nrk.no

Arkiv for Måned: oktober 2018

Hør advarselen fra Kinas sosiale kreditt-system

«Personer uten billett, som oppfører seg upassende, eller røyker på offentlig sted vil straffes og bli oppført i det sosiale kreditt-systemet», lyder en høyttalermelding på et høyhastighetstog i Kina.

Vil du snakke med NRK?

NRK har laget en «app» for smarthøyttaleren Google Home, som akkurat ble lansert i Norge på norsk, men det er ikke så enkelt å selv finne ut alt den kan gjøre. Vi har derfor laget en introduksjon til hva du kan forvente av å snakke med oss.

The Daily: A Watershed Moment In News

If you’re asking me, The Daily is the best news format available today. But how can something based on yesterday feel just as fresh tomorrow? I think that’s actually part of the secret sauce. Let’s examine the sound of The New York Times more closely.

Stua full av smart-dingser si. Foto: Marius Arnesen / NRKbeta.no

Gjør hjemmet smart – enten du er noob eller ekspert

Du kan øke sikkerheten i hjemme, spare strøm, automatisere kjedelige oppgaver, og få bedre oversikt over huset ditt. Det såkalte smarte hjemmet lover mye, men som bare blir oppfylt om du tør å navigere i jungelen.

Om pupper og peisvask

I den digitale klikkøkonomien selges enkelte saker inn med lettkledde kvinner og forførende titler. Tegneserieskaper Jenny Jordahl ønsker å vise hvor absurd det er.

Et nyhetsformat som ikke dyrker konflikt

Jeg går stadig og grunner på hvorfor jeg liker så godt å høre på The Daily. Etterhvert har jeg begynt å lure på om noe av hemmeligheten er at et ofte brukt nyhetsverktøy har fått bli liggende ubrukt i verktøykassen.