Sagt om NRKbeta


Her samler vi hva som sies om NRKbeta på andre nettsteder. Ikke alt, men de tingene vi er mest fornøyd med! Uthevelsene er våre egne!

Skapt sin egen kommunikasjonsplattform

Hvordan lykkes i sosiale medier, Geelmuyden.Kieses GK Forum, 25. september 2009:

NRK må kunne sies å være blant virksomhetene som best har lykkes med å skape sin egen kommunikasjonsplattform gjennom egen blogg.

Baner vei for oss andre

Hva skal til for å lykkes i sosiale medier, Bærum Kommunes BÆRUMbeta, 1. oktober 2009:

NRKbeta har i praksis banet vei for alle oss andre i bruken av sosiale medier. NRKbeta har blitt kringkastingens åpne laboratorium for teknologi, publikumskontakt, nettkommunikasjon og ny journalistikk. Det som har kjennetegnet nettstedet er nettopp viljen til å gi og dele tips og erfaringer, delta i samtalen både på egen blogg og i samtaler andre steder. De har vært rause med å gi ære til de som æres bør og til å linke til andre produkter, nettsider, blogger og andre steder som har nyttig innhold og funksjoner å by på. Alt er gjort i troen på at alt kommer tilbake, at alt slår positivt tilbake på NRKbeta og NRK. Et eksempel til etterfølgelse, også for Bærum kommune.

NRK er ikke lengre grå

Utrooolig mye bedre bilde av NRK, kommentar fra «Simon» på artikkelen Effekten av sosiale medier, 6. oktober 2009:

Jeg har også fått et utrooolig mye bedre bilde av NRK etter at jeg begynte å besøke NRKbeta. Imaget av en kjedelig, grå dinosaur av en TVkanal har forsvunnet helt. At dere kommuniserer med brukerne er utrolig viktig, og er noe alle selskaper burde vurdere.

Fra en annen kommentar på Effekten av sosiale medier, fra «JC»:

Kanskje det nettopp er fordi dere ikke tenker primært markedsføring at NRKBeta nettopp har blitt så god markedsføring for NRK..?

Langt fremme i skoene

Harddisken fra Danmarks Radios (DR) mener NRK er flinke til å teste ut nye ting:

Vores norske broderstation NRK er generelt ret langt fremme i skoene når det angår eksperimenter med ny teknologi.

og…

Udover den funky (for en public service-station) brug af P2P er videoen også licenseret som en Creative Commons-produktion, så hvem som helst kan videredistribuere, omredigere og remixe videoen, så længe NRK bliver krediteret også i den nye video. Jo, de kan noget, de norske nordmænd fra NRK…

Bruke betakulturen

eborger20

Nevnt i rapporten «eBorger 2.0», utarbeidet for Stortinget av Sintef, levert i november 2008:

10.4 Betakulturen
Som ett tillegg til pilotprogrammer kan man (slik som Rune Røsten fremhevet på FAD-seminaret om den sosiale web’en 20. mai 2008) utnytte «betakulturen». Med dette menes nettinvolvering av «superbrukere» for ideer og tanker i utviklingen av nye offentlige tjenester via for eksempel en blogg (slik NRKbeta gjør i dag for å utvikle sitt nettsted).

Netthelvetet til NRK

Stein i glasshus (lenken forutsetter medlemskap i Underskog), diskusjon om NRKbeta og spesifikt Eirik Solheim etter en uttalelse i Dagbladet:

Hvis man går fem år på skole og så kroner verket med å utvikle netthelvetet til NRK er det enten noe veldig galt med skolen, eller den brillepersonen. Eller sikkert begge. Eller det var kanskje en annen som var brukerve… åh jeg orker ikke skrive hele ordet engang. Brilleduden er bare prosjektleder. En slags nettets svar på Bin Laden.

Vel verdt pengene!

Svein Gisleson på Twitter etter å ha betalt NRK-lisensen, 16. oktober 2009:

Akkurat betalt min #NRK lisens med god samvittighet; For det meste pga. @lydverket @nrkp3 og @nrkbeta + nettpublisering. Vel verdt pengene!

Brukernes tilbakemeldinger

Martin Bekkelund gir Store Norske Leksikon råd om hvordan bruke sosiale medier, og mener at det å starte en blogg er noe av det viktigste de kan gjøre, 19. oktober 2009:

En blogg er den viktigste kommunikasjonskanalen man kan ha mot sine brukere. NRK er et særdeles vellykket eksempel på hvordan de med NRKbeta skaper dialog med sine brukere. NRK synser om det meste og ber om tilbakemeldinger på tiltak og fremtidige distribusjonsformer. På denne måten får man brukernes tilbakemeldinger om hvordan de ønsker innholdet.

♥ Audigirkassfrie diskusjoner

Ole-Morten Sundheim elsker diskusjonene på NRKbeta. 17. oktober 2009:

i love #nrkbeta !!! hvor ellers finner du «audigirkassefrie» diskusjoner der kompetente personer fra alle sider deltar? http://bit.ly/wZV4q

Opplyst dialog

I artikkelen «Telenor: Feilmelding» ser Torbjørn at dialogen på NRKbeta er i Platons ånd:

Platon mente at det var igjennom dialogen man ble mer opplyst og kommer frem til et bedre resultat enn å stenge det inne. Jeg har den følelsen her. Etter dine gode og utfyllende svar i tillegg til artikkelen, ser jeg at det er et større bilde og helhet enn akkurat denne saken. Takker.

P3-banden og NRKbeta skjønner dialog

Markus svarer på spørsmål om hvordan dialogen funker:

@p3banden Det er dere, og @nrkbeta folka som har skjønt greia. Nuff said.

Sannslöst bra

Joakim Jardenberg synes NRK fortjener oppmerksomheten:

NRKbeta, eller egentligen NRK, är sannslöst bra och det är kul att de får så mycket internationell uppmärksamhet. Så välförtjänt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *