nrk.no

Ny lanseringsdato for Disneys strømmetjeneste i Norge

Kategorier: Forbruker & Streaming

En stor TV-skjerm med Disney-serier som The Mandalorian øverst og logoer som Marvel og National Geographic. I forgrunnen kan man se silhuettene av en mor, far og to barn som sitter i en sofa. Disse er sett bakfra og TVen er i fokus.
Illustrasjon: Disney

I midten av september kan du se hele Disney-katalogen også her til lands.

Det har lenge vært knyttet spenning til lanseringen av Disney+ her til lands etter den tilsynelatende suksessen internasjonalt.

Disney har siden november i fjor fått over 50 millioner abonnenter i hard konkurranse med andre strømmetjenester for film- og TV-innhold.

Tidligere var det varslet at strømmetjenesten skulle lanseres i Norge i sommer, men dette ble utsatt uten at en ny dato ble angitt.

Utrullingen i Europa har tatt tid, blant annet på grunn av koronaviruset som også har ført til at flere storsatsninger har blitt forsinket.

Der nederlenderne har kunnet benytte seg av Disneys arkiv og nye serier siden lanseringen i november 2019, er det nesten et år senere at nordmenn kan gjøre det samme.

Klart til høsten

I dag ble en ny dato annonsert. Den 15. september skal det være klart for nordmenn, ifølge en pressemelding og oppdaterte nettsider fra selskapet.

Da kan også nordmenn se filmer og serier fra blant annet Star wars- og Marvel-universet.

Disney har anslått at deres katalog i løpet av det første året vil bestå av 7 500 TV-serie episoder og 500 filmer. Til sammenligning utgjør dette 16% av Netflix sin serie-katalog og 12 % av filmene samme sted, ifølge analyseselskapet Ampere Analysis.

Bilder av karakterer fra en rekke serier som vil vises hos Disney, blant annet Elsa fra Frost, Woody fra Toy story og Iron man fra Avengers.
STJERNER: Karakterer fra Frozen, Toy story og Marvel er noen av trekkplastrene hos Disneys strømmetjenester. Illustrasjon: Disney

Prisen vil være 69 kroner i måneden, eller 689 kroner i året. Dette er blant de rimeligste internasjonale strømmetjenestene i Norge, selv om det er store forskjeller på hva som tilbys.

Til sammenligning koster Amazon Prime Video i dag rundt 60 kroner, Netflix 89 kroner og HBO Nordic 109 kroner.

15 kommentarer

  • keal (svar til Stisn)

   «I didn’t get nothin’ – I had too pay fifty dollars and pick up the garbage».

   (Sitat fra youtube.com/watch?v=m57gzA2JCcM – Arlo Guthrie: Alice’s Restaurant. Atten minutter lang, men antagelig vil du sitte og flire halvparten av tiden.)

 1. Arild Marthinsen

  Finnes det noen måte å se hva utvalg Disney+ vil ha når de kommer til de nordiske/europiske områdene?
  Vil anta at det er sikkert noen rettighet-ting som gjør at ikke alt kan lanseres sammentidig, og at eldre filmer som Dumbo kun kan sees på onsdager i partalls-uker hvor skuddår ikke har forekommet de siste 2 årene..

  Digresjon: Savner en ordenlig oversikt over hva som finnes pr NÅ på strømmetjenestene, hva som er blitt sluppet de siste 2 ukene, når nye titler/nye sesonger antagligvis vil komme på stream-tjenesten og når det lisensen går ut så serien ikke blir vist mer…

  Svar på denne kommentaren

 2. Jeg liker at man må ha lest artikkelen og svare på spørsmålene før man kommenterer. Skulle ønske at alle nettavisene hadde denne funksjonen 🙂

  Tilbake til saken: Ja, jeg regner med at lanseringen kommer med norsk stemmer/tekster – ellers ser jeg ikke noe grunn til at de utsetter lansering helt til september.

  Svar på denne kommentaren

Vil du kommentere? Svar på en quiz fra saken!

Vi er opptatt av kvaliteten på kommentarfeltet vårt. Derfor ønsker vi å sikre oss at alle som kommenterer, faktisk har lest saken. Svar på spørsmålene nedenfor for å låse opp kommentarfeltet.

Når ble tjenesten først lansert?

Hvilken dato lanseres Disney+ i Norge?

Hvem eier Disney+?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.