nrk.no

Forbrukerrådet med koordinert klage mot Metas KI-trening

Kategorier: Kunstig intelligens & Samfunn

KRITISK: Forbrukerrådets leder mener at Meta ikke burde få lov til å trene KI-modeller med brukernes informasjon på måten de gjør det. Foto: Martin Gundersen / NRK

– Vi klager inn Meta for helt åpenbare brudd på personvernlovgivningen. Det er derfor vi klager Meta inn til det norske og europeiske datatilsyn.

Det sier direktør i Forbrukerrådet Inger Lise Blyverket til NRK.

Deres klage mot eieren av Facebook og Instagram er koordinert med personvernorganisasjonen Noyb. Organisasjonen ble i sin tid startet av Max Schrems og har tidligere vunnet frem med en rekke klager mot Meta.

Målet med klagen er å nekte teknologiselskapet å bruke nordmenns innlegg og bilder til å trene selskapets datamodeller innen kunstig intelligens (KI).

– Det som er det krevende her, er at vi har dårlig tid, sier Blyverket.

Meta vil starte treningen med brukerdata allerede den 26. juni. Derfor ber de datatilsyn i 11 land å benytte en hasteprosedyre.

Teknologiselskapet mener at de har sitt på det tørre:

– Vi er veldig sikre på at vår fremgangsmåte oppfyller våre forpliktelser etter lokale lover og personvernforordningen GDPR. Vi har konsultert det irske datatilsynet, som er vårt ledende datatilsyn i EU, som en del av forberedelsene, skriver talsperson Matt Pollard i Meta.

Pollard henviser ellers til selskapets blogginnlegg om utrullingen. Der kommer det frem at Meta planlegger å bruke offentlige innlegg og bilder som er delt på plattformen, og at de ikke vil bruke private meldinger med venner og familie til å trene opp KI-systemene.

Selskapet mener også at de har lagt seg på samme linje som OpenAI og Google. Her kan du lese klagen i sin helhet.

Fant ikke protest-skjema

Forbrukerrådet har fått mange henvendelser fra nordmenn om å melde seg ut av KI-treningen. NRK ba derfor forbrukerdirektøren om å demonstrere hvordan folk kan levere sin protest, men forsøket gikk fort av skinnene. (Se faktaboks for snarveien til skjemaene.)

– Det er ikke noe skjema her for å si at jeg protesterer, sier Blyverket oppgitt.

Det kommer etter at hun har rotet rundt på Meta sine innstillinger i noen minutter, men uten å finne skjemaet.

– Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Det er så utrolig mange valg.

MISLYKTES: Inger Lise Blyverket fant ikke frem til skjemaet på sin mobil. Det skjedde selv etter at hun fikk hjelp av to medarbeidere for å finne frem. Foto: Martin Gundersen / NRK

NRK har i etterkant talt opp at en innlogget Facebook-bruker på nettleser vil måtte innom syv menyer og skjemaer for å protestere.

– Jeg føler rett og slett at jeg blir lurt. Det er sagt så tydelig fra Metas side at det er en mulighet til å protestere, sier Blyverket.

Slik protesterer du

Den enkleste måten å protestere mot at din informasjon brukes til å trene KI, er å bruke de to lenkene under. Du må være logget inn i nettleser for at det skal fungere.

På skjemaet må du velge hvilket land du bor i, din e-postadresse, og fylle inn to fritekstfelter. Du vil så få en kode på e-post som du må fylle inn i et skjema og endelig bekrefte protesten.

Dersom du vil finne frem selv i nettleser som innlogget bruker, så er dette ruten:

 • Trykk på «Innstillinger og personvern» i øverste høyre hjørne.
 • Trykk på «Personvernsenter»
 • Trykk på «Generativ KI hos Meta»
 • Trykk på «Slik bruker Meta informasjon i generative KI-modeller»
 • Bla ned mellomoverskrift «Personvern og generativ KI» og trykk på lenken «Dette inkluderer retten til å protestere».
 • Fyll ut skjemaet med å velge land Norge, din e-postadresse, og fyll ut to fritekstfelter
 • Du vil nå få en kode på e-post som du må fylle inn i et nytt skjema.
 • Du vil så få en e-post om protesten din har blitt tatt til følge eller ikke.

Da NRK testet skjemaet fikk vi svar kort tid etter at protesten ble akseptert.

Meta er uenig i at det er vanskelig å finne skjemaet.

Selskapet trekker frem at brukere fikk et varsel på Facebook og Instagram om muligheten til å protestere. Ved å trykke på dette varselet trenger en bruker kun å trykke to ganger for å komme til skjemaet.

Brukere har også fått en e-post om endringen, også her vil det være enkelt å finne frem til skjemaet.

Ventet klage

For å trene sine KI-modeller på brukernes data, har Meta valgt å benytte berettiget interesse. Dette er et lovlig grunnlag i europeiske personvernlover der selskapet må gjøre en avveining om at nytten for å gjøre noe veier tyngre enn de negative konsekvensene.

– Vi mottar mange spørsmål om lovligheten av dette. Svaret er at det er tvilsomt. Etter vårt syn hadde det mest naturlige vært å spørre brukerne om samtykke før innleggene og bildene deres brukes på denne måten, skrev Datatilsynet i en pressemelding tidligere denne uken.

Tilsynet skriver videre at de aktivt vil samarbeide med andre tilsyn i Europa om saken og forventer flere klage mot Meta.

Torsdag morgen bekrefter tilsynet overfor NRK å ha mottatt klagen.

–  Datatilsynet har mottatt klagen fra Forbrukerrådet og Noyb. Vi tar klagen på alvor og prioriterer den høyt. Vi vil samarbeide tett med våre europeiske kollegaer i den videre håndteringen av saken, skriver seniorrådgiver Trine Smedbold.

Oppdatert klokken 07.13: Lagt til lenken til klagen og en setning om at de ber om en hasteprosedyre. Klokken 09.30: Mer informasjon om at brukere også har fått en e-post om endringen. Klokken 11.40: Uttalelse fra Datatilsynet om å ha mottatt klagen.

73 kommentarer

 1. «Selskapet trekker frem at brukere fikk et varsel om muligheten til å protestere. Ved å trykke på dette varselet trenger en bruker kun å trykke to ganger for å komme til skjemaet.»

  Dette er helt korrekt. Jeg fikk både på FB og IG dette varselet. Det var da kun tre trykk (én inn til siden med informasjon om hva Meta har planer om, én til selve protestsiden, og én til knappen for å sende inn klagen). Jeg protesterte like greit begge steder og fikk selvsagt medhold i klagen.

  Svar på denne kommentaren

  • Daniel Olai Danielsen (svar til Christian)

   Jeg har ikke fått dette varselet på hverken Facebook eller Instagram. Jeg får i tillegg en feilmelding når jeg følger «oppskriften» til NRK.

  • Alexander (svar til Christian)

   Jeg leste at man ikke får denne advarselen da vi er utenfor EU. Jeg har ikke fått noe advarsel. Fikk medhold i klagen sendt via lenken her. Gjelder klagen/medholdet for både insta og facebook om du sender det til facebook siden insta er eid av FB?

 2. Hvorfor er det ikke mulig å protestere via FB sin app på mobiltelefon? Det er tross alt DER jeg er innlogget, i likhet med sikkert stort sett alle. Er det for å gjøre det til enda mere «hassle» å få protestert?

  Svar på denne kommentaren

 3. Thor-Arne Hovland

  Det ingen tvil om at Meta kompliserer prosessen med å klage, akkurat som de gjør med utmeldings prosessen. De har med jevne mellomrom flyttet rundt på hvor man gjør endringer i profilen sin.

  I tillegg bruker de urimelig lang tid på å slette kontoene til brukere som ber om dette, hele 30 dager.
  Eposten som man mottar sier at en bare trenger logge inn på Facebook igjen for å avbryte slettingen, dette betyr etter det jeg forstår at dersom en har spill på en eller annen enhet som benytter Facebook lagring som sikkerhets kopi vi dette bety at kontoen reaktiveres dersom en av disse får nett tilgang.

  I tillegg tar det urimelig lang tid å hente ut det som en har av data, man får et varsel på epost om at data gjøres klar til ned lasting, og at en vil få en ny epost med instruksjoner (denne har jeg enda ikke mottatt).

  Jeg ba om sletting av min konto 27. mai, og fikk en epost om at data først vil bli slettet 26. juni.

  Svar på denne kommentaren

  • Steve Jackson (svar til Thor-Arne Hovland)

   Fylte nettopp ut skjemaet og den krevde bekreftelse via en kode sendt til min e-post ( selv om jeg var logget inn på appen) kom igjen. Unødvendig og åpenbar ment å gjøre det vanskeligere

 4. Kolbjørn Skjæveland

  Hei. Som følge av denne utrolig dårlige måten å håndtere personvernet fra Meta sin side, slettet jeg min Instagram konto i går. (Jeg har ikke Facebook.)
  Jeg fant, heldigvis, en lenke i en artikkel i Telenor.no (!) som tok meg til rett plass for å slette kontoen.

  Meta sier nå at kontoen blir først slettet en gang in juli. Betyr det at de i tiden fra 26. juni frem til juli kan «tappe» min konto for bilder de så kan bruke senere? Hvordan kan jeg være sikker på at det ikke skjer?

  Kolbjørn

  Svar på denne kommentaren

  • Meta skriver også at hvis man forsøker å logge inn igjen på kontoen, etter at man har trykket på slett, men før den er permanent slettet, blir den automatisk aktivert igjen. Det er et helt utrolig sleipt selskap, glad for at jeg aldri har brukt FB aktivt, kun en sovende konto for å lese en og annen side som krever medlemskap.

 5. Jeg har slettet min sjelden brukte FB-konto, og det var ganske lett. Det er veldig enkelt forklart på Meta sine hjelpesider hvordan man gjør det, og det var ikke vanskelig. Og kontoen på LinkedIn gikk samme veien. Og nå skal jeg slette min Twitter-konto også, hvis den har overlevd Elon Musk. Aldri brukt SoMe til annet enn å følge DT en periode i 2017 på Twitter, og aldri savnet det heller. Man har da brevduer og morsetelegraf ? Dessverre ikke et fungerende postvesen lenger, det er jo et savn.

  Svar på denne kommentaren

 6. Jeg mener det er en selvfølge at dette skulle vært opt-in.

  Uten å huske nøyaktig ordleggingen i protestskjemaet reagerte jeg spesielt på feltet «Hva gir deg grunnlag for å protestere på denne datahåndteringen?».

  Det er utvilsomt skrevet for å få folk til å bli usikre på om de faktisk har grunnlag for å melde seg ut. Jeg følte selv på at jeg ikke kan lovverket godt nok til å vite det. Endte opp med svaret «I do not consent», og klagen ble akseptert umiddelbart. Vil tro det var irrelevant hva som stod i klagen siden jeg er fra Norge, men dette er helt klart designet for å få folk til å nøle med eller fullstendig avstå fra å sende inn protest.

  Svar på denne kommentaren

  • Martin Gundersen (NRK) (svar til Martin)

   Hei, det vet jeg ikke. Du kan eventuelt aktiviere kontoen din. I personvernsenteret kan du begrense alle innlegg til «venner» som tidligere har vært «venners venner» eller «offentlig». Det vil også gjøre at de ikke brukes til å trene KI.

  • Britt (svar til Martin)

   Ja, deaktivering er ikke nok. Sletting er ikke en gang nok tror jeg, men det er jeg ikke helt sikker på.

 7. David C. Pugh

  I morges føler jeg meg heldig idet jeg ikke har noen form for sosial medium, som vel balanser dagens nyhet at som pensjonist betaler jeg mer skatt enn kapitalistene. (Som om det var noen nyhet.)

  Mht Jon Arnes hentydning til brevduer, så hadde vi en gang et fungerende system med e-mail og egne nettsider, teller det som en av menneskehetens verste idéer siden atombomben at vi gikk bort fra det? Når institusjoner har informasjon kun på FB, nekter jeg kompromissløst å bruke det likevel.

  Jeg hadde gjerne forslått at det ble gjort ulovlig for en offentlig organ å ha hjemmesiden kun på FB, men da blir det det samme som med statens omvendelse til kontanter (takk, Vlad): ingen tar det minste notis og fortsetter med kort-nekt og kun-Vipps.

  Svar på denne kommentaren

 8. Inge Johan Riise Iversen

  Prøvde fem ganger. Kommer frem til at jeg får sendt klage, men ender opp hver gang med at det dessverre skjedde en feil og klage ble ikke sendt. Irriterende. Ingen publikumsservice.

  Svar på denne kommentaren

 9. Grigory Martyushenko

  Prøvde å følge oppskriften her (både å trykke på lenken og følge trinnene inne i Facebook-appen). Etter å ha fylt skjemaet, kommer jeg til steget hvor man skal skrive inn kode, men koden kommer ikke til eposten min. Sjekket spam og gjentatt prosedyren flere ganger uten hell. Oppleves som en scam.

  Svar på denne kommentaren

  • Jeg opplevde dette (bruker gmail-app til mail) og fant ut at facebook sine mailer sorteres i appen min til en mail-mappe kalt «social». Verdt å sjekke ut om dine mailer fra facebook også sorteres ut i en undermappe i din mail-app/browser.

 10. Turid Torkildsen

  Greide til slutt å slette facebokk kontoen min med hjelp fra internettoppskrift. Har fått beskjed om at det tar 30 dager før den er endelig slettet og når den er endelig slettet kan jeg aldri opprette noen ny facebook konto det er jo rene trusselen!

  Svar på denne kommentaren

 11. Teksten nedenfor er den du får tilsendt når du reserverer deg. Den kommer i innboksen din bare noen sekunder etter at du har satt inn koden du får tilsendt på epost og klikket «ok». Jeg skrev ganske mye tekst i fritekst-feltet, så at de har «gått gjennom forespørselen» er ikke mulig. Det er antageligvis likegyldig hva vi skriver som begrunnelse:

  «Vi har gått gjennom forespørselen din og vil ta innvendingen din til følge. Dette betyr at forespørselen din vil bli tatt i bruk videre fremover.

  Hvis du vil vite mer om generativ kunstig intelligens og hvordan vi jobber med personvern i denne sammenheng, kan du lese informasjonen i personvernsenteret vårt.

  facebook.com/privacy/genai

  Denne innboksen kan ikke motta meldinger. Hvis du sender oss et svar, blir det ikke mottatt.

  Hilsen
  Driftsteamet for personvern»

  Svar på denne kommentaren

 12. Makus Søtberg

  Dette er ironisk nok «ringen sluttet» for Zuckerberg da han helt i starten tappet universitetet han gikk på for studentenes bilder ved å hacke seg inn i nettsiden og brukte bildene uten samtykke fra noen som helst. Nå er vi her igjen der han utnytter mennesker. Game over.

  Svar på denne kommentaren

 13. Hva er det med at man må dokumentere at det linkes personlig informasjon ved søk til kontoen? Er ikke bilder samlinger på kontoen personlig informasjon nok, hvorfor MÅ de linkes til nettsøk med navn?

  Svar på denne kommentaren

  • Asta Karin Kampen (svar til Petter)

   Det gjer ikkje eg heller. Har prøvd utallige gonger, men kode på e-post blir ikkje sendt meg. Ikkje har eg fått barsel tidlegare heller.

 14. Per Hagenæs

  jeg gikk inn på personverninstillinger, rota litt rundt, fikk ett spørsmål om det jeg lurte på var airelatert. Jeg trykket ja, og kom rett inn i skjemaet. fyllte ut kjapt, måtte verifisere med en kode, og 5 minutter etterpå fikk jeg beskjed om att klagen min var tatt til hensyn. Jeg synes faktisk dette gikk overaskende greit, selv om jeg var skeptisk.

  Svar på denne kommentaren

 15. Hans-Petter

  Det at FB trener KI på mine bilder har jeg faktisk ingenting imot. Det blir noe helt annet enn at de for eksempel sier at de har rettighetene til bildene dine og kan bruke dem direkte i reklame, etc. Noe jeg syns å huske de i starten påstod de kunne gjøre. Om mine «få» bilder som ligger på facebook, blir analysert av KI og blandet sammen med alle de andre trilliioner bildene som ligger der så ser jeg ikke noe problemer med det. Tenk på hvilken fantastisk bildegenerator de kunne fått lagd om de faktisk hadde trent KI’en med alle bildene som ligger der. Nå er det jo også «bare» bildene som ligger offentlig tilgjengelig som de skal bruke til dette. Bildegeneratorer er kommet for å bli. Hvorfor ikke bare lage de bedre med en gang?

  Svar på denne kommentaren

  • Alexander (svar til Hans-Petter)

   Som kunstner er dette voldtekt og misbruk av mine verk. De har ingen rett til å lære mine teknikker og kunstneriske uttrykk. Noe man har brukt hele livet på å komme frem til.

 16. Vebjørg Tingstad

  Er ikke dette et snodig og uklart svar?

  «Vi har gått gjennom forespørselen din og vil ta innvendingen din til følge. Dette betyr at forespørselen din vil bli tatt i bruk videre fremover.»

  Svar på denne kommentaren

  • David C. Pugh (svar til Vebjørg Tingstad)

   Ikke verre enn produksjonen til norsk byråkrati, tror jeg. Som gammel oversetter kunne jeg skrevet en avhandling om de språklige grep dette bruker for å skape «Fake reality».

  • Ole Kristian Tangen Gundersen (svar til Vebjørg Tingstad)

   Jo det er det.
   Er helt likt svar de sendte meg.
   Når jeg får svar som dette så vet jeg att jeg allerede har blitt lurt.
   De kommer mest sannsynlig til å ignorere forespørselen og bare bruke infoen din.
   Og satse på at de er for liten til å gjøre noe med det uansett..
   Hvordan man toller det er jo hele poenget, får du kan aldri bruke din tolkning på noe som helst i en rettsak etc.
   Og når de skrives såppas løst, så kan det bety så mangt og meget desverre.
   Hadde vært utrolig lett og skrivd
   ja da bekrefter vi at vi ikke skal bruke din info.
   Men det kan de ikke gjøre så lenge de har fulle planer om å ignorere din forespørsel..

 17. Jostein Knoph Larsen

  Hva med alle offentlige etater som bruker facebook? Skatteetaten bl.a. Hva gjør de? De bør komme seg ut så fort som mulig det er min mening. Har selv tatt ett valg om ikke å være en del av denne overvåkingskapitalismen. Skatteetaten bruker f.b som nesten ikke betaler skatt, dette er dårlig skattemoral. Har i flere år forsøkt å få svar fra skatteetaten om dette, men de vil ikke svare. Dette er noe dere i media bør ta tak i.

  Svar på denne kommentaren

  • David C. Pugh (svar til Jostein Knoph Larsen)

   Når man leser (i går) om at Skatteetaten har omtrent sluttet med å utøve kontroll, lurer jeg på om de kan like godt utsette hele ikke-arbeidet til FB. Slik at direktørlønnen blir det eneste igjen. Jeg har ikke forsøkt nylig, men jeg har inntrykk på at de er like vanskelige å kontakte som Meta. Som om den ene har lært fra den andre.

 18. Jeg sende denne grunnen i det obligatoriske forklaringsfeltet i skjemaet:

  Det er Meta sitt syn på samtykke jeg protesterer mot:
  Hvis dere helt plutselig vil ha noe av meg, så kan ikke dere fortelle meg, at dere kommer til å ta det, og så si at jeg må fylle ut et skjema om jeg ikke ønsker det.
  Dette er så snudd på hodet som det kan få blitt.
  Her må vi omtrent komme med en forsvarstale, som var vi anklaget av påtalemyndighetene.
  Dere burde ha en reservasjonsknapp, der vi takker pent nei til å bidra med hele vår sjel i METAs pengegenerende KI-utvikling.
  Dette holder ikke!

  Fikk umiddelbart svar tilbake at de ikke skulle bruke mine data.

  Svar på denne kommentaren

  • David C. Pugh (svar til John Alden)

   Klart at de ser deg som medlem av eller leder for «the awkward squad» som vi sier. De som stikker kjepper i hjulene. En æresbevisning så klart, men jeg lurer på hvem de deler akkurat denne info om deg med.

 19. Jon Arne Sæterås

  Jeg har prøvd å forstå om innhold publisert i lukkede facebookgrupper er omfattet av av dette, eller om det kategoriseres som «private meldinger»?
  Noen som vet?

  Svar på denne kommentaren

 20. Ola Normann

  Har nå fylt ut skjema og sendt inn klage som alle andre, men det har vel ikke så mye å si.
  Ja kanskje en 10-20% av den norske brukerbasen gjør det på en god dag.

  FB skriver dette;
  Vi kan fortsatt behandle informasjon om deg for å utvikle og forbedre KI hos Meta, selv om du protesterer eller ikke bruker produktene og tjenestene våre. Dette kan for eksempel skje hvis du eller informasjon om deg
  – dukker opp i et bilde som deles i produktene eller tjenestene våre av noen som bruker produktene eller tjenestene våre
  – nevnes i innlegg eller bildetekster som noen andre deler i produktene eller tjenestene våre.

  De vil jo bruke informasjonen uansett.
  De har vel alltid hvert i strid med personvernforordningen og vil vel fortsette med det.

  Svar på denne kommentaren

  • Alexander (svar til Simen)

   Dette lurer jeg på og. Fikk selv medhold på Facebook. Siden Insta er eid av FB bør det vel gjelde? Forundrer meg ikke om du må søke om begge. Finner ingenting om insta når jeg googler eller på insta sine personvernsregler. Siden vi er utenfor EU får vi ikke sendt en advarsel/et infobrev om dette heller.

 21. Sidsel Schjelderup

  Har funnet skjemaet og fylt inn. Men, får ikke tilsendt kode på e-post. Har prøvd flere ganger. Har sjekket søppelpost. Er det flere som har opplevd dette? Er det noen som har tips til hva jeg bør gjøre da?

  Svar på denne kommentaren

 22. Eg protesterte, og fekk umiddelbar respons. Men betyr dette svaret at min informasjon på FB/IG ikkje blir brukt i opptrening av KI-verktøy…?

  Hei,

  Hei

  Vi har gått gjennom forespørselen din og vil ta innvendingen din til følge. Dette betyr at forespørselen din vil bli tatt i bruk videre fremover.

  Hvis du vil vite mer om generativ kunstig intelligens og hvordan vi jobber med personvern i denne sammenheng, kan du lese informasjonen i Personvernsenter:
  privacycenter.instagram.com/privacy/genai

  Denne innboksen kan ikke motta meldinger. Hvis du sender oss et svar, blir det ikke mottatt.

  Hilsen
  Driftsteamet for personvern

  Svar på denne kommentaren

  • Alexander (svar til Helge)

   Jeg fikk samme svar og skjønner det sånn at klagen vår er godkjent og vår informasjon og bilder ikke vil bli brukt av Meta Ai.

 23. Jeg kommer ikke lenger i prosessen enn til å trykke «send inn». Da kommer sprett opp-vinduet om at en kode skal ha blitt sendt til min e-post, og at jeg jeg må skrive inn denne. Her stopper det for meg, jeg har forsøkt gjentatte ganger uten at jeg får noen e-post. Benytter den samme e-posten som er knyttet til min facebook-konto, og har sjekket i søppelfilteret. Noen som har noen gode forslag til å komme videre?

  Svar på denne kommentaren

 24. Jeg fikk klagen min tatt til følge på Facebook. Gjelder dette da automatisk for min kunstside på Facebook som er koblet til min private fb-side og Instagram, siden insta er eid av FB?

  Svar på denne kommentaren

 25. Jeg fant en side hos FB med skjema som skulle fylles ut, men når man poster skjema slettes land, og man havner i en umulig situasjon hvor man ikke kan nekte.

  Virker som FB med vilje gjør det umulig for brukere å nekte

  Svar på denne kommentaren

 26. David C. Pugh

  Jeg er kanskje for sent ut med dette, men det har plutselig gått opp for meg hvorfor Skatteetaten er blitt så åpen om dens manglende kontroll av bedriftene. Dette er nemlig en «rematch» i den langvarige territorialkrig mellom Finans og Beredskap om regelrett kriminalisering av kontanter. Takket være vår nabo Vlad har sistnevnt vært i siget siden 2020, den opprinnelige datoen for forbudet.

  Jeg er ikke overbevist om Finans sin iver for å tvangsdigitalisere alle pengetransaksjoner, selv de minste, er kun basert på den sedvanlige norsk besettelse med statlig kontroll. (Husk hva riksvåpenet faktisk representer, en løve som skarpretter.) Da det nevnes herinne at Skatteetaten bruker Facebook, så tenker jeg meget morske tanker om «regulatory capture».

  Hilsen, «Cassandros»

  Svar på denne kommentaren

 27. Jeg har også forsøkt mange ganger, både på PCn og i Facebook appen, å sende inn protesten, men får ikke koden. Ser at det er flere som heller ikke får den. Jeg bruker online.no, og det er også mailadressen jeg har på Facebook og Instagram.

  Svar på denne kommentaren

 28. Franz Falkenbech

  Fighting fire with fire.

  Man får vel begynytte seg av botnet å ddose hele faenskapen tilbake til steinalderen.

  Mark Zuckerberg er samfunnsfiende nummer en.

  Møkkaselskap.

  Svar på denne kommentaren

 29. Da har jeg endelig fått reservert meg på både fb og insta. Men det var ikke lett. På tross av gjentatte forsøk kom det aldri noe epost med kode, og jeg sjekket at jeg hadde skrevet rett adr. Men så ble jeg tipset om at jeg skulle skrive inn en annen epostadr enn den jeg bruker på fb og insta, og da kom eposten med koden umiddelbart og jeg fikk medhold. Så hvis du har en annen adr utenom den du bruker på fb så skriver du inn den i epostfeltet.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.