nrk.no

Spillgiganten EA hacket – kildekode til salgs

Kategori: Samfunn

Besøkende prøver videospillet FIFA 19 i Cannes, Frankrike. Foto: Yann Coatsaliou / AFP/NTB


Kildekoden til videospillet FIFA 21 og spillmotoren Frostbite skal være på avveie, ifølge Vice Motherboard.

Spillselskapet EA bekrefter overfor flere medier at de har blitt utsatt for et datainnbrudd. EA utgir populære spill som fotballserien FIFA, simulatoren The Sims, og skytespillene Battlefield.

– Vi etterforsker et nylig innbrudd i nettverket vårt som har ført til at en liten mengde kildekode for spill og tilhørende verktøy har blitt stjålet, sier en talsperson til Vice Motherboard i en uttalelse.

Ifølge Vice Motherboard, som først omtalte innbruddet, skal innbruddstyvene ha lagt informasjonen for salg på ulike undergrunnsforum.

Det amerikanske nettstedet oppgir at kildekoden til videospillet FIFA 21 og spillmotoren Frostbite skal være til salgs. Frostbite-teknologien brukes i en rekke videospill, blant annet den populære spillserien Battlefield.

EA oppgir at ingen informasjon om spillere har kommet i hendene på innbryterne.

– Vi har ingen grunn til å tro at det er noen personvernrisiko for spillerne, sier EA.

Flere spillselskap rammet tidligere

EA er ikke det eneste spillselskapet som har blitt rammet av datainnbrudd. I februar ble utvikleren av Cyberpunk, CD Projekt Red, utsatt for et datainnbrudd.

Spillselskapet var da i prosessen med å forbedre videospillet de lanserte i desember, men som enda trengte omfattende forbedringer for å fungere godt på alle spillplattformer. Kildekoden til flere spill ble stjålet samtidig som et løsepengevirus krypterte selskapets datamaskiner.

I november i fjor ble spillutvikleren Capcom, som gir ut de populære Street Fighter-spillene, utsatt for et løsepengevirus. I tillegg skal informasjon om opptil 350.000 spillere ha kommet i hendene på innbruddstyvene, oppga selskapet selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.