nrk.no

Slik kan du lage de forbløffende AI-bildene på egen hånd

Kategori: Kunstig intelligens

Illustrasjon: En collage av en haute coutor kjole, en tattovert kvinne, og en ape i joggedress generert av en datamaskin. Illustrasjon: Marius Arnesen / Midjourney / NRKbeta
Illustrasjon: En collage av tre bilder generert av en datamaskin. Illustrasjon: Marius Arnesen / Midjourney / NRKbeta

AI-skapte bilder har tatt helt av i sosiale medier. Fra å være en litt bortgjemt akademisk raritet, har disse maskingenererte bildene basert på en tekstlinje plutselig blitt noe alle kan gjøre over natten.

Bare de siste to månedene har teknologien blitt mye mer tilgjengelig for folk flest, og det er nå mulig å lage bildene uten å installere noen kompliserte programmer.

I denne artikkelen gir vi deg oppskriften på hvordan du kan komme i gang med tre av de mest brukte tjenestene for AI-genererte bilder: DALL-E, MidJourney og Stable Diffusion.

Før du kommer igang

Det kan være greit å ha en anelse om hva disse bildene er og hvordan de lages før du hiver deg over mulighetene som finnes.

Kjært barn har som vanlig mange navn: AI-genererte bilder, text to image, diffusjonsmodellering. Felles for dem alle er at dette er en teknologi hvor du skriver enn en tekst – en såkalt prompt – og får ut et bilde. Så enkelt, og samtidig så vanskelig.

Illustrasjon av et eventyrhus i en grønn skog generert av en datamaskin. Illustrasjon: Marius Arnesen / NRKbeta
Illustrasjon av et eventyrhus i en grønn skog generert av en datamaskin. Illustrasjon: Marius Arnesen / Midjourney / NRKbeta.

Her er det altså i utgangspunktet ingen andre begrensninger for resultatet enn din egen fantasi og kreativitet.

La oss illustrere det hele med et eksempel. Ved å skrive in teksten: «a photorealistic frog with sun glasses» i tjenesten MidJourney får vi dette bildet:

Illustrasjon av en frosk med solbriller generert av en datamaskin.Illustrasjon: Marius Arnesen / Midjourney / NRKbeta.

Skriver vi inn den eksakt samme teksten på nytt, får vi fortsatt en frosk med solbriller(-ish). Men en helt annen utgave.

Illustrasjon av en frosk med solbriller generert av en datamaskin. Illustrasjon: Marius Arnesen / NRKbeta
Illustrasjon av en frosk med solbriller generert av en datamaskin. Illustrasjon: Marius Arnesen / Midjourney / NRKbeta

Dette er mulig å gjøre fordi en datamaskin er trent opp på en et enormt sett av bilder og tekstbeskrivelser av dem. Fra der er det laget en såkalt diffusjonsmodell, en måte å lage bilder basert på tekstbeskrivelser.

Alternativene du har å velge blant

Teknologien som ligger til grunn for tekst-til-bilde-generatorer har vært under utvikling lenge, men da i all hovedsak via forskningsprosjekter. I løpet av de siste månedene har teknologien gjort kvantesprang, og det har vokst fram flere kommersielle alternativer som nå er tilgjengelig for deg og meg.

De ulike modellene som er utviklet og tilbys i dag, har alle styrker og svakheter og er under konstant utvikling. Så det du tenkte at var heftig og banebrytende i går, blir kjapt forbigått når nye versjoner av systemene rulles ut. Og det rulles ut nye funksjoner hyppig om dagen.

Den enkle: Dall-E 2

Dall-E er utviklet av selskapet OpenAI og var lenge i lukket beta for de spesielt interesserte og inviterte, og ble følgelig den store snakkisen som alle ville ha tilgang til.

Tjenesten er nå åpnet for alle, og alt du trenger for å bruke tjenesten er en nettleser. Her er med andre ord terskelen for å komme i gang svært lav.

Illustrasjon av en ape med solbriller generert av en datamaskin. Illustrasjon: Marius Arnesen / Dall-E / NRKbeta.

Dall-E gir deg 50 gratis credits, eller bildegenereringer, når du registrerer deg, og deretter 15 gratis bilder i måneden. Om ønskelig er det mulig å kjøpe seg til flere forsøk. (Du får tilgang til Dall-E ved å registrere deg her.)

Grensesnittet til Dall-E er så enkelt som det kan bli. En tekstboks på en nettside er det du trenger å forholde deg til. Skjermdump: Marius Arnesen / NRKbeta
Når du har registert deg, kommer du til et webgrensesnitt med en tekstboks, og her er det bare å slippe fantastien fri.

For den viderekomne: MidJourney

MidJourney var lenge lillebror i snakkisen rundt tekst-til-bilde-generatorer, men har i de siste månedene vokst voldsomt, og blitt en meget populær tjeneste.

Illustrasjon av norsk fjellheim på høsten med en turgåer generert av en datamaskin. Illustrasjon: Marius Arnesen / Midjourney / NRKbeta.

Som hos Dall-E har du også her muligheten til å prøve tjenesten gratis, og de 25 første bildegenereringene er gratis.

Terskelen for å komme i gang med MidJourney er imidlertid litt høyere enn med Dall-E. Brukergrensesnittet Midjourney har valgt seg for å sende tekster inn til sin generator er kommunikasjonsprogrammet Discord.

Slik går du fram:

Nå er du i praksis klar for å generere bilder ved å skrive «/imagine teksten-du-har-funnet-på», men da havner alt av bilder i et kaos sammen med andre brukere i samme kanal, så vi vil anbefale at du følger skrittene under og lager deg en egen server som du inviterer MidJourney-boten inn i.

 • Opprett din egen Discord-server
 • Trykk på det grønne Pluss-tegnet i venstremenyen i Discord-appen
 • Velg «Create your own»
 • Velg «For me and my friends»
 • Gi serveren et selvvalgt navn

Sånn. Nå har du laget din egen server, hvor det kun er du som er medlem. Da gjenstår det bare å invitere MidJourney-boten inn til din server, slik at du kan sende denne tekst-meldinger om hvilke bilder du vil ha.

Dette gjøres på følgende måte:

 • Gå inn på MidJourney-serveren i venstre-menyen
 • Klikk på «MidJourney Bot» i menyen/oversikten over brukere helt til høyre.
 • Velg så «Add to Server», og velg din egen nyopprettede server. Nå er MidJourney-boten lagt til din server, og du kan «snakke» med den i fred for alle andre med samme erend.
 • Gå så inn i din egen server i venstremenyen og skriv «/imagine» etterfulgt av teksten du ønsker å få generet som bilde.

Andre nyttige kommandoer er «/info» og «/setting» hvor du får nyttig informasjon og kan endre innstillingene.

For eksperten: Stable Diffusion

Stable Diffusion er modellen som også ligger til grunn for den siste versjonen av MidJourney.

Den er utviklet av oppstartsselskapet StabilityAI, og er delt med verden som åpen kildekode.

Slik ser det ut når vi ber DiffusionBee om å lage et maleri av George Clooney i stilen til Vincent van Gogh. Illustrasjon: Marius Arnesen / Stable Diffusion / NRKbeta

Har du en ny Mac med M1-chip, finnes det to gode alternativer for Stable Diffusion. Både Diffusion Bee og Charl-E er apper du enkelt kan laste ned til din Mac.

Er plattformen din Windows, er det hakket mer komplisert og mange bærbare datamaskiner vil ikke være kraftige nok. Du finner en fin oppskrift på hvordan du kommer i gang hos HowToGeek.

Vi holder kommentarfeltet åpent her, så del gjerne erfaringer, tips og triks. Eller vær en raus AI-kunstner, og del promptene dine 😃

36 kommentarer

  • Arthur Mårtensson (svar til Erlend Schei)

   (Dette er lekpersonsuttalelser; jeg har ingen juridisk bakgrunn annet fornuft jeg selv mener er ganske sunn.)

   Dette er uklart, da det er helt nytt territorium for opphavsrett. Er det utviklerne bak den enkelte AI som har opphavsretten til alle bildene den genererer? Er det brukeren som gir AI-en en tekst å generere et bilde fra som har opphavsrett? (Og i så fall, er opphavsrettsbeskyttelsen sterkere enn den ville vært for den ene linja med tekst som ble oppgitt? «En frosk med solbriller» høres ikke isolert sett ut som poesi god nok til å kunne kreve noe særlig med opphavsrettsbeskyttelse, men om en person hadde laget bildet i artikkelen ville det helt klart vært et sterkt opphavsrettsvern knyttet til det.) Eller er retten på et eller annet vis delt mellom opphavsrettseierne til alle bildene AI-en er blitt trent opp på?

   Ingen vet, for det har ikke blitt rettslig prøvd, og lovteksten er av åpenbare grunner ikke formulert på noen måte som gjør at dette kommer tydelig fram. Jeg skulle tro at man etterhvert får en rettslig praksis (eller kanskje til og med lovverk) på hvem som har opphavsretten til et produkt som em maskin har laget, men som idémessig ikke stammer fra dem som lagde maskinen. Jeg vil også tro at dette kan komme til å være forskjellig fra land til land, som opphavsrettslov ellers.

  • Dette kan jeg svare på. I hvertfall fra MidJourney sin app. Alle bildene du generer fra Midjourney har du alle rettighetene på det bildet du selv lager.

   Her er ett lite utdrag fra reglene som er oppført i MidJourney sin discord app.

   **
   Rights you give to Midjourney

   By using the Services, you grant to Midjourney, its successors, and assigns a perpetual, worldwide, non-exclusive, sublicensable no-charge, royalty-free, irrevocable copyright license to reproduce, prepare Derivative Works of, publicly display, publicly perform, sublicense, and distribute text, and image prompts you input into the Services, or Assets produced by the service at your direction. This license survives termination of this Agreement by any party, for any reason.

   Your Rights

   Subject to the above license, you own all Assets you create with the Services. This does not apply if you fall under the exceptions below.

   Please note: Midjourney is an open community which allows others to use and remix your images and prompts whenever they are posted in a public setting. By default, your images are publically viewable and remixable. As described above, you grant Midjourney a license to allow this. If you purchase a private plan, you may bypass some of these public sharing defaults.

  • Tryg stengte tidlig i går.
   Tingretten setter anke-prisen over det som er mulig.
   Elden setter meg over til en advokat som arbeider for en privat-person som benytter påtale myndigheter for å sikre sin gruppe. Ettersom det er hjerne-kirurgi inne i bildet.
   Kjipt å sloss mot folk som sitter på gravstedet med sønnen sin når mamma har bursdag, og ikke blir oppsøkt av barnevernet.
   Når det bare måå være det nazi greiene som har skylden.

   Ønsk meg lykke til imorgen. 🙁
   Du kan gjøre hva du vil. Bortsett fra å plage andre borgere som ikke har noe med din sak å gjøre. For eksempel.
   Ironisk at det tema som er spilt dukker opp senere. Fordi alle jeg så det ikke med mine egne øyne saker kan snakkes om i media og benyttes straff mot andre urelevante individer i tretti år, og blir kjendis relevant.

   Blir ikke skrevet dersom Elden velger å lese saken når jeg stiller opp på kontoret hans med en tynnere konvolutt.

   Tidligere kommentarfelt-sak blir også avvist av høyesterett selv om dødsfallene er veldig mange. Surt å bli furten for kritikk på at man tvinger inn helsehjelp når folk stryker med pga for høye smerter, eller får kreft av smertene.

   Er kritikk av muntlig språk rasisme?
   Eller tolkes det i retning at man plutselig er den eneste som ikke kunne dusje?

  • Arthur Mårtensson (svar til Erlend Schei)

   Alexander: Problemet her er jo at det ikke er avklart om dette er Midjourneys rett å gi til deg. De kan skrive hva de vil i sin erklæring, men det er ikke vedtatt at det i det hele tatt er i nærheten av gyldig.

  • Øyvind Foss (svar til Erlend Schei)

   I reglene hos skaperne står:
   (Link til kanal i discord server: discord.com/channels/662267976984297473/964598182225002516/964599446497267742)

   **4. Copyright and Trademark**

   In this section, Paid Member shall refer to a Customer who has subscribed to the latest Phase 3 payment plan, which became available as of 5/6/22.

   **_Rights you give to Midjourney_**

   By using the Services, you grant to Midjourney, its successors, and assigns a perpetual, worldwide, non-exclusive, sublicensable no-charge, royalty-free, irrevocable copyright license to reproduce, prepare Derivative Works of, publicly display, publicly perform, sublicense, and distribute text, and image prompts you input into the Services, or Assets produced by the service at your direction. This license survives termination of this Agreement by any party, for any reason.

   **Your Rights**

   Subject to the above license, you own all Assets you create with the Services. This does not apply if you fall under the exceptions below.

   Please note: Midjourney is an open community which allows others to use and remix your images and prompts whenever they are posted in a public setting. By default, your images are publically viewable and remixable. As described above, you grant Midjourney a license to allow this. If you purchase a private plan, you may bypass some of these public sharing defaults.

   **_Exception 1: Non-Paid Members License Terms_**

   If you are not a Paid Member, Midjourney grants you a license to the Assets under the Creative Commons Noncommercial 4.0 Attribution International License (the “Asset License”).

   The full text is accessible as of the Effective Date here: creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/legalcode.

   **_Exception 2: Corporate-User License Terms_**

   If you are an employee or owner of a company with more than $1,000,000 USD a year in gross revenue, and you are using the Services to benefit your Employer or company you must purchase a corporate membership plan to use the Services or copy the Assets for your company.

   Corporate membership plans involve an upfront, non-refundable deposit for up to 12 months of service.

 1. Harald Korneliussen

  Jeg har benyttet Automatic1111 sin applikasjon. Det var bare å sjekke ut på github og følge instruksjonene. Den funket imponerende bra lokalt, selv med mitt gamle Nvidia 980ti skjermkort.

  Personen bak er imponerende rask med å gjøre nye teknikker tilgjengelige, og siden alt kjører lokalt behøver en ikke bekymre seg alt for mye om at Google eller OpenAI gransker hva du ber om. Den eneste ulempen jeg ser, er at brukergrensesnittet har en god del uforståelige elementer, som det antagelig tar mye eksperimentering å mestre… men det fungerer bra å overse dem, også.

  Svar på denne kommentaren

 2. Benedict Volkmann

  Veldig imponerende men med et et stort aber: Det finnes millioner av kunstnere i verden som legger sin sjel i å skape bilder. De fleste lever fra hånd til munn. Vi trenger å sikre deres levebrød og liv. Å skape kunst er ikke det samme som å generere og mikse og utnytte. Bildet av George Clooney er ikke! malt malt av Van Gogh.som jo forøvrig sultet store deler av sitt liv og som aldri tjente ett øre på sine bilder. Det har ikke hans sjel. Men ikke alle forstår det og mange bryr seg ikke heller.Det er skremmende. Vi må ta på alvor hva slike programmer kan gjøre, også hde de negative sidene og verne om livets og menneskets ulikhet og verdi.

  Svar på denne kommentaren

  • Kunst er å tilføre noe unikt. Som du sier har Van Gogh en unik stil, som gjør bildene til noe spesielt, og dermed også verd mye ekstra.
   Men vi kan ikke la være å effektivisere, produsere og utvikle fordi kunstere må ha et levebrød. De må tilpasse seg nåtiden og lage kunst som er unik ut fra sin tid.
   Det er lettere enn noen gang å lage «noe» musikk, men kunsten er å skape musikk som gir appell, uavhengig av verktøy.
   Det er lettere enn noensinne å lage bilder, men kunsten er å lage de bildene som står ut fra mengden, uansett verktøy og prosess for å komme dit.

  • Det er nok desverre slik at vi ikke kan stanse fremtiden. Kunstnere må finne en måte å gjøre sitt arbeid verdifullt, tenke nytt, selge sine verdier.

  • Dette er et nytt mektig verktøy som gjør at de fleste kan lage illustrasjoner av det de ønsker i de stilarter de ønsker.

   Jeg vil tro at kunstnere som velger å ta dette i bruk vil kunne bruke dette til å lage enormt imponerende komposisjoner langt over det vi før har sett. Som de selv endrer og tilpasser slik de selv vil, til du får verker som virkelig gir hakeslepp og som du eller jeg aldri kunne fantasert frem.

 3. Haavard Pettersen

  Jeg har prøvde Midjourney en god del, og resultatene er til dels skremmende fine. Dette er early days, men bildene er mye bedre enn det 99% av amatørkunstnere kan komme opp med.
  Jeg tror vi står overfor en situasjon hvor datamaskiner er mye bedre enn mennesker ikke bare på regning og sjakk og bilkjøring, men også visuell kreativitet, og antakelig også andre typer (tekst, musikk).
  Hva blir igjen til oss mennesker…?

  Svar på denne kommentaren

  • Harald Korneliussen (svar til Haavard Pettersen)

   Jeg har også prøvd Midjourney, men jeg synes kanskje den er litt «kitsch», foretrekker nok stable diffusion som ikke er fullt så fintunet på «pene» bilder.

   En ting som er litt skuffende er at tegnere er dårlig representert. Jeg har ikke klart å overbevise modellene å lage noe i Ligne Claire-stil, eller i Marcinelle-stil. Den eneste tegneseriestilen de kan sies å ha vag snøring på er Amerikanske superhelt-serier (som jo er ganske realistisk tegnet) og selvsagt manga…

 4. “Slik kan du stjele andres eiendom på få minutter gjennom å generere mashups av deres kunst uten noen som helt påminnelse om den etiske problemstillingen av å kalle seg selv skaper av noen andres kildemateriale”

  Herregud NRKbeta dette er flaut. Tyveriene raser allerede, kunstnere verden over har bevist at ai bedriver systemisk stjeling av deres komposisjoner og teknikker, selv SIGNATURER er dukket opp i genererte bilder. Dette er et klassisk eksempel på techbros som ønsker å tjene penger på andres evner. Men ikke én kritisk tone på artikkelen i det hele tatt. Vi må slutte å spre usannheten om at dette er uskyldige apper folk kan bruke på gøy – de kunne vært det, hvis de respekterte faktiske, hardtarbeidende kunstnere som dedikerer sine liv til å skape noe vi helt klart tar for gitt.

  Svar på denne kommentaren

 5. Syns det mangler vinkling her på alle de etiske problemstillingene som har dukket opp i forbindelse med AI kunst, da spesielt Midjourney og Dall-E
  Når en ser nærmere på data som er brukt til machine learningen er AI langt fra stuerent, snarere tvert i mot.
  Verk av illustratører og kunstere er bare knabbet, uten tillatelse eller tanke på opphavsrett.
  Et eksempel er Greg Rutkowski som er blitt til et eget prompt som blir brukt uten hans eget samtykke, og det har vært så populært at en nesten ikke lenger får opp kunsten hans når en googler navnet hans, men snarere all AI art som er generelt. Men det er også bilder av barn, helsejournaler og kritiske dokumenter som er funnet i datamengten og er veldig problematisk når det kommer til personvern.
  AI er kult og spennende men det er viktig å ha fokus på hvordan de som har utviklet den har gitt F i opphavsrett og personvern, og rett og slett bare kostet det under teppet fordi det har vært for mye jobb for å finne en løsning på det. Skremmende.

  Svar på denne kommentaren

  • Vidar Akse (svar til Ingri)

   Jeg er glad debatten er i gang. Visuell opphavsrett er bare begynnelsen på noe som om noen få år kan vise seg å bli et stort samfunnsproblem.

   Kunstig intelligens lærer av seg selv og vil lære raskere og raskere; hver og en av oss har trolig lest mange AI-genererte artikler allerede. AI har nylig gitt ut egen bok. Hva skjer når AI nærmer seg menneskelig generell intelligens? Utviklingen vil gå i ekstrem hastighet – prisene for en del tjenester vil falle pladask. Arbeidsplasser blir overflødige. Hvem skal sørge for mat på bordet til folket som mister jobbene sine?

   Det snakkes i OpenAI (som står bak Dall-E)om en modell der bedriftene som eier teknologien skattlegges i form av å dele ut aksjer til alle innbyggere, slik at alle blir delaktige i veksten; ikke bare de originale aksjeeierne. Uansett er dette noe man må drøfte offentlig; borgerlønn må komme på banen, om ikke kan dette gå veldig galt.

 6. Jeg er glad debatten er i gang. Visuell opphavsrett er bare begynnelsen på noe som om noen få år kan vise seg å bli et stort samfunnsproblem.

  Kunstig intelligens lærer av seg selv og vil lære raskere og raskere; hver og en av oss har trolig lest mange AI-genererte artikler allerede. AI har nylig gitt ut egen bok. Hva skjer når AI nærmer seg menneskelig generell intelligens? Utviklingen vil gå i ekstrem hastighet – prisene for en del tjenester vil falle pladask. Arbeidsplasser blir overflødige. Hvem skal sørge for mat på bordet til folket som mister jobbene sine?

  Det snakkes i OpenAI (som står bak Dall-E)om en modell der bedriftene som eier teknologien skattlegges i form av å dele ut aksjer til alle innbyggere, slik at alle blir delaktige i veksten; ikke bare de originale aksjeeierne. Uansett er dette noe man må drøfte offentlig; borgerlønn må komme på banen, om ikke kan dette gå veldig galt.

  Svar på denne kommentaren

 7. Dette er imponerende, ja.

  Men også skremmende. Og ikke minst etisk tvilsomt.

  Jeg synes NRK bør stille seg mer kritisk til en teknologi som så langt uhemmet har benyttet seg av utallige kunstneres verk til å lage basis for disse AI-ene, uten tillatelse eller kompensasjon. Opphavsrett er et enormt problem som utviklerne bak dette stort sett har regelrett gitt blaffen i.

  Det er også et fremtidsproblem for alle som jobber med å skape. Her kan ikke kunstere bare «lære seg nye metoder» når hvermannsen enkelt kan trykke på noen taster og få et greit resultat av en AI på noen sekunder. Og det ses allerede på lignende for musikk, litteratur, o.l. Selvfølgelig vil selskaper som er kun opptatt av profitt kutte ut alle mennesker de må betale når de bare kan hyre inn en AI til å gjøre jobben. Ser for meg en fremtid hvor alt som er skapt er laget av AI, og fullstendig blottet for input fra mennesker i det hele tatt…

  Svar på denne kommentaren

  • Jan Heldal (svar til Thea)

   Jeg tror og håper det snart vil komme regler om at man ikke har lov til å trene ai på materiale som er beskyttet av personvern, opphavsrett eller liknende.

 8. Jeg har bedt Dall-E2 generere bilder av seg selv og dens egen tolkning av virkeligheten. Jeg har bedt den om å lage bilder av egne følelser. Og jeg har bedt den om å beskrive sitt håp for framtida. Her har det kommet veldig mye spennende resultater.

  Svar på denne kommentaren

 9. Syntes det er rimelig kjipt at de fleste AI-er i denne kategorien trenes på kunstverk hvor ingen har spurt om samtykke. Og da snakker jeg ikke om klassisk kunst som har vært ute av copyright i flere generasjoner. Ser mye på Twitter nå at folk bruker prompts som «in the style of __» og nevner populære moderne illustratører. Til og med nylig avdøde twitter kunstnere som døde av kreft har folk tatt til AI generatorene for å kjøre gjennom til uninspirerte verk. Uten å tenke over om dette var noe de ville sagt ja til. Ikke særlig begeistret.

  Hadde det vært basert kun på åpent materiale med samtykke til å brukes til å trene AI hadde jeg vært mer positiv. Gøy at den genererer hender så dårlig da. Lett å se at det er AI.

  Svar på denne kommentaren

 10. Thomas Bjørnskau

  Jeg har brukt midjourney i to måneder nå, genererer et tjuetalls bilder daglig. Jeg mener disse tjenestene er det mest spennende som har skjedd siden html. Og innenfor billedkunst det mest spennende siden fotografiapparatet.

  Hvis jeg har forstått riktig har bot-ene trent seg på all verdens billedmateriale, kanskje så mange som 5-6 milliarder bilder. Men de har hatt et analytisk blikk på bildene, og gjennom dette analysert både substans og stilfaktorer. Kanskje kan dette sammenliknes best med måten Google indekserer informasjon i bred forstand.

  Hver og en, kunstner eller ei, velger selv hva man kan bruke slikt til. For min del er dette en interessant reise for å få fram bilder og visuelle uttrykk jeg tenker bor i meg, som bot-en hjelper fram. Jeg velger som regel å skalere opp de bildene som jeg umiddelbart liker, som føles unike og jeg føler en stolthet i å ha tenkt fram.

  Svar på denne kommentaren

  • Manuela Hofer (svar til Thomas Bjørnskau)

   Jeg har testet ut flere AI apper/programmer, men synes vel midjourney er blant de beste. Kjempegøy verktøy å leke seg med, og endelig kan jeg lage bilder jeg har hatt lyst til å lage! Som med det neste: it’s how you use it. Sjekk gjerne @manuelaphoto på Instagram 🙂

 11. Erlend Eidsem Hansen

  Tips om ansikter i Midjourney :
  Jeg har brukt Midjourney til å generere portretter av fiktive karakterer til diverse prosjekter. Det var vanskelig å få ansikter som ikke sjeler (har pupiller på feil sted) eller på andre måter er for usymmetriske og merkelige. Det var først når jeg først googlet meg fram til en B-kjendis fra ett eller annet segment på nett som hadde mange foto av seg selv liggende ute på nett at jeg fikk Midjourney til å generere tilfredsstillende ansikter. F.eks. så er Erna Solberg lettere å generere enn Jens Stoltenberg. Nåværende statsminister har ikke nok foto foreløpig. Idrettsstjerner er enklereå bruke enn politikere fordi de deltar på mange arrangementer som bruker portrettene deres som promotering. Skuespillere fra større produksjoner er lettere å kjenne igjen, men hvis man bruker skuespillere fra mindre nasjoner og generer 8-16 variasjoner så er det ikke så lett å kjenne dem igjen på slutten av generasjonskjeden.

  Svar på denne kommentaren

 12. Jeg har testet ut flere AI apper/programmer de siste månedene, og synes vel Midjourney er blant de beste. Kjempegøy å leke seg med, og endelig kan jeg lage bilder som jeg har hatt lyst til å lage! Som med det meste: it’s how you use it. Sjekk gjerne @manuelaphoto på Instagram 🙂

  Svar på denne kommentaren

 13. Som mangeårig digitalartist synes jeg ikke dette tilfører noe nytt. Folk har kopiert hverandres stiler og plagiert etablerte kunstnere og fotografer så lenge vi har hatt digitalkunst, at det nå finnes AI som egentlig gjør nøyaktig det samme er hverken fremskritt eller nyvinnende. Man kan jo se for seg at artister etterhvert får retten til ikke å bli benyttet som inspirasjonskilde for AI-kunst, eller at digitale verker må ha en opphavserklæring som viser hvordan den er blitt til.

  Så skal det også sies at stadig lettere tilgang til digitale kunstverktøy har gjort digital kunstneraktivitet til allemannseie, og at hele feltet er blitt dominert av ensformige stiluttrykk som viser stort underskudd på innovasjon og evne til nyskapning. Det er rett og slett mange kjedelige digitalartister der ute, og at vi nå opplever konkurranse fra mer eller mindre talentløse folk som lar maskiner gjøre samme jobben, kan kanskje løfte talentene frem og gi digitalkunsten en ny vår. Samtidig er AI-kunst en ny uttrykksform som med tiden kan få sin egen nisje og legitimitet i kunstverdenen.

  Svar på denne kommentaren

Vil du kommentere? Svar på en quiz fra saken!

Vi er opptatt av kvaliteten på kommentarfeltet vårt. Derfor ønsker vi å sikre oss at alle som kommenterer, faktisk har lest saken. Svar på spørsmålene nedenfor for å låse opp kommentarfeltet.

Hva trenger du for å kjøre appen Diffusion Bee

Hvilket program bruker man for å sende tekst til MidJourney

Hvem har utviklet tjenesten Dall-E

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.