett 40mbit blu-ray filmer men ikke 10mbit NRK tv serier, ser dere ironien?

  så please NRKBeta legg ut Level 4.1 alså i enkoderen blir det blu-ray profil 🙂

 129. alså er det ironisk at 720p versjonene bli dekodet i maskinvare men ikke 1080p
  hadde vent fint at NRK hadde også lagt ut 720p av Flyttefeber for oss som har low power media center 😉

  oppsettet jeg kan spille av blu-ray på opptil 40mbit 1080p på er amd athlon 64 x2 på 1,8ghz, AMD 780G brikkesett, 2GB PC6400 DDR2 minne

  men flyttefeber i FullHD vil ikke :p

 130. Plateselskapet vant tilsynelatende – On technology and development

  […] har begynt å eksperimentere med BitTorrent for distribusjon av media. Allerede ligger mange populære serier og programmer ute for fri […]

 131. Hva med serier som ikke har endt på DVD? Særlig burde "Singelklubben" og "I kveld med Steinar Sagen" være av interesse, siden "Radioresepsjonen" er så populært for nedlasting?

 132. Dette er første gangen jeg føler at NRK-lisensen er verdt noe!
  Kjempebra NRK bare legg ut mer.

  Håper flere TV kanaler følger deres eksempel, så vi ikke trenger The Pirate Bay lenger!

 133. Kjempe bra, men få opp kvaliteten på HD filene.
  Er jo dårligre en bra oppskalert sd. Om dere på død og liv må støtte iPoder osv med og bruke base profile h.264 burde dere som minimum bruke dobelt så mye bittrate som pr i dag.
  [polldaddy 1557371 http://answers.polldaddy.com/poll/1557371/ polldaddy]

  • eirikso (svar til IT_H#)

   Er helt enig i at dette er veldig rotete. Vi jobber med en forbedring slik at dere kan søke osv…

 134. Torrente til radiosepsjongen 2006,2007,2008 fungerer ikke. Det sker ingenting når en prøver å laste det ned. Er dette noe dere kan fikse

  • eirikso (svar til oddbjørn)

   Vi oppdaterte disse torrentene for ikke lenge siden da vi la dem over på vår egen tracker. Når jeg laster ned torrentene nå fungerer de helt fint. Men ikke så mange seeds siden vi nettop la dem over. Jeg har total seeders 7 akkurat nå.

 135. Frank Eivinds verden » Blog Archive » Vi laster ned fordi vi kan

  […] er det noen som ser potensiale i å gjøre ting fritt tilgjengelig. NRK har en rekke programmer man kan laste ned helt gratis og lovlig uten noen form for DRM. Det er slik […]

 136. Frank Eivinds verden » Blog Archive » Hvorfor er det så få norske HD kanaler?

  […] og Flyttefeber er lagd i HD. Heldigvis er det mulig å laste ned de to sistnevne programmene i HD fra NRK sine sider. Det eneste NRK ha sendt i HD er åpnings- og avsluttningseremoniene i Beijing OL i august i […]

 137. Utrolig bra initiativ av NRK 🙂 Krysser fingrene for at Norsk polarhistorie blir lagt ut via bittorrent (og at lisensen snart bakes inn i skatteregnskapet)…

 138. fullhd_nature

  Skulle gjerne hatt monsterøglen i torrent. Er allerede på freeview sidene deres.

 139. Hvor finnes episode 5 og 6 av flyttefeber, kom aldri opp med Rss feeden. Venter spent

 140. Hei!
  Er det noen sjanse for at berserk og folk i farta kommer på torrent?

 141. Hei
  Er det noen her som kan forklare i enkel text hvordan man spiller av disse torrent filer på TV. Har lastet ned Lars Monsen og brent disse på en dvd. Kan spille de av på pc med VLC men ikke på tv med min dvd player som tar alle formater XVID osv hva er årsaken?

 142. Ståle Carlsen (NRK)

  @ Garm
  Det skyldes nok at DVD spilleren din ikke støtter alle formater. Xvid, Divx med flere er eldre teknologier som ikke er like effektive som h264 enkoderen vi komprimerer videoene med.

  For å få sett programmene på TVn din er det flere mulige løsninger.

  -Du kan koble PCn din til TVn.
  Om du har en LCD skjerm har den sannsynligvis HDMI inngang, denne kan du koble til en DVI-utgang på PCn din via en DVI til HDMI kablel. Om du har en eldre TV, er det mange skjermkort som leverer TV ut via en adapterkabel.

  -Via Playstation 3 eller en Xbox 360.
  Om du har en av disse spilkonsollene kan du bruke den til å spille av filene på TVn din.

  -Via en mediaekstender.
  En liten boks som kobles til PCn via nettverk og TVn via scart eller HDMI. Ekstenderen lar deg bla gjennom og spille av innhold fra PCn på TVn ved hjelp av en fjernkontroll. Flere av modellene støtter h264.

  -Via transkoding
  Eller du kan transkode filene til Xvid el.l. så de fungerer på din DVD-spiller.

 143. Last ned Halvseint fra NRK | Frank Eivinds verden

  […] NRKbeta har også en egen samleside for sine torrent nedlastinger på denne linken her. […]

 144. Halvseint er tilbake | Frank Eivinds verden

  […] [Oppdatert 24. april 2008] Nå er alle episodene av Halvseint sendt og lagt ut på NRKs nettsider. […]

 145. µTorrent 1.8.3 « Norsk programvare

  […] NRKbeta (Der ingen skulle tru at nokon kunne bu, Lars Monsen, Holmes Wilson, FBI, Halvseint, Radioresepsjonen, Kometkameratene m.m.) […]

 146. Alexander Frøyseth

  Utrolig bra tilltak, men det jeg savner er rorbua
  Eller «Du skal høre mye» som det egentlig heter.

  Er det problemer med rettigheter? eller er det bare ikke blitt gjort enda?

  Har et STORT ønske om det

 147. Mats Taraldsvik

  Hva med gamle enkeltsnutter og -sketsjer fra radio og TV? Her har dere jo et enormt arkiv, hvor mye vel er egenprodusert?

 148. Hei lurte på om dere får tilgang til lege ut helle serien av nr 13 ellr 19 husker ikke helt esakt og fleksnes mye mye mer av gammle klasikere kjenerelt som et digitalt medie full HD mpg4 foramat forekempel

 149. Alexander Frøyseth

  Hva er vitsen med fleksnes i HD?
  Det blir ikke bedre kvalitet, tar muligens litt større plass.

  Blir som å konvertere fra VHS til BluRay. Du får ikke noe bedre bilde eller lyd, du har bare den infoen som finnes.
  Det eksisterer jo da programmer som klarer å gjette seg til hva som skal være der når du går over til HD.

 150. Begrepsforvirring i piratkopieringsdebatten. | /dev/urandom

  […] NRK Beta tilbyr nedlasting via BitTorrent. […]

 151. episode 5 av nordkalotten 365 er umulig å få lastet ned på min pc hvorfor??

 152. Ståle Carlsen (NRK)

  @ukjent
  Har nå forsøkt å gjenskape feilen ved å laste ned episode 5 på to forskjellig maskiner.
  Det fungerte helt fint på begge, med en seeder (vår seed-box).
  -hvordan arter feilen seg hos deg?

 153. µTorrent 1.8.3 – oppdatering « (ny) Norsk programvare

  […] NRKbeta (Der ingen skulle tru at nokon kunne bu, Lars Monsen, Holmes Wilson, FBI, Halvseint, Radioresepsjonen, Kometkameratene m.m.) […]

 154. Inkompetente komponister

  […] lovlige tjenester som baserer seg på fildeling. Det mest nærliggende er for eksempel hvordan NRK publiserer sitt innhold ved hjelp av fildelingsteknologi, en teknologi som er svært effektiv og kostnadsbesparende, […]

 155. Herlig at NRK legger ut egenproduksjoner på BitTorrent! Et realt spark i retning RIAA/MPAAs politikk om å måtte betale for alt mulig… Jeg mener dette er et veldig fint eksempel på hvordan P2P-teknologier kan utnyttes lovlig. Håper det er flere som følger deres eksempel.

  Keep up the good work!

 156. Suuuuper :D:D

  Er det NRK som sitter med rettighetene til Feks NM i Friidrett? kan det legges ut (på kort eller lengere sikt)?

  Nå er jeg skikkelig glad, kommer til å «være her» mye

 157. Eirik Solheim (NRK)

  Desverre. Sport er noe av det vanskeligste (og dyreste) som finnes rent rettighetsmessig… 🙁

 158. Mats Taraldsvik

  Hva med sendingen(e) fra f.eks Birkebeinerrittet? Dette er vel noe NRK produserte selv?

 159. Øyvind Solstad (NRK)

  Generelt er det slik at vi ikke har noe produksjonssystem for å legge ut sendinger som bittorrent. Det vi har gjort til nå er manuelt arbeid og egne laptoper. Så det må være produksjoner der alt er lagt til rette for det: Digitale filer, all musikk og rettigheter klarerert, et visst publikumspotensiale osv.

  I en fremtidig produksjonskjede skal redaksjonene ideelt kunne krysse av «del på torrent» og så går resten av seg selv. Et stykke igjen dit dessverre…

 160. Angående kommentaren om TV2s kontra NRKs nett-tv;

  NRK banker TV2 langt ned i støvlene på sin nett-tv-tjeneste, og er virkelig i verdensklasse når det gjelder nett-tv! Syns kvaliteten er bra, så lenge linja di gir deg den beste kvaliteten.

  Atpåtil skulle NRK begynne å legge ut torrentlinker her. Fantastisk!

 161. Øyvind Solstad (NRK)

  Tusen takk Knut! Vi ønsker oss faktisk at nett-tven skal være mye bedre enn den er i dag, så da kan du glede deg.

 162. µTorrent 1.8.4 « Norsk programvare

  […] NRKbeta (Der ingen skulle tru at nokon kunne bu, Lars Monsen, Holmes Wilson, FBI, Halvseint, Radioresepsjonen, Kometkameratene m.m.) […]

 163. Erik Ribsskog

  Det står at alt fra radioarkivet til NRK, er overført til Nasjonalarkivet.

  Jeg husker at morfaren min, Johannes Ribsskog, som døde på 80-tallet, hadde morgenkåseri, på NRK radio, på slutten av 70-tallet, en morgen jeg skulle på skolen.

  Er det mulig å få tak i et opptak av det, hvis man ønsker å høre dette?

  Mvh.

  Erik Ribsskog

 164. Mats Taraldsvik

  @Erik : Her kommer du inn på det jeg mener er det viktigste (jeg har jo ikke peiling, så la oss kalle det delvis kvalifisert gjetting 😉 ) med å få digitalisert arkive(ne) :

  1. Skal man ha tak i opptak for skolearbeid o.l er det umulig eller uoverkommerlig dyrt i dag.
  2. Skal man få tak i privatopptak, se 1.

  Med et digitalt arkiv, helst offentlig tilgjengelig, ville jo dette gått mye bedre. Samtidig kunne man brukt mer materiale i skolen, og dermed gitt nrk/norsk kultur god reklame – er ikke dette vinn-vinn?

 165. Erik Ribsskog

  Jeg ringte Nasjonalbiblioteket idag, etter at jeg skrev her, og de fant et kåseri, som morfaren min hadde lest på radioen, i 1965, om Hadsel i Vesterålen, hvor han var rådmann, ‘Hav og fjell, farvel’, for de dro ned til Østlandet da, for han, (morfaren min, Johannes Ribsskog), skulle jobbe som kontorsjef i Sætre kommune, på Hurumlandet, i Buskerud.

  Men Nasjonalbiblioteket sa at jeg måtte ringe NRK, om det var for privat bruk.

  NRK sa at det kostet 200 kroner, for en CD med 15 minutters opptak, og hvis det var 60 minutters opptak, så koster det 500 kroner.

  Men Nasjonalbiblioteket ordner det kanskje gratis?

  Men det skal det visst ikke være til privat bruk.

  Jeg burde kanskje ringe de igjen og si at det er til bruk på blogg.

  Kanskje det er gratis da?

  Dette hadde det vel kanskje vært artig å funnet ut.

  Vi får se om jeg får ringt Nasjonalbiblioteket igjen til uka, og om hva NRK svarer.

  Mvh.

  Erik Ribsskog

 166. Genialt av NRK å legge ut torrents.

  Håper Tv-dokkumentaren Olje blir lagt ut snart 🙂
  Konge dokkumentar!

 167. Heisann, flott med torrents, men prøver å laste ned Kometkameratene, men får feilmelding i utorrent:

  Failure: Requested download is not authorized for use with this tracker.

  Trackerne som brukes et tracker.torrent.nrkbeta.no:16969/announce og tracker2.torrent.nrkbeta.no:16969/announce

 168. Jeg har også fått problemer med Kometkameratene. Har NRK stengt ned torrent trackeren sin?

 169. Dårlige dager på serveren i disse dager? Når jeg laster ned selve torrent-filen fra NRK er nedlastningshastigheten 67 byte/sekund. Det tar 1 time og 47 minutter å laste ned en torrent-fil på 268 kilobyte…

 170. Etter en lang nedlastning kan jeg ikke åpne noen torrenter i Miro. Får bare en feilmelding om at kilden ikke kan åpnes…

 171. Henrik Lied (NRK)

  @@lex: Sjølve .torrent-fila som er vanskelig å få lasta ned? Kva for ein torrent er det snakk om?

 172. Alexander Frøyseth

  Har det blitt sjekket noe opp ang «Du skal høre mye»?
  Kjøpte nettopp samle dvd’en med samme navn og eneste musikken som er der er jo live, hovedsaklig av Myhre. Selvfølgelig så har du noen artister der som synger, men ut ifra det jeg har fått inntrykk av så har det ikke vært så mye betaling av artister/komikere. Og det tar da ikke så lang tid å gå igjennom de små 250 episodene heller 🙂

  Ønsker meg virkelig dette og mye annet god norsk humor (arkiv fra Trond Kirkvaag feks)

 173. Hi, same question as a couple others recently… are there issues with some of the torrents? I’ve finally gotten Miro set up on my «TV Mac» but after an initial burst of data I’m getting little or nothing! Have also tried from my office gigabit connection, and I just can’t seem to download Kometkameratene Season 1. I did manage to get eight episodes of Season 2 in Miro by using this RSS Feed: http://nl.nrk.no/torrent/kometkameratene/s02/kometkameratene_s02.rss but Season 1 is giving me a lot of trouble, as are most of the otehr programs that have been available for a while. In short… what’s up with that?!?!?!

 174. Håper, akkurat som Wilhelm, å se Bergensbanen som Torrent, om mulig i HD. Leser på nrk.no at de skal prøve å få lagt den ut som podcast eller lignende og i så fall burde det jo være mulig å få den ut som torrent også.

 175. Nå skal ikke jeg svare for NRK her, men Bergensbanen er full av rettighetsbelagt musikk blant annet, noe som kan gjøre den vanskelig å legge ut som torrent. I podcaster derimot har de lov til å legge ut ting med rettighetsbelagt musikk så lenge det ikke strekker seg over mer enn 50% av den totale lengden.

 176. Ønsker også Bergensbanen i sin helhet som torrent…
  Fjerne musikksporet der det er nødvendig…?

 177. Uka som gikk (48)

  […] også med å se på hvordan vi kan få lagt ut programmet til nedlasting, enten via bittorrent (mange spør allerede!) eller som podkast. Følg med på […]

 178. Øyvind Frøland

  Går det an å ønske seg noe her? I så fall ønsker jeg at dere legger ut ‘Slanger i Paradis’. Tusen takk for en kjempefin tjeneste!

 179. Hei. Ser at det i tidligere poster er blitt ønsket det klassiske P3-programmet Karate som torrent. Henger meg herved på det ønsket:)
  I Øyvind Solstads post den 5. januar står det til og med at det skulle tas kontakt med P3 angående dette. Spent på å høre resultatet av dette, selv om det er nesten et år siden. På forhånd takk:)

 180. Henrik Lied (NRK)

  @Jørgen, Wilhelm og Sigurd: Det jobbes med å få Bergensbanen på BitTorrent. Meir info kjem om ikkje så lenge.

 181. Jeg lurer på om dere kan finne på en midlertidig løsning for de som vil se web-tv, inntil den nye web-tv-løsningen er på plass? Det er hakkingen i bildet, jeg tenker på. Det gjør jo NRK sin web-tv helt ubrukelig.

  Link til nedlasting, torrent for alle de mest poplære programmene, kjøpe en annen ferdig web-tv-løsning? Hva som helst, bare man får mulighet til å se NRK sine programmer på nettet uten denne hakkingen.

  Prøvde f.eks. å se God natt, elskede (1:3) nå, men 12:40 ut i filmen, hakker bildet så innmari, at det ikke er annet å gjøre enn å gi opp.

 182. Jeg synes at Bittorrent-tilbudet har stått i stå veeeldig lenge nå. Kommer det flere ting i overskuelig framtid, eller er prosjektet dødt?

 183. Etter å ha kost meg med United på NRK3 i går, ble jeg meget positivt overrasket da jeg besøkte nrk.no i dag, og fant ut at det var mulig å laste ned denne filmen via Bittorrent og Podcast.
  Dagens spørsmål blir da: Når dere legger ut filmer på den måten, har dere mulighet til også å legge ut filmcoveret og undertekster. Er vel flere og flere av oss som en eller annen form for mediasenter/htpc/NMT, og da kan det være greit å ha undertekster samt bilde av coveret for enklere gjengjenning av filmen. Eller var noteringen i filnavnet helt supert, og kvaliteten som ønsket!

  På forhånd takk.

 184. Supert å få filmen som torrent, ble dog litt skuffet når jeg hadde lastet den ned og oppdaget at den ikke var 720p, men 576p (SD). Håper virkelig det kommer flere filmer på denne måten.

 185. dette er simpelthen fantastisk!
  wow, sikke en julegave 🙂

  nu venter vi bare på de andre public service stationer at lave noget lignende 🙂

 186. it’s probably like very locale video, if all commentaries(except my) in Norwegian. Ok, let’s correct this stuff: Благодарен за видео!

 187. I live in Moscow and look some interesting films from NRK about norwegian life because, Norway very authentic country, mono-national. It;s interesting how one nation go far with own mental.

 188. Silje L. Bakke

  Noen mulighet for at NRKs nye dramaminiserie, Harry og Charles, kommer for nedlasting? Skulle veldig gjerne sett den, men fikk ikke sjansen da den gikk på TV..

 189. Jeg er en som ønsker torrent med alt av Drillpikene. Podcastene går bare et visst stykke tilbake i tid, og det er en del som savner pikene. Keep up the good work med nrkbeta!

 190. Jeg minnes med stor glede tiden da P3 sendte Herreavdelingen (med forskjellige sammensetninger av prog.ledere: Eia+Tufte, Schau+Antonsen, Bjelke+GlenRodney) ukentlig på det glade 90-tall, rundt ’97/’98 om jeg ikke tar helt feil. Dette var storveis radiounderholdning og hadde vært kanon om ble tilgjengelig på bittorrent eller noe. Har leitet endel etter dette, men ikke funnet det noe sted hittil, så om det allerede er tilgjengelig på noe vis: Let me know!

  Vil bare tilføye at NRKBeta initiativene for min del gjør det mye mer levelig å betale lisensen. Keep up the good work! 🙂

 191. Bergen – Oslo, un viaje en tren de 526 km grabado en alta definición | La Zapatilla Azul

  […] Televisión Noruega – NRK – Torrents . […]

 192. Synes det har vært litt stille på torrentfronten i det siste. Vet dere om «Vår ære og vår makt» kommer til å bli lagt ut? Noen andre ting som kommer til å bli lagt ut i overskuelig fremtid?

 193. Ville bare si at jeg har hatt 299GB i opplasting av Bergensbanen iløpet av 3 uker. Dvs 14GB i snitt per dag, eller 607MB per time. Skulle slå av serveren i dag, og oppdaget dette til min store overraskelse.

 194. Berre lurte på om ein i NRK kan byrje å legge ut spelelistene til P3 (a-, b- og c-listene) som Spotify-lister. Hadde vore veldig greit:)

 195. Last ned Bergensbanen i *full* HD

  […] custom feedHva?Sagt om NRKbetaDe andre betaeneHvem?Hvor?ArkivKontaktTwitterSosiale NRKVideoBittorrentWhat is NRKbeta? Browse: Hjem / Ukategorisert […]

 196. Jakten på den siste istid, på NRK2 – Rastløs – NRK-blogger

  […] NRKbeta om BitTorrent […]

 197. Etter å ha hørt gjennom de veldig få Karateepisodene lom ligger på nrk Gull, så er jeg nå halvdesperat på å høre resten. Mulig å få en prioritet på dette? Jeg ser at det ikke er bare meg som ønsker meg det.
  Er det noen problemer med å legge det ut, eller er det ikke prioritert?
  Vi. trenger. Karate.

 198. Kan dere legge ut den danske dokumentaren «Miraklene» om pårørendes kamp i Gørløse for å nå inn til sine kjære, som dere sendte i dag på nrk 2?

 199. Kenneth Dreyer

  Den første lenken lenker til en tom side og RSS feed er om. Hva skjer? Har NRK sluttet med torrents? Isåfall vil jeg ha igjen lisenspengene..

 200. @Kenneth – That first link has failed before, with a title on the page, but no .torrent list. Last time, it returned on Monday afternoon, with added items. I wonder if Øyvind or Eirik could comment on that?
  (I think the problem may occur when an item is added…)
  The second link, to the RSS feed, still works and is up to date. I tested it by adding it to my Google Reader list.

 201. Øyvind Solstad (NRK)

  @Kenneth: Rask på avtrekkeren? Nei, vi har ikke sluttet med bittorrent og lisensen og det tilbudte har ikke så mye med hverandre å gjøre. Hyggelig at du setter pris på tilbudet.

 202. Heisann. Flott side, dette her! Har seg sånn at jeg er blitt fan av Poirot-serien. ^^ Er så spennende. :3 Lurte på om det var mulig å få alle episodene NRK har vist som torrent(s)? Dette er da med tanke på subtitles …

 203. Øyvind Solstad (NRK)

  @Geir Erik: Nei, Poirot er en BBC-serie som vi på ingen måte har rettigheter til å legge ut som bittorrent.

 204. Nå er det like før Himmelblå begynner igjen. Her i huset er vi store fans. Men, jeg har ofte problemer med NRKs nett-tv. Så jeg lurer på om Himmelblå blir å finne som nedlasting? Det hadde gjort livet ganske mye enklere! Det samme gjelder Hjernevask som jeg, etter mange forsøk, fortsatt ikke har fått til å fungere.

  • Jørn (svar til Morten)

   Installer Silverlight og gå på instillinger øverst til høyre på skjermbildet når du vil se program. Må da hake av på silverlight og lagre, lete opp episoden du vil se pånytt, og voila.. Funker for meg ihvertfall.

 205. Må spørre om Karate igjen. Er det noe nytt om dette? Det på NRK-gull er ferdighørt for leenge siden, og jeg tørster etter mer.

 206. Øyvind Solstad (NRK)

  @Jupiter: Mye av Karate forsvant ved et diskkræsj for noen år siden. Uten backup. Trist men leit. XL vet jeg ikke. Det er mye arbeid å spa fram slikt, dels fordi det må redigeres for musikk som vi ikke kan legge ut som bittorrent. Så jeg ville ikke spent forventningene for høyt.

  @Morten: Vet ikke status for Himmelblå. Jeg har ikke hørt noe om at det skal legges ut med bittorrent, så da antar jeg at det er rettigheter som hindrer det. Det samme med Hjernevask. Om de legges ut, vil du uansett lese det her først.

 207. Kristian Skaane

  Er det noen mulighet for at dere legger ut Truls Svensens E6 program som bittorrent ?

  Ut i fra det jeg har sett så er det ikke noe problem med musikken i denne serien.

  Håper på et positivt svar.

 208. Kenneth Dreyer

  Da har jeg ventet 10 minutter og ingen av lenkene jeg nevnte sist fungerer(4 uker siden).

  Jeg vil påstå lisensen har noe med alt NRK gjør å gjøre. Det er trossalt lisenspengene som finansierer morroa. Nettsatsningen til NRK har snudd mange års sure miner når det gjelder lisenspengene hos meg, men den dårlige oppdateringen begynner å trekke meg tilbake til min gamle NRK-holdningen igjen.

  Er i Australia fram til slutten av 2010 og nett-tv blir ikke helt slik man skulle ønske med australsk internettilkobling.

  • Henrik Lied (NRK) (svar til Kenneth Dreyer)

   Beklager så mykje for tidsbruken, Kenneth! No skal det vere i orden. Vi jobber med å finne ut kvifor den ikkje fornya seg.

 209. Eirik Solheim (NRK)

  Beklager. Da har du vært litt uheldig. Vi fikk sidene til å virke igjen, men nå er de tydeligvis nede på nytt. Takk for at du sier fra!

  Har satt vår eminente programmerer på saken. Vi jobber som nevnt med en oppdatering av hele systemet, men ting tar tid. Har så mange ting vi har lyst til å forbedre…

  Kommer tilbake med en ny kommentar her når vi har fikset RSS-feed og torrentsiden.

 210. Hei , fott at NRK henger med i digitale tids alder 😀
  men jeg lurte på om dere kunne ha laget torrenter av himmelblå sesonger som for eks. Himmelblå sesong 1&2, så slipper man å laste det ned episode for episode.

 211. BarryWarburton

  Sorry, I don’t speak Norwegian.

  Are the 1024×576 torrents taken from MPEG2 interlace source or they from HD progressive source ?

  Thanks.

 212. Eirik Solheim (NRK)

  Most of the 1024×576 files are from the lossless original interlaced source files.

 213. Last ned hele Ingen grenser i HD! – Ingen grenser – NRK-blogger

  […] er NRK Beta som har tilrettelagt for denne nedlastingen, og på deres bittorrent-side finner du alt du trenger av informasjon og programmer for å få det […]

 214. Har ikke Nrk tjukt med linje? Nye torrenten med Ingen Grenser 1080p går da fryktelig sakte. Ellers alt flott!

 215. Peter Jørgensen

  Er det muligt at lægge Hurtigruten 365 ud som torrent? Eller er der problemer med rettigheder? Jeg har DVD’en, der blev udgivet, men det er desværre en meget amputeret version.

  • Eirik Solheim (NRK) (svar til Per Christian)

   Beklager, men hjernevask har for mye arkivstoff. Så vi har ikke rettigheter. (Samme gamle historien…) 🙁

 216. Vel jeg liker at dere legger ut serier som torrent, men burde dere ikke lage bedre oversikt? jeg savnet å vite fil størrelsen før nedlasting, kanskje bare meg. Men ellers er det supert.

 217. NRK sendte flere dokumentarer om andre verdenskrig i forbindelse med 9.april. Spesielt de som omhandlet alta-bataljonen, bombingen av Bjerkvik, Osvald-sabotørene, og andre fakta som vanligvis ikke blir omtalt, skulle jeg meget gjerne hatt i orginalkvalitet

 218. Skulle gjerne sett «Lyngbø og Hærlands Big Bang» til nedlasting og da gjerne i HD.

 219. µTorrent 2.0.1 « norskprogramvare.no

  […] NRKbeta (Der ingen skulle tru at nokon kunne bu, Lars Monsen, Holmes Wilson, FBI, Halvseint, Radioresepsjonen, Kometkameratene m.m.) […]

 220. Hei!
  hadde vært fint om Schrödingers katt spesial: Vulkanen som lammet Europa ble lagt ut!!

  • Lj (svar til John)

   Kan ikke alt fra Schrödingers katt bli lagt ut etterhvert? I en samlefil hvor man kan velge episoder man vil laste. Hadde vært bra. takk.

 221. Alexander Frøyseth

  Ikveld går opptaket fra Rockefeller 3. mai «Radioresepsjonen spiller sine jingler» på NRK3.

  Jeg har ikke sett showet, og får ikke muligheten til å se det på TV. Noen mulighet for det kan bli lagt ut som bittorrent? Er nok mange som bli glade da

 222. µTorrent 2.0.1 – oppdatering « norskprogramvare.no

  […] NRKbeta (Der ingen skulle tru at nokon kunne bu, Lars Monsen, Holmes Wilson, FBI, Halvseint, Radioresepsjonen, Kometkameratene m.m.) […]

 223. µTorrent 2.0.2 « norskprogramvare.no

  […] NRKbeta (Der ingen skulle tru at nokon kunne bu, Lars Monsen, Holmes Wilson, FBI, Halvseint, Radioresepsjonen, Kometkameratene m.m.) […]

 224. Eivind Gussiås Løkseth

  Kan dere legge ut «Gratulerer med dagen!» på torrent? Er fra hjemstedet mitt i år, og jeg skulle egentlig ta opp programmet, men opptaket gikk skeis. :/

 225. Emanuel Vonankh

  @ Eirik Solheim: Kan du spesifisere hva du mener med «rettigheter» på arkivstoff, spesifikt for «Hjernevask». Hva er meningen med NRKbeta torrents da, når man likevel kan laste ned alla deler på «NRK nett-tv» sine websider!? Dette er jo absurd!

  • Eirik Solheim (NRK) (svar til Emanuel Vonankh)

   Ja. Det virker absurd. Men det er juridisk sett forskjell på streaming (slik programmene tilbys i Nett-TV) og nedlasting slik de tilbys når vi legger dem ut via BitTorrent.

   Derfor er utvalget i Nett-TV mye større enn det vi kan tilby for nedlasting via PodCast og BitTorrent.

   Vi skulle gjerne sett det annerledes, men vi er i mange sammenhenger underlagt regler bestemt av rettighetshavere utenfor NRK. Dem som sitter på rettighetene til musikk vi bruker, skuespillernes egne rettigheter, tekstforfattere osv.

  • ironien er jo at det er jo mange veier runt streaming 😛

   1. ta opp streamen
   2. ta opp med et skjermbilde program
   3. ta opp med dvi/hdmi adapter
   4. ta opp med component
   5. ta opp med s-video/composite

   når kommmer «ikke gjør dette hjemme» episode 2 til
   http://nl.nrk.no/torrent/ikkegjordettehjemme/s01/

   og ja jeg savner norske serier om krigen, er mange bra britiske og amerikanske men en norsk serie om den norsk fronten mangler 🙁

   menmen kjempe fint at dere legger ut nye egen produserte serier i hd på bittorrent 🙂

  • Eirik Solheim (NRK) (svar til Emanuel Vonankh)

   Og meningen med bittorrenteksperimentene vi gjør her? Det er å kunne gi dere innhold med enda høyere kvalitet enn det vi for tiden tilbyr i Nett-TV.

   For det innholdet der vi har rettigheter til den typen distribusjon.

 226. Nå er Hjernevask ikke tilgjengelig lengre på nett-tv. Hvor kan man eventuelt se den serien nå?

  • Jon Ståle Carlsen (NRK) (svar til Frode)

   Hva mener du med at det ikke lenger er tilgjengelig i nett-tv?
   Alle episodene samt en del av råstoffet ligger her

 227. En annen Frode

  Hva skjer med BitTorrent feeden om dagen – virker som det er helt dødt der. Ikke kommet noe nytt på lenge. Savner f.eks. episode 8 av Trygdekontoret og episode 5 & 6 av Tekno. Disse ligger jo ute på nett-tv. Er det issues med rettigheter her?

  Er ikke meningen å klage altså og arrester meg gjerne om jeg tar feil 🙂

 228. µTorrent 2.0.3 « norskprogramvare.no

  […] NRKbeta (Der ingen skulle tru at nokon kunne bu, Lars Monsen, Holmes Wilson, FBI, Halvseint, Radioresepsjonen, Kometkameratene m.m.) […]

 229. NRK fjernsynet er 50 år | Frank Eivinds verden

  […] NRK følger også med når nye medier dukker opp. Det aller meste av det NRK har rettigheter til, ligger på Nett-TV deres, noe jeg setter pris på. I tillegg har NRK lagt ut flere programmer som nedlasting via bittorrent. […]

 230. µTorrent 2.0.4 « norskprogramvare.no

  […] NRKbeta (Der ingen skulle tru at nokon kunne bu, Lars Monsen, Holmes Wilson, FBI, Halvseint, Radioresepsjonen, Kometkameratene m.m.) […]

 231. µTorrent 2.0.4 – oppdatering « norskprogramvare.no

  […] NRKbeta (Der ingen skulle tru at nokon kunne bu, Lars Monsen, Holmes Wilson, FBI, Halvseint, Radioresepsjonen, Kometkameratene m.m.) […]

 232. Alexander Frøyseth

  Kommer Radioresepsjonen hit også? Hadde vært kjekt å kunne laste det ned når man jobber på litt forskjellige tider på døgnet og ikke rekker TV’en.

 233. Hi Eric,

  I saw you speak at the Open Video Conference in NYC recently. You mentioned having ProRes footage of a 7 hour train ride available via your torrent tracker. Is this still available?

  Thanks,

  Elijah Lynn

 234. Nils Skarstein

  Utrolig kjedelig materiale dere har lagt ut her. Er ikke det heller mer fornuftig å gjøre alt som er på Nett-TV tilgjengelig her også? Kanskje da vil folk da Beta mer seriøst.

 235. µTorrent 2.2 « norskprogramvare.no

  […] NRKbeta (Der ingen skulle tru at nokon kunne bu, Lars Monsen, Holmes Wilson, FBI, Halvseint, Radioresepsjonen, Kometkameratene m.m.) […]

 236. Henrik Bjørlo

  P2s tidligere reisemagasin «Ut i Verden» med antagelig norges mest bereiste journalist og skribent Jens A. Riisnæs som – av for meg uforståelige grunner – ble tatt av lufta i juni i fjor burde da være et perfekt BitTorrent-emne. 🙂

  To programledere i dialog i studio kan umulig skape store rettighetsmessige problemer?

  Dette hadde vært fantastisk! 🙂

  • Eirik Solheim (NRK) (svar til Henrik Bjørlo)

   Godt innspill. Det vil nok være en del jobb å samle og digitalisere alle opptakene. Men med gode metadata ville jo dette vært en fin pakke! Vi har nok ikke ressurser til å gjøre dette akkurat nå, men tar med oss den gode idéen.

  • Alexander Frøyseth (svar til Eirik Solheim)

   Dere har ikke vurdert å hyre flere folk på dugnad? Er nok flere her som kunne tenke seg å hjelpe for å få det de vil ha ut.

  • Eirik Solheim (NRK) (svar til Alexander Frøyseth)

   Desverre ligger ikke alle opptakene intuitivt og lett tilgjengelig, så jobben er litt komplisert og vil kreve en del av oss uansett, men en god idé!

  • Henrik Bjørlo (svar til Eirik Solheim)

   Ja, det er absolutt forståelig.

   Programmet var tilgjengelig som podkast ganske lenge så vidt jeg husker, sitter på en del programmer selv. Disse episodene som ble ferdiggjort og publisert som podkast vil kanskje kunne utgjøre en enkel begynnelse? 🙂

  • Eirik Solheim (NRK) (svar til Rune)

   Ingen umiddelbare planer, men trekant er svært populært i Nett-TV, så det hadde jo ikke vært dumt med torrent også. Men jeg er usikker på hvordan det programmet er rettighetsmessig. Mulig vi kan ta en runde på det over nyttår.

 237. Hei, Det hadde vert digg at «IKKE GJØR DETTE HJEMME» kommer på BitTorrent i 720p HD! 🙂

 238. Mats Taraldsvik

  Jeg har undersøkt Dagsrevyen-rss-feeden litt i dag, fordi jeg holder på å bygge en xbmc (.org)-boks, og kan tenke meg å se dagens nyhetssending når jeg vil.

  Legger merke til at oppløsningen på klippene er ganske lav. Er det mulig å lage klippene i litt høyere kvalitet? (Eller hører det hjemme i nrks podkast-seksjon?)

  • Paul Arvid Jørgensen (svar til Mats Taraldsvik)

   Hei Mads. Podkastene våre på http://www.nrk.no/podkast/ er først og fremst satt opp for å være optimale for bærbare avspillere og rask nedlasting av forholdsvis små filer. I dag er egenskapene slik;
   MPEG4 (MPEG4 part2), 750kbit/s video pluss 128kbit/s lyd, 368×208 pixler.
   Tiden er vel moden for å oppdatere dette noe, siden både trådløstilgang til bredbånd og avspillervindu på mange dippedutter kan ta større bilder. Vi ser på saken.

  • Ville bare slutte meg til Mats sitt ønske her. Jeg har kikket litt på NRKs rss feeds (spes Dagsrevyen) de siste dagene for å streame via PS3 til TVen i stua, og oppløsningen er litt i minste laget. Kanskje det er behov for to versjoner? En beregnet for liten båndbredde og en for stor?

 239. Maestro, med god lyd, hvis det er mulig.

  og en AOL på TC sitt ønske om
  Lyngbø og Hærlands Big Bang

  • Knut-Olav Hoven (NRK) (svar til Thomas)

   Hei Thomas! Den serveren er smertelig treg, så første gang du forsøker å laste ned en .torrent-fil så feiler den. Prøv igjen å laste ned de samme filene etter 1-5 minutters tid, da skal filene være cachet opp.

 240. Bästa NRK! Det är ett utomordentligt bra initiativ ni tagit då ni skaffat er en egen tracker och lagt upp de här programmen tycker jag. Nu kan jag knappast vänta på att ni ska lägga upp även de tidigare säsongerna av Der ingen skulle tru at nokon kunne bu / Där ingen skulle tro att någon kunde bo, så alla vi som missat tidigare avsnitt kan få se dem.

 241. Heihei! For et bra opplegg! 🙂
  Er det mulig å legge ut episoder fra «Hodejegerne»? Eller det rettigheter som stopper dere der også?

 242. L j Syrefoss

  Slanger i paradis, er det mulig å legge ut den serien? Den er av en eller annen grunn ikke tilgjengelig lenger på nett-tv. … hvorfor? tusen takk

  • Eirik Solheim (NRK) (svar til L j Syrefoss)

   Så vidt jeg vet hadde vi ikke rettigheter til annet enn 30 dager i Nett-TV for den serien. Og ei heller nedlasting.

   Desverre.

 243. Jeg synes bittorrent siden deres er helt fantastisk. Det å endelig kunne bestemme selv når jeg vil se en ting passer meg perfekt, og det at det er i Full HD er toppen av kransekaka!

  Jeg lurte allikevel på om det finnes et Svensk og Dansk motstykke på NRK beta? Eller om det er andre lovlige sider man kan laste ned denne typen programmer fra?

  • Eirik Solheim (NRK) (svar til JC)

   Vi vet ikke om noen tilsvarende prosjekt i våre nordiske naboland.

 244. Øyvind Balle

  Hei.
  Hadde vært helt konge om dere kunne lagt ut Oppdrag Sognefjorden i HD Torrents 🙂

  Dette programmet er helt fantastisk.

  På forhånd takk!

  • Eirik Solheim (NRK) (svar til Øyvind Balle)

   Det hadde vært supert ja. Men jeg tviler på at vi har rettigheter til å publisere det for nedlasting. Men vi kan sjekke.

  • Eirik Støle (svar til Eirik Solheim)

   Hei, har dere funnet noe mer ut av dette?

   Ser at det er flere enn meg som har lyst til å se Oppdrag Sognefjorden igjen og igjen i full HD.

   Takk for tilbakemelding når den kommer.

 245. Hei.
  Ser at det er flere som har spurt etter Hodejegerene her, men intet svar.
  Kommer dere til å legge det ut?

  • Eirik Solheim (NRK) (svar til Maren)

   BitTorrent er fremdeles å brtrakte som et eksperiment fra vår side. Vi har for tiden en del utfordringer med selve torrentpubliseringssystemet og ser på alternativer. Vi kan sjekke angående Hodejegerne, men som du sikkert har skjønt gjennom denne kommentartråden har vi store utfordringer når det gjelder rettigheter til publisering på BitTorrent for tradisjonelle TV-program. Spesielt musikk er en stopper for mange programmer. Men vi ser fremdeles på BitTorrent som en veldig effektiv måte å distribuere en del typer innhold og vil fortsette å benytte det når vi har rettigheter og interesse fra publikum.

 246. Odne Hellebø

  Hei,

  Kunne dere laget ein side der dere satt opp kva dere ikkje kan gi ut og koffor? Og det hadde vært fint om dere kunne lagt ut dokumentarene fra tv her. Ellers er dette ein kongeide:) mangler litt på måten å navigere for å finne torrenten ein vil ha men rekner med at det kommer.

  Korleis andre måter ser dere for dere at dere har tenkt å distribuere på?

  • Hallvor Engen (svar til Odne Hellebø)

   Dette er en god ide. Når man leser kommentarene på denne posten ser man at folk spør om de samme seriene mange ganger. Hvis man hadde hatt en side med:

   «Programnavn» (gjerne sortert alfabetisk) kan ikke legges ut til nedlasting på grunna av forfatter/skuespiller/musikk/sport/arkiv/x rettighet rettigheter. Serien er tilgjengelig: podcast (ja/nei), nett-tv (ja/nei). Evt kommentar.

   Som dere kunne lagt til programmer på når dere sjekker opp og svarer her. Da kan dere i hvert fall peke på den, og den burde bli mye mer oversiktelig enn 350 kommentarer på denne posten.

   At det også står hva slags rettigheter som er problemet synes jeg er litt viktig, da får man frem hvorfor ting ikke kan legges ut og man kan til å med kanskje etterhvert få en slags statistikk på hva som hindrer nrk å legge ut ting for nedlasting.

   Det burde heller ikke være mer enn et par timers jobb for en webprogramerer å lage en form dere kunne bruke til å legge inn med, og en enkel side som henter det ut av databasen.

  • Helt enig med Mr. Engen her.

   Rettigheter til ‘Nordkalotten’ ble klarert på forhånd, burde ikke dette være noe man kan gjøre med alt som sendes?

   Synes den entusiasmen som var å lese her for 3 år siden har blitt litt borte.

   «Det er i motbakke det går oppover.»

 247. Hei, blir det mulighet for å legge ut «Norge i Krig» episodene i HD? Ergelig å streame de i crappy kvalitet når man ikke får de med seg på tv….

  • Ja det hadde vært topp, har bare rukket å se den første episode når den faktisk ble sendt. Hadde vært supert å kunne sett det i Full HD, slik som de andre seriene som dere har lagt ut.

  • Tomas (svar til Fenrik)

   Hør Hør!
   Ser episodene på nett-tv, men det er et mareritt. Flott filming, utmerket klipping og god lyd, men programmet blir for meg hemmet av hvor pixelert det er på skjermen min.

 248. Kan dere legge ut Radioresepsjonen på TV i full HD?

  Ser at alle episodene fortsatt ligger ute på Nett-TV, og at det ikke står noe om hvor lenge de vil ligge ute. Regner med at dette betyr at dere har rettigheter til å legge ut programmet.

  • Så lenge Radioresepsjonen på TV ikke er produsert i HD blir det svært vanskelig for NRK og legge disse ut i FullHD slik du ønsker.

   Slik jeg har sett NRK sine produksjoner så brukes det gode gamle SD kameraer i studioproduksjon, disse leverer altså ikke et HD bilde men tar opp i PAL standard.

  • Kristian (svar til Sjur)

   Mulig NRK ikke har tatt opp i HD, men de kunne i det minste legge det ut i den beste kvaliteten de har. Nett-TV-kvaliteten er jo veldig dårlig.

 249. BitTorrent: “Norge i krig – Oppdrag Afghanistan”

  […] Usikker på hva BitTorrent er og hvordan det fungerer? Les mer om teknologien og hvordan du laster ned i vår artikkel om BitTorrent. […]

  • Skeptisk (svar til Jan)

   Jan: går det for tregt å bare klikke «last ned» på den sangen du vil ha ?
   Hvorfor kjøre det over bittorrent når direkte nedlastning er både praktisk og mulig ?

   Hver sang er bare noen MB.

  • Hadde det vært bare «den ene sangen» så . Men med et par hundre, på kryss og tvers i navigasjonsvalgene blir det fort krøkkete. Hadde det ikke vært en smal sak å lage torrentfiler i en grådig stor mengde akser rundt i Urørt-samlingen?
   En kunne f.eks. hatt lyst på de siste, lokale låtene til en biltur fra Narvik til Dokka. Det er oppunder 18 timer med lyttetid som er klønete å fiske fram manuelt fra Urørt-biblioteket.

 250. Har dere planer om og legge ut Oppdrag Sognefjorden etterhvert?
  Hadde vært fett. I full HD ofc 😉

 251. Som det har blitt nevnt tidligere her,
  så ønsker jeg Lyngbø og Hærlands Big Bang S02,
  i f.eks. 1280×720 og 1920×1080? 🙂

 252. Genitalt tiltak av NRK!
  Go NRK!
  Fuck vg tv and the commercials made to brainwash the masses!

 253. Er det mulig at dere legger ut reisedokumentaren
  «Hurtigruten» episode for episode vis
  eller som samlet pakke?
  Gjerne i 1280×720/1920×1080 format.

  Også henger jeg på med sitt Anders ønske over her med Lyngbø og Hærlands Big Bang sesong2.

 254. Kjempebra tilbud NRK!
  Norge i krig er allerede lastet ned.
  Kan dere ikke legge ut Oppdrag Sognefjorden og Radioresepsjonen på tv?

 255. Urheber, Recht und Realität « DingoSaar

  […] legaler Inhalte verwendet, z.B. FLOSS-Betriebssysteme wie Linux oder BSD und kanadische oder norwegische […]

 256. Jeg kunne godt tenkt meg 20 Spørsmål episodene i høy kvalitet. Lar det seg gjøre?

 257. Jeg kunne godt tenkt meg 20 Spørsmål tv-episodene i høy kvalitet. Lar det seg gjøre?

 258. hei, har sett at dere la ut torrent filer for del 1, 10-12, og 25-32 av hurtigruten
  når jeg startet bittorrent er det ingen «seeds», og ca 100 peers for hver download, ser ut som dere har problemer, da det jo ikke er noen som har filene, seeds=0.

  • Jon Ståle Carlsen (NRK) (svar til torgeir)

   Filene er på vei, men spres i øyeblikket i backendsystemet vårt, og fordi det er mye data, tar det sin tid. Vi kunne kanskje ventet med å publisere torrentfilene til filene var ferdig spredd, men det er for sent nå. Anntar filene er ute i løpet av natten, eller i morgen formiddag

 259. gleder meg til filene kommer,
  men husk at en gyllen regel er å laste opp minst tre ganger filen selv etter at du har lastet ferdig selv.
  selv om at alle filene tar ca 139GB er det verd plassen på disken.

 260. Kaare K. Johnsen

  I Hurtigruten-torrent nr. 9b, andre del av strekningen Kristiansund-Trondheim (Hurtigruten.e09b.KSU-TRD.1920×1080.h264.NRK.2011618.054605.mp4.torrent), ligger båten ved kai i Trondheim de siste 70 minuttene. (Greit for meg som helst ville hatt liggetiden i havnene med i torrentene, og her får jeg i alle fall litt.)

 261. Steinar Hveberg

  Takk for et praktfullt program «Hurtigruten minutt for minutt»! Ved nedlasting av torrentfilene i Miro får jeg imidlertid meldingen «Feil – ødelagt torrentfil» for flere av filene. Dette gjelder hittil (ved gjentatte forsøk) blant annet strekningene Ålesund-Geiranger, Geiranger-Ålesund, MOlde- Kristiansund, Kristiansund-Trondheim. Er dette feil som vil bli rettet, eller kan feilmeldingene skyldes problemer med programvaren Miro?

  • Frank Eivind Rundholt (svar til Anders)

   Jeg bruker µTorrent, har ikke hatt noen problemer med nedlastingene. Kan anbefale dette programmet.

 262. Eirik Solheim (NRK)

  De har gjort et eller annet rart med den siste oppdateringen av Miro. Jeg får også masse feilmeldinger og nedlastingen går nesten ikke fremover.

  Jeg skal sjekke med Miro-folkene, men intil videre vil jeg anbefale uTorrent: http://www.utorrent.com/downloads

 263. Hadde vært fint å kunne laste ned de terrorrelaterte sendingene i full hd. Som høymessen for sorg, dokumentaren 22.07.2011 og minnesermonien den 21.08. Kanskje også nyhetsendingene fra dagen? Hadde vært fint å vite at man har sendingene på maskinen for alltid.

 264. Jeg savner en mulighet til å automatisk laste ned podcast/streaming eller lignende av siste nyhetssending på android telefonen min. Slik at jeg kan, uansett når jeg står opp, høre på siste nyhetssending mens jeg spiser og pusser tenner før jeg går på jobb.

  Finnes det noe slikt?

 265. Er det mulig at dere kan distribuere «Tazte priv» (med Harald Eia og Bård Tufte Johansen) via BitTorrent?

 266. Dette funker jo smurt! Lett 3 Mb/s på Oppdrag Afghanistan 🙂

  Spør gjerne om dere får lov å legge ut dramaserien «Skolen». Jeg har mast i flere år på at NRK må vise den eller gi den ut på DVD. De er like uinteressert hver gang. Tvilsomt, men kanskje de vil blaste den ut på torrent i stedet.

 267. Ønsker meg veldig, veldig alle snuttene med Jim og Kim Enoksen som gikk på Karate. Hørte et par her om dagen igjen, og ler så jeg griner.

  Legg det ut, så fler enn meg kan le masse.

 268. La televisión pública Noruega facilita sus programas en Internet | Unpocodemucho.com

  […] televisión pública noruega, NRK, ha creado su propio torrent de BitTorrent para distribuir sus contenidos (sólo los contenidos pertenecientes a la cadena pública […]

 269. Hva med Norskekysten?
  Min far er veldig interessert i serien, og er selv med på episoden fra Helgeland.
  Han var innlagt på sykehus den perioden, og fikk ikke sett episoden. Så jeg tenkte å laste den ned til han.

 270. Enig med han over meg her. Siffer burde komme som nedlasting. Er veldig synd å ikke få sett alle episodene.

 271. Siffer er en serie som gir læring og inspirasjon! Synd at jeg nesten ikke fikk sett noen av episodene! 🙁
  Skulle derfor gjerne hatt Siffer som nedlasting!

  • Eirik Solheim (NRK) (svar til .)

   Vi ser deg. Du trenger ikke å spørre flere ganger nå. Om det viser seg at vi har de riktige rettighetene og vi har noen som kan kode og legge ut skal vi gjøre vårt beste!

 272. Hei,
  Kommer sessong 2 av Ikke gjør dette hjemme (i HD) som torrent etterhvert også?

  • Tommy (svar til Jørn)

   ja det vil jeg og flere av oss vite
   og vi har betalt nrk avgifta :p

   nå som sesong 1 var *godkjent* for torrent

 273. Hei! Brigaden, kommer denne som torrent, nett-tv eller DVD?
  Har lett alle veier etter den men har ikke lykkes å finne noe enda 🙁

  • håvard (svar til Rune)

   HELT ENIG BRIGADEN VIL MAN HA SOM TORRENT, HVIS JEG IKKE HUSKER HELT FEIL SÅ ER VELL DET EN SERIE SOM NRK PRODUSERTE SELV OG EIER RETTIGHETENE TIL

 274. Hei. Kanskje ikke av de mest populære(?) seriene, men ville det være mulig å få Tellekorpset og Lesekorpset (fra NrkSuper) som torrent (etter hvert som bokstavene sendes)? Så vidt jeg kan huske så var det bare «hjemmelaget» musikk i disse, men mulig jeg tar feil her… 🙁

  Og samtidig, vil jeg si meg enig med det en annen skreiv om at det hadde vært fint med ei liste over alle forespørsler dere har fått, og en kommentar om den er tilgjengelig, eventuelt ikke kan gjøres tilgjengelig. Det er ganske mange kommentarer å bla gjennom 🙂

 275. Kaare K. Johnsen

  Stor takk til NRK for å ha gjort hele hurtigrutesendingen tilgjengelig for nedlasting! Ingen andre TV-stasjoner ville gjort noe slikt, og det ville ikke skjedd i noe annet land! 🙂

 276. Hei NRKbeta
  Vil sesong 2 av Ingen Grenser bli lagt ut som bittorrent på samme måte som Sesong 1 av Ingen Grenser?
  Hadde vært veldig fint om det vil vil gjort.
  Satte veldig pris på at sesong 1 ble lagt ut.

 277. Jan-Petter Fadum

  Jeg savner påskelabyrinten i opptak! Forsov meg i dag og VIL høre den, men finner bare quiz’en! Irrrrriterende! Where is it???

 278. Hei..
  Lurte på om Brigaden var laget på dvd for salg eller om dere kan få lagt den ut her.. Ønsker å få sett denne serien igjen

 279. Hvorfor finner en ikke sesongene av «Typisk Norsk» på NRK sine sider. DVDene er heller ikke i salg mere, og det er synd for oss som er norsklærere

Kommentarfeltet på denne saken er stengt