nrk.no

Ungdomsprogrammer laget av eldre folk vil aldri gå av moten: Her er Tazte Priv

Kategorier: NRK & Podcast


12 lørdager på rad høsten 2004 hadde Bård Tufte Johansen og Harald Eia sitt helt egne radioprogram Tazte Priv på NRK P3. Nå er det igjen tilgjengelig – som podcast.

Første sending innledes av Bård (den gang 35 år) som forteller:
Da vi var unge ble ungdomsprogrammer laget av de på 50+. Så har det vært en periode nå hvor det har vært litt yngre folk som har laget ting for ungdom, og nå er det blitt eldre folk igjen. Sånne ting går i bølger.

«Det eneste som er helt sikkert, det er at ungdomsprogrammer laget av eldre folk det vil aldri gå av moten», svarer Harald.

Så hva er vel da mer naturlig enn at dette programmet nå hentes frem igjen for å glede nye generasjoner med ungdom?

Her kan du høre Tazte Priv hos NRK
Eller du kan finne det i iTunes.

13 kommentarer

 1. Det beste programmet Bård og Harald har laget. Ikke alt er like sterkt, men det som virkelig er bra holder høy kvalitet.
  Min kone og jeg fant hverandre over felles referanser som ble etablert i Tazte Priv og vi hører på det i bilen av og til. Ikke rart jeg har et godt forhold til det 🙂

  Svar på denne kommentaren

  • Ronnie K (svar til Eirik)

   Helt enig, dette var humor på topp. Har hørt det opp til flere ganger, det er jo så lett, det er gjort på en helg. 😄

 2. Så har det vært en periode nå hvor det har vært litt yngre folk som har laget ting for ungdom, og nå er det blitt eldre folk igjen. Sånne ting går i bølger.

  Det er vel å si at de folkene som en gang var «litt yngre» fortsetter å lage samme type programmer når det er «blitt eldre».

  Det er det samme i mange musikk-retninger. Gjennomsitt-alder for rocke-musikere øket ikke med ett år pr år, men ihvertfall med 8-10 måneder. Tilsvarende med visesangere.

  I parallell etablerer unge krefter en ny, annerledes stil. Når gamlingene går av med pensjon tar de over; så er det aktører i deres stil som i gjennomsnitt eldes 8-10 måneder pr år, helt til de går av med pensjon.

  I ytterst få stilarter har vi kontinuerlig tilsig av nye krefter. Kanskje på utøver-siden i klassisk musikk (men ikke på komponist-siden!), i en del greiner av jazz og blues (men langt fra alle). Litteratur (/poesi) har gått i lange sykluser, før en ny generajon har klart å bli et genuint alternativ til «gamlekara».

  Men er det «galt» om én generasjon lager underholdning, litteratur, musikk… for en annen generasjon? Jeg gleder meg over masse musikk produsert av generajonen etter min. Som pappa opplevde jeg til fulle hvordan min (og tildels forrige) generasjons bøker, filmer og musikk kunne glede generasjonen etter min egen. (Fryden da avkommet fikk se oppphavet til begrepet «supperåd» var helt ubetalelig :-)…)

  Så la oss ikke henge oss så mye opp i alder. Til helga håper jeg å få høre et blues-gitarist på tretten år som spiller skjorta av etablerte verdensstjerner, førti og femti år eldre. Det vil bli en fryd… (Om noen spør: Jeg snakker om Toby Lee, på Nidaros Blues).

  Svar på denne kommentaren

 3. Tazte Priv er så fantastisk. Jeg vet ikke hva det er med det, men det har en skikkelig kultstatus. De som er fans er SKIKKELIG fans, liksom.
  …og Tre Brødre var svært skuffende for de av oss som kjente til Tazte Priv…

  Svar på denne kommentaren

  • Oyvind (svar til Oyvind)

   Legger for øvrig merke til at en del av sketsjen «We» i episode 1 er kutta 🙁 (ikke at det var den beste sketsjen)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.