nrk.no

NRK avslører forum for skandinaviske pedofile: – Hvor langt ville du gått med et barn?

Kategori: Scandiland

Illustrasjon: Sammenstilling av bilder fra forumet Scandiland. Bildene er sladdet.

På forumet Scandiland dypt nede i det mørke nettet deler pedofile tilsynelatende hverdagslige bilder av barn på fotballtrening eller stranda. Samtidig diskuterer de erfaringer med egne overgrep, og hvordan leve som pedofil.

Bak flere lag med kryptering føler skandinaviske pedofile seg trygge nok til å diskutere legningen og de seksuelle preferansene sine i forbløffende åpenhet.

De pedofile forsikrer hverandre om at de er normale, drøfter hvordan de skal få samfunnet til å akseptere dem, og stemmer over hvor langt de er villige til å gå i seksuell omgang med barn.

«Velkommen til Scandiland. Dette forum er et Scandinavisk debat forum for Pædofile, Hebofile og alle andre der ønsker at deltage i debatten. Alle er velkomne, dog er det et krav at brugerne skriver på et nordisk sprog. Engelsk er ikke tilladt.»

Slik starter introduksjonen av det skandinaviske pedofiliforumet Scandiland – en samlingsplass for over tusen norske, svenske og danske pedofile. Her utveksler de fritt meninger, erfaringer og fantasier.

Scandiland er delt opp i flere kategorier, som igjen har hundrevis av tråder. De mest aktive kategoriene er kanskje ikke de man forventer: Den generelle debatten og kategorien «Mitt liv» er blant de med høyest aktivitet.

Forumets kategorier
Forumets kategorier

I disse kategoriene foregår det ikke bildedeling, men usensurerte debatter om hverdagen som pedofil.

I tråden «Hvad samler i på?» diskuterer medlemmene hvilke type bilder og videoer de leter etter og samler på sine datamaskiner.

Faksimile fra en av forumets tråder.
Faksimile fra forumtråden «Hva samler i på», hvor de pedofile deler hvilke aldersgrupperinger og kjønn de samler på medieinnhold av.

Tråden har hele 67 svar fra de ulike medlemmene. Den norske brukeren «kriss» skriver:

«Veldig godt med en side der vi slipper å skrive på engelsk. Jeg liker jenter mellom 4 og 9.»

Det er mange nordmenn som deltar i tråden, blant annet brukeren «Sveinen», som hevder å ha «litt erfaring» med å forgripe seg på barn:

«Norsk mann i 40-årene her.. Liker best jenter fra 7-8 år og oppover.. Litt erfaring.»

«SvenskPappa» fortsetter tråden:

«HC flickor 3-11. Tyvärr verkar det var förbjudet här. Producerar mycket själv dessutom.»

HC er en forkortelse for hardcore, som betyr at brukeren foretrekker grove overgrepsbilder av jenter i alderen tre til 11. I innlegget innrømmer brukeren at han selv produserer overgrepsmateriale.

I forumets mange tråder kommer det tydelig frem at brukerne i all hovedsak er menn, og at de er mest interessert i jenter.

Dyrker «barnestjerner»

I den samme tråden hvor medlemmene legger ut om sine preferanser, nevner svenske «Swesex» navnet på to jenter:

«Allt möjligt med flickor och pojkar mellan 1 till 13+ (pojkarna får gärna vara lite yngre än min övre gräns för flickor). Favoriterna är «Olga» och «Turid»…»

«Olga» og «Turid» er pseudonymer på to populære «barnestjerner» i den pedofile verden. Enorme arkiver med bilder av disse jentene deles mye blant medlemmene. Bildearkivene fremstiller jentene på en svært seksualisert måte, til tross for at barna fortsatt har klærne på. Små kommentarer hinter til at det også eksisterer nakenbilder av jentene, men disse deles ikke her.

Brukeren «RDean» har akkurat lagt ut flere arkiver med bilder av «Olga». Dette gjør han nesten hver dag.

Faksimile fra en forumtråd der RDean deler bilder av «OIga» og «Turid».
Faksimile fra en forumtråd der RDean deler bilder av «OIga» og «Turid».

«Helt otroligt sexigt, hur tröttnar man på henne? Wow tack», skriver den svenske brukeren «Peterfajl». Han viser åpenbar begeistring over den massive bildedelingen.

bbb

På et av bildene som lovprises, er «Olga» avbildet på en strand sammen med en venninne. «Olga» er en smilende ung jente med blondt hår. Som de fleste andre jenter som oppholder seg på stranda, er «Olga» ikledd en badedrakt. I utgangspunktet ser dette bildet ut til å være fra noens private feriealbum.

Det er bare konteksten som gjør at man forstår at dette ikke er uskyldig utveksling av familiebilder.

Avstemming om overgrep

«Hvor langt ville du gå?» er navnet på en forumtråd hvor medlemmene diskuterer hvorvidt det er moralsk akseptabelt å tvinge et barn til å gjennomføre seksuelle handlinger.

Hele 235 av Scandilands brukere har svart på spørreundersøkelsen i tråden. Valgalternativene vil for folk flest fremstå som ubegripelige, men blant forumets medlemmer svarer 1 av 3 at: «Hvis barnet godt kan lide det: Jeg går hele vejen. Oral/Anal/Vaginal sex og hvad vi ellers har lyst til».

Faksimile fra det skandinaviske nettforumet. Bildet viser en avstemming hvor medlemmene diskuterer utførsel av seksuelle handlinger på barn.
Faksimile fra det skandinaviske pedofiliforumet. Bildet viser en avstemming der medlemmene diskuterer utførsel av seksuelle handlinger på barn.

I tillegg til å velge et av alternativene i spørreundersøkelsen, skriver flere av forumets brukere en mer utfyllende beskrivelse av hvor deres grenser går.

Det kommer frem at noen av Scandilands brukere har betenkeligheter med voldtekt av barn, mens andre ikke ser like negativt på handlingen.

Nordmannen «lovekids» hevder at han i utgangspunktet ikke vil begå seksuelle handlinger mot barn, men bare på grunn av risikoen:

«Min nåværende moralkodeks er at jeg ikke gjør noe seksuelt med barn – risikoen for min og barnets del er for stor i dagens samfunn. Men er et barn villig og tar initiativ kan jeg ikke garantere at jeg vil være 100% avholds. Jeg er tross alt menneske.»

Det er lite som tyder på at noen av gruppene blir kritisert for sine holdninger til seksuell omgang med barn.

Kysser fremmede jenter

«Bange for at blive oppdaget» er overskriften på en tråd hvor danske «girladore» forteller om en episode i en sommerpark. Denne tråden viser at forumets brukere også forteller om seksuelle handlinger mot barn i det virkelige liv.

«girladore» hevder at han kysset en fremmed jente i en kø i denne sommerparken:

«For et par år siden var jeg i et sommerland hvor jeg havde en dreng på 11 år med. (…) Imens vi stod der inde var der et par tøser foran os (de var så vidt jeg husker 9-10 år) (…) Imens vi snakkede frem og tilbage blev mig og den ene pige mere og mere intime. Det ente med at jeg begyndte at nusse hende på ryggen og pigen nød det utroligt meget.»

Forumets øvrige medlemmer er bekreftende ovenfor danskens historie. Forumets administrator, «ScandiAdmin», strekker det så langt som til å si at det dansken her sier han gjorde, er normal oppførsel:

«Det er helt normal adfærd for alle mænd. Vi kigger på det som vi finder smukt.»

Leter etter skandinaviske bilder

Bilder og videoer av skandinaviske barn ser ut til å være spesielt ettertraktet på forumet. I tråden «Drenge fra nettet» spør brukeren «IWannaDie» om et bilde han poster kan ha opprinnelse fra et skandinavisk land.

På bildet har de blonde guttene på seg fotballtrøyer, og «IWannaDie» spør hvorvidt sponsorlogoen på skjortene kan identifiseres.

Et bilde som er postet på forumet viser to blonde gutter i en sofa, som er ikledd fotballtrøyer. Forumets medlemmer forsøker å identifisere guttene.
Et bilde som er postet på forumet viser to blonde gutter i en sofa, som er ikledd fotballtrøyer. Forumets medlemmer forsøker å identifisere guttene.

De andre brukerne er enig i at guttene kan se skandinaviske ut, men hjelper ikke «IWannaDie» videre i jakten.

14-åringen som leter etter råd og materiale

Den 10. juni 2014 kommer norske «Mal» inn på forumet. Brukeren hevder å være en 14 år gammel gutt som er interessert i jenter.

«Jeg foretrekker der hvor jenta selv sitter på webcam, ikke at hun blir tvunget.»

14-åringen spør de andre medlemmene om det er galt å se på porno når han er så ung. De andre medlemmene kaster seg raskt på debatten. Noen timer etter at «Mal» skrev det første innlegget, svarer «girladore» dette:

«Dejligt at se at «unge mennesker» finder ud af sig selv i sådan en tidlig alder.

Brukeren «girladore» modererer seg litt videre i tråden, og skriver at siden «Mal» bare er 14 år, er han ikke nødvendigvis pedofil:

«Dog vil jeg sige at du nok først skal vente et par år med at stemple dig selv som pædofil. (…) Dog er det fedt at høre at du lægger mærke til dine lyster allerede som 14 årig og der er en god chance for at du fortsætter med disse lyster.»

Også forumets administrator, «ScandiAdmin», sier at det er plass til 14-åringen på Scandiland:

«Du er jo som udgangspunkt ikke pædofil. Men her er plads til alle.»

Bevissthet rundt politiet

I en annen tråd diskuterer de muligheten for å møtes i det virkelige liv. Danske «Kalon» spør på forumet:

«Det jeg mener med en forening, er at flere pædofile i det virkelige liv (ikke på nettet) mødes og laver forretninger og har det sjovt med børn».

Den danske brukeren «girladore» svarer en halvtime senere, og sier at dette ikke høres ut som en god idé:

«Jeg ville ihvertfald ikke sates på at starte en og slet ikke igennem et forum som dette som garanteret har LEA som tilskuere.»

LEA er en forkortelse for «Law Enforcement Agencies». Brukerne er helt klar over at politimyndighetene er til stede på forumet.

Dette kommer godt fram i en tråd hvor «DutchSteel» spør hvorvidt de øvrige medlemmene har noen barn de kan ha sex med. «RDean» tviler på brukerens intensjoner:

«Det luktar illa här. Polis kanskje?», skriver «RDean».

Også «ScandiAdmin» forklarer subtilt at Scandiland ikke er en passende debattarena for dette:

«Jeg tror ikke du vil få mange svar i den retning.»

scandiadm

«DutchSteel» benekter å være politi, og hevder at han er aktiv på andre debattarenaer:

«Jag är ingen polis! Kolla mitt nick på AZ så tror ni mej kanske bättre! Vill ju bara ha tips på hur man komma i kontakt med flickor 10-12 år…», svarer «DutchSteel».

AZ er navnet på et annet forum hvor grove overgrepsbilder deles. På dette forumet må man laste opp overgrepsmateriale som en del av registreringsprosessen. Dette gjøres for å forhindre at politi og media skal få innsyn.

«Jag bryr mig inte vem du är på andra forum eller vem du känner här. På detta forum följer du våra regler, inte andras. Det är enkelt. Vill du ställe sådana frågor, ja, då kan du gör det på andra ställen – men inte här – ok?», kommer det skarpt fra «RDean».

– Det hadde vært fint å ha en venn

Flere av brukerne på forumet forteller åpent om vanskelighetene ved å være pedofil, og samtidig fungere i samfunnet.

«Hver gang jeg kigger på en pige som jeg synes er fræk at se på, bliver jeg nervøs for at blive opdaget. skriver den danske brukeren «Tintin1000».

Brukerne hevder iblant å ha så store problemer med å leve i samfunnet som pedofil, at de må holde seg inne:

«Desværre for nogen, bliver det for meget og de må blive inde eller væk fra alt for mange småpiger om sommeren.», skriver «ScandiAdmin».

Medlemmene er også frustrerte over at det er vanskelig å finne venner som er pedofile.

«Det skulle vara najs att ha en sådan vän. Som man typ kan ta en öl och bara hänga med. (…)
Liksom någon som man inte behöver censurera sig framför.»
, skriver svenske «Skorpan».