nrk.no

Arkiv for Måned: mai 2018

2018 kan bli året appmarkedet snus på hodet

Såkalte Progressive Web Apps er i ferd med å bli allemannseie. Plutselig trenger du ikke lenger en app for å betale eller ha videosamtaler på mobilen. Hva kan dette bety for deg og meg?

Få P3nyheter på Amazon Alexa

For litt siden snek vi ut NRK P3 Nyheter som en Flash News Briefing på Amazon Alexa, men glemte å si det. Beklager!

Bergensselskapet VizRT kritiseres hardt i epost sendt ut fra deres egen konto

Det norske teknologiselskapet VizRT leverer grafikkløsninger til flere av verdens største TV-kanaler. Det skal være dårlig stemning blant ansatte i selskapet, og flere av de beste skal ha sagt opp, ifølge en epost noen sendte ut fra VizRTs nyhetsbrevkonto til mediebedrifter rundt i verden denne uken.

Flere hundre selskaper sitter på min personlige informasjon

Ny personvernlov gir deg flere rettigheter til å bestemme over dine data, men hvem sitter egentlig på dem? Her får du flere tips til hvordan du kan rote frem aktører som har dataene dine, inkludert en ny app som scanner epostkontoen din.

Hvordan ville din hemmelige bokhylledør vært?

Tegneserieskaper Becky Cloonan stilte nettopp et herlig spørsmål på Twitter:

«Hvis du hadde en hemmelig gang bak en bokhylle som du åpnet ved å dra i en bok, hvilken bok skulle man dratt i? Hvor ville gangen ledet?»

Hva ville dere svart?

Dyret vi håper å se

Å lage direktesendt innhold om natur og dyreliv er en risikosport, kanskje fanger man et unikt øyeblikk. Kanskje er dyrene et helt annet sted.