nrk.no

Arkiv for Måned: november 2018

Kontrollseksjonen ombord i stjerneskipet Marco Polo. Leda, Jason og Gaia ligger i overvåket dvale midt i et teknisk avansert rom. I taket sees TV-lyskastere.

Blindpassasjer – 40 år gammel norsk romthriller

For 40 år siden kom Norges første Science Fiction-serie. I den anledning har NRKbeta restaurert artikkelserien vår om Blindpassasjer og spesialeffektproduksjon på 1970-tallet.

Forbrukerrådet: – Google fører brukerne bak lyset

Forbrukerrådet går hardt ut mot Google i ny rapport. Sammen med seks andre europeiske forbrukerorganisasjoner klager Forbrukerrådet selskapet inn for brudd på europeisk personvernlovgivning.

Kristopher Schau: Folk er ikke bare tilfeldigvis innom en podcast

Underholdningslegende Kristopher Schau har levd i et glassbur på Karl Johan og spist sin egen forhud på en strand i Tel Aviv. Hans nyeste stunt er å forsøke å leve av å lage sakte-podcast foran publikum. Utrolig nok ser det ut til å virke.

Med 3000mm zoom kan du med Nikon P1000 se ting du knapt nok ser med det blotte øyet. Foto: Marius Arnesen / NRKbeta.no

Denne zoomen skremmer vettet av meg

Jeg retter kamera mot en boligblokk i det fjerne. Jeg zoomer inn, så langt inn at jeg blir skremt. Vinduene på boligblokken var bare prikker da jeg begynte å zoome. Nå står jeg plutselig og ser på detaljer inne i en leilighet. Det blir for privat å se på. Jeg zoomer fort ut igjen.

Aftenposten tar innersvingen på NRK og VG

Det skyller en aktualitets-bølge over det internasjonale podcastmarkedet. Aftenpostens Forklart ser ut til å sikre seg norsk topplassering i sjangeren. Også i VG og NRK er podcast-optimismen stor.

100 000 norske hemmeligheter

I snart ti år har nordmenn fortalt små, store, såre, og morsomme hemmeligheter til Cathrine Finstad. De sier noe om hva det vil si å være norsk, men også noe om hvordan internett alltid har vært en arena for anonyme bekjennelser.

Victors kamp mot zombiene var fullstendig avhengig av publikum

Det å engasjere publikum blir viktigere og viktigere for mediebransjen. Publikum flytter seg bort fra tradisjonelle sendeskjema og over til valgbart innhold. Men de liker fremdeles store direktesendinger og innhold der de kan delta.