nrk.no

Arkiv for Måned: august 2019

Molde

Nå kan du bli digital ordfører

NRK har alliert seg med gamere for å la tre lag konkurrere om velgernes gunst i Narvik, Hamar, og Molde. Og du kan prøve selv eller komme med innspill til hva lagene bør gjøre! For fire år siden ble bysimulatorspillet «Cities: Skylines» lansert. Spillet lar deg være ordfører i din egen by. Din oppgave er […]

Specification

On architecture, fifth post: How I got programming to an interface wrong

tl;dr API documentation is about defining an interface rather than documenting an implementation. We write API documentation by hand using OpenAPI and it is working well for us. The NRK TV team spent quite a long time finding a way to write documentation that works for us. I think there are mainly three misconceptions about […]

– Jeg levde for The Gathering i tiden på videregående

Henning Pedersen elsker retrodesign og droner. Han fikk dårlige karakterer fordi han programmerte i stedet for å gjøre lekser, men har nå gjort hobbyen til levebrød. Som så mange andre har han fått mye igjen for både ensomhet og sære interesser i ungdomstiden.

Selda Ekiz: – Verden er full av raringer. Oppsøk dem!

Selda Ekiz er en kjent og kjær programleder. Men også en fysiker og en god nerd. Den lekne og utadvendte skikkelsen du ser på TV har også følt på annerledeshet og ensomhet. Dette er historien om nerden Selda.

Syklist både før og etter solnedgang. Foto: Marius Arnesen / NRKbeta 2019 (CC4.0 BY SA)

Var alle feriebildene du så på sosiale medier i sommer ekte?

Årets sommer har som vanlig flommet over av folks feriebilder i sosiale medier. Solnedganger, høye fjell, blikkstille hav, regnbuer og knallblå-himmel. Sånn har det blitt.

Men har egentlig alt vi har sett av feriebilder på nettet vært helt ekte? For hvor går grensen på sosiale medier i 2019?

To menn står ved siden av en offroad-bil, med en drone mellom seg, plassert på bilen.

NRK Luftfoto fyller fem år

I år er det fem år siden NRK opprettet en egen avdeling for luftfoto ved hjelp av droner, og enda flere år siden NRK faktisk begynte med å sette kamera på hjemmesnekrede, flyvende farkoster og å bruke bildene i TV-produksjon.