Den nye Yr-appen får blant annet ny værvisualisering og legger mer vekt på å vise været her og nå. Bli beta-tester for å påvirke og teste de aller nyeste funksjonene.
En tredjedel av Yrs totale bruk skjer via Yr-appen som har drøyt tre millioner ukentlige brukere. Mange oppgir at de er fornøyd med appen som den er, men den begynner å bli teknisk foreldet.
Dagens versjon ble til for nesten ni år siden og er moden for en overhaling.
Derfor har vi brukt muligheten til å gjøre en rekke forbedringer:
- Ny visualisering av været
- Mer vekt på været «nå»
- Mer vekt på å bruke geolokasjon for nøyaktige værmeldinger
- Tekstoppsummering av dagens vær
- Gjøre værgrafen mer synlig
Bli beta-tester på iOS
Bli beta-tester på Android

Ny værvisualisering
I tillegg til det som allerede finnes i appen fra før har vi laget noe nytt og gøy: En «her og nå-visning» der vi visualiserer været naturalistisk med informasjon om temperatur, vind og nedbør.
Visualiseringen er ikke til pynt, men en reell framstilling av været basert på værdata med lave og høye skyer, nedbør når det faller ned, solas gang over himmelen, dagslys og mørke, og månen med riktig månefase.
Drar du bortover vil du se hvordan været endrer seg de neste 48 timene.
Det kan være fascinerende å se været naturalistisk utvikle seg, og det kan være til god hjelp for folk som ikke er vant til å lese været i tabeller eller grafer, slik arven fra papiravisene har lært mange.
Vi starter med «nå» i visualiseringen
Gradestokken er ikke så utbredt som det engang var, og flere forteller oss at de bruker mobilen for å sjekke temperaturen ute og været akkurat nå.
Derfor blir den viktigste informasjonen for nå-været åpningssiden på appen. Samtidig er det lett å scrolle videre for å se været for de neste 48 timene.
På den måten gjør vi også Yr mer tilrettelagt for dem som bruker Yr for å sjekke hvordan været er nettopp her og nå.
Mer «her» betyr presise stedsnavn eller geolokalisering
Du har sikkert opplevd at det kan hølje et sted, mens sola skinner rett i nærheten.
Været er et lokalt fenomen og derfor har Yr én million stedsnavn bare i Norge, og ni millioner for resten av verden. Søker du «Oslo» så får du varselet for et punkt som ligger ved Oslo domkirke. Her kan det regne, mens det er opphold i bydelene Årvoll eller på Holmlia. Derfor er det viktig å søke så presist stedsnavn du kan.
Dagens app utnytter geolokalisering, og det blir bare viktigere framover ettersom varslene blir mer nøyaktige. Derfor ber vi folk om å tillate geolokalisering. Jo mer nøyaktig sted du eller appen søker opp, jo mer presise blir varslene.
Å utnytte de dataene som gjelder nå og lokalt, og trekke det fram i presentasjonen, er en endring som startet med sanntidsvarselet for nedbør som ble lansert i fjor.
Ny tekstoppsummering av dagen
For å gi brukeren en raskt oversikt over dagen eksperimenterer vi med er en automatisk genererte dagsoppsummering av været i tekst, av typen:
Arbeidet med å lage disse oppsummeringene er enda i startgropa. Blant annet prøver vi oss ut på hvor mye informasjon vi skal ha i meldingen og hvilken stil og tone vi skal legge oss på.
Vi hører gjerne hvordan du synes det fungerer. Dette er som sagt arbeid under utvikling, og det vil garantert endres etterhvert som vi lærer av tilbakemeldinger fra dere.
Symboler i tabeller og værgrafen
Tjenesten beholder de to hovedvisningene vi har i dag, den klassiske symbol-i-tabellvisning og værgrafen, også kjent som meteogrammet. Nytt på selve tabellvisningen er at du kan ekspandere fra 6-timers bolker til å også se utviklingen time-for-time.
Ikke alle har vært klar over at meteogrammet blir synlig ved å legge mobilen horisontalt i dagens app. Denne fiffige funksjonen går over i historien; Vi har lagt til en ny knapp for å gjøre værgrafen lettere å finne. Fra nå av kan alle sider i den nye appen leses i både horisontal- og landskapsmodus.
Dette jobber vi med etter lansering
Appen er ikke ferdig, det vil komme mer funksjonalitet framover. For eksempel jobber vi med et nytt områdevarsel. Når vi nå legger enda mer vekt på å synliggjøre været nå og lokalt, så blir det å gjøre folk oppmerksomme på lokale forskjeller og variasjoner i området enda viktigere.
Derfor lager vi et område-varsel som vil fortelle mer om lokale variasjoner, det kan være bygevær i området, eller vindvariasjoner. Det siste er spesielt viktig ute på sjøen eller på fjellet. Dette områdevarselet vil erstatte dagens tekstvarsel som meteorologene skal fase ut.
I tillegg vil vi eksperimentere med pushvarsler og se på hvordan vi kan utnytte radarkart.
Slik blir du betatester
Vi har underveis i prosessen hatt tett kontakt med brukere, både gjennom intervjuer og geriljatester, og i de siste månedene har vi hatt noen hundre testere som har fulgt utviklingen og endringer fra starten slik at vi har fått testet ut bruk og nytteverdi over tid. Nå vil vi høre fra flere.
Android. Trykk først på knappen «Bli tester» i skjemaet du kommer til, deretter kan du laste ned Yr-betaapp på vanlig måte i Play Store.
iOS: Registrer deg på skjemaet du kommer til. Etter en stund mottar du en epost hvor vi gir deg videre instruksjoner. Dette er en manuell prosess, så ha tålmodighet med oss.
Bruk gjerne kommentarfeltet under til å komme med tilbakemeldinger. Det er også mulig å riste telefonen når du bruker betaversjonen av appen for å sende oss tilbakemeldinger direkte.
Dette ønsker vi tilbakemeldinger om:
- Hvordan opplever du den nye visualiseringen?
- Hvordan opplever du at vi legger større vekt på været nå?
- Hvordan synes du teksten som oppsummerer dagen fungerer?
På forhånd takk. Vi gleder oss til å høre hva dere synes!
Siden Norge er en kystnasjon er varsel for kysten viktig hvor man må få med vindbyger ved varsling.
Sjekk SMHI hvordan de har gjort det. Mange på båtfolk bruker heller svensk eller annen værmelding.
Gjenkomsnittsvind gir ikke høyde for vind som kan gi utfordringer på sjøen. Gjør i tilfelle heller som med nedbørvarsel. Nedbør Fra 0.1-0.5mm og vind 5-10 m/s :
For båter er det stor forskjell på 7m/s og 10m/s om det så bare er for kortere perioder. Lykke til med ny app
Du har helt rett, landet vårt har en lang kyst med mye vind, og vi er klar over at vi kan komme til å kutte noen hjørner når vi foreløpig bare viser middelvind.
Vi har vindkast-data for Norge, og kommer til å jobbe videre med hvordan vi kan presentere dette slik at det er forståelig. Takk for innspill og lykkeønskninger!
Storm klarer jo å vise vindkastdata ved å vise 3-15 m/s ~ 6m/s
Hva hendte med enlinjers widget’en? Det er ikke aktuelt å prøve beta’en igjen før den er tilbake.
Som Alf, ønsker også jeg å få tilbake enlinjers-widgeten. Uavhengig av størrelse, må widgetene dessuten fornyes på ett viktig punkt:
Den må kunne stilles inn til å vise været på et spesifikt sted, f.eks. Oslo, uavhengig av data fra location service.
Den gamle widgeten kan bare vise været på det stedet man er, basert på info fra telefonens location service. Når location service er skrudd av, ber widgeten meg bare om å skru på location service. Av hensyn til personvern, skrur jeg location service bare på når jeg trenger den til en spesifik oppgave, men å måtte skru den på bare for å kunne bruke en widget blir unødvendig styrete.
Som veldig mange andre, oppholder jeg meg 95% av tiden i én og samme by eller innenfor et relativt lite område, så en værtjeneste basert på location service er ikke noe jeg strengt tatt trenger. I alle fall ikke i widget-format, som jo er for dagligdags bruk.
Ellers ser den nye appen flott ut! Håper på ny widget også!
Takk for tilbakemeldingen! Vi jobber videre med widgets før lansering, og noterer oss at flere gjerne vil ha kompakt widget for Android. Den skal komme på plass før lansering!
Hilde – NRK/Yr
Om dere hadde lagd en widget med gjennomsiktig bakgrunn hadde jeg blitt glad! Gjerne bare en enkel widget med symbol og temperatur som Pixel launcher i.imgur.com/GHK71KY.jpg
Jeg bor på en øy ytterst på kysten. Hva som er viktig informasjon for oss er VIND, ikke skyer og regn. Det er vind som raserer her ute, ikke regn eller skyer. Den forrige appen var etter mitt syn ubrukelig – den nye ser ut til å bli værre. Fin for å finne ut om været passer for en utepils på Aker brygge, ubrukelig når slekta til Dagmar kommer på besøk…
Hei OddmarR. Hvis du vil være mer spesifikk på hva du savner, så er det til god hjelp for oss. Vi viser vindstyrke og -retning i alle presentasjonsformene. Vi har i tillegg egne farevarsler for kuling. Og vi jobber med å få på plass egne farevarsler for ekstremvær.
Gjør slik SMHI gjør: 15 (22) ms. Altså 15 i middelvind og 22 ms i kastene.
Gjør slik SMHI gjør: 15 (22) ms. Altså 15 i middelvind og 22 ms i kastene!
Hei.
Utrolig at dere i 2020 velger å redusere brukervennligheten hos Yr. Fra å være en oversiktelig og informativ side med masse værdata på et lite og kompakt bilde går dere baklengs inn i fremtiden med et tungrodd og utflytende bilde (vindu). At nedbørsradaren ikke er å finne er jo tydelig vis også et tegn på bakvent utvikling hos dere.
Som bruker av Yr foreslår jeg at dere gir deres webdesigner-team sparken og går tilbake til det gamle og absolutt brukbare designet.
Noen sjanse for å få med kystvarsel i appen på samme måte som finnes i nettversjonen?
Kanskje få bakt inn tidevannsvarsel også? Da hadde jeg blitt glad… 😄
Hei Ole Martin,
vi noterer ned ditt ønske og vil se på det når vi skal jobbe videre med appen. Ha en fin dag!
Vakkert. Men kunne dere vær så snill få inn skogbrannfareindeksen i appen? Den er et veldig viktig verktøy for oss som ferdes i skog og mark. Dessuten tipper jeg at det er mange som ikke aner at den eksisterer, så litt ekstra synlighet blir jo kremen på kaka.
Skogbrannindeks står ikke på blokka akkurat nå, men dersom det varsles om skogbrannfare vil dette komme opp i appen.
Det var jo trist. Kunne dere i hvertfall vurdert å gjøre selve skogbrannindeks-siden mer mobilvennlig?
Det jobbes med å gjøre alle sidene mer mobilvennlige 🙂
Jeg antar at dere velger å ha været nå på fremsiden fordi folk flest syns dette er viktig.
La oss velge startside, været nå er jo nesten alltid feil, spesielt når det gjelder regn.
Jeg sjekker jo ikke yr-appen for å vite hvordan været er nå, til det har jeg vindu.
Det er prognoser som er viktige for å planlegge, kom med %-anslag for sjanse for regn, det ville gjort appen (og nettsiden) mye bedre.
Mange liker å se hvordan været og temperaturen er nå, mens andre bruker Yr mer for planlegging.
Vi håper du vil se at værvarselet treffer stort sett! For det mest nøyaktige varselet om regn, kan du følge med på vårt 90-minutters nedbørsvarsel. Dette oppdateres hvert 7. minutt og er basert på radarmålinger. Nedbørsvarselet dukker opp som en liten graf på forsiden om regn er på vei.
Vi skal se nærmere på hvordan vi kan vise sannsynlighet for nedbør senere i høst.
Bruke YR til planlegging :D:D dere meldte rett vær en gang i sommer da, det skal dere ha! Jeg pleier trille en terning jeg har limt de forskjellige vær ikonene på, den pleier være mer nøyaktig.
Hvilke undersøkelser ligger til grunn for deres oppfatning om at storparten av brukerne er så dumme at de ikke forstår at de kan se været nå ved å se ut av vinduet? Jeg tror ikke på dette. Når både deres og alle andre norske værmeldingstjenester blir stadig dummere og mer ubrukelige skyldes det at det er reklamemakere («markedsførere») og ikke meteorologiske fagfolk som lager dette. Et motiv er nok også å skjule at klimaet går mot verre og verre. Dette skal skjules med «moro» og fjollete layout. Glem det! Sannheten kan ikke ljuges vekk med idiotisk twitring om rekorder osv. Trumpisme er nok regjeringas program, men naturlovene tar ikke hensyn til folk som er blitt gale av markedsreligionen. Orkanen, tørke, flommer, ras osv. kommer uansett.
Skal teste ut denne. Hadde det vært praktisk dersom brukeren kunne rapportere inn været som supplement til været dere melder? Feks dere har meldt regn, men hos meg er det sol og 15 grader. Når feks ti personer melder at det er sol, kan det påvirke værmeldingen (evt i en parantes at flere bruker melder om sol) Men det må kreve få tastetrykk av brukeren.
Kan dere kan bruke den barometriske sensoren i iPhone til å måle høytrykk/lavtrykk der brukeren er?
Vi har ikke planer om dette akkurat nå. Vet at det er andre apper der man kan rapportere inn været, men har ikke sett noe data på hvorvidt dette faktisk har hjulpet på datakvaliteten. Skal skrive det bak øret og se om det er noe vi skal bygge inn.
Planlegger dere å gjøre en tilsvarende oppfriskning av mobilsidene til yr?
Hei Jan – vi jobber kontinuerlig med mobilsidene til Yr og er nå i en fase der vi tester ut hva vi kan overføre fra det nye appkonseptet over til web.
Det første vi ønsker å se på er å legge mer fokus på «Nå» og inkludere tekstoppsummering også på web.
Andreas
Hei
Savner virkelig radarbildet/animasjon av nedbør. Dette gjør at jeg stort sett har gått over til mobilsidene istedenfor app-en. Nå som bygene blir stadig kraftigere og hyppigere er dette veldig interessant.
Radarvarsel står høyt på prioriteringslisten vår også. Etter første ordinære release av appen tror jeg vi kommer til å lage en side med radar og områdevarsel.
Jeg er enig i at radar hadde vært veldig nyttig i appen, bruker dette ofte for å se hvordan innkommende nedbør beveger seg.
Radar er det jeg bruker aller mest på yr. Der ser jeg hvor bygene faktisk befinner seg, retningen de har og hvor kraftige og store de er, noe som gjør at jeg kan planlegge bedre. Når jeg sammenligner med data på lightningmaps.org kan jeg nærmest forutsi i hvilket belte lynnedslagene vil komme og når tordenvære har passert med sikkerthet, noe som er uunnværlig for meg da jeg er mye ute (og veldig redd for tordenvær).
Hiver meg på denne, for å vise at flere ønsker dette 🙂
Ser flott ut! Ser frem til å teste ut denne.
Mangler vidget så den røyk ut igjen umiddelbart. Kommer tilbake når den er på plass.
Ellers er posisjonsnøyaktigheten mye dårligere. Dagens app bommer med 100 meter (får varsel for nabogata) mens den nye bommer med flere kilometer.
Vi har endret beregningen av lokasjonen din, og sett at denne ikke alltid treffer så godt som vi ønsker. Hvor er du og hvilket sted får du?
Jeg er tilbake – ettersom de viser seg at det likevel finnes widgets (bare litt vanskelig å finne med feil navn…)
Ser at nye Yr er mye mer grovkornet på lokalisering – og bommer stygt i tillegg. Jeg bor i Trondheim, ved Breidablikk på Byåsen. I gamle Yr ble jeg plassert i nabogata, nå veksler den mellom Øya og Elgeseter. Begge er bydeler flere kilometer unna.
Jeg todde også at den manglet Widget, men fant ut at de bare har fått nye navn som IKKE starter med Yr. Bør fikses.
Widget er der fortsatt (på Android). Det som jeg imidlertid savner på den, er å kunne endre fargen på skriften. Jeg bruker gjennomsiktig bakgrunn, og da blir den grå skriften nesten uleselig. Dersom den kan gjøres hvit (evt at vi kan velge selv) som på den gamle, så hadde det vært perfekt!
Designen ser fin ut!
Jeg synes det hadde vært interessant å kunne se bevegelser av høytrykk og lavtrykk rundt Norge de siste dagene et sted i appen. F.eks. er jo et høytrykk ved Kola-halvøya i Russland nesten alltid ensbetydende med godt vær i Nord-Norge.
Som nevnt lenger oppe ligger radar- og områdevarsling høyt på ønskelisten vår også. Kommer nok ikke i første versjon av appen, men følg med på oppdateringene som kommer utover høsten og vinteren.
Dette ser ut til å bli veldig fint!
På iPad var det riktignok ganske svart bakgrunn med skyer oppå hele tiden, både dag og natt – regner med at den skal bli mer blå på dagtid? Antakelig er det iPhone-appen det er snakk om her, men håper tabellene på iPad også oppdateres. Litt rotete slik det er nå.
Er det mulig å kople inn Siri på iOS? Mener Apple har åpnet opp litt her.
Hadde vært gøy om hun kunne lese opp tekstbeskjeden fra Yr-appen og vise Yr-varsel i stedet for å presentere Yahoo-været. Yr-varselet stemmer ofte bedre.
Huffda, det var ikke bra. Skulle ha fungert på iPad også, med visualisering og det hele. Hva slags iPad har du? Mye av iPad-appen blir resirkulert fra den forrige, med wrapping av nettsider på enkelte faner. Tar sikte på at vi etterhvert kan erstatte én etter én av de sidene med enda bedre, raskere, native uttegnede sider.
Siri er nok ikke mulig å integrere enda, vær er ikke et av områdene Siri har blitt åpnet for å kunne integrere mot. Men vi har jo en widget (som kommer til å bli enda finere fram mot lansering) som du kan legge til.
Okei!
Visualiseringen er i og for seg riktig, tror jeg, bortsett fra at det ikke skifter farge på dag/natt og pent/dårlig vær.
Har en iPad 4-generasjon. Den kjører siste iOS 10, men er ikke støttet når iOS 11 kommer nå.
Sendte en feilrapportering med bilde i appen også
Når jeg trykker «Become a tester», åpnes bare ett nytt vindu med det samme innholdet.
Samsung S5, Android 6.0.1, Opera nettleser.
Hei Frank, beklager sent svar. Håper du fikk til å bli beta-bruker. Hvis ikke, ta gjerne kontakt med oss.
Jeg hadde samme problemet, og bruker også Opera. Men da jeg prøvde med Chrome fungerte det fint.
Det ser veldig fint ut. Men legger merke til en ting, og det er at sola går «feil» vei. Den beveger seg slik de på den sørlige halvkule ser sola. Sikkert en detalj, men jeg kunne ikke la vær å legge merke til det.
Vi lar solen bare gå opp og ned på skjermen, uten noen relasjon til hvor den reelt sett står på himmelen. Vi har tidligere testet ut det å la den gå over skjermen fra venstre mot høyre, men har funnet ut at det blir vel så forståelig dersom den alltid er sentrert.
Hei! Kult med utvikling. Jeg er mye på tur og er stor fan av å lese tekstvarsel. Da kan jeg være 100% sikker på at det er en meteorolog som har hatt hatt en finger med i bildet, og ikke kun modeller. Hadde det vært mulig å få inn tekstvarsel for flere dager fremover i tid (f.eks. om man trykker ‘detaljer’ i tabell-fanen)?
Vi har gjort en vurdering og funnet ut at det gamle tesktvarselet var så lite brukt at vi ikke ønsket å ta det med over i ny app. Vi tror heller at den nye måten å visualisere været skal kunne dekke behovet for de aller fleste.
Selv om modellene ikke nødvendig vis har blitt dobbeltsjekket av en metereolog, da vi leverer varsel for ca en million steder i landet, håper vi at ditt lokale varsel er så nøyaktig at du ikke vil savne tekstvarselet.
Jeg liker det nye tekstvarselet kjempegodt. Vil dette bli tilgjengelig via et API slik at jeg kan eksperimentere med å integrere det i smarthjemmet mitt?
Det vil det. Har ikke noen tidsplan for når vi offentliggjør APIet, men følg med her på NRKBeta, så kommer det sikkert nyheter når det er ferdig.
Forståelse for at tekstvarselet blir lite brukt. Det har også vært mange bugs knyttet til tekstvarsel i gammel app (noen dager mangler, noen kommer dobbelt).
Jeg mener fortsatt at det gamle tekstvarslet er mer nyttig enn det nye i «himmel»-fanen.
Eksempel fra Tromsø idag:
I ny app: Det blir regn idag. Husk regntøy.
Skikkelig tekstvarsel: Sørvest bris, fra i formiddag liten kuling på kysten, i kveld minkende. Skyet og litt regn.
Vi kommer til å jobbe med å forbedre teksten som vises, og skal også etterhvert utvikle en ny radar- og områdeside. Da håper vi å kunne dekke inn alt tekstvarselet hadde, og forhåpentlig vis også gjøre det enda lettere å forstå for flere.
Har den widget til Android?
For min del er det kun interessant å ha været i nåtid som widget, så kan jeg trykke på widgeten og se hvordan resten av dagen kanskje blir i selve appen de få gangene det behovet melder seg.
Takk for innspill til widget! For Android har vi en widget allerede, og skal snart se på en kompakt versjon av denne.
Kul att vara med och testa den nya appen! Jag tycker den är mer användbar än tidigare!
Takk for det!
Jeg skulle ønske den nye applikasjonen hadde mulighet for å velge språk. Jeg har telefonen min satt til engelsk (iOS), men kunne gjerne ønske meg å ha mulighet til å velge å ha appen på norsk likevel.
Dette har vi fått tilbakemelding på fra flere, så vi kommer nok til å legge inn en slik mulighet.
Hva med å dra opp rullegardinen på meterologisk institutt å sjekke bæret visuellt før en sender værvarslet??
Mener du at varselet du får er feil, eller mener du at det er feil at vi fokuserer på å vise den nåværende værsituasjonen i appen?
slutt først og oppdatere veret 40 min etter us. u.k. Før dokk begynne me noge app. Dokk må en gong laus riva dokk og klara gjer varselet skjøl!
Varselet vi viser for norske steder blir generert av Meteorologisk institutt. For utenlandske steder får Meteorologisk institutt værdata fra tilsvarende institusjoner verden over. Opplever du at varselet til stadighet er feil eller utdatert? Hvor, i så fall?
Hei!
Appen ser kjempefin ut.
Hvorfor har dere ikke laget en app for Apple Watch? Dette er jo kjempeaktuelt og ikke minst svært nyttig! Er avhengig av utenlandske værmeldinger og de er tross alt ikke like pålitelige…
Krysser fingrene
Vi har sett litt på complication for Apple Watch, men har så langt prioritert å bruke tiden på den vanlige appen. Det er flere andre, inkludert oss utviklere, som ønsker seg dette, så vi håper å kunne lage en fin klokke-app også.
En utvikler som hetter HuskyDev, har laget en klokke front med YR.no innbygget.
Det er en løsning som eg synes er bra utført.
Så dere kan kanskje bruke den som inspirasjon, visst dere har tenkt å lage en Wear app/komplikasjon.
Det bildene ikke viser er at det er trykk knapp øverset på side 1 som en kan kjøre en tvunnet oppdatering.
Det einest eg har sett at de mangler er Observasjoner fra de nærmeste målestasjonen.
Tenke det kan være enkel visning som fungere.
imgur.com/a/AhRY9
Ja, vil også komme med samme ønske: Det hadde vært fint med en Apple Watch-complication om Yr.no-appen så snart som mulig. Har dere noen peiling på tidshorisonten for en slik complication?
Hvorfor er betatesting på iOS en manuell prosess? Koster det ekstra for dere å bruke Apples TestFlight?
Vi bruker TestFlight, men der vi må legge inn brukere, i motsetning til Android-brukere som kan melde på seg selv. Vi kan legge inn lister av brukere samtidig, men det er en prosess som vi ikke har automatisert.
Med «nå» betyr det at data fra nærmeste målestasjon visses? For det å visse mer av øyeblikks info ser eg som velkommen.
For meg virket det tungvint å måte bla 8 gang for å se 8 timer frem og 48 gang for 48 timer.
Blir det mulig å slå den nye visning og helder bruke dagens kompakte visning?
Nå viser varselet for den inneværende timen, og eventuelt nåvarsel for nedbør dersom dette er tilgjengelig.
Du velger selv hvor fort du vil scrolle, hvis du drar fingeren din fort kan du lett dra deg et døgn fram for hvert sveip.
Skulle ønske jeg snart fikk en app som har både vær og luftkvalitet. Som astmatiker sjekker jeg både luftfuktighet og luftkvalitet. Så begge deler i yr-appen hadde vært stort
Takk for tilbakemeldingen! Miljødirektoratet er i samarbeid med andre aktører i gang med et prosjekt for ny sluttbrukerløsning for luftkvalitet. Vi følger med på dette og vil vurdere hva som kan være aktuelt å ta med for brukere av Yr når vi får tilgang til slike data.
Hvorfor i all verden skal den nye appen ha til gang til bilder, mikrofon og wifi-status. Skam dere!!!!
Hei! Det er kun betatestere som blir bedt om å dele dette, for å kunne gi bedre tilbakemeldinger via Instabug.
Hei! Mine ønsker her: Tips til ny yr.no-app. Jeg er kanskje pessimistisk, men for meg ser dette foreløpig ut som et skritt tilbake siden meterologenes tekstvarsel blir borte. Eller har jeg bare ikke oppdaget hvor det er?
Hei Bjørn. Jeg kan bekrefte at meteorologens tekstvarsel ikke er med i appen. Vi jobber med å lage et eget område-varsel hvor hensikten er å få fram variasjoner i et område. Dette gjør vi sammen med Meteorologisk institutt. Områdevarselet er tenkt å erstatte meteorologens tekstvarsel som etterhvert blir faset ut. Ellers skal du ha takk for en bra bloggpost med gode innspill som vi tar med oss videre! 👍
Hei igjen, OK, hvis områdevarselet får med seg nyansene som gjør av hvert fall jeg har tillit til Dagsnytts værvarsel er det jo supert. Det som imidlertid gjør meg usikker er at jeg har fulgt Eric Bergers dekning av Harvey og Irma. Han har blant annet et interessant avsnitt om hvordan meteorologer manuelt tolker datagrunnlaget simuleringene gir dem:
The European model is the best forecasting system in the world[. When Hurricane Harvey] made its final landfall and moved into the Louisiana coast[,] the four-day forecasts of the European model were more accurate than the consensus model or even the human forecasters at the National Hurricane Center who weigh all of this data to make their five-day forecasts and draw the cone of uncertainty.
Det man får inntrykk av når man leser hans artikler er altså at det normalt trengs mennesker til å tolke dataene for å kunne gi den aller mest meningsfylte presentasjonen for publikum. Det kan absolutt hende jeg trekker feil konklusjoner her og at orkanvarsler er en separat vitenskap; jeg kjenner ingen meteorologer personlig. Men håper da at dere klarer å syreteste områdevarselet deres slik at dere er trygge på at ikke nyanser vi får i dagens tekstvarsel får tapt.
Hvorfor går det ikke an å bli kvitt menyen med stedsvalg på tablet. Selv om det er mer skjermplass enn på en telefon så foretrekker jeg muligheten til å forstørre den nyttige informasjonen fremfor å overstrø skjermbildet med verdiløs informasjon. Trenger man å velge en annen lokasjon kan det gjøres fra en meny
For mange vil det ha en verdi å bruke den ekstra skjermplassen på en tablet med å vise været for flere steder samtidig. Men vi kommer uansett til å jobbe litt mer med iPad-versjonen fram til lansering.
Værradaren ligger mange timer bak. Skal den ha noen bruksverdi må man kunne se den nyeste informasjonen. Dette er akkurat like dårlig som på forrige versjon.
Godt observert – værradaren på tablet er akkurat det samme som i den gamle appen. Vi kommer til å jobbe mer med denne utover høsten og vinteren. Selve dataene henter vi rett fra Met, og værradaren skal vise observasjonene de siste seks timene.
I time-for-time-oversikten (tabell) så ser man ikke de siste timene på kvelden.
Denne appen er så full av feil at den knapt fortjener alpha-stempel. Noen beta er det ihvertfall ikke.
Pussig om det mangler noen timer i varselet. Hjelp oss gjerne med å bli bedre ved å sende inn en tilbakemelding via appen.
Hei, kommer det noe for windows phone ?
Nei.
Jeg har testet denne i helga, og savner et bedre søk. Gjerne prioritert etter mest søkte/åpnede steder eller fra avstand til nåværende posisjon. Mulig dette er et søk som blir bedre når det blir flere som søker i appen?!
Vi jobber med å gjøre søket bedre, ved å endre vektingen av forskjellige treff, og det er ganske mye vanskeligere enn man skulle tro. Står man i Oslo sentrum og søker skriver inn «Ber», skal man da få Bergen, Bergensgata, Berg, Berlin eller ett av de dusin stedene som heter Ber som øverste treff? Vi kommer til å teste ut ulike løsninger, og noen av disse kommer forhåpentlig vis til å fungere bra for alle.
Jeg finner ikke noen måte å vise «nedbør neste 90 min» på i widgeten. Savner det skrekkelig, merker jeg!
Widgeten kommer til å bli bedre før vi slipper endelig versjon. Jobber med den akkurat nå.
Vil dere legge til relativ luftfuktighet i det detaljerte varslet slik som det er på nettsidene deres?
Vi har ikke planer om dette, men vi vet at det er nyttig for noen. Dessverre må du inntil videre bruke nettsidene for det.
Håper det kommer en mulighet til å se været som har vært også.
F.eks faktisk min/max temp for dagen (og noen dager bakover), samt mulighet til å se Yr’s utmerkete statistikker for lokasjonen.
Dette håper vi også å få på plass, men det står ikke øverst på listen vår.
Jeg ønsker å kunne velge startside selv. Mitt foretrukne utgangspunkt er alltid meteogrammet for der jeg er nå. En innstilling for dette hadde vært fint 🙂
Hei Eirik, takk for tilbakemeldingen! Vi noterer det ned og skal se på mulighetene for dette i fremtidige versjoner. Ha en fin dag!
Et par observasjoner:
– Widget på én rad er et must på Android. Nå dekker den minste widgeten to rader.
– Når man legger til widget får man ikke valgt «din posisjon». Man får bare valgt blant «sist besøkt». Man bør kunne velge «din posisjon», slik at widget viser været der man befinner seg til enhver tid.
Ser at punkt to ble rettet i oppdateringen som kom fredag ettermiddag. 👍
Meldte meg som betatester, og synes den nye appen tegner til å bli veldig bra!
Men jeg stusser over et par ting:
1) Der den gamle appen oppga adressen min, oppgir den nye stedsnavnet «Kanalen» – det stedsnavnet er helt ukjent her. Hvor henter den disse navnene fra?
2) Appen varsler mye regn og vind i dag – det er bra (og stemmer godt med det jeg ser ut av vinduet). Men så anbefaler den å ta med paraply… Alle som har litt erfaring med kombinasjonen av vind og regn, vet at det bare er regntøy som takler begge deler ni slikt vær som det er ute nå, blir paraplyen fillete på kort tid).
Takk for hyggelig kommentar!
Yr bruker henter stedsnavn fra Sentralt Stedsnavnsregister (SSR) for norske steder, (pluss Geonames.org, Polarinstituttet og noen andre kilder). Du kan lese mer om dette her: yrkundesenter.zendesk.com/hc/no/articles/202982872-Sp%C3%B8rsm%C3%A5l-om-stedsnavn.
For oppsummeringsteksten bruker vi informasjon om vindstyrke for å anbefale paraply eller regntøy når det er meldt regn, men får ta en nærmere kikk på om vi har valgt de riktige grenseverdiene!
Jeg liker veldig godt strukturen og logisk oppbygging i den nye appen! Visuelt er den rett og slett lekker å hvile øynene på. Liker også at widgeten har blitt enda mer dealjrik, samt at man nå kan administrere favorittsteder sånn at ikke lokalt varsel er default.
Oppdaterte for øvrig til iOS 11.0.1 i går, og etter dette fungerer ikke appen. Den starter, men alt er whiteout. Widget fungerer derimot.
Så fint å høre at du liker den nye appen! Problemet med whiteout skal være fikset i siste bygg for iOS.
GPS lokasjon henger hele tiden i widget. Savner nåvarsel med regning widget. Har Samsung Note8
Heisann Lars Erik,
håper dine problemer med widgeten har forsvunnet etter de siste oppdateringene av appen. Nåvarsel for regn skal også være på plass nå. Ta gjerne kontakt igjen hvis du fortsatt skulle oppleve problemer!
Widgeten (énlinjers) sliter fælt med å oppdatere seg. Viser fremdeles været for kl 14 i går og no er klokka 8 på morgenen. «Oppdateringsstripa» på toppen av widgeten går og går.
Xperia Z3+ Android 7.1.1
Heisann, håper dette problemet har løst seg etter de siste oppdateringene i appen. Vi har jobbet med å løse problemene med widgeten.
Hei idag krasjer bare appen ved oppstart.. Android, Samsung S8 +
Hei Robert, vi håper dette problemet ikke har vedvart etter de siste oppdateringene. Ha en fin dag!
Hei, den nye Yr appen se bra ut, men jeg er svært usikker på om den grafiske forsiden som viser været er praktisk, personlig syntes jeg det blir litt for fancy og lite brukervennlig. Den gir heller ikke noe godt overblikk, det virker som det er mer fokus på design en praktisk brukervennlighet etter min smak. Jeg ville heller foretrekke den gamle appen etter å ha testet den nå i snart 2 uker.
Hei, synd du opplever det slik. Vi har stort fokus på brukervennlighet og har ønsket å lage en forside som oppsummerer dagens vær på en enkel og forståelig måte, med å bl.a. vise himmelen slik den er akkurat nå, i kombinasjon med en skriftlig oppsummering.
Vi skjønner at det er raskere å få oversikt over været i dagene fremover ved å se på en tabell, og derfor har vi prioritert å beholde rask navigasjon dit, samt graf. Vi fortsetter å jobbe med å forbedre alle detaljer for å øke brukeropplevelsen, og takker for din tilbakemelding.
Er enig med Morten Andresen, ang nytten av forsiden og nytten av denne. Jeg blar direkte over til detaljesiden for å se på været/varselet.
Meldt sak via appen, vedr widgeten krangle. Den forsvant (ble gjennomsiktig) i et par dager. Dette skjedde hver gang jeg la til widgeten på nytt og. Etter at jeg la den til på nytt, i går, oppdaterer den seg ikke,selv om «oppdaterings-linja» viser at den holder på å oppdatere.
Heisann,
synd du føler det slik, men vi tror og håper at den nye forsiden har stor nytte for en del av våre brukere. Fokuset har vært på å forklare dagens vær bl.a. gjennom bilde av himmelen, kombinert med en skriftlig oppsummering.
Håper problemene med widgeten ble bedre etter siste oppdatering av appen.
Sendte min telefon (Moto G, 1st gen.) i et boot-loop. Kunne kun fikse ved at fjerne app’en gennem adb shell 🙂
Men ser frem til en stabil udgave — generelt fan af YR app’en.
Hei Joakim,
beklager at dette skjedde. Vi har ikke opplevd eller hørt at andre har hatt dette problemet. Ta gjerne kontakt med oss, hvis det skjer igjen.
Hyggelig å høre at du ellers liker Yr-appen!
Hei, har savnet mulighet for å se soloppgang og -nedgang på mobilsidene og app. Jeg får ikke engang trykket «bruk fullside» og dermed se, på iphone. Håper muligheten for dette kommer i Yrs nye!
Hei Silje, takk for tilbakemeldingen! Det er mulig å se klokkeslett for soloppgang og -nedgang i tabellen, når du ser på «Time for time»-visning. Vi ser også på muligheten for å vise denne informasjonen i Himmel-visning, men det er ikke landet enda.
Hei!
Om jeg scroller framover i tid, står meldinger om regn på engelsk; for eksempel Ingen Nedbør->Light Rain->Heavy Rain->Ingen Nedbør
Hei!
Liker veldig godt den nye yr-appen, og har testet den ut en god stund nå. Liker godt den nye himmelvisningen, men også at man har mulighet til å bytte enkelt til tabell og graf. Det gir et godt helhetsbilde av værsituasjonen, med spesiell forbedring på nær fremtid.
Det er imidlertid et par ting jeg savner relatert til varsling av vær i fjellet:
1) Meterologens tekstvarsel (som ble nevnt i en tidligere kommentar). Hvis dere får erstattet dette med nytt områdevarsel, så er det supert. F.eks. kunne dette vært linket opp mot fjellvarselet på varsom.no.
2) Frysepunktet på en gitt geografisk lokasjon – angitt i meter over havet. For oss som bruker yr til å prøve å forutsi snø- og snøskredforhold så er dette svært nyttig informasjon. Det er også nyttig ved vurdering av glatte veier ved fjelloverganger. Informasjonen finnes jo der, så det er bare å presentere den på en enkel måte 🙂
Et eksempel på sistnevnte finnes her: whistlerblackcomb.com/mountain-info/snow-report
Stå på!
Hei. Jeg meldte meg som betatester for yr-appen i iOs i dag, og fikk en kode tilbake. Når jeg la den koden inn i TestFlight får jeg tilbake fra Apple at koden er utløpt (?).
Været «nå» bør være relativt. For du trenger ikke en app for å se hvordan været er – se ut vinduet!
Tar dere fremdeles imot prøvekaniner?
Hei, appen er nå lansert og kan lastes ned i App Store eller Google Play. Lykke til!
Mvh, Lisa, NRK/Yr
Virker ikke! Bare et kort Glimt som jeg ikke rekker å lese. Så blir alt borte. Ubrukelig. På telefonen får jeg ikke lastet den ned engang. Ubrukelig. Eller har jeg gjort noe feil?
Hva slags telefon / nettbrett har du? Hva skjer når du prøver å laste den ned?
Jeg liker veldig godt tekstbeskrivelsen i himmelvisningen, og Appen generelt. Bra jobbet! Er det mulig å gjøre denne tilgjengelig i det eksisterende Yr APIet, som en quick win? Eventuelt dele koden for å generer teksten basert på værvarsel parameterne. APIet er ekstremt nyttig fordi det gjør at Yr kan brukes i SmartHus løsninger, Amazon Alexa, osv. og dermed bidrar til mye innovasjon og nye tjenester. Hvis APIet skal gjennom en større oppdatering er mine ønsker i prioritert rekkefølge: 1. Legge til den samme informasjonen som i himmelvisningen (tekst, temperatur, min/max temp, vind og retning, vindsymbol fra appen, fullt grafikk/bilde, vær symbol som i APIet i dag, nedbør neste 90min) som «CurrentWeather» før «Forecast» eller «Tabular» både i forecast og forcast-hour-by-hour, 2. Kort tekst som oppsummerer været for hver periode/time, 3. Nedbør neste 90 minutter per 15min period (slik som i grafen), 4. Beskrivelse av mengden regn/snø/sludd slik som i Appen, 5. «Feels like» temperatur
Vi har et nytt API som gir deg mye av det du ber om. Det har bl.a. oppsummeringsteksten, nåvarsel, feels like-temperatur og nedbørsmengder. Grafikken i appen, utenom værsymboler og andre statiske ressurser, blir generert på device.
APIet er fortsatt ikke 100% ferdigstilt, så vi ønsker ikke å åpne dette enda, men det står på blokken.
Widget fungerer ikke lenger? Ios. Bare “loading”
Sliter med auto oppdatering av widget på Android (Samsung G7 Edge)
Med mindre jeg klikker på widget og åpner YR appen så henger været igjen fra forrige gang jeg kikket i YR appen.
Siste uken har appen krasjet hver gang jeg åpner den…?
(har Samsung 8, med chrome)
This app is soooo beautiful! It’s like it is made by Apple. Who is de designer of this awesome app? I want to follow this designer.
[…] 2017 var 13.000 brukere med på å teste Yrs beta-app. Det tok ikke lang tid før reaksjonene på kles- og paraplyhintet […]
[…] Den nye Yr-appen har blitt like fin å bruke for de som ikke kan se de virtuelle skyene. […]
Er det automatiske tekstvarselet tilgjengelig via APIet nå? Har noen en lenke til dokumentasjon?
Liker godt yr appen, spesielt den fine bakgrunnen og 90min varselet, MEN jeg må hele tiden gå til yr.no, trykke «fullversjon» helt nederst for å få opp startsiden med ulike artikler og for å få lese tekstvarselet.
Ser at dere har planlagt å fjerne tekstvarselet, men jeg må bare si at jeg ikke synes appen og resten på nettsidene utfyller tekstvarselets «rolle», så håper virkelig dere beholder det og helst også gjør det tilgjengelig I appen etterhvert.
Føler jeg må innom så mange forskjellige ting for å få oversikt uten tekstvarselet, føler jeg sparer tid på å bruke det, I tillegg gir det ekstra info jeg ikke finner andre steder. Det står feks for Hordaland I dag: utrygt for torden og at det skal være storm I fylket, men på appen står det lokalt 10m/s selv om det stormer godt ute og ikke noe om torden feks…
Plutselig laster ikke TestFlight oppdateringer, men svarer kun «Couldn’t Load App, This build id no longer available. Try Again». Har fjernet og reinstallert TestFlight, registrert meg hos dere på nytt. Bruker ikke.
Prøver forgjeves å melde meg av Yr Beta/Test Flight. Har valgt «unsubscribe» i mailene rimelig mange ganger nå men det tikker stadig inn nye «Yr beta for iOS is now available to test.» mailer. Håpløst.
Leit at dette ikke funka som det skulle, men du skal være fjernet nå.