nrk.no

Del dine siste ord før batteriet er tomt

Kategorier: Apps & Webfunn


En app med smalt nedslagsfelt for de spesielt interesserte: “Die with me” virker bare dersom batteriet på telefonen din er under 4%. Og det du da får gjøre er å chatte med andre som også har en telefon med lite strøm igjen. Så har du hvertfall venner som er i samme desperate situasjon mens du ser batteriet og din kontakt med omverden svinne hen.

Du kan ikke bruke appen før batteriet er på 4%

Snakk med nisjen

Når et sosialt medie er nytt og du har ganske få venner blir det en slags nisje. For min del var mine tidlige dager på både facebook, twitter og snapchat preget av at jeg kommuniserte med en engere krets. Ofte et utvalg mennesker som generelt var litt tidlig ute med å teste nye tjenester. Men så ender man opp med å ha både sjef, svigermor, tante og bestefar i samme strøm.

Så dukker det opp tjenester som lar deg kommunisere basert på andre faktorer. Som for eksempel Jodel som baserer seg på din plassering. Der snakker du med andre som er noenlunde i nærheten.

Uendelige muligheter

Mobiltelefonen inneholder masse sensorer. Så her er det bare fantasien som setter grenser. En egen chat for folk som befinner seg på et sted med mye støy? Ikke noe problem. Eller kun for folk som beveger seg fort? Eventuelt en egen chat som du bare kan bruke dersom det er minusgrader der du er? Jeg sitter her og lurer på om jeg bare skulle begynt å bygge noen av disse appene med en eneste gang.

Og det er nettopp dette “Die with me” også viser. Dersom du er en apputvikler er terskelen for å lage en relativt enkel app lav. Så da kan man sitte med slike rare idéer en kveld og så ha en app ute i markedet etter ganske kort tid.

Dette må testes

Jeg fant en telefon med lite strøm og testet “Die with me”. Man kommer jo i en litt underlig stemning av å sitte med en telefon som kan komme til å dø når som helst. Så et eller annet fristet litt med denne appen.

Vel inne så viser det seg at jeg rett og slett er ganske så alene. Jeg blir sittende å titte på batteriet som tikker nedover uten så mange å diskutere desperasjonen med. Men appen er ny, så den har nok ikke så mange brukere ennå. Og den koster penger. 10 kroner i Googlebutikken og 11 kroner i Applebutikken. En app som er såpass smal bremses nok litt av det.

A swampy mush of spam

Men en app som gir deg anonymitet i et chattevindu luker sikkert også ut en del troll ved å ha en liten inngangsterskel. Vi må ikke glemme gode gamle Hugh MacLeods lov: “All online social networks eventually turn into a swampy mush of spam.” Og mens jeg tenker på akkurat det dukker den første meldingen opp. Fra en person med akkurat 4% batteri igjen: “Wow”. “My wechat is liu++++0”.

Det tok ikke lang tid

Det må være ny rekord i mush of spam. Etter en stund dukker det heldigvis opp flere, som ikke er ute etter å spre wechat-kontoen sin. Og vi har en liten men hyggelig konversasjon før den ene etter den andre forsvinner igjen. Naturlig nok. Appen er jo bare for dem som straks blir revet ut av alt det sosiale telefonen kan by på. Opplevelsen er akkurat så underlig at jeg tenker at den var verd tier’n. Men dette er nok ikke en app jeg kommer til å bruke mye.

Har dere eksempler på andre sære og smale apper?

15 kommentarer

  • Eirik Solheim (NRK) (svar til Brage)

   Ja. Det var også en greie. Men de fleste ble vel rett og slett fjernet fra applikasjonsbutikken til slutt.

 1. En god ide, med større nedslagsfelt, kan jo være en tilsvarende app for iPhones som utsettes for kuldegrader. – Vet aldri hvor lenge du har igjen før den slår seg av, selv om du har 100% strøm på batteriet 🙂

  Svar på denne kommentaren

  • Eirik Solheim (NRK) (svar til Ole C)

   Haha. Telefoner har mange sensorer men sjelden termometer. Men denne appen kunne du jo laget ved å bruke data fra Yr.no

  • Eirik Solheim (NRK) (svar til Stian Stave)

   Ja, mange av Samsung sine modeller har termometer for å måle temperatur utenfor telefonen. Men litt begrenset bruk siden det termometeret så og si alltid blir påvirket av temperaturen til selve telefonen. Og det var ikke riktig av meg å si at telefoner sjelden har termometer. Så og si alle telefoner har opptil flere termometer. For å måle temperatur på prosessorer, batteri osv. Men altså vanskelig å måle fornuftig temperatur utenfor telefonen siden den stort sett alltid skaper en del varme selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.