nrk.no

Nå kan du se NRKs TV-høst via Apple TV

Kategorier: NRK,NRKTV,Streaming & TV


Publikum har lenge spurt når tv.nrk.no blir tilgjengelig via Apple TV. Svaret er NÅ! Fra og med idag kan du se rundt 40 000 programmer i opptak via NRK TV-tjenesten på Apple TV. 

NRK på Apple TV

– Det er viktig for NRK å gjøre programmene så tilgjengelige som mulig for det norske folk, og Apple TV har vært et sterkt ønske fra mange, sier Nicolai Flesjø, redaksjonssjef On demand i NRK.

– NRK har så langt vært tilgjengelig på mobil, nettbrett og PC. Nå tar vi et viktig steg i veien på å løfte programmene til den samlende TV-skjermen, sier Flesjø.

Etterlengtet lansering

Før sommeren lanserte vi støtte for Chromecast, og nå er vi veldig glade for å kunne utvide plattformlista til å gjelde Apple TV, denne lille, svarte boksen som etterhvert finnes i ganske mange norske TV-stuer.

Slik ser NRK TV ut på Apple TV.
Slik ser NRK TV ut på Apple TV.

Etterspørsel fra publikum for å få NRK-innholdet tilgjengelig på Apple TV har vært stor, og vi har jobbet lenge med å få innpass på denne dingsen; Rundt 15 prosent av befolkningen har en Apple TV, og plattformen blir mye brukt for å se programmer i opptak.

Frem til nå har det vært mulig å sende NRK-innhold til Apple TV via AirPlay, men med denne lanseringen er alt tilgjengelig direkte fra din Apple TV.

Slik ser det ut når du navigerer på serienivå i NRKs app for Apple-TV.
Slik ser det ut når du navigerer på serienivå i NRKs app for Apple-TV.

Utover høsten vil NRKs TV-innhold bli tilgjengelig på enda flere plattformer.

Dette er første versjon av NRK TV på Apple TV. I tiden som kommer vil NRKs innhold bli tilgjengelig på flere TV-plattformer, og tjenesten vil endre seg i tiden fremover i takt med utviklingen.

Et trinn i denne videreutviklingen er en økning av videokvalitetene. Dette arbeidet er godt i gang.

I dag sender vi opptakene våre i inntil 2.8MB/s 720p, og vurderer en økning til rundt 3,5 – 3,8 MB/s i 720/1080p.

Dette vil gi bedre bilder og kvalitet når vi beveger oss fra mobil, brett og pc til store TV-skjermer.

Spørsmål og svar

    • Hvordan installerer jeg appen? Du trenger ikke installere appen – den kommer automatisk til alle som har Apple TV innstilt med Norge som hjemland. Hvis appen ikke dukker opp bør du sjekke at du har siste programvareversjon og at du har satt Norge som hjemland. (Gå til åpningssiden, deretter: Innstillinger >iTunes Store>Land).
    • Hva vil være tilgjengelig? Alle opptakene du finner på tv.nrk.no vil være tilgjengelig på Apple TV.
    • Hvordan får jeg teksting? Som over alt ellers på Apple TV: Pil opp på fjernkontrollen, da får du opp programinformasjon. Trykk og hold midtknappen nede.
  • Hvordan søker jeg? Velg SØK i menyen øverst. Dersom du bruker Apples Remote-app for mobil (eller nettbrett), får du tastatur på telefonen istedet for å måtte navigere tastaturet med fjernkontrollen
  • Hva med NRK1, NRK2, NRK3 og NRKSuper? I første omgang lanserer vi et tilbud uten direktekanaler, men vi jobber med å få med disse kanalene og kanaler vi bruker ved ekstrasendinger og store sportsarrangement inn i tilbudet. Vi regner med at de aller fleste har Apple TV’en koblet til en vanlig TV uansett, og dermed får tilgang på kanalene våre direkte der.
    • Hva med NRKSuper? Mye av innholdet til NRKSuper vil være tilgjengelig via kategorien ‘Barn’, men husk at aldersbegrensingene som er satt i innstillingene til Apple TV kun gjelder innenfor Apples eget univers; den berører ikke tjenester som NRK TV.
  • Hva skjer med de som tar med Apple TV til utlandet? Hvis man tar med seg sin Apple TV til utlandet vil du kunne se et begrenset antall programmer (de vi har rettigheter til å formidle utenfor Norge) så lenge du ikke endrer butikk og land. Det er IP-adressen din som avgjør hva du kan se.
  • Hva med andre streamingbokser feks: Roku, Plex, Amazon Fire? Vi har valgt å gå mot et utvalg av plattformer som har stor utbredelse i Norge. Foreløpig er innholdet vårt tilgjengelig på Apple TV og Google Chromecast men vi vil vurdere andre bokser fortløpende etterhvert som bruken vokser i det norske markedet.

Når det gjelder videreutviklingen av NRK TV på alle plattformer: Vi ønsker å ta TV-opplevelsen tilbake til TV-skjermen – hva mener dere er det viktigste for å få det til?

187 kommentarer

    • Da må du nok logge inn med den norske kontoen din.
      Det er uansett relativt enkelt å bytte mellom amerikans og norsk konto under:
      Settings > iTunes Store > Apple IDs

    • Det er ganske lett å legge inn to kontoer (én for USA, én for Norge), og alternere mellom de to i Instillinger, uten å måtte taste passordet hver gang.

    • Andreas Munkelien (NRK) (svar til Anne)

      Hei Anne,

      Har du sjekket at du har valgt Norge som land ? Innstilling > iTunes Store > Land

      Mvh
      Andreas

  1. Håkon K. Olafsen

    Stor glede ble til liten skuffelse når jeg så at dere ikke har fått med direkte strøm for kanalene. Vi har ikke lenger noe tv-mottaker etter at vi sa opp abonomentet i august i fjor og vi har ventet på NRK app siden da.

    Kommer det direkte strømmer før jul, eller er det lengre unna?

    Mvh en som gledelig betaler NRK-lisensen, men som ikke vil betale for kanaler som ikke brukes.

    Svar på denne kommentaren

  2. Andreas Munkelien (NRK)

    Hei Håkon,

    Vi jobber med å kunne tilby TV-kanalene direkte, men jeg kan ikke love når det kommer til å være på plass. Vi kan håpe på at det skjer i løpet av høsten.

    Mvh

    Andreas

    Svar på denne kommentaren

  3. Hva med NRK1, NRK2, NRK3 og NRKSuper? I første omgang lanserer vi et tilbud uten direktekanaler, men vi jobber med å få med disse kanalene og kanaler vi bruker ved ekstrasendinger og store sportsarrangement inn i tilbudet. Vi regner med at de aller fleste har Apple TV’en koblet til en vanlig TV uansett, og dermed får tilgang på kanalene våre direkte der.

    Vi har Apple TV koblet til en vanlig TV, men vi har ikke noe annet koblet til den TV-en. Bruker kun en AirPlay fra en iOS-dings for å se live NRK. Håper derfor dere kommer med støtte for direktekanaler 🙂

    Svar på denne kommentaren

    • Andreas Munkelien (NRK) (svar til Andreas)

      Hei!

      Det er noe vi håper å kunne tilby, men vet foreløpig ikke når enda.

      Mvh

      Andreas

  4. Vi voksne er meget glad for dette. Men 11 åringen ikke så begeistra ! Savner sine program fra NRK super. Under kategori barn så er det meget få til hennes aldersgruppe. Håper det blir endringer på det fremover .

    Svar på denne kommentaren

    • Andreas Munkelien (NRK) (svar til Veronica)

      Hei! Vi skal ta med oss videre at vi må forbedre visningen av kategorien ‘Barn’, slik at man ser mer av barneinnholdet vårt. Du kan finne mer barneinnhold i søket vårt.

      Mvh

      Andreas

  5. Ole Martin Pedersen

    For min del kan gjerne NRK kreve brukernavn og passord på sine geniale onlinetjenester – bare send ut via lisensen.

    Nettjenestene er det som gjør lisensen levelig, men jeg liker ikke å sponse folk som har «sagt opp abonnementet» for å snylte på gratistjenester.

    Bare sørg for å godta 8-10 enheter på en NRK-lisens..

    Svar på denne kommentaren

    • Andreas Munkelien (NRK) (svar til Marius)

      Hei, vi vurderer fortløpene hvilke plattformer vi skal være på, og vi jobber med en del spennende fremover. Plex er dessverre ikke på listen enda, men vi skal se på det på nytt. Jeg kan ikke love noe.

      Mvh

      Andreas

    • Knut-Håvard Olsen (svar til Andreas Munkelien)

      Strålende at dere har fokus på å dekke flere plattformer.
      Skjønner at det fort blir mye å vedlikeholde hvis man skal støtte alle tenkelige plattformer, men vil bare legge inn et ønske om at dere legger Plex på prioriteringslista.
      Kjører Plex på alle enheter vi har i hjemmet nå.

  6. Frank Eivind Rundholt

    Nå mangler «bare» innlogging med brukernavn, så er dere i havn. Noe som bør prioriteres spør du meg nå som dere er tilgengelig på flere ulike enheter.

    I dag sender vi opptakene våre i inntil 2.8MB/s 720p, og vurderer en økning til rundt 3,5 – 3,8 MB/s i 720/1080p.

    Dere trenger ikke vurdere dette, er bare å kjøre på med høyere bitrate 🙂 Er svært mange av oss som sitter med gode linjer og ønsker bedre kvalitet.

    Svar på denne kommentaren

    • Tobias Lundin (svar til TE)

      För audio använder vi Low-Complexity AAC (mp4a.40.2) med olika bitrates för de olika strömmarna. Bitrates varierar således mellan 64Kbps (för lägsta videoupplösningen på 320×180) och 160Kbps för 1280×720.

    • Thorstein Johannessen (svar til Frank Eivind Rundholt)

      Det har kanskje også noe med at NRK betaler Akamai basert på hvor mye som overføres på en periode, f.eks en måned. Så om det økes fra 2.8 MB/s til 3,5-3,8 MB/s så vil det jo medføre en ganske stor økning i belastningen på nettet, noe som selvfølgelig Akamai gladelig tar seg godt betalt for.

      It’s all about the money.

    • Andreas Munkelien (NRK) (svar til Frank Eivind Rundholt)

      Hei!

      Vi har ganske mange hensyn å ta når det gjelder bitrate og kvaliteter på video. Distribusjon er dyrt og fil-enkoding tar tid, og dermed kapasitet. Vi har valgt noen lyd og videokvaliteter vi mener gir god opplevelse på tvers av de plattformene vi er på. Vi jobber kontinuerlig med å finne hva som gir best opplevelse på tvers av plattformene, samtidig som vi jobber med våre underleverandører på pris. Vi er veldig motagelig for tips og behov, men vi er nødt til å vektlegge nøkternhet i forbindelse med kostnader knyttet til distribusjon og enkoding av videofilene.

      Mvh

      Andreas

    • Frank Eivind Rundholt (svar til Andreas Munkelien)

      Jeg ser klart at dette også er et økonomisk spørsmål. Generelt er jeg godt fornøyd med kvaliteten dere har nå, men takker jo aldri nei til enda høyere kvalitet 🙂

  7. Veldig bra. Blir enda bedre når direktekanalene kommer. For da kan jeg avbestille kabeltv abonnementet mitt engang for alle. NRK, Tv2sumo og Netflix holder i massevis, særlig supplert med Youtube, da blir «søte katter» behovet mitt dekt.

    Svar på denne kommentaren

    • Andreas Munkelien (NRK) (svar til Ole Ulv)

      Hei!

      Ja, det skal det. Se om du får opp et NRK TV ikon ved å velge Norge som land under innstillinger > iTunes Store > Land.

      Mvh

      Andreas

    • Yngvar Johnsen (svar til Ole Ulv)

      Hei Ole, har du fått det til å fungere? Jeg kjører også 5.3 (for å kjøre XBMC mm), men ser ikke verken NRK eller TV2 som tilgjengelige valg. Jeg har norsk innstilling på alle steder jeg vet om, men ingenting. Ser Netflix og noen andre tjenester, men ingen norske TV-tjenester.

    • Yngvar Johnsen (svar til Ole Ulv)

      Hei Ole, har du fått det til å fungere? Jeg kjører også ATV2 versjon 5.3 (for å kjøre XBMC mm), men ser ikke verken NRK eller TV2 som tilgjengelige valg. Jeg har norsk innstilling på alle steder jeg vet om, men ingenting. Ser Netflix og noen andre tjenester, men ingen norske TV-tjenester.

    • Eirik Meland (svar til Yngvar Johnsen)

      Jeg har samme oppsett som deg, Yngvar, og kan heller ikke se noen norske ikoner; hverken NRK eller TV2 sumo. Er det noen som har fått opp NRK på ATV2 med nyeste aTV Flash (black)?

    • Knut Olav Skare (svar til Eirik Meland)

      Jeg får heller ikke opp NRK på ATV2 med os versjon 5.3.
      Jeg jailbreaket den på nytt for sikkerhets skyld og oppdaget da at jeg manglet de nye internasjonale appene i 5.3, disse kom først ved å bruke putty.exe, logge inn på apple tv med bruker root, passord alpine, og kjøre kommandoene apt-get update

      followed by

      apt-get upgrade
      Hvis noen kan finne ut adressene som nrk skal hentes fra så bør det altså være mulig også på denne OS versjonen.

    • Raymond Koteng (svar til Ole Ulv)

      Hei.
      Det vil ikke fungere «ut av boksen» på en jailbreaket Apple TV, men jeg har etter mye prøv og feil funnet en løsning som fungerer for meg.
      Alt er oppsumert på min nettside: koteng.com/nrk/
      Brukes på eget ansvar 🙂

    • NRK kommer opp etter at jeg redigerte Info.plist, men NETFLIX sluttet å virke 🙁
      La inn backupen av Info.plist og NETFLIX fungerer igjen…

      Uansett; takk for tipset 🙂

  8. NRK på Apple TV | Frank Eivinds verden

    […] Oppløsning og bitrate er inntil 2.8MB/s 720p, men det vurderes å øke til 3,5 – 3,8 MB/s i 720/1080p. Etter min oppfatning er ikke dette noe som bør vurderes. Det er bare å kjøre på. Det er mange med meg som sitter med gode linjer som vi gjerne vil utnytte. Høyere kvalitet på bildet skader ikke. (NRKbeta.no) […]

    Svar på denne kommentaren

  9. Frank Eivind Rundholt

    Jeg tar som en selvfølge at muligheten for favorittmerking av programmer og at appen husker hvor man avsluttet et program, kommer i neste oppdatering. En mulighet jeg bruker hele tiden på Android-appen (beta-utgave).

    Svar på denne kommentaren

    • Andreas Munkelien (NRK) (svar til Frank Eivind Rundholt)

      Hei!

      Dette er ting vi ser på fremover; hvordan alle plattformene skal møte hverandre og hvilken funksjonalitet som skal flyte på tvers.

      Blir spennende!

      Mvh

      Andreas

  10. Veldig bra, NRK, men har selvsagt noe på ønskelisten. Vet ikke om det er støtte for sånt i plattformen, men det hadde vært digg med mer intelligent teksting. Sånn at jeg kan slippe å se tekst når folk snakker engelsk, mens jeg får tekst når folk snakker urdu eller noe annet jeg skjønner meg litt dårlig på.

    Svar på denne kommentaren

    • Tobias Lundin (svar til ThorH)

      Plattformen har stöd för flera olika subtitles-tracks och man kan gå för att ha «forced» subtitling för eks.vis Urdu, men går man for den lösningen må man först snu hela processen for hur man arbetar med undertekster på NRK så tyvärr blir det ingen lösning for det i den nära fremtiden :/

  11. Tor Arne Bartholdsen

    Kjempeflott med NRK på Apple TV. Men når jeg skulle se «Drama i Smådyras Rike» så er den tekstet på Nynorsk, og når jeg skulle slå av tekstinga så oppdaget jeg at den var merket som Bokmål. Nynorsk er veldig vanskelig å lese for oss som har bokmål og dysleksi.

    Svar på denne kommentaren

    • Andreas Munkelien (NRK) (svar til Tor Arne Bartholdsen)

      Hei Tor Arne,

      Vi skal se hva vi kan gjøre med merkingen av tekstingen. Tekstingen vår foregår enten på Bokmål eller Nynorsk og vi har dessverre ikke mulighet til å få til teksting i begge målformene.

      Mvh

      Andreas

    • Andreas Munkelien (NRK) (svar til Torbjørn Selven)

      Hei

      Vi skal gjøre en vurdering av WD TV, men kan dessverre ikke love noe på tid. Det er veldig mange mulige bokser i markedet, vi må derfor fokusere kreftene våre på de med størst utbredelse.

      Mvh

      Andreas

    • Vil også slenge med på ønske om app til WD TV Live, tror det faktisk er ganske mange slike bokser rundt omkring i Norge, da dette var den første boksen (såvidt jeg husker) som hadde app med støtte for Netflix Nordic da det ble lansert tilbake i høsten 2012.

    • Tobias Lundin (svar til Egil Mathisen)

      Teksting bör vara på som default men hvis den ikke er det håller man in «select»-knappen i noen sekunder når man spiller en video. Då bör du se valgen «on», «auto» og «Norwegian Bokmål». Se till att du velger «Norwegian Bokmål»

    • Skulle se på «Naboer i kald krig», og siden jeg ikke er så stiv i finsk prøvde jeg å slå på tekst slik du beskriver her. Valgene jeg får opp er «av», «auto» og «skjult teksting på». Det ser ikke ut til at noen av alternativene skrur teksten på.

  12. Jan Inge Larsen

    Endelig. Det fungerer svært bra. Skulle gjerne hatt:

    -«Min liste» for å legge til programmer jeg ønsker å se
    -«Sist sett» slik at jeg kan komme lett til programmet som jeg ønsker å fortsette å se
    -Minnefunksjon som fortsetter der jeg sist stoppet programmet, slik at jeg slipper å spole i programmet og tippe hvor langt jeg var kommet.

    Takk til nrk som legger det enklere og mer tilpasset tiden med lett tilgjengelighet for deres arkiv.

    Svar på denne kommentaren

  13. Veldig bra med Apple TV-app!

    Jeg sliter litt med en linje med dårlig overføringskapasitet (ADSL, ca 5 Mbps). Fungerer greit når jeg f eks ser på Bloomberg TV, men hos dere blir det venting underveis. Har dere mulighet til å støtte dynamisk oppløsning slik at oppløsningen blir redusert hvis linjen ikke følger med? er det noe dere kan justere rundt buffringen av videoen på Apple TV-siden slik at den håndterer varierende hastigheter på linjen?

    Av og til fryser foresten bildet men lyden går videre. Bildet ser da ut til å være halvveis oppdatert. Bildet fryser da for noen minutter og så kommer det tilbake.

    Svar på denne kommentaren

  14. Andreas Munkelien (NRK)

    Hei Petter,

    Vi skal se på utfordringen din, vår streaming går via en distribusjonspartner som sørger for at kvaliteten når frem, og oppsettet vårt gjør at kvaliteten skal skalere etter tilgjengelig båndbredde. Vår høyeste bit-rate er for tiden 2,8MB/s så dine 5 burde holde. Hvilken leverandør har du og hvor i landet bor du?

    Mvh

    Andreas

    Svar på denne kommentaren

    • Jeg bor i Oslo. Har ADSL2 fra PowerTech, men får vel bare rundt 5568 mbps ned, 1012 kbps opp pga lang avstand til sentralen.

      Hvilken protokoll bruker dere? Tcp? Udp? MPEG 4? Hva skjer hvis en av pakkene ikke når frem — vil bildet da fryse til neste hele ramme blir sendt?

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Petter)

      Videostrømmen bruker en protokoll som heter HLS, HTTP Live Streaming. Som navnet antyder brukes det altså HTTP, og dermed TCP i protokollstacken. Pakketap i moderate mengder er dermed ikke pakketap noe stort problem da mistede pakker blir detektert og retransmittert. På toppen av dette er det en MPEG-2 transportstrøm som sender videosegmenter på ti sekunder hver, der videoen er enkodet i h.264 med AAC-lyd. Klienten bufrer typisk opptil seks segmenter, slik at man sitter med ett minutts buffer. Selv med betydelig lavere fyllingsgrad er det gode muligheter for å hente seg inn etter pakketap, i tillegg til at transportstrømmen har innebygde mekanismer for å maskere feil og mangler som kan skje i overføringen.

      På det laveste nivået overføres kun lyd, ikke bilde. Dersom dere er mange som bruker nettet eller vi av andre grunner opplever at båndbredden din ikke er stabil nok kan det hende at man detter ned til dette nivået.

    • NRK fungerer nå bra igjen. Det ser ut til at det var flere Wifi-nett som sloss om de samme kanalene/frekvensene. Brukte inSSIDer-verktøyet for å løse problemet.

      Ser forresten at NRK-appen krasjer/avsluttes når den spiller en video og Wifi-nettet går ned. Stemmer det?

      Hvor ønsker dere forresten å få tilbakemeldinger på feil og forslag til nye funksjoner?

  15. Heisan! Dere skriver at Nrk nå ligger på chromecast, men hvordan da? Når jeg åpner NRK TV-appen på mobilen så finner jeg ikke noe cast-symbol. Heller ikke når jeg går inn på nrk.no
    og jeg kan heller ikke se at NRK ligger inne når jeg ser på de ulike appene chromecast nå tilbyr. Netflix, youtube, dailyburn og diverse ligger der, men ikke NRK??

    Svar på denne kommentaren

    • Hvilket marked som blir størst gjennstår å se, men personlig tviler jeg på at Playstation kommer til å bli brukt i nærheten av like mye som Apple TV. Men det får vi snart vite helt sikkert ettersom Playstation-app er på vei.

    • Bjørn Krogh (svar til Glenn)

      Broadband TV News meldte i går (26/8) at NRK vil lansere apper for smart-TV og spillkonsoller på årets IFA-utstilling i Berlin (5. – 10. september).

      Uoffisiell NRK-app til Samsung TVer (årsmodell 2012 –>) har vært på lufta en stund (ikke NRK-utviklet). Denne har absolutt ikke NRKs brukergrensesnitt slik det kjennes fra nett og mobile enheter, men fungerer helt greit. Også med live-TV. Regner med at den offisielle appen vil holde seg i nærheten av det som ses på andre enheter i dag.

      Mest gledelig er at NRK om ikke så lenge vil lansere Hbb-tv (se hbbtv.org/index.php). Håper dette skjer på alle kringkastingsplattformer (bakkenett, kabel og satellitt).

      Kilde: broadbandtvnews.com/2014/08/26/nrk-launches-on-apple-tv-in-norway-hbbtv-next/

    • Magnus Cederholm (NRK) (svar til Kjell Arne Sandvik)

      Hvorfor ønsker du deg radio på Apple TV?
      Kan du ikke bare sende radio fra telefonen/datamaskinen til Apple TV? Å ha TVen stående på kun for å høre på radio er vel hverken bra for levetiden på TVen din eller strømregningen.

    • Enig i at radio hadde vært fint.
      Apple har selv radioapp i aple tv.
      Selvfølgelig kan man strømmev ha airplay, men det kan man jo med tvprogrammer også, så etter det argumentet er det ikke nyttig med nrkapp på appletven heller.
      Enig i at det er litt luksus og sløsing med energi, men i praksis så ser jeg at det blir gjerne brukt slik. Både jeg og barna bruker titt og ofte tvhøytalerne for å få mer lyd ut enn vi klarer vha ipad/iphone.

    • Magnus Cederholm (NRK) (svar til Jarle)

      For å streame video til Apple TV så må man jo ha TVen på for å se videoen. På radio blir TVen kun brukt som navigasjon, eller (som du nevner) fordi man ikke har stereoanlegg koblet til Apple TV og vil bruke TVen sine høyttalere.

      Det er ikke fritt frem å lage apper til Apple TV. Det er Apple som bestemmer, og det er derfor vi ikke har hatt NRK TV der før nå. Neste på ønskelisten vår er Super, om det lar seg gjøre er fortsatt uvisst.

      Vi tar med oss radioønsket videre, men jeg ser desverre ikke for meg at det er noe som vil komme med det første.

    • Ståle Tømmerås (svar til Magnus Cederholm)

      Angående Apple-tv og radio: De fleste av NRKs radiokanaler ligger jo allerede i appen. Det er vel de samme radiokanalene som ligger i itunes. Det er altså IKKE spørsmål om å innføre noe nytt, men å få apple til å oppdatere radiolista si med NRK P1+ og NRK P13. Det er sannsynligvis ikke et stort arbeid vil jeg tro.

      Jeg oppdaget selv at P13 manglet på Apple-tven i går. Det er faktisk et veldig greit alternativ å høre radio via apple-tvboksen som hos oss er koblet rett på aktive høyttalere.

  16. Henrik Hareide

    Takk for god App!
    Er spesielt fornøyd med at dere har fått på plass en automatisk overgang til neste episode i en serie av samme type som netflix opererer med. En gledelig overraskelse! Men hadde det vært mulig å hoppe til neste program automatisk før rulleteksten er ferdig? Mister noe av poenget når du får beskjed om at neste episode starter om 40 sekunder.

    Forøvrig alltid hyggelig å besøke NRKbeta og lese et velfungerende kommentarfelt!

    Svar på denne kommentaren

    • Andreas Munkelien (NRK) (svar til Henrik Hareide)

      Hei Henrik,

      Vi skal se om det er noe vi kan optimalisere, men opphavsfolket i rulleteksten liker å bli annerkjent…

      Mvh

      Andreas

    • kringkasting -> åpen
      web -> «åpen» (for alle praktiske formål, men forsåvidt bundet til noen standarder)

      så de har ikke prioritert noe som er lukket. de har faktisk sørga for at det meste fungerer knirkefritt med kringkasting og på web før de ser på spesielle (lukkede) ting etterpå.

    • Andreas Munkelien (NRK) (svar til Kristian Z)

      Hei!

      NRK har stor tro på åpne standarder, og ønsker å støtte det så langt vi kan. Vi ønsker også å treffe publikum der de er, dette gjør at vi av-og-til må vurdere og implementere mot proritære enheter, dette gjelder både mobil-apper, strømmebokser/pinner og TV’er. Vi støtter blant annet den åpne standarden Hbb-TV (https://www.hbbtv.org), som vi håper gjør sitt inntog i TV’er, dekodere og andre dingser. I påvente av at dingse-leverandørene skal bli enige om standarder, må vi gå litt mer direkte veier for å kunne være tilstede der vårt publikum er.

      Mvh

      Andreas

    • Magnus Cederholm (NRK) (svar til Trond)

      Mye av dette håper vi å løse med personalisering, noe du delvis kan se fruktene av i den nye iPad og Andoridappen.
      Muligheten for å markere det du vil se senere eller favoritter, og å kunne sortere disse på forskjellige måter, med varsling før noe går ut eller når det blir tilgjengelig igjen.

  17. Flott app, godt tilbud. Men….
    Det ville vært fint om man i tillegg kunne sortere absolutt alle programmer som er tilgjengelig i appen på når de utgår.
    Det er lett å utsette programmer man skulle ha sett for så å oppdage at de ikke lengre er tilgjengelig når man igjen skal se de.

    Svar på denne kommentaren

    • Tor (svar til Tom)

      NRK-Appene kunne gjerne ha en IFTTT implementasjon som kunne brukes for varsling når rettighetene nærmer seg å utgå for et program brukeren har bedt om varsling for (evt i en serie brukeren har bedt om varsling for). Evt kan native apps på iPhone og android knyttes sammen med en brukerprofil på tvers av brukerens plattformer, hvor mobil-app’en kan varsle når brukerens utvalgte serier og episoder er i ferd med å løpe ut på dato…

    • Eivind (svar til Per)

      Opplever også at bildet fryser etter noen sekunders visning, og det kommer ikke tilbake. Men lyden er fortsatt tilstede. Har 5 Mbit linje, og Netflix osv. streamer i HD. Hvorfor «fryser» bildet?

  18. Hei NRK Beta,
    Vi HAR IKKE vanlig TV, bruker bare nettTV. Jeg opplever at stadig flere av vennene våre også går over til bare nettTV+Netflix f.eks. Folk ser ikke poenget med å betale i dyre dommer for haugevis med direktekanaler når de kan hente innholdet de ønsker når de ønsker, via andre plattformer.
    Unntaket for oss er å se NRK nyheter sånn ca direkte, det setter vi pris på, og hittil har vi gjort det via AirPlay. Og ungene ser morgensendinger før vi står opp i helgene, men de bruker ikke Airplay, bare den gamle laptopen, og gjester/barnevakter/besteforeldre finner heller ikke ut av Airplay når vi er borte. Også for oss hadde det vært topp å slippe å bruke et tredje device, bare bruke AppleTVen..
    Dere har vært flinke, men vi vil ha mer! NRK direkte på AppleTV, nå! 🙂

    Svar på denne kommentaren

    • Helt enig. Vi er i ferd med å si opp Get, og vil i fortsettelsen kun ha nett-tv. Nett-tv er mye mer fleksibelt, men så lenge direktesendinger pågår kan det være greit å få dette på plass i appen, spesielt for nyheter og sport. Jeg tror NRK tar feil når de sier «Vi regner med at de aller fleste har Apple TV’en koblet til en vanlig TV uansett, og dermed får tilgang på kanalene våre direkte der». Det er bare å se på prisforskjellen. Markedet styrer folk bort fra direkte kabel- eller satellittTV med sine klumpete bokser, kabler og høye priser.

  19. Åsmund Ådnøy

    Veldig bra tilbud! Jeg har bare to spørsmål:
    1) Blir det etter hvert mulig å se videre fra der man stoppet, hvis man forlater et program? Nå må jeg begynne på ny for hver gang.
    2) Vet dere mer om når direktesendingene kommer?

    Svar på denne kommentaren

  20. Etter å ha brukt den noen ganger har jeg følgende forslag til forbedringer. Noen er nevnt før, men kanskje det at flere nevner det hjelper på prioriteten?

    1) bokmerker/favoritter – at jeg kan merke f.eks. serier (ulike scenarier her er «nytt på nytt» som går ukentlig, og andre serier som er ferdig men som jeg har begynt å se på nett-TV). Gjør det sikkert enklere for barnefamilier også…
    2) At den husker hvor i en visning jeg stoppet, slik at jeg kan fortsette der jeg var
    3) «Sist sette», slik at jeg lett kan finne frem til noe jeg har sett på nylig om jeg har lyst til å fortsette visningen, eller se neste episode der det er relevat
    4) 1080p
    5) DD 5.1
    6) «To do»-liste – ting jeg vil se, men ikke har sett ennå

    1, 2 og 3 og 6 kan gjerne kombineres med en innloggingsløsning slik at jeg kan se det uavhengig av platform jeg bruker. Kanskje tilogmed knyttet mot lisensbetaling? 😉

    Svar på denne kommentaren

  21. Hurra! Gledelig overraskelse når jeg restartet AppleTV’en i dag! 🙂

    Håper direkte kommer etterhvert også, har kasta ut tuner-boksen for lenge siden, vi lever da ikke i steinalderen lenger 😉

    Svar på denne kommentaren

  22. Vidar S. Ramdal

    Kunne vært interessant om dere skrev noen ord om hva som skal til for å få ut en app på Apple TV. Det er jo ingen App Store der.

    Hvaslags forhandlinger måtte dere gjennom med Apple? Og betaler dere noe for å ha ikonet deres der?

    Svar på denne kommentaren

  23. Chromecast vs Apple TV – Stian Tjervåg Fredriksen

    […] lansert som en egen app for det norske markedet tidligere i høst. NRK uttalte selv at dette var en etterlengtet lansering og at de hadde brukt lang tid på å få dette til med Apple. Hvor lenge de faktisk har jobbet med, […]

    Svar på denne kommentaren

  24. Hei, veldig fornøyd med app på apple tv – frem til nå… Nå fungerer ikke søk lenger, den bare står og snurrer uten å finne noe som helst. Ser også den sliter veldig når jeg beveger meg mellom fanene, mister kontakt med NRK..

    Hvis jeg bruker Iphone eller Ipad og streamer til Apple tv fungerer det helt fint. Når vi bruker Netflix og Sumo på apple tv har vi ingen problemer.

    Det kan nesten virke som nrk app på apple tv sliter med å få kontakt med NRK. Er dette et kjent problem?

    Svar på denne kommentaren

    • Tobias Lundin (svar til Erik)

      Hej Erik,
      tack för feedback!

      Vi har haft lite problem med kontakt mellan vår sök-server och det API som AppleTV-appen bruker för att hämta data. Vi jobbar på problemet och hoppas att få löst det omgående.
      Vi jobbar också på att förbättra söket med mer fuzzy-logik så att man raskere finner det man söker etter vilket kommer göra sökupplevelsen mye bedre 🙂

  25. Re. bruk av Apple TV for NRK direkte.

    Dere skriver «Vi regner med at de aller fleste har Apple TV’en koblet til en vanlig TV uansett, og dermed får tilgang på kanalene våre direkte der».

    Ja, men f.eks. parabol som slår ut i regn osv gjør at det hadde vært fantastisk med et alternativ og NRK direkte på Apple TV hadde vært strålende 🙂

    Svar på denne kommentaren

  26. Hei.
    Siden Dagsrevyen blir send i leggetiden til barna, pleier jeg og se på den litt etterpå vi NRK appen på iOS til appel-tv. Det pleier og funke ganske bra. Men i det siste har det vært endel problemer. Etter en stund stopper bilde, men lyden fortsetter. Eller den hopper til direktesending(det som sendes nå). Spole funksjonen er også ofte vanskelig og få brukt riktig.

    Håper dere har muligheten til og videreutvikle dette og gi og direktesending med spole funksjon i appel-tv.

    Ofte begynner jeg og se Dagsrevyen 15-20min etter start. Da har den ikke blitt lagt ut som egen sending enda.

    Lykke til med utviklingen av vår nye media hverdag.

    Svar på denne kommentaren

  27. Chromecast vs Apple TV

    […] lansert som en egen app for det norske markedet tidligere i høst. NRK uttalte selv at dette var en etterlengtet lansering og at de hadde brukt lang tid på å få dette til med Apple. Hvor lenge de faktisk har jobbet med, […]

    Svar på denne kommentaren

  28. Kjetil Frugård

    Har dere vurdert muligheten for å ha en (valgfri) brukerinnlogging for NRK TV slik vi kan ha lignende mulighet som Netflix? Hadde vært greit å hatt muligheten til «spill av neste episode», anbefalinger basert på forbruksmønster og «se senere».

    Svar på denne kommentaren

    • Magnus Cederholm (NRK) (svar til Arno Vaa)

      Vi kan dessverre ikke dele noe informasjon om hvordan det er å jobbe med Apple TV. Ønsker du mer informasjon om dette så må du ta kontakt med Apple.

      Mvh
      Magnus
      Designer i NRK TV

  29. Apple tv er knall. Jeg ønsker med Philips smart-tv app. Dere annonserte formikke lenge siden at denne skulle komme i høst, men så langt venter jeg i spenning… Få gjerne med alle de nye finessene dere putter inn i den oppgraderte Apple tv-appen!

    Svar på denne kommentaren

  30. Direkte avspilling er noe som savnes sårt. Jeg har sagt opp alt av TV-abonnement og har kun Apple-TV med NRK, samt TV2 Sumo og Netflix. Det eneste som er marginalt irriterende med dette oppsettet er at NRK må airplayes for å se direkte.

    Noen ETA for direktefunksjon?

    Ellers: Strålende arbeid!

    Svar på denne kommentaren

    • Magnus Cederholm (NRK) (svar til Bjørn)

      Så fort resten av folket er tilbake etter ferie så produksjonssetter vi direktemuligheter på AppleTV.

      Mvh
      Magnus
      Designer i NRK TV

    • Blir det mulighet for direktecasting til chromecast i samme slengen? Har tidligere brukt Nrk cast til dette, men ser ut som det er lagt inn noen form for forsinkelse her.

      Man kan jo caste fra nettleseren (hele aktuelle fanen) på pc’en, det er bare irriterende å ikke kunne gjøre dette fra mobilen man alltid har med seg.

    • Dette høres veldig bra ut!

      Har sagt opp Get abo og sparer 6000,- pr år på noe jeg opplever som en bedre tjeneste enn vanlig linjert TV.

      Har 3 stk Apple TV rundt i huset og benytter NRK, TV 2 Sumo, Netflix og iTunes.

      Nå er vel folk tilbake fra ferie etterhvert 🙂

    • Takk Raymond, det funket NRK & TV2 sumo dukket opp nå samt noen andre apper.
      Åpnet filen i cyberduck, tok kopi til min mac, editerte den i cyberduck.

      Får kun begrenset tilgang til NRK innhold og ikke direkte sendinger, men det skyldes vel at jeg er i utlandet. (Smart DNS fungerer tydeligvis ikke på NRK appen)
      Netflix og alt annet virker som før.

      AT2(5.3) ATV Flash

    • Raymond Koteng (svar til Kjetil)

      Så bra at det fungerte!
      Jeg har aldri hatt noe problemer med direktesendinger eller begrenset tilgang. Så det er nok fordi du er i utlandet.

    • Terje (svar til Kjetil)

      Heisan
      Om du spesifiserer DNS adressen direkte i AppleTV’n (nettverk,DNS) så vil du kunne få full tilgang til alle NRK programmer.
      Jeg benytter meg av Overplay sin smart DNS .

      Det virker for meg når jeg er på jobb i Tyskland.

      (Har ikke testet direkte avspilling fra ATV enda)

      Lykke til

    • kjetil (svar til Terje)

      Hadde allerede lagt inn DNS slik som du beskriver, bruker også Overplay
      Men NRK appen virker begrenset, de 3 valgene jeg får er: NRK TV – Katogorier – Søk
      Fks dersom jeg velger Søk- Filmer og serier , dukker det kun opp 5 stk
      For meg virker det som om jeg kun får tillgang til det NRK har lov til å vise i utlandet, direkte er ikke et valg på menyene.

      Dersom jeg bruker Kodi(XBMC) så har NRK add-on får jeg bedre utvalg, dog virker ikke direkte her heller. Problemet med NRK på kodi er at det stopper i blant for «buffer» og det blir irriterende i lengden.

      Ps: Er i Spania

    • Raymond, kunne du være snill å skrive enda litt mer detaljert om hvordan gjøre dette. Er ganske lost i de ulike programmene som brukes. Så spesielt oppstarten på prosessen. Please. 🙂

    • Fantastisk, takk for oppskriften! Eneste skår i gleden er at TV2 og NRK ikke er listet når man bruker en amerikansk iTunes-konto (som jeg pleier å gjøre på Apple TV). Man må altså bytte land i Innstillinger -> iTunes Store.

    • Raymond Koteng (svar til Andreas)

      Hei!
      Så bra at du fikk det til.
      Det å bruke amerikansk iTunes-konto har jeg ingen erfaring med, men man kan ikke alltid få i pose og sekk 🙂
      La du merke til om du får noen nye apps når bruker amerikansk konto etter du utførte dette «hacket»?

    • Jepp, det dukket opp en del flere, blant annet Showtime og Vudu. Tror det var noen andre som forsvant også. Bruker uansett ikke så mange av dem 🙂

    • Hei igjen, jeg fant ut at dette hacket forhindrer meg i å se på TV-programmer jeg har kjøpt med min amerikanske iTunes-konto. Når jeg prøver å starte en episode på Apple TV, får jeg feilmeldingen X-Apple-MD-Action_message. Da jeg tilbakeførte endringene i Info.plist fungerte det igjen umiddelbart. Kan jo være interessant å vite for andre som bruker US iTunes og vil ha NRK-app på ATV2 🙂

    • NRK nett-tv fungerer nå i Edge på Xbox one med siste betaversjon av OS. Det eneste man må gjøre er å sette at man vil bruke HLS. Personlig synes jeg link til HLS-avspiller fungerer best, men man må manuelt velge full skjerm. Det tar også ca 10 sek før kvaliteten er OK.

    • Fredrik (svar til Per)

      Sitter å ser «Ikke gjør dette hjemme» på Xbox One med ‘HTML5-avspiller med HLS’, fungerer ganske bra.

  31. Øystein Hermansen

    Hvor mye båndbredde brukes når en ser på NRK1/2/3 direkte via Apple TV ?

    Og er det noen forskjell på båndbreddebruk dersom en ser på et opptak eller på en direkte sending ?

    Kan en styre valg mellom SD og HD kvalitet på noe vis ?

    Jeg spør fordi jeg kommer til å bruke det en del på hytta og da brukes mobilt bredbånd med GB kvoter.

    Svar på denne kommentaren

    • Magnus Cederholm (NRK) (svar til Kjetil H.)

      Vi har dessverre ingen planer for dette. Vi har per nå ikke tilgjengelige direktestrømmer for distriktskanalene.

  32. Petter Gabrielsen

    Er det noen endringer med tanke på 5.1 lyd? Skulle se Mammon i går, og ble skuffet over manglende 5.1 lyd. Det er jo tilgjengelig når jeg ser programmet live. men ikke gjennom apple tv. ikke på apple 3 eller 4. Har begge.

    Svar på denne kommentaren

  33. Når jeg velger direkte-TV og får spørsmål om å starte fra begynnelsen, så fungerer det ikke selv om jeg velger «se fra begynnelsen». Dere sender meg allikevel til direktesending. Utrolig frustrerende med sportssendinger da man ikke vil ha med seg resultatet om man kommer litt sent til sendingen.

    Det samme gjelder et program som nettopp har gått (f.eks. avsluttet for en halvtimes tid siden når jeg vil se det). Da sender appen meg også til slutten av programmet eller direktesending. Om jeg forsøker å spole tilbake, så går det fint, men så fort jeg trykker «play» blir jeg sendt tilbake til direkte-TV.

    Svar på denne kommentaren

    • Svigerforeldrene mine har akkurat de samme problemene som du skisserer når de skal se programmene til NRK på sin Apple TV (4th Generation). Noen som kjenner til en løsning på problemet?

    • Christoffer (svar til Christian H.)

      Samme her, fryktelig irriterende.

      Har forsøkt å slette reinstallere NRK appen uten hell, kjører siste versjon ios i skrivende stund.

    • Magnus Cederholm (NRK) (svar til Christoffer)

      Det er en bug i tvOS som gjør at spoling i direktestrømmen ikke fugnerer. Vi har rapportert det til Apple og håper at de fikser det til versjon 9.2.

    • Har dere mer informasjon om når feilen med spoling i direktestrømmen blir rettet? Dette er jo en ganske alvorlig feil for oss som daglig bruker Apple-TV til å se direkte-tv.

    • Christoffer Cappelen (svar til Magnus Cederholm)

      Jeg skjønner at det er en bug, men det er jo som Erik sier så er dette mildt sagt en ganske kjip feil når man belager seg på å bruke aTV som eneste direktemulighet.

      Kan dere ikke skrive om appen i hvert fall frem til Apple tar dere på alvor?

    • Tack för feedback!
      Vårt problem har länge varit att få Apple att svara oss om och ge oss estimat kring precis detta. Just nu är vi också i ett läge där vi har samma kodbas för ATV3 och tvOS vilket skulle innebära att vi behöver slå av en funktionalitet som fungerar för 90% av brukerne, inte heller en bra lösning.

      Den glada nyheten är att detta verkar vara löst i tvOS 9.2 Beta 3 som förhoppningsvis kommer ut snart. Apple’s timeline om när detta sker är inget som vi har innsyn i men alla som vill kan selv installere Beta-versionen ifrån developer.apple.com/tvos/download/

  34. Lovende at det ser ut til å være løst i 9.2. Da håper vi denne oppdateringen kommer snart.

    Nedlasting av beta-versjonen krever at man er medlem i Apple Developer Program, som har en årlig kostnad. Så dette alternativet er nok først og fremst for eksisterende app-utviklere. Hvis dere vet om en annen metode for å få lastet ned beta-imaget så si gjerne fra.

    Svar på denne kommentaren

  35. I flere uker nå har jeg ikke fått vist programmer jeg søker opp på min Apple TV 3. gen. Direkte TV går bra og noen få eldre programmer jeg søker opp kan vises. Men det aller meste av det jeg søker opp kommer opp med feilmelding. Dette gjelder både nyere programmer, feks sportssendinger og jeg testet bare for moro skyld Husker du fra 70-tallet. Samme feilmelding for alle: NRK TV er ikke tilgjengelig nå. Prøv igjen senere.

    Svar på denne kommentaren

    • Jan (svar til Jan)

      Det har ikke vært noe problemer med dette inntil for ca 2-3 uker siden. Da fikk vi nevnte feilmelding fra forrige post. Denne blir ikke borte. Det går fint å strømme direkte både før og etter at jeg søker og får opp nevnte feilmelding. Testet random og fant et Ivar Dyrhaug program fra julen 85. Det funket av en eller annen grunn.

    • Jan (svar til Jan)

      Testet igjen nå. Nå fungerer det igjen. Testet både på sportssending fra helgen og gammelt prog fra 70-tallet. Dette har som sagt ikke fungert i over 2 uker. Fått denne mld: «NRK TV er ikke tilgjengelig nå. Prøv igjen senere.» Men nå som det virker til å være i orden er det vel bare å krysse fingrene.

  36. Vi opplever at sendingene via NRK-appen på apple-TV hakker og henger. Gjelder både direkte-visning og arkiv-programmer. Det har vært slik ca siden påske i år. Kvalitetne på sendingen er nå så dårlig at vi har gått tilbake til ‘airplay’ og ser nett-tv via ipad’en. Der går det helt fint, så det er ikke noe i veien med nettet.

    Kan man re-installere app’en? evt har dere noen andre råd?

    Svar på denne kommentaren

  37. Endring av TV-vaner | Tomi

    […] lærte meg et nytt håndverk bare ved hjelp av YouTube.  De klassiske videobutikkene døde.   NRK kom med sin app for Apple-TV i 2014.  I 2015 kom Apple med sin 4 generasjon Apple TV, som jeg klarte å få kjøpt […]

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.