nrk.no

Facebook lanserer Snapchat-kopi

Kategori: Det sosiale nettet

Facebooks nyeste Snapchat-utfordrer «Threads». Foto: Facebook

Med amerikanske myndigheter hengende over seg lanserer Facebook «Threads», en app som går i strupen på Snapchat.

Torsdag kveld norsk tid annonserte Facebook at de lanserte «Threads» som best kan beskrives som en lillesøsterapp til Instagram.

I likhet med Snapchat vil åpningsskjermen til Threads være kameraet. Nye brukere som laster ned appen bes velge sine nærmeste venner. De får en hurtigknapp som sender bilder direkte til dem. Det skal gjøre det enda lettere å dele bilder med sine nærmeste, og det kan virke som Facebook med denne appen går i kjernen av hva som har gjort Snapchat populært i Norge – nemlig å sende bilder og videoer til sine aller nærmeste.

Henger seg på Instagram

De færreste kan lansere en ny app innen sosiale medier i 2019, men Threads bruker Facebook-økosystemets enorme rekkevidde for å gjøre appen mer attraktiv.

Instagram-brukere kan for eksempel logge inn med sin gamle bruker og alle meldinger fra Threads dukker også opp på Instagram. Det vil gjøre opplevelsen sømløs mellom appene.

På den måten blir Threads det første eksempelet på hvordan Facebook fremover forsøker å knytte meldingsappene Facebook Messenger, Instagram direkte meldinger, og WhatsApp tettere sammen.

Facebook er under oppsyn

Wall Street Journal omtalte i september at Snapchat intern har dokumentert alle tilfeller hvor de mener Facebook har brukt sin enorme makt mot selskapet. Mappen med navn «prosjekt Voldemort» har blitt brukt til å overbevise amerikanske lovgivere om at Facebook går for langt.

De mest kjente eksemplene er hvordan Facebook kopierte Snapchats historier (varer i 24 timer) og muligheten til å legge på kamerafiltre som endrer ansiktet og bakgrunnen.

De store teknologiselskapene har til nå vært tilnærmet fredet, men det pågår nå en rekke etterforskninger og granskninger mot Google, Facebook, Apple, og Amazon, ifølge New York Times.

Det har blant annet ført til at prominente demokrater som Elizabeth Warren ønsker å bryte opp Facebook i mindre biter.

8 kommentarer

    • Martin Gundersen (NRK) (svar til Bitch bob)

      Vi pleier å be om en høflig tone her i kommentarfeltet. Siden denne var nokså far out skal den få bli stående, men om det kommer flere i denne duren blir de slettet.

    • Martin Gundersen: Å avgi en kommentar om at man håper Facebook -et selskap, ikke person – skal dø kan umulig være et brudd på noen retningslinjer. Videre er det vanskelig å forstå hvorfor et angrep (i form av å kalle noen idioter) mot alle som benytter Facebook er «for mye». Det er ikke rettet mot enkeltmennesker og kommentaren er «idioter». Det er bra med oppsyn i kommentarfeltene men grensen for hva som skal slettes kan da umulig gå her.

    • Einar Sæther (svar til Bitch bob)

      Det er markedskreftene som bestemmer hva som skal bestå og hva som må vike. Dersom ingen bruker FB så vil det naturligvis dø ut. Akkurat som en frisør på hjørnet som ikke får noen kunder.

    • Martin Gundersen (NRK) (svar til Bitch bob)

      «Håper facebook dør den patetiske døden den fortjener. Og det samme gjelder alle de millioner av IDIOTER som lever på fb!»

      —> Her er det både brukerne og selskapet som «fortjener å dø».

      Uansett, kommentarfeltet vårt er ikke et sted for utestemme og vi oppfordrer til en høflig og konstruktiv tone.

    • Aage Ellingsen (svar til Bitch bob)

      Når en person oppdager at han/hun ser «alle» rundt seg som idioter, så bør vedkommende ta en lang og grundig titt i speilet. Mest sannsynlig ligger problemet der inne et sted.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.