Start of Main Content

Sikker HTTP (HTTPS)

Siste oppdatering: 16. oktober 2018

Denne oversikten viser, om domener fra norske Kommuner eller fylkeskommuner støtter HTTPS-protokollen (https://), og - hvis ja - hvor godt HTTPS er satt opp. HTTPS gjør at kommunikasjonen mellom nettleseren i din datamaskin/mobile enhet og serveren som driver nettstedet skjer sikkert. Dette gjøres ved å sende informasjonen pakket inn i krypterte pakker. teknologien anbefalt av alle store aktører på nettet som Google og Facebook, og også offentlige organer som Det hvite hus har gått inn for å innføre HTTPS på alle statlige nettsteder i USA.
I Norge er anbefalingen fra Difi enn så lenge at det skal være HTTPS på alle offentlige nettsteder som har innlogging eller behandler personopplysninger

Bruk av HTTPS garanterer ikke mot at et nettsted kan bli hacket eller angrepet på andre måter. For mer informasjon om hva HTTPS gjør (og ikke gjør), besøk den engelske versjonen av Vanlige spørsmål.

HTTPS by agency. Table is sortable via first row table headers. Each row contains an agency and related attributes.
Kommune eller fylkeskommune Antall domener Bruker HTTPS Alt på HTTPS Strict Transport Security (HSTS) Skrudd av utdaterte/​usikre standarder Preloaded (anbefalt)