nrk.no

WSJ: TikTok-salg legges på hylla

Kategori: Samfunn

ENORM VEKST: På rekordtid har det sosiale mediet TikTok blitt populært blant unge i Norge. Foto: Kiichiro Sato / AP Photo


Trump-administrasjonen truet med å utestenge TikTok fra USA om de ikke fikk nye eiere. Med Biden i Det hvite hus har pipen fått en annen lyd.

Ifølge kilder tett på prosessen har planene om et TikTok-salg blitt lagt på hylla på ubestemt tid, skriver Wall Street Journal onsdag. I 2020 kom TikTok i amerikanske politikeres søkelys for å være en trussel mot nasjonal sikkerhet, men hvordan det sosiale mediet kjent for sine korte videoklipp skulle være en trussel ble aldri utbrodert videre.

Kjernen i problemene for TikTok henger sammen med hvem som eier plattformen. Det kinesiske internettselskapet ByteDance kjøpte i 2017 TikTok. Siden har det sosiale mediet blitt stadig mer populært i Norge og resten av verden.

Frykten for at TikTok ville bli utestengt fra USA gjorde at mange populære profiler forberedte seg på å evakuere plattformen i fjor. Norske tiktokere mente en amerikansk utestengelse ville føre til at også norske brukere flyktet fra plattformen.

– Jeg tror ikke TikTok blir forbudt i USA, men hvis det gjør det, så går jeg over på Youtube eller en annen sosial plattform, sa den populære norske tiktokeren Sara Cecilie Leite til NRK i fjor.

Kompromisset

Det hvite hus utstedte 6. august to presidentordre rettet mot ByteDance, selskapet som eier TikTok, og den populære meldingsappen WeChat. Disse ordrene ville gjøre det tilnærmet umulig for TikTok å operere i USA om de trådte i kraft.

For å komme Trump-administrasjonen i møte annonserte ByteDance en løsning der Oracle og Walmart skulle kjøpe deler av TikTok. Oracle skulle også bli en teknologipartner og slik sikre at amerikanske brukeres informasjon ikke kom i hendene på kinesiske myndigheter.

Planen var originalt at Trump-administrasjonen skulle komme med et vedtak om denne løsningen var god nok. Nå kan det se ut til at salget legges helt på hylla.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.