nrk.no

Forsiden til NRK.no blir ny

Kategori: Gjestebloggere


Det samme gode innholdet, presentert på en ny måte. Forsiden til NRK.no er blitt ny, og nå er vi spent på å høre hva du synes.

Du som besøker forsiden til NRK.no i dag ser kanskje at du får en litt annen opplevelse enn du gjorde i går. Etter åtte år i samme drakt har vi laget et nytt utseende for forsiden.

Hvorfor? Grunnene er mange, men kanskje viktigst: Fordi vi vil nå deg enda bedre med innholdet vårt.

Det samme innholdet

Bruker du NRK.no regelmessig vil du se at selve innholdet fremdeles er det samme. Vi skal fortsatt presentere nyheter raskt, på en korrekt og presis måte. Vi skal gi deg oversikt over hva som skjer, hjelpe deg forstå kompliserte saker, vi skal underholde og engasjere deg.

Det brede tilbudet vårt er her fortsatt, fra hele landet til hele landet. Men med endringene vi nå gjør, er målet at når du skriver NRK.no i nettleseren, får du en tydeligere presentasjon av det vi har å tilby.

Hva er nytt?

For det første gjør vi noen endringer i selve oppsettet. På den gamle forsiden hadde vi en høyrespalte som var synlig dersom man besøkte forsiden fra datamaskinen eller andre større skjermer. Denne har vi nå fjernet, blant annet fordi vi ser at innholdet som ligger her brukes vesentlig mindre enn innhold andre steder på siden. Når vi vet at stadig flere også bruker mobilen, finner vi derfor bedre løsninger i nytt design for å gi deg dette innholdet.

Gammel og ny. Innholdet er det samme, men utseendet til forsiden er nytt.

Oversikt på nye måter

Når det i perioder er mye som skjer i nyhetsbildet, kan det være vanskelig å få oversikten. Dere vil derfor også se et nytt element på forsiden som heter “Kort oppsummert”.

I denne boksen gir vi deg en kjapp oppsummering og beskrivelse av det viktigste som har skjedd, slik at om du bare har litt tid til overs, så får du likevel med deg de viktigste nyhetene.

Oversiktsboksen skal gi deg et kjapt overblikk over de viktigste nyhetene. Sånn at du kan føle deg oppdatert, også når du har litt dårlig tid.

Tydeligere merking

På forsiden til NRK.no finner man til vanlig det vi på nettdesken kaller en “miks”. Rett og slett blandingen av nyheter fra inn- og utland, kultur og underholdning, forbrukerstoff, matoppskrifter, sportsnyheter, videoklipp, samt radio- og TV-programmer. Målet er at alle skal finne noe de liker ved å besøke oss.

Men en utfordring med den gamle forsiden var at det ikke alltid var like lett å vite hva som var hva. En timeslang dokumentar og en kort nyhetsartikkel kunne fort se ganske like ut. Om du ikke er innstilt på å se en lang dokumentar men blir vist inn til det likevel, kan sånt være irriterende. Nå gjør vi noe med det, for å unngå at du som bruker føler deg lurt av hva som venter deg bak klikket.

Vi vil være tydeligere med hva du klikker på. Derfor har vi laget et mer konsistent merkesystem med ikoner, fonter og farger som vi tror du vil bli vant med når du bruker oss over litt tid.

Med flere merkelapper håper vi at det blir tydeligere hva slags innhold du får bak klikket.

TV-designet inn på forsiden

Når vi nå fjerner høyrespalten, blir også den faste TV-boksen øverst til høyre borte. Men når du vil se TV kan du selvfølgelig fremdeles klikke på “TV” i den svarte horisontale stripen øverst – akkurat som før.

I tillegg vil du finne det mest aktuelle og spennende TV-innholdet vårt i “miksen” på forsiden, slik du er vant til. Men nå vil TV-stoffet ha samme design som du kjenner igjen fra TV-spilleren vår. Dermed blir det lettere å finne frem til det programmet som passer deg, når du har tid til å se det.

Enten du vil se siste episode av Skam på sofaen fredag kveld, eller en fersk dokumentar om Donald Trump etter middag.

Tilpasser seg skjermen din

Vi har også gjort den nye forsiden bredere enn tidligere når den vises på større skjermer, slik at vi får mer plass til aktuelt innhold i hvert skjermbilde.

Den gamle forsiden skalerte ned det samme utseendet fra desktop til mobilversjonen, noe som gjorde at tekst og bilder ofte kunne bli for små på mobilen eller for store på datamaskinen. Nå har vi i stedet gjort forsiden det man kaller responsiv, altså at den automatisk justerer elementene slik at bilder, titler og øvrig tekst passer bedre både på store og små skjermer.

Det finnes utrolig mange ulike skjermstørrelser, med responsivt design kan vi sørge for at det ser bra ut uansett hvilken skjerm du sitter på. Foto: Colourbox

Flere muligheter med ny forside

Åtte år er lang tid, spesielt på internett. Den gamle forsiden ble lansert i 2009. Den er bygget på en løsning som fungerte utmerket da, men som i dag gir oss litt for mange tekniske begrensninger i arbeidet vi har lyst til å gjøre med forsiden fremover.

For å kunne fortelle nyheter og historier på spennende og innovative måter. For å forstå mer om brukervanene deres. For å lage en bedre og mer relevant nettside for deg som bruker.

Din mening teller!

Noen av dere har allerede sett varianter av det vi ruller ut i dag. Vi har til nå hatt tre perioder hvor vi har latt dere prøve ut den nye forsiden slik at vi kunne høre deres meninger.

Og vi blir utrolig glade, stolte og ydmyke av hvor mye dere bryr dere om NRK.no. Vi har nemlig fått enorme mengder tilbakemeldinger og har lest hver eneste én.

Dette er fordelingen på tilbakemeldingen vi fikk i testperioden.

Vi ser at flesteparten av de som har gitt tilbakemeldinger er positive det nye designet, men at en del også opplever det uvant og har spørsmål til valgene som blir tatt. Disse tilbakemeldingene tar vi på alvor og etter testperioden har vi allerede gjort en rekke endringer for å svare på behovene deres.

Enkelte har reagert på at den nye forsiden oppleves som “tettere på”, eller at bildene er større enn tidligere. Som en bruker skriver:

Kjenner en umiddelbar trang til å «zoome ut» eller skyve skjermen lengre unna for å få overblikk over siden.

Vi har derfor strammet inn breddene av forsiden noe og tilpasset det slik at din skjermstørrelse skalerer forsiden på en bedre måte.

Vi fikk også tilbakemeldinger på at det var vanskelig å forstår hvorfor det vi internt kaller en “sistestripe” skulle være smalere enn oppslaget. En del av dere syntes dette så rotete ut, så vi har nå laget en ny løsning vi tror vil fungere bedre.

Dette er bare begynnelsen

Når vi i dag skifter til et nytt utseende, betyr ikke dette at jobben med det nye designet er ferdig. Tvert imot er dette første steg i å justere forsiden til å bli en så god opplevelse for deg som bruker som overhodet mulig.

Vi er derfor fortsatt avhengige av å høre hva du mener om endringene vi gjør og håper dere vil fortsette å gi oss tilbakemeldinger i tiden som kommer.

Gi oss gjerne din mening via en lenke vi om kort tid legger på den nye forsiden, eller i kommentarfeltet under

PS! Denne artikkelen handler om nettleserversjonen av NRK.no. Appen vår er et annet produkt, som du kan lese mer om her.

285 kommentarer

  • Sivert Moe Winther (svar til Thore)

   Takk for tilbakemeldingen, Thore! «Kort oppsummert» er et forsøk på gi brukerne som ikke er så ofte eller lenge innom oss en rask oversikt over nyhetsbildet. Vi har fått en del tilbakemeldinger i testperiodene fra brukere som både liker og er skeptiske til denne, så for oss er det tydelig at vi skal jobbe mer med denne fremover 🙂

  • Jeg vil gjerne velg bort denne «kort oppsummert» feltet. Hvordan vet dere at dette er det folk er interessert i av nyheter. Spørsmål er også hvor lenge står de der før de byttes. Dette feltet blir gammelt ila 5 sekunder

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Thore)

   Hei Thore,

   Å velge ut hvilke nyheter vi ønsker å løfte for publikum er en helt essensiell del av samfunnsoppdraget vårt. Enten det skal tilpasses brukere som sjekker nrk.no 10 ganger daglig, én gang pr. uke eller lineære format som Dagsnytt og Dagsrevyen.

   «Kort oppsummert» er et kortformat vi desker fordi vi vet at mange brukere oppsøker oss sjelden, eller ikke har tid til å scanne hele forsiden vår.

   Nå kan du mao. kaste et raskt blikk på denne delen for å vite om det er store ting som har skjedd i nyhetsbildet, som igjen lar deg legge oss bort og gjøre viktigere ting eller du kan fordype deg om du har lyst.

   Vegard Storstad
   Produktutviklingssjef NRK.no

  • Beklager der tar du så feil. Jeg vil ikke at dere skal løfte noen ting. Hvorfor skal dere bestemme hva som er viktig for meg. Det lukter det ikke godt av. La oss selv velg ved at dere viser alt og det nyeste på toppen.

  • Sigurd (svar til Thore)

   Jeg ser ikke problemet.
   Hvis du ikke vil ha nyhetene kort oppsummert, er det jo bare å bla forbi denne boksen og fortsette å lese. For andre kan det være nyttig.

   Det blir litt som nyhetene på radio hver time. Alt blir jo ikke sagt i løpet av 3 min, det er de viktigste nyhetene kort oppsummert. Her har de gjort en smart liknende variant på nett.

  • Axel (svar til Thore)

   Vil ikke at man skal fremheve noe? Alt som publiseres på nrk.no er fremhevet i større eller mindre grad, uansett. Ellers ville det jo bare blitt en uhåndterlig strøm av alt mulig sauset sammen.

  • Richard (svar til Thore)

   Det er nettopp ikke hva som er viktig for deg som løftes frem, men hva som er sentralt for samfunnsoppdraget. F.eks terrorhandlinger og politisk reform ER viktigere en kjendisstoff, og det følger derfor at dette fremheves.

  • Morten Storegjerde (svar til Thore)

   Trist at den enkle og oversiktlige startsiden endres. Før var det enkelt å få en rask oversikt over nyhetsbildet. Nå er forsiden sunket ned på nivå med VG og andre tabloidsider.
   Endring til en mer «snirklete» font er heller ikke noe bedring, tvert om.
   Hittil har NRK alltid vært mitt førstevalg. Det vil nå endre seg.

  • Ida Anna Haugen (NRK) (svar til Morten Storegjerde)

   Hei Morten! Det var synd å høre at du ikke likte den nye forsiden, men jeg håper du vil gi den en sjanse til og ikke gi den opp ennå. Målet vårt er å gi oversikt over nyhetsbildet på en rask og tydelig måte. Hvis du har innspill til hvordan vi kan gjøre dette bedre, hører vi gjerne fra deg 🙂 Mvh. Ida Anna

  • Jarle Os (svar til Thore)

   Ja, fikk ikke til å poste en kommentar til artikkelen uten å måtte sitere noen.

   Men ihvertfall regner jeg med at de største nyhetene fortsatt står med størst bokstaver, på tross av fornying.

  • William Olufsen (svar til Thore)

   Helt enig. Hvorfor skal det hele tiden forandres på noe som fungerer ypperlig.

 1. Den gamla layouten var enklare att navigera i och lättare att hitta inte bara de utvalda nyheter som ni nu lyfter fram. NRK som källa för att snabbt hitta ett brett och djupt nyhetsflöde har i mina ögon förvandlats till vad det verkar ett ytligare, mindre intressant flöde.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til nn)

   Hei nn,

   Vi løfter fra de samme typene innhold i nytt design som i det forrige. Husker du hva ved det gamle som fikk deg til å få raskere overblikk?

   Vegard Storstad
   Produktutviklingssjef NRK.no

 2. Jane Kvebæk

  Dette var en uventet dårlig løsning!
  Ikke noe å feste blikket på når en åpner siden, en må scrolle og scrolle i «det uendelige» – alle elementene stablet på hverandre i etasjer og ingen eyecatcher. Har siden i det hele tatt vært gjenstand for redigering? Tror ikke dette er en løsning jeg kommer til å «venne meg til.

  Svar på denne kommentaren

  • Sivert Moe Winther (NRK) (svar til Jane Kvebæk)

   Hei Jane. Takk for tilbakemeldingen din! Vi vet at det er flere som synes det nye designet er uvant. Vi håper imidlertid du vil gi det nye utseendet en sjanse, både på datamaskinen og mobil – gjerne også over litt tid. Den kommende tiden vil vi nemlig fortløpende gjøre endringer i designet på basis av tilbakemeldingene fra dere.

  • Odd Inge W (svar til Jane Kvebæk)

   Ja, dette ser dårlig ut..
   Mine øyne sitter sidelengs, og da er «panorama» det som passer mitt synsfelt.
   At folk ikke gidder å snu mobilene, og alt skal passes til for dem, det er negativ utvikling.
   Evolusjonen kommer nok etter om noen 1000 år, der øynene MÅ sitte over hverandre. Hehe.
   Scrolling blir det mye av på mine 2 monitorer ved slike løsninger.
   Dette liker jeg selvfølgelig IKKE.

  • Sivert Moe Winther (svar til Hans Nilsen)

   Hei Hans,
   Vi kommer til å fortsette jobben fortløpende fremover med å sørge for at brukeropplevelsen skal bli så god som mulig. Da er også «scrolleinnsatsen» noe vi må ta med i vurderingen. Takk for innspillet!

  • Gro (svar til h)

   Jeg er helt enig i at dette ikke var noen forbedring. Det er rotete, lite oversiktlig og apelerer ikke til videre lesing.
   NRK sine nettsider har vært førstevalget mitt i mange år. Nå er det sunket langt ned på listen over prefererte nettsider. Eller som en av de andre brukerne uttrykker: Dere har sunket til nivået til VG.
   Dette er bare trist!

  • Sivert Moe Winther (svar til h)

   Hei H!
   «Kort oppsummert»-boksen er en tjeneste vi prøver ut nå fordi vi ser at mange savner å få raskere og mer effektiv oversikt over de viktigste sakene i nyhetsbildet. Samtidig er det viktig for oss at den ikke skal være forstyrrende for brukeropplevelsen, så denne vil vi fortsette å forske på og kanskje justere dersom vi merker at den ikke fungerer som ønsket. Takk for tilbakemeldingen!

 3. Den gamle layouten hvor høyrefeltet hadde siste nytt, matoppskrifter etc. fungerte bedre.
  Nå finner vi matoppskrifter plassert helt vilkårlig blant alt det andre. Veldig irriterende.

  Svar på denne kommentaren

  • Ida Anna Haugen (NRK) (svar til Anne)

   Hei Anne! Takk for at du tok deg tid til å gi en tilbakemelding på det nye designet. Det er riktig at når vi nå velger å fjerne det som ble kalt «høyrespalten» så vil innholdet derfra dukke opp i strømmen sammen med annet innhold.

   Vi så at bruken av artiklene som lå helt til høyre var ganske liten, og derfor ønsker vi å prøve dette nå. Vi eksperimenterer litt med hvordan det er best å gjøre dette, så jeg håper du fortsetter å besøke NRK.no fremover for å se hvordan vi gjør det.

   mvh. Ida Anna

 4. Gerd Hansen

  Helt enig i at dette var ikke bra. Hvorfor endre noe som fungerte ypperlig. Det første jeg gjorde på iPaden min om morgenen, var å gå på NRK sin side for å lese nyheter. Det blir ikke det første jeg gjør heretter. Skikkelig rotete side, minner mye om DR sin side, bare mye mer uoversiktlig. Det er ikke alt som er nytt som er bra.

  Svar på denne kommentaren

  • Sivert Moe Winther (svar til Gerd Hansen)

   Hei Gerd! Leit at du ikke likte førsteinntrykket i det nye designet. Vi vil fortløpende justere i tråd med deres tilbakemeldinger og brukstallene fremover, så jeg håper du ikke gir oss opp helt ennå. Prøv gjerne nettsiden både på PC, iPad-en din og eventuelt mobiltelefon over litt tid, så vil du nok se at det kommer en del tilpasninger for å gjøre brukeropplevelsen for deg og andre så bra som mulig. Ha en fin dag videre!

  • Kjersti Brekke (svar til Sivert Moe Winther)

   Jeg er helt enig med Gerd. Dette ble uoversiktlig og lite fristende å gå videre i. Visuelt fungerer det dårlig. I tillegg må en flytte på teksten for å få med hele siden. Jeg håper dere justerer og videreutvikler dette til det bedre.

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Erlend M)

   Hei Erlend,

   Målet på nrk.no er at det er du som skal bestemme hva du vil se, og dette er ikke endret med dagens oppgradering.
   Så er vi opptatt å gi deg en så god og bred meny som mulig med tydelige innganger til innholdet.

   Vegard Storstad
   Produktutviklingssjef NRK.no

 5. Liker godt de fleste endringene som er gjort. Men synes tettheten av innhold på forsiden er for lav, nå må man scrolle så mye. På en vanlig 1080p skjerm har man maks 6 saker på skjermen samtidig, det er god plass til litt flere saker.

  Svar på denne kommentaren

  • Ida Anna Haugen (NRK) (svar til Filip)

   Hei Filip! Takk for tilbakemeldingene dine. Hyggelig at du i det store og hele liker endringene vi har gjort. Siden vi nå har fjernet høyrespalten og gjort siden brede, kommer vi til å jobbe for å få inn mer informasjon i hvert skjermbilde. Det er absolutt noe vi har fokus på. Håper du vil fortsette å følge med på det vi gjør 🙂 mvh. Ida Anna

 6. Byrge Skottvoll

  Ny side virker rotete og tungvint å sortere ut det en vil lese mer om. Tynne stolper i noen fonter. Sikkert OK fonter når jeg var i 20-30 årene. Utydelig fonter for synshemmede.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Byrge Skottvoll)

   Hei Byrge!

   Vi har jobbet mye for at ny forside skal fungere enda bedre enn den gamle for svaksynte og brukere med ulike behov.

   Vi tar med oss at du synes den ene fonten er vanskelig!

   Vegard Storstad
   Produktutviklingssjef NRK.no

 7. Umiddelbart får jeg følelsen av VM i scrolling.
  Ulik sidebredde nedover siden tiltaler ikke, og virker forstyrrende, bred-smal-bred-smal…
  I fullskjerm blir det enormt mye luft på sidene, i tillegg til veldig mye tomrom rundt/nedover på siden.
  Sitter igjen med en opplevelse av å se større %-andel tomrom enn innhold.

  Svar på denne kommentaren

  • Ida Anna Haugen (NRK) (svar til Jan Arild)

   Hei Jan Arild! Det var synd siden ikke falt i smak. Vil du si litt mer om hva du ikke likte? Vi er opptatt av å få inn tilbakemeldinger fra dere for å se hvordan vi kan gjøre siden vår enda bedre. Håper du tar turen innom igjen. Mvh. Ida Anna

  • Spiller det egentleg noken rolle ? Dere må da ha fått meir en nok tilbakemeldinger i «beta» perioden til å skjønne at folk stort sett ikkje vil ha dette. Men dere kjører på uansett.

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til GD)

   Hei GD,

   Det er rett som du sier, vi har fått maaange tilbakemeldinger under testperioden.

   Kort oppsummert har over 7000(!) av dere gitt oss feedback i form av 1-5-karaktersetting. Som figuren nederst i saken sier; mange gav oss tyn, men mange flere gav oss tommel opp for arbeidet.

   Ca. halvparten – 3500 – av dere bidro med gode forslag og nyttig kritikk i prosaform. Dette har vi brukt for å skru og justere til det vi slipper i dag.

   Så kommer vi til å skru videre i takt med det vi lærer og nye funksjoner som vi ønsker skal berike brukeropplevelsen ytterligere 🙂

   Så ja – vi utvikler bedre produkter av at dere bryr dere (selv om ikke første test gir mersmak) <3

   Vegard Storstad
   Produktutviklingssjef NRK.no

  • Som fast bruker har jeg lagt merke til at dere har «invitert» til kommentarer til ny nettside. Men jeg har ikke takket ja til den invitasjonen fordi jeg var fornøyd med den siden dere hadde. De svarene dere sitter med er med svært stor sannsynlighet preget av at det bare er de som kan tenke seg ny nettside som har svart. Derfor kan dere ikke benytte det som fasit på hvor stor del av brukerne deres som liker den nye siden eller ikke.

  • Sivert Moe Winther (svar til Roger E)

   Hei Roger! Takk for respons, vi tar alle innspill med i det videre arbeidet. I testukene vi har gjort ut mot brukerne har vi fått et flertall av tilbakemeldinger som synes det nye designet er mer oversiktlig, men enkelte synes som deg at det nye designet gir dårligere oversikt. Jeg håper du har lyst til å prøve forsiden litt til, gjerne på datamaskinen og mobilen. Vi forstår at disse endringene kan virke uvante i starten, men håper det vil oppleves bedre på sikt. Vi vil også fortsette å justere forsiden på basis av tilbakemeldingene fra deg og andre fremover 🙂

  • Hei Sivert! Skal selvfølgelig prøve å like det nye designet fremover,har vel ikke noe valg? Nrk har vært min hovedkilde for nyheter og underholdning i en årrekke,fritt for reklame og «pluss»-artikler! Jeg kan nok oppfattes som vel konservativ,men tåler godt forandringer. Da forandringer til noe bedre! Deres nye design er i mine øyne ikke ei forandring til noe bedre,heller tvert imot! Ligner altfor mye på tabloidpressen! Gjentar at det er for rotete og uoversiktlig! Sikker på at jeg kommer til å savne gamle nrk i lang tid fremover! Mvh. Roger E.

  • Sivert Moe Winther (NRK) (svar til Roger E)

   Jeg forstår, Roger. Takk for responsen du har gitt. Dagens endring er altså ikke den endelige NRK.no-forsiden, men rett og slett det første steget på veien mot en forside vi håper du og andre vil sette pris på. Vi vil fortsette å skru og utbedre fortløpende i tiden som kommer, basert på deres tilbakemeldinger og bruk. Hilsen Sivert

  • Uvant er ikke riktig ord, de fleste her har sett design som er lik deres og fungerer vesentlig bedre.
   Det som til stadighet påpekes er rot, og det kommer av måten dere legger artiklene sammen, samt variabel høyde på skrift, bilder som nærmest går inn i hverandre, m.m…

   Aftenposten har samme problem, rotete fremstilling av artikler på forsiden, klipping av tekst når et element når skjermbredden, tekstbrytning osv.

   Guardian er et eksempel på en side som fungerer fint i så måte. Med det mener jeg at bilder er på linje med hverandre, og gjør at helhetsinntrykket er relativt harmonisk.

   Deres nye utseende er rimelig kaotisk med bilder i alle rare størrelser og tekst i forskjellige fonter og størrelser på samme rad, ingen konsistens med merking øverst (kategori) og dårlig merking. Det krever mer aktiv lesing og det oppleves som rotete og ufullstendig.

   Håper dere får dreis på det til slutt. 🙂

  • Ida Anna Haugen (NRK) (svar til Michael)

   Hei Michael! Takk for tilbakemeldingen din. Det er fint å høre at du stort sett liker de endringene vi har gjort. Når det gjelder dette med tettpakking av siden er det noe vi jobber med kontinuerlig, og som vi kommer til å fortsette å forsøke å finne gode løsninger på 🙂 Mvh. Ida Anna

 8. Gratulerer med ny design – og at dere tør å tenke «ut av boksen».
  På plusssiden: Mobilversjonen av forsiden ser veldig bra ut, moderne, oversiktlig og oppleves som god å bruke. Den gir oversikt, og får lyst til å klikke og lese. Topp!!!
  MEN…
  PC/storskjerm-versjonen fungerer ikke. Blir for uoversiktlig, klarer ikke å fokusere på noe – ender med å gå til Aftenposten.no i stedet… Og det er ikke noe kvalitetstegn. Løsning: Ny front på mobil, gammel front på PC.

  Svar på denne kommentaren

  • Ida Anna Haugen (NRK) (svar til Fia)

   Tusen takk for gode tilbakemeldinger, Fia 🙂 Vi er veldig glad du liker mobilversjonen, og vi kommer til å bruke tiden nå etter utrullingen til å jobbe for at visningen både på mobil og desktop skal bli så god som mulig. mvh. Ida Anna 🙂

 9. Amatørmessig design, veldig rotete side. Dere har også gått i samme fella som Engadget og flere andre med minimalt med tekst under bildene på forsiden slik at det er umulig å vite hva sakene handler om. Click bait design som dette bør dere overlate til andre. Det ser ut som en uheldig kryssnig mellom nettavisen og metro startmenyen.

  Svar på denne kommentaren

  • Sivert Moe Winther (NRK) (svar til E)

   Hei E! Takk for tilbakemeldingen, vi tar opplevelsen din til etterretning. Vi skal ikke drive clickbait på NRK.no og vil fortløpende jobbe for å sørge for at du som bruker ikke blir skuffet eller føler deg lurt etter at du har klikket på innhold hos oss. For oss dreier dette om å gi nok informasjon til å vite hva saken handler om i ingress, bildevalg og titler. Følg gjerne med litt over tid fremover og si fra om du synes vi klarer å bli bedre på dette eller ei. Tilbakemeldinger som dette betyr mye for oss når vi skal gjøre forsiden bedre! Hilsen Sivert

 10. Anders N Hansen

  Så lenge man finner frem går det bra.
  Og det gjør jeg jo.

  Men førsteinntrykket er preget av rettssaknytt og det er mest for spesielt interesserte. Det virker litt sært at det har allmenn interesse.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Anders N Hansen)

   Hei Anders,

   Nyhetsbildet denne mandagen har vi ikke kåll på, men test oss over tid, sjekk hvordan vi ser ut morgen, kveld, helg og når det koker – jeg tror ikke du blir skuffa over tid 🙂

   Vegard Storstad
   Produktutviklingssjef NRK.no

 11. Stein Hagen

  En god avisartikkel består av overskrift, ingress, brødtekst, bildetekst og bilde. Den nye siden ser ut som et fotoalbum. Dessuten er font-bruken helt ute av kontroll. Gi oss den gamle nyhetssiden tilbake!

  Alternativt får vi sette på reklamefilteret og lese VG.no eller DB.no nå av.

  Svar på denne kommentaren

 12. Bengt Olsen

  Jeg synes det ser bra ut.

  Men, jeg ville kanskje ha droppet effekten med å la enkeltsaker være bredere enn hele den øvrige layouten på forsiden.

  Jeg skjønner at sakene på en måte skal markeres…

  Jeg tror imidlertid jeg ville ha sett etter andre måter å markere de på en å bryte de (etter min mening) vikige vertikale linjene i forside-designet. Bruddet etterlater etter min mening et litt rotete visuelt inntrykk, som man trolig lett kunne ha unngått.

  Svar på denne kommentaren

  • Ida Anna Haugen (NRK) (svar til Bengt Olsen)

   Takk for tilbakemeldingen, Bengt! Hvordan vi pakker saker om samme tema sammen er absolutt noe vi skal se nærmere på.

   Tanken bak designet var, som du sier, å gjøre det tydelig hvilke saker som hørte sammen. Men om det viser seg at det ikke fungerer på den måten for dere som bruker siden vår, må vi se om det er andre løsninger som fungerer bedre.
   mvh. Ida Anna 🙂

  • Hvis det var meningen, hvorfor er en anmeldelse av piratesfilmen da slengt i hop med nyhetsartikler og en rute med en dokumentar?
   Eller oppskrifter sammen med nyheter? Den minimale stolpen øverst i venstre hjørne synliggjør egentlig ingenting for min del, det drukner bare i mengden av artikler.
   Høyrekolonnen var nydelig til slikt, siden den viste lett hvilken kategori det tilhørte og man kunne scrolle forbi hvis man ikke var interessert.

   Enten får dere gruppere innhold som hører sammen med hverandre, altså en rad med oppskrifter, en rad med filmanmeldelser, osv, eller få det gamle designet tilbake så det blir mindre rot.

   Forøvrig, se til VG sin nettside ang utfylling av whitespace i landskap, det er uhorvelig mye tomrom på siden deres nå pga. midtstillingen av innhold. Enten får dere bruke det til noe, ellers blir det bare rotete. Få på plass en høyrekolonne og gruppér ting som ikke er nyheter der i stedet for å slenge alt sammen med nyhetsartiklene.. 🙂

  • Må si meg enig i det. Synes det bryter opp rammen rundt det hele og det er ikke bra. Stram linje i ytterkant, brytninger innenfor rammen.

 13. Dere i NRKBeta bruker å være relativt tekniske i artiklene når dere skal forklare grunnlag, analyse og begrunnelser for endringer og slikt som foretas.

  Her savner jeg kanskje at dere har prototypene, brukertestinger (observasjonstesting), samt oppfølging av UU-regler (uu.difi.no/) og lignende.

  Eksempelsvis:
  Hvilken av «Siste nytt»-elementene fungerte best for å få med seg siste nytt?
  A) Den «gamle» boksen med ei liste på fem siste saker, eller
  B) Den nye top-baren hvor man må lese helt fra venstre side helt over til høyre.

  (på en 1920×1080 strekker det seg over all whitespacen)

  Svar på denne kommentaren

 14. Hei & hopp,
  Ny webdesign er topp,
  Stor tommel opp!!

  Nydelig, lekkert, elegant.
  Enkelt å skjønne og bruke.
  En fryd for øyet og leselysten.

  (Sett på Mac, iPad og iPhone. Fungerer like flott alle steder.)

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Christine)

   Hei og hopp Christine!

   Gøy at du liker!

   Vegard Storstad
   Produktutviklingssjef NRK.no

 15. Fredrik Schaubert

  Vær så snill å gå til bake til den gamle layouten, den nye er rotete og vanskelig å få oversikt over. Dette kommentar felte er eksempel på dårlig layout, den passer ikke på iPhone 6 skjermen i portrett format, og ingen mulighet til å scrolle sidelengs.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Fredrik Schaubert)

   Hei Fredrik,

   Nettsiden funker helt fint på alle bredder fra i dag, liggende iPhone 6 inkludert.
   Eller tenker du på appen?

   Vegard Storstad
   Produktutviklingssjef NRK.no

 16. Dette var skuffende. Som noen nevner over; dere har ikke lengre noe som «fanger» blikket og resultatet blir at man prøver å fokusere på for mye av gangen. Å ha en uniform størrelse på innhold og lenker er faktisk ikke behagelig for øynene. Nå har jeg aldri vært særlig fan av innhold på nrk.no, men layouten deres har for meg vært en av de bedre å bruke og å se på. Den nye bærer preg av en tabloid stil som man kjenner godt fra andre nettsted. TL;DR det kan ikke være sånn at man må scrolle i det uendelige, samt scrolle seg forbi hundre uvesentlige lenker av samme fasong, for å få et kjapt og relevant nyhetsoverblikk. Da kan man likegjerne gå annensteds for å oppdatere seg.

  Svar på denne kommentaren

  • Axel (svar til Margot)

   Ser at det er mange kommentarer her som går på dette med mye scrolling og dårlig overblikk. Jeg lurer faktisk på om vi snakker om den samme nettsiden? Man måtte da vitterlig scrolle på den gamle også, noe jeg er vant med når jeg skal «ta igjen» litt av sakene på NRK.
   Når det gjelder overblikk så kan man også argumentere for at den nye layouten er renere, ryddigere og lettere lesbar, all den tid det er mer luft rundt sakene og større/tydeligere tekstelementer.

 17. Håkon Haugsrud

  Fint at høyre-spalta er borte. Den var stort sett bare gamle saker uansett.

  Imidlertid syns jeg det blir rotete når saker som står på samme linje har ulik størrelse på bilder og tekstfelt. Det samme gjelder når teksten plasseres inne på bildet

  Svar på denne kommentaren

 18. Lotten Christiansen

  Jeg savner en stripe med siste nytt av lokale nyheter på forsiden. Viktig både for egen nytte mht trafikk og vær, eller viktige hendelser som betyr noe lokalt. Jeg vil gjerne slippe å lete etter distriktsnyhetene. Dessuten hadde det vært fint å komme lettere til lokalsidene.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Lotten Christiansen)

   Hei Lotten!

   Takk for feedbacken – jeg er enig i at dette kan bli bedre. Vi er ikke ferdigtenkt når det gjelder hvordan vi speiler det regionale ansvaret vårt ut mot brukerne, og må komme tilbake til den senere.

   Vegard Storstad
   Produktutviklingssjef NRK.no

  • Jonas Nilsen (svar til Vegard Storstad)

   Er det ikke litt spesielt å lansere nye sider, uten å ha funnet en god løsning på hvordan dere presenterer det regionale stoffet på en god måte?

   Det er tross alt det som skiller dere fra alle de andre.

 19. Torbjørn Nymark

  sikkert greit for mobil brukere. selve layouten er kanskje fin også på Pc, men merk at fontene bør endres.
  Det er bare å se på de to versjonene av sidene dere har ved siden av hverandre på toppen av artikkelen og se hvilken du lettest kan lese overskriftene på så ser du hva jeg mener.

  Svar på denne kommentaren

  • Det er bare rot på mobil, mye enklere med pc har jeg funnet ut.

   Det er på tlf jeg leser nyheter mens jeg er på jobb (pausene selvsagt). Dette er helt forferdelig.

 20. Dette er noe av det mest rotete jeg har sett noensinne. Vet de som står bak dette noe som helst om digital kommunikasjon?

  Legg i det minste til en seksjon «siste 24 timer» slik VG har, slik at man slipper å scrolle seg halvt ihjel. Huff!

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Aleksander)

   Au, Aleksander.

   På hvilken dings/oppløsning opplever du horisontal scrolling?

   Vegard Storstad
   Produktutviklingssjef NRK.no

  • Dette med scrolling sidelengs opplever jeg også. Påpekte det i testperioden, men ferdig produkt er like ille. Bruker Android Sony Xperia flere modeller, samme problem. Btw når jeg taster inn denne meldingen er det umulig å lese første bokstav på hver linje (både feltnavn og det jeg selv skriver).

 21. Marius Eriksen

  tja..testet på pc(24″): det nye designet faller inn i en negativ trend som flere og flere tar til seg: Kontrastløs. Sakene glir litt over i hverandre, det er ingen klare skillelinjer. Og de få linjene som er, har marginalt annen gråfarge enn bakgrunnen.

  Svar på denne kommentaren

  • Enig i at det kan bli litt fattig på kontraster og monotont. Kan være en tendens til at ting glir i hverandre i en anonym strøm. Kanskje bedre lesbarhet ved å bryte opp med kontraster etc. Men ellers er det grunnleggende bra.

  • Sivert Moe Winther (NRK) (svar til Marit Abrahamsen)

   Hei Marit! Leit å høre at du ikke likte det nye designet. Dagens utrulling er imidlertid kun det første steget i en kontinuerlig marsj mot å gjøre forsiden så bra som den overhodet kan bli. Jeg håper du har lyst til å prøve forsiden litt til, vi vil nemlig i tiden som kommer fortløpende gjøre endringer og forbedringer basert på deres tilbakemeldinger og bruk.

 22. Mari Rosman

  Det er en grunn for at jeg ikke bruker mobilen til å lese nyheter – skjermen er alt for liten. Alt virker så smått på mobil. Jeg ser at MAC-skjermen min er like stor som før (13 tommer), men alt ser mye mindre ut på deres nye førsteside. Mindre bilder. Mindre tekst. Stemmer det? Jeg synes det er synd. Jeg trives ikke på denne plattformen.
  Og hva har skjedd med innholdet. Denne teksten her, for eksempel, den ender ikke noe sted. Jeg skal lese om tegn og tv-programmer og alt mulig rart som jeg ikke en gang ser at har en sammenheng med den opprinnelige artikkelen. Ja, kanskje får dere flere «lesere» til artikler leseren ikke har valgt å lese, men det er ugunstig for hjernen. Jeg liker godt at når noe er ferdig så kommer jeg til en avslutning. Det sier stopp. Jeg vet at jeg har lest det som var viktig og relevant. Å scrolle meg nedover til all slags tull og krimskrams gjør at dere som innholdsformidler umiddelbart mister troverdighet. Og hodet mitt får for mye unødvendig styr å forholde seg til. Dere er rett og slett med på å skape enda mer stress i hverdagen til folk.
  Det som var bra var symbolet som viser type artikkel.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Mari Rosman)

   Hei Mari,

   Vi har nok heller i nytt design gått marginalt opp enn ned i størrelser på tekst og bilder – kan det tenkes at du (ubevisst) leser nrk.no med innstillinger som zoomer ut?

   Vegard Storstad
   Produktutviklingssjef NRK.no

  • Det er (heldigvis) bare her på NRK Beta at artiklene ikke stopper i bunnen av siden, men fortsetter over i neste artikkel. De vanlige NRK-sakene er som før.

  • Ida Anna Haugen (NRK) (svar til Camilla)

   Camilla, tusen takk for tilbakemeldingen din 🙂 Fortsett å følg med på NRK.no fremover, vi er ikke ferdig med å fornye siden vår, og tar med alle tilbakemeldinger i arbeidet videre. Mvh. Ida Anna

  • Sivert Moe Winther (svar til Andreas N)

   Hei Andreas! Leit at du føler det slik. Det hadde liukevel vært interessant å høre litt mer om hva konkret du misliker? Dagens utrulling av ny forside innebærer ikke at vi er ferdige med å justere denne. Nå håper vi på konkrete tilbakemeldinger fra dere, slik at vi kan gjøre denne forsiden så god som overhodet mulig. Det kommer til å være mange utbedringer i tiden som kommer, så vi håper at du vil gi NRK.no en sjanse en liten stund til – gjerne både på mobilen og på datamaskinen.

  • Odd Inge W (svar til Ken H)

   Dette er designet for framtidens folk der øynene flyttes over hverandre om en stund.
   Evolusjonen kommer nok til å endre dette.
   Vertikal video er avlegs og dårlig.
   Vertikal lesning med så mye tomt på hver side er også dårlig, det blir scrolling hele tiden.

 23. Liker den nye layouten bedre enn den gamle. Ser mye mer moderne ut. Skjønner ikke hvorfor folk sier det ser mer rotete ut, tvert imot. Liker også at dere hever ut rettsaken mot Erik Jensen med å skille den litt ut.

  Svar på denne kommentaren

 24. Tror det var skrevet at årsaken på endringen var at siden skulle tilpasses brukere som var hurtig innom. For min del fungerte dette, har aldri brukt så lite til å å komme meg bort fra siden. Siden er altfor kaotisk og rotete med mange bilder i veldig varierende formater og bare to-tre ord under. Er det tilpasset til brukere som bare ser på bilder eller ikke klarer å lese en setning på mer enn 4 ord?? Tror nok NRK mister sin faste fane i nettleseren min, det frister lite til nye besøk.

  Svar på denne kommentaren

  • GD (svar til Hege)

   Nye NRK sida er nok dessverre laga for dei som spiser overskrifter isteden for å lese innhold.

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til GD)

   Hei Hege og GD,

   Det nye designet er optimalisert bl.a. for å gi bedre oversikt, så er det åpenbart ulike syn på hva som gir det.

   Det jeg imidlertid håper dere vil legge merke til på sikt er at inngangene til saker er mer meningsbærende, både ved å tilrettelegge for lengre titler, bedre ingresser og mer konsistent merking.
   Derfor tar designet også opp i seg identiteten til de ulike universene som finnes på nrk.no – slik at ikke hele innholdsbredden blir seende ut som nyhetsartikler.

   Vegard Storstad
   Produktutviklingssjef NRK.no

  • ‘Derfor tar designet også opp i seg identiteten til de ulike universene som finnes på nrk.no – slik at ikke hele innholdsbredden blir seende ut som nyhetsartikler.’ Kort oppsummert:
   R O Tete
   Kanskje f i kset
   En eller annen gang.

  • Synes fortsatt at kaoset av mange forskjellige bildestørrelser både når det gjelder høyde og bredde, forskjellige fonter (både normal og fet) og at tekstene som er i samme «nivå» ikke begynner like høyt i de forskjellige sakene på samme linje skaper et forvirrende og veldig rotete inntrykk. Jeg blir ikke trigget til klikk av kaos, jeg trenger litt mer tekst før jeg orker å klikke meg videre.

 25. Henning Torsteinsen

  Førsteinntrykket er at alt glir inn i hverandre, det er ikke noe som skiller hver sak fra hverandre. Og at det er kjedelig.

  Hvorfor «hopper» bildene etter at man har lastet siden, er det nødvendig? Og skrifttypen ser ut til på endres etter en stund, hvorfor det?

  Når man trykker på en sak, later siden som om den blir trykket inn som en knapp. Slutt med dette, det bare forsinker responsen og gir inntrykk av at siden er treg.

  På mobil gir den nye designen mer mening, men de horisontale elementene blir der poengløse. Hvorfor scrolle sidelengs?

  Svar på denne kommentaren

  • Sivert Moe Winther (NRK) (svar til Henning Torsteinsen)

   Hei Henning! Takk for en grundig tilbakemelding, kun med konstruktiv respons av denne typen blir vi bedre. Når du sier at alt glir inn i hverandre, kan du forsøke å utdype litt mer om hva det er du opplever at gir dette uttrykket?

   Det at bildene nå «hopper» etter de er lastet er en feil vi jobber med å rette opp. Når det gjelder skriftendringen du beskriver – når skjer dette? Etter hvor lang stund?

   Tanken bak den horisontale scrollen på mobil på nyhetsmeldinger og «kort oppsummert» er at dersom man er interessert i et raskt overblikk over nyhetene kan man få dette kjapt ved bruk av forholdsmessig liten plass på forsiden og ved et par fingersveip for deg som bruker. Vi vet imidlertid at dette er uvant for mange, så vi kommer fortløpende til å evaluere bruken og tilbakemeldingene her. Hilsen Sivert

 26. Kan fornye både det ein og andre, men så lenge alle videosnuttar krever flash så er nrk.no berre ei halvferdig side for meg.
  Har ikkje hatt flash installert dei siste par åra.

  Svar på denne kommentaren

  • Sivert Moe Winther (NRK) (svar til Jan T)

   Hei Jan! Vi har utviklet en ny nettspiller for tv.nrk.no som ikke lenger er avhengig av Flash. Den samme løsningen har vi i løpet av månedene som kommer planer om å implementere også på NRK.no. Forhåpentligvis vil denne endringen gjøre opplevelsen din hos oss bedre 🙂

 27. Stig-Arild Stenersen

  Synes den nye nettsida til NRK er veldig bra – oversiktlig og lett å manøvrere i. Tenker at i løpet av noen dager er det ingen som husker hvordan den gamle var😊

  Svar på denne kommentaren

 28. Andreas H. Opsvik

  Litt tilvenning må nok til, sjølv om eg har vore med på testvariantane som leder opp til dette. Eg likar symbolbruken som markerar til dømes megasakar frå smånytt.

  Skal dette også over til distriktsnettsidene eller andre undersider, eller kjem dei til å vere utan denne typen markeringar?

  Det kan vere det er skjermen eg sit på, men det er ikkje alltid det er like lett å sjå skilnaden på saker som høyrer saman og saker som ikkje høyrer saman (den blå sidestreken til trass), ellers likar eg nyvinninga godt.

  Litt sure kommentarar her er vel litt som dei som dukkar opp kvar gong til dømes Facebook endrar design – folk svergar på at dei aldri kjem tilbake, men så gjer dei det likevel!

  Svar på denne kommentaren

 29. Dette var stygt og rotete. Den gamle siden var oversiktelig og enkel lagt opp, dette er en fjern måte å gjøre det på. Kan dere ikke gjøre det enkelt og legge den gamle forsiden på f.eks https://old.nrk.no eller noe lignende og la oss velge? Jeg kan ikke se for meg å bruke denne siden fremover.
  Det ser ut som dere har brukt litt tid på å arrangere elementene over ‘kort oppsummert’ og så gitt fullstendig faen under. Maken til rot har jeg ikke sett siden itavisen sin idiotiske sideforandring for mange år siden. Trodde dere her på beta var opptatt av layout, dette ser ut som et utkast til intern bruk for artukler dere er usikre på. Kort oppsummert er bare tull, vi leser nrk først og fremst for utfyllende info, ikke for små snutter. Kort oppsummert: nrk.no ble i dag ødelagt. Ikke les mer.

  Svar på denne kommentaren

 30. Anders H Rudfoss

  Siden virker på alle skjermbredder ja, men den utnytter den ikke. På en vanlig full HD skjerm er nesten halvparten av skjermen grå. Det ser ut som om dere gjør klart til å ha reklame der.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Anders H Rudfoss)

   Hei Anders,

   Det er riktig at vi ikke utnytter hele bredden av en skjerm i full HD. Ikke på front og ikke i artikler.
   Tenker du leseopplevelsen ville blitt bedre for deg om vi hadde utnyttet hele bredden på skjermen din? Interessant å høre andre andre medier du synes fungerer betydelig bredere.

   Vegard Storstad
   Produktutviklingssjef NRK.no

  • Anders H Rudfoss (svar til Vegard Storstad)

   Hei Vegard

   Jeg skal ikke si hva som er best da jeg ikke er flink til slikt, men det hadde vært fint om det på sidene var noe. Kunne vært værmelding, lokale nyheter eller hva som er/har vært på TV slik det var før. Hadde bare vært fint om plassen ble brukt til noe fornuftig, ikke bare grått.

 31. Det er ikke noen logikk i plassering av elementene. Før kort oppsummert: 1 stort element, etterfulgt av 2 små og 1 medium element. Under kort oppsummert: fullstendig vilkårlig plassering av elementer, alt hulter til bulter. Vanskelig å ha et standard oppsett som ser bra ut? Gamle funket bedre, dette er rotete. Gå tilbaketil betastadiet, og test videre. Dette er langt unna ferdig…

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Fysn)

   Hei Fysn,

   Det er flere regler og mer konsistens i det nye designet enn det gamle, men det forutsetter nok bruk over lengre tid for oss begge før vi blir vant til nytt uttrykk.

   Ferdige er vi langt ifra, og utviklingen vil fortsette videre selv om vi i dag er stolte av å slippe helt over i nytt univers 🙂

   Vegard Storstad
   Produktutviklingssjef NRK.no

  • Det er slik jeg ser det ingen konsistens foruten at dere har små, medium og store element, plassering er ganske vilkårlig. Er det så vanskelig å ha et enhetlig oppsett i stedet for å komme med standardsvaret om at man ‘blir vant til det’?

   Kort oppsummert er et forstyrrende element, og burde vært en app i stedet for på hovedsiden, eller en egen side for de som ikke vil lese artikler og bare vil ha med seg hva som skjer kjapt.

   Det gamle oppsettet var logisk: Høyre side var til artikler fra deres ‘univers’ og venstre side nyheter.
   Her er alt slengt inn på måfå slik jeg (og en god del av kommentarfeltet) ser det. Håper det endrer seg med tiden, nrk.no er fjernet fra min daglige nyhetsrunde inntil videre.

   Husk det gamle ordtaket: ‘Never change a winning team’, som kanskje burde omskrives til ‘never change a winning theme’ ifbm. med dette.

 32. «Tilpasser seg skjermen din»? Det gjør hvert fall ikke forsiden til NRK.no her på min laptop, eller er det meningen at forsiden skal fremstå med masse tomrom på hver side? Får nesten noia av å se på hele greia. Inne på selve artiklene er ikke samme problemet, men det mangler en følelse av «barrierer» mellom de ulike sakene/overskriftene og fører bare til kaos for mitt vedkommende. Hvorfor er webdesignere osv blitt så i mot ro og orden?

  Svar på denne kommentaren

 33. Veldig uoversiktlig, fremstår som tabloid. Har tidligere alltid brukt nrk.no som kilde til oversikt over seriøse nyheter i inn- og utland. Med den nye layouten kommer alt av nyheter og «nyheter» i en salig blanding. Jeg er ikke interessert i scrolle forbi matoppskrifter, film/serieanmeldelser, sport, kultur ol for å finne nyheter. Den tidligere layouten med tydelige overskrifter for kategorier og fyllstoff som mat ol i kolonnen til høyre fungerte mye bedre. Særlig på mobil og nettbrett blir det fullstendig uoversiktlig nå. Håper dere rydder opp snareste, hvis ikke får jeg se etter andre kilder for nyheter heretter.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Ane)

   Hei Ane,

   Matoppskriftene ønsker vi at du fint skal kunne scrolle forbi i jakten på nyheter. I det forrige designet lå disse som regel en høyrespalte, i det nye designet er de solid merket for å stå ut for deg som ikke vil lese, og de som vil det.

   Sport, kultur og filmanmeldelser skal være enda tydeligere merket nå, sammenlignet med tidligere.

   Vegard Storstad
   Produktutviklingssjef NRK.no

  • Jada, de er merket – men dere har rørt alt sammen sammen til en eneste suppe i sentrum. Noe dere desperat prøver å ro dere bort fra. Når dere sauser alt sammen i ett enkelt, sentralt felt blir det bare surr. Gå tilbake til flere kolonner, ikke legg terror ved siden av hakkebøf – selv om eksperter kanskje kan se paralleller. Rydd opp.

 34. Veldig pent!
  Fine forbedringer gjort fra testperioden. Mye mer leservennlig på datamaskin nå! 🙂

  Støtter ideen over om en fast plass til en stripe med de par-tre siste artiklene fra ditt distrikt.

  Tror de som ble sjokkert over utseendet i dag vil bli vant til det ganske snart. Det tok litt tid for meg under testperioden også, men jeg liker den rene looken. Liker også at langlesing er merket med en «innfelt» boks, og at store saker kan grupperes sammen i en litt bredere boks. Ser stilig ut.

  Lykke til videre med det gode arbeidet!

  Svar på denne kommentaren

 35. Widescreen.

  Hvorfor sender NRK i widescreen ?
  Er det fordi det er tilpasset vår øyne ?

  Hvorfor skal tekst og nyheter presenteres annerledes ?
  Vi har øynene sidelengs, og det er «panorama» som er det ideelle.
  Scrolling sidelengs ville vert det naturlige valget videre på nett og tekst.

  Hva er «greia» med at alt tilpasses høykant ?
  Jeg vet at mange ikke bruker mobilen sideveis, men em liten skjerm blir enda mindre når man skal krysse øynene for å se på skjermen.
  Alle media er beregnet for «panorama» for best tilpasning til synet og da er det unaturlig at man tilpasser alt innhold til de som bruker mobilen på høykant.
  Evolusjonen må snart begynne å plassere øyne over hverandre…
  Dette er en dårlig utvikling, man tvinges til å krysse øynene i en smal skjerm.
  Forstår gjerne at man får problemer etter en stund da.

  Liker ikke at dere bruker så lite av bredden på sidene deres, det er alt for mye tomrom på begge sider.

  Svar på denne kommentaren

  • Sigurd (svar til Odd Inge W)

   Jeg tenker nå at selv om synsfeltet er bredt, er fokusvinkelen ikke særlig stor. Øynene klarer ikke fokusere på hele bredden av skjermen samtidig.

   Jeg synes i alle fall det er mye bedre å lese (enten det er en bok, en tekst eller en forside) når linjebredden ikke blir for stor. Wikipedia-artikler er f.eks. svært slitsomme å lese, mens store norske leksikon har behagelig bredde.

   Derfor er jeg glad NRK har valgt en smalere bredde. 🙂
   (Jeg vet ikke hvordan det ser ut på skjermer bredere enn vanlig laptop-størrelse dog)

  • Odd Inge W (svar til Sigurd)

   Det er med helt friske UNGE øyne du mener ??
   Vi som er litt oppover i alder er dette tragisk, der man må nærme og krysse øynene for å se hva som står.
   Helt unge vil også få problemer med synet om slikt format blir standard.
   De unge bruker jo mobilen hele tiden, og jeg ser at dette kan bli utfordrende med utvikling av øyne som «skjeler» etter bruk på smale små skjermer som definitivt ikke er bra for normale øyne.
   Ikke bra i det hele tatt.
   Jeg liker det IKKE.

  • Sigurd (svar til Odd Inge W)

   Jeg tenker nå at en hvilken som helst bok, eller en avis-spalte for den saks skyld, også leses vertikalt? Det er jo fordi det er behagelig med kortere linjer, og det er vel like bra for unge som gamle?

   (Det finnes jo også funksjoner for å forstørre selve skriften i nettleseren, hvis problemet er at skriften er for liten?)

   Jeg er ingen øyelege, så skal ikke uttale meg om formen på mobilskjermen. Hyppige pauser er vel uansett anbefalt 😉

  • Odd Inge W (svar til Sigurd)

   Dere gjør vel som med den utdaterte DAB… Turer fram uten tanke på hva det kan bli.

   Vel, det er visst ikke noe du kan tilføre i diskusjonen.

   At dere ukritisk går for slike «smale» løsninger bokstavelig talt, når det er andre muligheter sier jo det meste.

   Dette er ikke veien å gå uten at det blir tenkt nøye gjennom.

   Det ser i alle fall ikke bra ut i en nettleser på en PC med stor skjerm.
   Dårlig løsning.

 36. Det er flere som redesigner i disse dager – det kan se ut som om økonomien spiller inn ettersom det blir generelt mindre innhold og mer luft over hele fjøla – noe som er behagelig for øyne og hjerne, men som samtidig gir en følelse av tomhet.

  Svar på denne kommentaren

 37. Leser gjennom hovedsida til nrk.no i dag 22. mai og synes det ser ekstremt rotete ut.

  Det er ingen som helst system i sakene, så sport, underholdning, urix, irix ligger hulter til bulter. Det ser ut som artiklene er kastet inn på sida og blitt liggende der. Jeg trodde ikke det var mulig å ha så lite system over innleggene.

  Dere må kategorisere innhold mye bedre, slik at leseren vet hvor man skal finne stoff man selv er interessert i. Ha en seksjon for sport, en for lokale nyheter, en for irix, en for urix, en for nrks tv-innhold, en for underholdning der man finner film/serie/bøker. Gjerne med faste fargekoder.

  Seriøst. Det kan ikke bli verre enn dette..

  Hilsen fryktelig misfornøyd NRK-leser.

  Svar på denne kommentaren

  • Sigurd (svar til Karine)

   Men dette finnes jo allerede?
   Hvis du går opp til menyen på toppen av siden har du en knapp for bare nyheter, eller du kan klikke på den lille pilen og få kategoriene Norge, Urix, Kultur… Ved siden av finner du Sport, Distrikt, TV, Radio.

   Da synes jeg det er fint at selve forsiden gir en miks, så får jeg litt av alt (som en smågodtpose)

  • Astrid (svar til Sigurd)

   Smågodt blandet med småsten, chili, rosenkål, blyantstubber, gress og annet mener du? Det er clickbait (bilder med knappe, ofte intetsigende, overskrifter) som slår hverandre i hjel og ikke er spesielt fristende.

  • Sigurd (svar til Astrid)

   Jeg opplever ikke «clickbait», og jeg synes forsiden og hendelsene i natt viser at de klarer å skille alvorlige hendelser godt fra annet stoff.

   De viktige, siste nyhetene kommer jo øverst likevel, og så får du blandingen og litt mer magasin-preget stoff litt lenger ned. Personlig syns jeg det er riktigere at slikt stoff havner lenger ned på siden, enn at det får stor eksponeringsplass øverst til høyre. Men jeg kan godt være enig i at NRK bør være bevisst på å gruppere «mat»-saker litt sammen, og ikke midt blant utenrikspolitikk, selv om høyrekolonnen er fjernet.

   Det var jo også tilfelle tidligere at «ikke-nyheter» og TV kunne dukke opp blant de andre sakene.
   For meg er det nå så tydelig merking av hva som er mat, anmeldelser, TV, ytring, langlesing og vanlige nyheter, at jeg ikke på noen som helst måte blir lurt til å klikke på noe jeg ikke vil klikke på. Hvis jeg ikke er interessert i mat eller filmanmeldelser, og det dukker opp en og annen slik artikkel blant andre nyheter, er det veldig lett å overse alle bokser med grønt symbol eller blå terning. Tidligere var det vanskeligere å se forskjell på TV-dokumentarer og nyhetsartikler.

   Jeg synes forøvrig overskriftene og ingressene er mer enn beskrivende nok til at jeg forstår hva saken handler om. Jeg ønsker jo å klikke meg inn for å lese selve saken, ikke få alt på forsiden.

   Men jeg forstår at folk har ulik smak. Jeg synes det er godt med litt salt og surt blant det søte i godteposen. Og det som er gråstein for meg, kan være gull for en annen – og da er det ikke noe problem å la det bli «liggende igjen i posen». En fullstendig kategorisk inndeling på forsiden er jeg personlig imot. Hvis man ønsker det, finnes det egne undersider etter kategori, eller man kan laste ned NRK.no-appen.

 38. Prøvde betaen i 5 minutter når dere la ut denne for noen måneder siden og gikk rett tilbake til live.IKKE ha så utrolig store bokser på forsiden, jeg vil få et kjapt overblikk over hva som skjer, vil jeg lese mer så klikker jeg på de. Trenden med at alt skal være så stort og fint og tillaget mobile enheter er så surt for pc-brukere da det ser forferdelig ut. (Beholder dere det slik det er nå så kommer jeg til å bookmarke nrk.no/nyheter/ )

  Vær så snill, gjør boksene mindre så dere får mer plass til ting i det aktive skjermbildet, orker ikke scrolle nedover i en evighet, og dere har bare oppmerksomheten min i noen sekunder, så dere burde presse ting litt mer sammen…Bare se på forsiden deres nå, der teksten slutter nederst i boksen er det fortsatt så mye «hvitt» før boksen faktisk slutter, kan dere ikke fjerne dette tomrommet? Horribelt å ha det slik.

  – Digger at teksten er oppå bildet på feks «Jørgen står fram som menneskesmugler» har, bryter opp siden så det blir enklere å lese når det er litt forandring og ikke ensfarget/formet.
  – Liker også at dere har fikset «Nyhetsstrømmen» i toppen, det er en veldig god forbedring av boksen som var på høyresiden av det gamle designet.
  – Kommer vi til å få tags så vi feks kan sortere forsiden etter «Mat» og «Kronikk»?

  Svar på denne kommentaren

  • Sivert Moe Winther (NRK) (svar til Knuthe)

   Hei Knuthe! Takk skal du ha for en grundig tilbakemelding. Tror du er inne på noe veldig viktig hva gjelder innholdsmengde per skjermbilde, vi kommer til å se nøye på dette i arbeidet fremover nå. Hilsen Sivert

 39. Emil Amundsen

  Endringene er svært gode. Føles mer oversiktlig. Dere har fjernet endel mindre nyttige elementer fra forsiden. Jeg liker godt den korte enkle feeden for flash-nyheter helt øverst.

  Svar på denne kommentaren

 40. Nydelig oppfriskning! Modulene fungerer godt, og skaper innenfor et tight rammeverk et godt visuelt spill, samt skiller de forskjellige kategoriene subtilt fra hverandre. Også de små grafiske elementene den røde prikken, og mindre tekstfelt for langlesning er enkle å forholde seg til.

  Det gamle oppsettet trengte sårt en overhaling. Fint at NRK som er så on point med grafisk profil forøvrig også har en forside som spiller på lag med 2017.

  Svar på denne kommentaren

 41. Mathias Haugsbø

  Liker det nye designet jeg. Kort oppsummert vil nok føre til at jeg oftere besøker nrk.no (bruker egentlig bare rss-feed til nrk-beta).

  Liker at saker om samme tema samles, men var litt utydelig at det var samme sak først.

  Svar på denne kommentaren

 42. Jeg liker det nye designet, men jeg har et par innspill:

  -«Uendelig» scrolling hadde vert greit på forsiden.

  -Hvorfor er tittelen på enkelte saker smalere enn bildet?

  -Hva med et nyhetsfilter? Jeg, som er datainteresert ønsker gjerne å se NRKbeta-innlegg, men ikke oppskrifter og sport. Mens mamma vil kanskje se oppskrifter men ikke NRKbeta.

  -Kan dere flytte kommentarboksen til toppen av kommentarfeltet slik at man ikke trenger å scrolle helt ned for å skrive en kommentar?

  Svar på denne kommentaren

  • Sivert Moe Winther (NRK) (svar til Alf)

   Hei Alf! Takk for nyttige innspill 🙂 Tolker jeg deg riktig i at du tenker på kontinuerlig «lazy loading» av artikler nedenfor skjermbildet du ser på mens du scroller nedover forsiden? Eller tenker du en løsning lik den NRK Beta har på artikkelnivå?

   Tittelen på enkelte saker midtstilt, som du påpeker – gjerne på stoff vi ønsker å tydelig vise at ikke er rene nyhetsartikler. Som kommentarer/meningsstoff etc.

   Når det gjelder et nyhetsfilter er det ikke tvil om at vi på sikt kommer til å se på fornuftige løsninger som gjør forsiden mer relevant for deg som enkeltperson. Samtidig må vi balansere dette mot samfunnsoppdraget vårt, for enkelte nyheter skal ut til alle. Det første stedet å starte her ville f.eks. kanskje vært med mer relevante lokalnyheter basert på hvor i landet du oppgir at du befinner deg.

  • Ble litt usikker nå, er vel kanskje «Lazy loading» jeg tenker på? Tenker på måten facebook gjør det, at man kan scrolle nedover uten å komme til «slutten» men at siden heller laster inn eldre artikler.

 43. «Kort oppsummert» er fin og likner appen – lett å gjenkjenne. Supert at den kortere linjen forsvant etter betaversjon.
  Enkel oversikt, pent å se på. Blir spennende med fortsettelsen.

  Svar på denne kommentaren

 44. Først av alt – det blir mange kommentarer her, og jeg, som sikker mange andre orker ikke lese alle kommentarer før jeg selv kommenterer. Så dere kunne like gjerne legge kommentarfeltet i toppen slik at jeg slipper å rulle helt ned…

  Stort sett liker jeg det nye designet. Og spesielt at det er responsivt. MEN –

  Hvorfor ikke utnytte bredden bedre? Hoveddelen ligger nå rundt 840 px. Burde dere ikke brukt 1024 på desktop? Det dekker både 1280×720 og 1920×1080. På en full HD skjerm blir det nå veldig mye luft på sidene. Jeg er helt enig i at en skal se på mobil først og fremst i disse dager. Men når en serverer for en skjerm som er 1920 i bredden så bør det justeres i henhold til det.

  Og hvorfor i all verden bruker dere fremdeles Flash på desktop? Jeg er rimelig sikker på at dere har playere som IKKE trenger Flash tilgjengelig. Så hvorfor i det hele tatt benytte det? Jeg bruker Google Chrome og har ikke Flash installert i den. Så da får jeg ikke spilt av video…

  Svar på denne kommentaren

  • Svein (svar til Svein)

   Så i en annen kommentar at dere holder på å teste ny spiller. Kanskje invitere brukere til å teste? 🙂

   Ved ettertanke tror jeg det vil være bedre å utnytte hele bredden enn bare øke til f.eks 1024 på desktop.

   Gode eksempler er bbc.com og svt.se.

 45. Mest fornøyd med det nye oppsettet på mobilen, ikke helt fornøyd på nettbrett – og direkte skuffet på PC.

  Mobilen min ber om å få PC-versjonen av nrk.no, og det fungerer god – egentlig bedre enn det gamle oppsettet gjorde (enten man har brukt PC- eller mobilversjonen). Mobilen har 5,5 tommer skjerm, og det fungerer fint med 3 kolonner ved siden av hverandre (som på PC). Henter jeg inn mobilversjonen i stedet, får jeg en lang stripe av en forside med alt i samme remse – det fungerer bedre nå enn i en tidligere versjon, både fordi det er blitt mer luft omkring bilder/tekst og fordi mange av oppslagene er gjort litt mindre – da går det fortere å få oversikt. Men PC-versjonen er fortsatt best på mobil.

  På nettbrettet fungerer også PC-versjonen godt, mens mobilutgaven ikke på langt nær er like god å bruke. Hvem fant på å servere alt i en lang, uoversiktlig remse på et nettbrett med 8 tommers skjerm? Her må PC-versjonen brukes for at det skal bli mulig å få oversikt over alt som står nedover på sida.

  På PC er det derimot direkte skuffende. Det er masse tomrom på siden av stoffet, og dermed må jeg bla enda mer på PC enn på mobil (siden skjermen på PC-en er i landskapsmodus mens nettbrett og mobil brukes i portrettmodus). Derfor blir det ganske tungvint å få oversikt over alt som er på sida – og direkte irriterende når jeg ser at det er masse ledig plass på sida som kunne vært brukt…

  Så jeg mener dere bør gjøre en vesentlig bedre jobb med PC-versjonen.

  Hvorfor ikke bruke hele bredden på skjermen (så vi slipper å bla langt nedover)?
  Og hvorfor tvinge tekst og bilde inn i en liten boks når det er så mye plass å boltre seg i på sida? Tenker at dere kunne latt rutene som oppslagene er plassert i få boltre seg litt mer når det likevel er plass på sida.

  Prøvde å måle hvor stor del av skjermbredden som innholdet fyller, og ser at forholdet mellom innhold og tom plass på sidene er ca 60/40. De betyr at det er ganske mye ubrukt plass på sidene på skjermen (ca 20% på hver side). Sitter med en opplevelse av å få levert avis på rull – og det er kanskje ikke helt 2017?

  Svar på denne kommentaren

 46. Dette var en bra side. Det som leveres ned den nye oppsettet har jeg bare rotete. Får man reduksjon på lisensen når dere klarer å ødelegge nyetsformidlingen på siden. Vil gjene bestemme hva som er viktig. Ikke en eller annen idiot på NRK.

  Svar på denne kommentaren

 47. Hei. Den nye layouten er high quality stuff, par nitpicky ting som etter min mening vil gjøre den optimal er:

  Desktop layouten er i mine øyne altfor optimalisert for mobil/tablet brukere, det er en liten pain å ha fokuset så sentralisert i midten. Nrkbeta sine dimensjoner er mye mer pleasing for meg.

  Likte veldig godt det dere kalte «høyrespalten», siden hadde etter min mening, ikke tatt skade av mer kategorisering. sånn som siden er nå føles kategoriseringen veldig som vg. jeg liker ikke vg sin layout. personlig er jeg stor fan av twitter sin tweetdeck, en side med noen lunde samme layout kunne vært en fin «add-on» om du vil.

  Ellers synes jeg at updaten av siden var på høy tid, og gleder meg til å se dens videre utvikling. Mvh. Ivar

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Ivar)

   Takk Ivar,

   Flere nevner kategoriseringen, så vi skal grunne på det videre.

   Vegard Storstad
   Produktutviklingssjef NRK.no

 48. Marte Georgstad

  Testet såvidt betaen for et par måneder siden og burde vel ha kommentert da. Jeg ble ikke en flittig bruker av beta-siden, for å si det sånn. Dessverre enig med mange av de andre som har kommentert. Jeg opplevde den gamle siden som mye ryddigere, både på pc og særlig på mobilen. «Kort oppsummert» og den øverste nyhetslinjen kommer opp som en og en kvart sak på mobilskjermen, noe som bare virker forstyrrende.

  Svar på denne kommentaren

 49. Hei! Spennende at dere forsøker å fornye sidene. Jeg leser primært NRK.no på Mac’en, og i det formatet synes jeg den nye versjonen blir veldig rotete. Savner sidebar’en, og ser vel ikke helt hva som er blitt bedre.

  Skjønner at dere anser 7000 liker/liker-ikke som mye, men ut fra antallet daglige brukere kan vel ikke dette være spesielt mange? Er dere sikker på at de som har deltatt i testperiodene utgjør et representativt utvalg av brukerne? Jeg har ihvertfall ikke fått med meg disse testperiodene.
  Jeg vil derfor utfordre dere til å legge ut en tilsvarende evalueringsfunksjon på hovedsiden nå som den nye versjonen er aktivert. Det burde vel også registrerers hvilken plattform som er benyttet. Kanskje vil dette kunne gi en bedre indikasjon på om/hvor skoen trykker enn en diskusjonstråd på nrk beta.

  Svar på denne kommentaren

  • Ida Anna Haugen (NRK) (svar til Anders)

   Hei Anders og takk for tilbakemeldingene dine! Vi kommer til å ha et skjema for tilbakemeldinger i perioden som fronten er ny, for å få inn enda flere tilbakemeldinger på ny forside.

   Det er riktig at de 7000 brukerne som har gitt tilbakemeldinger ikke er et representativt utvalg, siden det har vært begrenset åpningstid, og det har vært slik at de som har sett/vært interessert har kunnet gi tilbakemeldinger.

   Men nå som vi har rullet ut en versjon til hele brukermassen vår kan vi få enda flere tilbakemeldinger, og bruke disse for å skru produktet slik at det blir enda bedre.

   Håper du vil hjelpe oss med dette videre!

   mvh. Ida Anna 🙂

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Anders)

   Hei Anders,

   Enig. Alt er relativt, også tallet 7000 som nevnt tidligere. 7000 er betydelig flere enn kommentarene på denne saken i dag, men forsvinnende få opp mot antallet brukere og besøk på nrk.no gjennom en dag.

   Og som du påpeker – det er først nå vi treffer et representativt utvalg brukere som kan gi oss kvantitativ feedback som vi kan legge til grunn for å gradere suksessen.

   Utfordring akseptert og vi kommer tilbake til en evaluering som treffer bredere enn den vi brukte i starten 🙂

   (Plattforminformasjon kommer vi til å automatisere i så stor grad som mulig utfra verktøyet vi velger for å hente inn feedbacken.)

   Vegard Storstad
   Produktutviklingssjef NRK.no

 50. Dere er tøffe som tør å bli utsatt for kranglete kommentarfelt tilbakemeldinger 🙂

  Om designet:

  Jeg synes det nye designet er relativt rolig og konservativt, så forstår ikke hvorfor folk skal begynne å lese VG og flytte til Thailand. Men det er nå bare sånn folk uttrykker seg. Ta det med noen solide doser salt.

  Dere har sikkert brukt så mye tid på det at dere ikke kommer til å ta det vekk, men synes virkelig «nyhetsmelding» stripen bare er støy. Den er ikke iøyenfallende nok til at jeg leser den, og den er såpass kort og uinteressant at den ikke gir meg verdi dersom jeg leser den, samt at den flytter hele siden nedover. Den fungerer omtrent akkurat like dårlig som CNNs breaking news.

  Som andre har påpekt: Jeg skjønner greien med den blå stripen på samlinger med artikler, men tror det er grunnen til at mange oppfatter siden som uoversiktelig. Det er en stor hjelp for øynene å kunne forholde seg til en jevn venstrekant. Dere kan godt fortsette å ha stripen der, bare la den begynne på samme sted.

  XL saker som Jørgen menneskesmugler er ikke rektangulære. Jeg forstår at det er morsommere å designe, men tror igjen dette fort kan tirre konservative lesere. Som designer synes jeg ikke det fungerte helt heller, men godt forsøk 🙂

  Lykke til videre, dette blir bra, og dere blir tykkhudede 🙂

  Svar på denne kommentaren

  • Axel (svar til Veigard)

   Støtter opp om dette med stripen «Nyhetsmeldinger». Den tror jeg ikke man får så mye igjen for å beslaglegge toppen av skjermen.

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Axel)

   Hei dere,

   Vi ønsker nok ikke ta vekk nyhetsmeldingene i toppen, men det er først og fremst fordi vi vet at mange setter pris på å få rask oversikt over siste endringene i nyhetsbildet.
   For brukere som er innom sjeldnere har det nok ikke samme effekt, bortsett fra at det synliggjør at NRK.no alltid har ferskt innhold (selv om det ikke alltid fortjener stor visuell prioritet i toppen).

   Vi forsøker å ha et relativt profesjonelt forhold til å drepe dysfunksjonelle babyer, men vi kommer helt sikkert til å justere og skru på den etter at vi lærer hvordan dere bruker meldingene 🙂

   Vegard Storstad
   Produktutviklingssjef NRK.no

 51. Axel Bjelke

  Selv om ikke alt er perfekt synes jeg det grunnleggende konseptet NRK har lagt seg på her kjempebra. Den gamle siden har vært moden for oppdatering ganske lenge, jeg likte ikke det rotete utseende som var før.

  Merkelig nok er det mange her som kommenterer at det nye er så rotete. Det er tydeligvis ulike måter å oppfatte hva som er rotete. Det er også påfallende å se hvor mange som hiver seg på etter èn – 1 – dag og klager. Store endringer som denne kan ofte ta noen dager å ta inn over seg, derfor må man bruke sidene en periode før man kan uttale seg så bombastisk. Etter å ha lest litt i kommentarfeltet her så har jeg måttet gå litt frem og tilbake på nyhetsidene på mobil, nettbrett og stor PC for å prøve å forstå hva som er så fryktelig galt. Uten at jeg kan sette fingeren på noe spesielt ved èn enkelt plattform.

  Skal jeg sette fingeren på noe sånn ved andre øyekast så er det at nyhetstrømmen blir litt vel monoton og med for små kontraster.

  Ellers må jeg gi honnør til NRK som stadig utvikler og fornyer tjenestene! Keep up the good work!

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Axel Bjelke)

   Hei Axel,

   Hyggelig å høre – takk for skryt! Som du sier er ikke alt perfekt, men vi trenger lengre tid for å analysere effekten over tid før vi gjør mange tilpasninger.

   Så er det åpenbart spennende å sammenligne det folk sier, med det folk viser gjennom bruk.

   Vegard Storstad
   Produktutviklingssjef NRK.no

 52. Line Madsen

  Eg vart veldig skuffa i dag. Dette taboid-formatet har redusert kvalitetsinntrykket NRK burde gje. Det einaste positive, var at ein kunne bla bortover i nyhetsfeeden. Men ellers ser det ut som ein billig utgave av Se-og-Hør. Eg håper det blir ein ny meiningsmåling.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Line Madsen)

   Hei Line,

   Se der ja, de har jo ganske mye vi ikke har.

   Hører gjerne mer om hva du synes gav deg kvalitetsfølelsen ved gårsdagens design?

   Vegard Storstad
   Produktutviklingssjef NRK.no

  • Ida Anna Haugen (NRK) (svar til leifi)

   Hei leifi! Synd sidene ikke falt i smak. Om du har anledning kunne det vært topp om du ville utdype litt mer om hvorfor du ikke liker siden.

   Selv om vi har rullet ut et nytt design nå kommer vi til å fortsette å gjøre endringer for å få det så bra som mulig, og da er vi avhengige av å få tilbakemeldinger fra dere som bruker oss.

   Mvh. Ida Anna 🙂

 53. Klebrig meny / tilbake-til-toppen-knapp:
  Når jeg blar meg langt nedover i strømmen så savner jeg fælt en meny eller tilbakeknapp. Vet at det ikke har noe med de nye sidene å gjøre men ser mitt snitt til å nevne det uansett.

  Svar på denne kommentaren

 54. På en 1920×1200 pc-skjerm får jeg bare en smal stripe med nyheter midt på skjermen. Om jeg setter side-zoom til 150% fyller siden skjermen, men det kan da ikke være meningen?

  Svar på denne kommentaren

 55. Synes dette var dårlige greier. Åpenbart laget for mobiler, og vi PC-brukere kan som vanlig dra til blokksberg. Jeg brukte også høyremenyen mye, og nå er den borte.

  Siden ser nå rotete ut, og det er vanskeligere å navigere. Men slik er det når alt mellom himmel og jord skal tilpasses det elendige layoutet for mobiler. Så får de som fortsatt orker å klikke seg inn på nrk fra skikkelige skjermer klare seg med 50% hvitt og null navigering. Skuffende

  Svar på denne kommentaren

 56. Siden er grei nok. Men noe er litt rart. Jeg klikket på linken om annullering av eksamen i det helt øverste ‘rullefeltet’ men kom til en direktevideo om Trump. Fant ikke noe om eksamen når jeg scrollet nedover heller.

  Svar på denne kommentaren

 57. Mye bra her. Men stusser over kort oppsummert-konseptet. Skjønner det når dere forklarer det, men synes ikke det står ikke på egne ben. Tror det skyldes at begrepet «Kort oppsummert» kombinert med en dato er for vagt for meg, jeg skjønner ikke hva det er. Hva er det som er kort oppsummert? Dere må få frem at det dagens viktigste saker (i kortform). Hva med å bytte ut dagens dato med f.eks. «I dag» eller «Dagens nyheter»? Lykke til med justeringene!

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Tomm)

   Hei Tomm,

   Tror du er inne på noe her. For oss er det lett å se seg blind på slike detaljer. Kontekst er viktig, så vi tar det med oss.
   Takk!

   Vegard Storstad
   Produktutviklingssjef NRK.no

 58. Jeg undrer over hvor stor andel der som fortsatt besøker nrk.no med noe annet enn en mobil.
  Dette er hva jeg får opp: i.imgur.com/4QgdCKh.jpg

  Er det meningen at jeg skal snu skjermen vertikalt for å kunne bruke siden?
  Nei, det kan det vel aldri være, for da må jeg jo ta fem steg tilbake for at bildene og skriften skal være mulig å lese på en normal måte.

  Det er veldig rotete, og gir hodepine å prøve å benytte siden slik den er nå.
  Det at ‘trendy’ flat-design er benyttet gjør ikke saken bedre.

  Alt skal liksom være laget kun for mobil disse dager, og alt skal være så svært (jeg viste den nye siden til ei på 89 år, selv hun syntes ting var altfor stort!).
  Vi pc brukere er glemt for lenge siden…

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til G.O.)

   Hei G.O,

   Utfra bildet ser det ut til at det var flere ting som ikke spilte reint på din maskin. Hverken fonter eller merkelapper så ut til å fungere optimalt.

   Kan vi be deg om å oppgi operativsystem og nettleserversjon?

   Vegard Storstad
   Produktutviklingssjef NRK.no

  • utrolig nok ser det faktisk sånn ut på alle mine tre browsere på to maskiner også…

   har dere virkelig testa dette?

   altså utover «Works on my machine»…

  • Fnagh Ftaghn (svar til asdf)

   Tenkte å teste siden via browsershots.org, men blir nektet: nrk.no er visst kategorisert som porno- eller gamblingside. :p Ser ganske likt ut på mine enheter og pc som bildet over.

  • Bildet stammer fra oppdatert win7 med firefox.

   Det var samme greia når jeg brukte vivaldi,
   og når jeg prøvde på en bærbar med jessie, friefox esr, og vivaldi.

 59. Kort oppsummert på min s3 blir kuttet etter den første nyheten i vertikalmodus, det går heller ikke å bla bortover til de andre sakene, testet i chrome og firefox, med seneste oppdateringer.
  Kort oppsummert: fungerer ikke.

  Svar på denne kommentaren

 60. F.eks. i saken om de nye polituniformene kunne jeg tenke meg å se bildene i saken i større format. Det hadde vært kjekt om man kunne trykke på bildet for å se en større versjon. Nå måtte jeg bruke zoom-funksjonen i nettleseren. Ellers likte jeg det nye designet godt.

  Svar på denne kommentaren

 61. Dette fungerer ikke så bra på mobil (wp/edge). Noen saker stikker langt ut og det må zoomes en del ut for å lese sakene. Det gjelder forøvrig også det feltet jeg nå skriver i, og navigering er nytteløst her.

  Svar på denne kommentaren

 62. Jan Pedersen

  Dagens svar fra nrk er som tidligere angående tilbakemeldinger; det nye designet skal pushes uansett om det fungerer for brukerne eller ikke.

  Det nye designet minner mye om clickbate, det er uoversiktlig og gir et useriøst inntrykk.

  Det finnes grunnregler for design og layout for trykt informasjon. Å publisere i strid med dem, er ikke fornuftig om du ønsker å gi brukerne et best mulig tilbud.

  Svar på denne kommentaren

 63. Terje Vedvik

  Dette var veldig skuffende. Førsteinntrykket vil ikke slippe taket; sidene framstår som oversiktlig og rotete. Valg av skrittype – som vanskelig kunne ha vært dårligere – og utforming av overskriftene gjør at hvert ord må leses aktivt, det er ikke nok å kaste et blikk på dem. Ulike størrelser, fet og vanlig, sentrert og venstrestilt om hverandre, presentert i en trang stripe som lar 4-5 cm på hver side av en 13″ skjerm ubrukt. Og jeg som så gjerne ville være positiv her! Men jeg kan ikke huske sist jeg så en så lite vellykket og lite brukervennlig design. Det positive må være at det synes å være uendelig mye rom for forbedring.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Terje Vedvik)

   Det er da noe, Terje? 🙂

   Det som kan fremstå som tilfelrig og rotete fontvalg tror jeg står seg bedre etter litt tid.

   Vi forlater at det meste ser ut som nyheter (men ikke nødvendigvis er det) til fordel for å ærligere gjenbruke produktdesignet fra hele produktporteføljen vår.

   Dersom det er TV, la det se ut som TV, om det er en langlesing – ja da skal du kunne forstå det utfra designet, slik at du slipper bomtur innom en sak som krever fokus og ti minutter når du kanskje bare har ett til oss.

   Vegard Storstad
   Produktutviklingssjef NRK.no

  • Hvis det er langlesing, hvorfor ikke bare legge til samme funksjon som dere har her inne? En liten del nederst i ruten, enten venstreside av bildet, eller venstre/høyreside nederst i ruten, som sier antall minutter det tar å lese? Sammen med en tydelig markering av innholdet, ikke den lille delen på toppen av bildet, men gjerne en semi-gjennomsiktig stripe med fargen til kategorien der f.eks MAT og annet kan stå kontrastert mot bakgrunnen?

   Dette fremstår mer og mer som at en eller annen designer VIL at designet skal fremheve hva det er og at folk SKAL forstå over tid. Kan dere ikke bare tydeliggjøre det på en enkel og klar måte, i stedet for dette rotet med fonter og bruk av utheving eller ikke?

   Jeg forstår hva dere vil frem til med dette, men det VAR faktisk enklere å navigere før. Endringen dere gjorde med langlesingsartikler på den gamle siden gjorde at joda, man forstod at det innebar at man måtte bruke litt tid på å lese, men det var ikke designet som tydeliggjorde det, det var ingressen som la opp til en lang historie og dette er videreført, men nå har dere tatt den ekstreme varianten av samme konsept smørt det utover hele siden deres i stedet for å bare MERKE INNHOLDET TYDELIG! 🙂

   Jeg tror du tar feil; Dette vil ikke stå seg over tid, men bare se ut som det gjør i dag – forferdelig rotete og ganske unødvendig.

   Husk at det ikke er noen skam å snu!

  • Terje Vedvik (svar til Vegard Storstad)

   God dag, mann! Økseskaft.

   Valget av skrifttype blir dessverre ikke bedre av at du tror det står seg over tid, hva nå det betyr. Og brukervennligheten øker ikke av at det tilsynelatende ligger en tanke bak utformingen. Jeg blar og blar, opp og ned. Og hva menes med at innholdet tilpasser seg skjermstørrelsen? NRKs innhold fyller nøyaktig 18 av skjermens 29,2 cm bredde, slik at nettsiden blir en uendelig lang, sammenpresset remse.
   Siden alle adjektivene jeg kommer på er negative holder jeg inne med dem. Men de har ikke blitt færre.

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til gisle enåsen)

   Vi vet og er enige, Gisle. Mens dere venter, jobber vi med løsningen. I mellomtiden kan dere sjekke hvordan spilleren funker ut på https://tv.nrk.no.

   Vegard Storstad
   Produktutviklingssjef NRK.no

  • Her er første tingen dere bør endre i spilleren deres: Få tilbake lydvalg-scroll. Det er rimelig irriterende å kun ha mulighet til å dempe helt eller ha maks volum. Denne satser jeg på at dere fikser fortest mulig!

 64. Gratulerer med nytt rammeverk! Mange av kommentarene her ser ut til å bunne i at endring er farlig, men det må være lov etter 8 år.

  Jeg liker oppsettet, synes det er godt skannbart med stor skrift, liker «kort oppsummert», og merkingen av innhold.

  Førsteinntrykket er at det var enklere for meg å få oversikt i landskapsmodus på iPad ift portrett, men det kan ha med luft påsidene å gjøre, eller at det ble færre saker å fordele oppmerksomheten på.

  Lykke til videre, og fortsett med systematisk forbedring av sidene deres!

  Svar på denne kommentaren

 65. Hei. Som ungdom liker jeg det nye designet. Det er rent, moderne og simpelt. Som dere skriver brukte jeg svært sjeldent høyrelinjen av artikkler og den virket ofte i veien. Jeg merker derimot at den oppskalerte størrelsen på bilder og linker i nyhetsfeeden, spesielt på iPad, kan virke forstyrrende eller for stort. Jeg antar dette kun er noe man ikke er vandt med og man må tilpasse seg. Derimot kan det være det at dere presser sammen for mange saker i samme bildet og øynene vet ikke helt hvor man skal se. Det kan være at iPad ikke har skalert godt nok dynamisk, eller kanskje dere kan prøve med færre artikkler som vises ilag?

  Svar på denne kommentaren

  • Lemet (svar til Lemet)

   Ville legge til at grunnen jeg tror mange syns det blir rotete er de forskjellige skriftstørrelsene og at artikkler ikke ligger på linje med hverandre slik at man raskt kan kaste blikk på artikklene. Man må, som en litt lengre opp skriver; «bruke aktiv lesning» for å kunne se hver artikkel. Jeg er usikker på om dette blir en vanske for meg, men tror at dagens internettsamfunn liker lette, raske blikk på overskrifter før de velger å lese artikkelen. Personlig synes jeg dette er en negativ trend men kjenner meg godt igjen i det. Det er ofte godt å kun ta et raskt blikk på overskriftene.

 66. Informasjonsløs og rotete bildebok. Det første jeg gjorde var å zoome ut til 67% for å slippe skrikingen, krigstypene og få mer oversikt – og da brukes bare rundt halvparten av skjermbredden. Sløseri. Tror jeg kommer til å gå rett på distriktssidene og la forside være forside heretter. Den er ikke bryet verd.

  Savner en skikkelig struktur, nå er alt bare dumpet planløst og sauset sammen i en vill blanding av hummer og kanari. Hvorfor dere har gjort dette skjønner jeg ikke noe av.

  Savner høyremargen. Den ga mer struktur og sørget for en bedre struktur enn den nåværende tabloide forsiden.

  Svar på denne kommentaren

 67. Sikkert mange andre som klagar på oversikta. Skal ikkje vera vrang; eg synest den er fresh, og etter tid, og kanskje nokre justeringar, trur eg folk vil venne seg til den.
  Likevel sleng eg ved dette skjermbilete, som syner nrk.no på ein førehandsvis lågoppløyst skjerm: i.imgur.com/F0ne3LL.png. Så veit dåke det.

  Svar på denne kommentaren

 68. Trond Bergli

  Liker ikke det nye oppsettet, syn det er for mye hulter til bulter og rotete. likte bedre den gamle.
  Leser ofte nyhetene på iPaden og når jeg skroller på den nye siden så blir den artikkelen jeg tar i grå, til jeg slipper igjen,

  Svar på denne kommentaren

 69. Har et lite forslag da: Hvorfor ikke la folk velge? Hvis dere kjører det gamle oppsettet parallelt med det nye en periode så vil dere også få en pekepinn på hvilket oppsett folk foretrekker. La folk få lov til å bruke det gamle oppsettet ved å velge old.nrk.no, for eksempel.

  Er det meningen at det nye oppsettet skal være bedre tilpasset mobile enheter siden det er smalere? Synes i hvert fall at det gamle oppsettet fungerte bedre på PC. Ikke glem at det fortsatt finnes folk som bruker PC. 😉 Det nye oppsettet føles mer rotete og uoversiktlig etter min mening, men mulig det bare er en tilvenningssak.

  Det nye oppsettet deres er i hvert fall bedre enn det nye til Aftenposten. 😉

  Svar på denne kommentaren

 70. Er jo bare rot her.
  All nett og formidlingsekspertise dere besitter, og så kommer dere opp med dette uoversiktlige tullet. Ser jo ut som noe ræl snekret sammen på gutterommet. Synd.

  Svar på denne kommentaren

 71. Hei

  + Veldig greit at dere uthever større saker, eller når det er flere artikler til samme sak at de blir gruppert sammen med en annen farge.
  – Det som er plagsomt er forskjellig bredde nedover siden. Inn ut, inn ut, inn ut….
  – Fryktelig plagsomt med forskjellige str. på bilder i samme linje, bredden er greit, men høyden bør være den samme.
  – 3-4 forskjellige font/str på font på samme linje/ved siden av hverandre
  – Siden er veldig lappeteppe

  Skal nok bli vant til siden, men merker at det er slitsomt å lese fordi det virker veldig rotete. Man finner ikke ro til at man faktisk klikker på en link og går inn og leser.

  Svar på denne kommentaren

  • Line (svar til Line)

   Vet at det var forskjellig høyde på bildene før og, men det er veldig tydelig nå fordi alt er på samme linje, hvor det før var bygget oppå hverandre i to rader nedover.

 72. Andrew Smith

  Sorry NRK, gjenkjennelseseffekten er borte. Hadde nrk.no som førstevalg for nyheter, men ikke nå. Likte forrige side med mer tettpakkede oppslag, mindre å bla på mobilen. Nå virker det som om det er den grafiske presentasjonen som er viktigere enn innholdet. Hvorfor endre på noe som fungerte så godt?? Skuffet over førsteinntrykket.

  Svar på denne kommentaren

  • RobertF (svar til Andrew Smith)

   Samme her. NRK er ikke lenger førstevalget mitt. Jeg er her for innholdet, ikke fancy presentasjon. Og hvertfall ikke når det utseendemessig er så kaotisk platt og innholdsløst som her.

 73. Carl Henrik Janson

  NRK har med dette degradert sin webside, og det synes som om dette er gjort av teknikere som har glemt at mange bruker pc til å lese siden. Fravær av høyre spalte er, unnskyld utrykket, idioti. Det foregår en slags «ramponering» av NRK langs mange akser for tiden, for eksempel er lydkvaliteten på «studiostemmer» redusert på NRK Nettradio (192kbs) til en kvalitet som er lavere enn 64kbs. Enten er det inkompetanse, eller så er det en taktisk manøver hvis hensikt er å maskere den kolossale kvalitetsforskjellen på DAB og nettradio. Det er virkelig ille og 100 ganger verre enn at webdesignere demonstrerer sin inkompetanse mens alle ser på. Ber vennligst om reversering tilbake til en webside som var fantastisk bra. Takk, takk.

  Svar på denne kommentaren

 74. Dere skriver:

  «Enkelte har reagert på at den nye forsiden oppleves som “tettere på”, eller at bildene er større enn tidligere. Som en bruker skriver:

  Kjenner en umiddelbar trang til å «zoome ut» eller skyve skjermen lengre unna for å få overblikk over siden.»

  Hvorfor har dere lyttet til disse? Var de virkelig så mange?

  Jeg er en av dem som gikk god for den nye siden, gav full tommel opp, og mente dere det var bare å kjøre på, siden den gav en ryddigere opplevelse. Nå er jeg ikke sikker på at jeg ville gjort det samme. Jeg kan ikke fordra slike tynne stiper som ikke utnytter skjermen (formatet) en smule!
  Dere skriver likesom først at nå skal alt bli så bra tilpasset, men så har dere heller lyttet til «enkelte» som dere skriver, og nå er jo ikke innholdet tilpasset skjermen i det hele tatt lenger! Jeg trekker tilbake min positive kommentar fra testperioden frem til dere at gjort innholdet bredere igjen. Det er meningsløst med så smal stripe hvis ikke dere skal ha noe reklame eller annet på siden. Slutt å høre på surrehuer og ta tilbake den skjermen dere først foreslo!

  Svar på denne kommentaren

 75. Morten Otterstad

  Mobilversjonen har blitt veldig tydelig og ren. Virker som det har vært hovedfokuset.

  Men jeg leser 80%-90% av nyhetene på desktop med 24″ skjerm og 1920×1200. Med nettleseren i full skjerm blir de digre hvite striper på hver side. Jeg må faktisk velge å ikke kjøre fullskjerm, for jeg sitter 60cm unna og trenger virkelig ikke at innholdet forstørres. Snarere tvert imot. Bruk plassen som er tilgjengelig, så slipper jeg å scrolle så mye. Dere trenger ikke forholde dere til reklamebannere på alle kanter, tenkt nytt! 🙂

  Svar på denne kommentaren

 76. Stein Grøtting

  Funker for så vidt greit på PC – forutsatt at man foretrekker overskrifter og bilder. Men på Ipad – i alle fall min – blir det helt latterlig uleselig. Får de mest originale orddelinger jeg noen gang har sett på nettet.

  Svar på denne kommentaren

 77. Etter litt tid med siden så må jeg innse at den er helt perfekt!

  For buzzfeed!!!
  Med kun en tynn stripe med innhold så er det plass til over 50% reklamer på begge sidene.

  Det at alle sakene ser ut til å være i blokker, gjør det mye lettere å plassere reklame midt mellom alle ‘normale’ artikkler.

  Klikk-bait-potensialet er enormt siden hver artikkel kun har overskrift, og et veldig lite bilde. Her må man altså klikke på artikkelen for å finne ut om man vil lese den, og ikke klikke på artikkelen for at man vil lese den.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til G.o.)

   Kveld G.o.,

   I avsnittet «Tydeligere merking» i artikkelen du kommenterer på beskriver vi hvordan merkesystemet er designet for å gi større forutsigbarhet på hvilket innhold du finner bak klikket.

   Vegard Storstad
   Produktutviklingssjef NRK.no

  • Greit nok det,
   men det gjør jo ikke ‘klikkbait’ mindre aktuelt.

   Det vil fort være låkke-overskrifter, og ‘merking’ som kan få deg til å klikke på noe du trodde du ville lese mere om.

   Er det blitt noe bedre når det gjelder historikk?
   Altså ikke dagsaktuelle saker, men tidligere.
   Si jeg ønsker å få oversikt over dagsaktuelle nyheter for siste uke, organisert per dag? En oversikt hvor saker fra mandag er listet under dato/mandag, og de for tirsdag under dato/tirsdag etc.
   Det har alltid vært et problem at når sakene forsvinner fra forsiden så er de ekstremt vanskelig å finne igjen.

   Hva med filter for saker?
   Si jeg har null interresse av å lese om ‘terror’ eller ‘eurovision’.
   Eller jeg ønsker å lese sport siden men fjerne ‘langrenn’ og ‘fotball’.
   Har det blitt gjort noe framgang med dette?

 78. Eyvind Henriksen

  Som daglig leser av NRK så har jeg blitt vant med det gamle. Jeg blir kanskje vant med dette og, men jeg liker det ikke. Det er vanskelig å lese. Blikket farer høyre-venstre-høyre opptil flere ganger fordi lesebredden sannsynligvis er for bred. En bedre leser klarer kanskje å lese dette raskt og greit, men altså ikke for meg. 2 spalter gjør det enklere.

  Svar på denne kommentaren

 79. Hei! Synest jamt over at den nye sida er ganske fin, sjølv om det sjølvsagt kjem til å ta litt tid å bli vant med ho. 🙂

  Saknar litt meir luft mellom sakene, synest det blir rart med så mykje tomrom på sidene, og så er sjølve sakene så tett saman. Når dei er så tett saman i ei kolonne føler eg det blir vanskeleg å få auge på enkeltsakene, men ser i staden berre ein vegg av bilete.

  Kunne også gjerne ønske meg litt meir tekst på forsida, kanskje litt lengre ingressar? Ser at det er mange saker der det berre står overskrift, eller ein ingress på berre nokre få ord.

  Likar den tydelege markeringa av kva type innhald det er! Fint at det er enkelt å sjå kva som er artikkel og kva som er TV, til dømes.

  Stå på vidare!

  Svar på denne kommentaren

  • Ida Anna Haugen (NRK) (svar til Gunnhild)

   Hei Gunnhild og takk for at du tok deg tid til å skrive ned hva du synes om endringene vi har gjort. Det liker vi veldig godt 🙂

   Bruken av ingresser i tillegg til titler på forsiden er noe vi vurderer fortløpende, og vi ser nok at det kan være hensiktsmessig med litt mer informasjon på forsiden, enn man kanskje er vant til fra den gamle fronten vår.

   Bruk av luft og hvor tett sakene kommer på hverandre er også noe vi kommer til å se nærmere på etter å ha fått tilbakemeldinger fra dere som bruker oss.

   mvh. Ida Anna 🙂

 80. Frode Fredriksen

  Det er en kjennsgjerning at kvinner gjerne skal fikse på alt som allerede er i orden. Derfor tror jeg at nå har IT-avdelingen ved NRK ansatt en kvinne i toppen. Tar jeg feil?

  Den nye siden når man går inn på nrk.no er uoversiktlig. Et sammensurium av fonter gjør ingenting oversiktlig, ei heller å fjerne alt av innramminger. I tillegg til dette hjelper det lite at NRK har over lengre tid ikke klart å legge alt om en bestemt person eller sak under én lenke til en side hvor sakene kunne vært ramset opp uten at forsiden blir dominert av et par tryner eller en enkelt sak.

  Forsiden nrk.no er i ferd med å gjøres så tabloid at den nå ikke lenger er den første siden jeg går inn på for å få med meg noen nyheter. NRK synes med dette å kaste vekk ressurser på å fikse noe som allerede fungerte. Er det rart at folk i økende grad blir motstandere av lisensavgiften?

  Nå må IT-avdelingen ta seg kraftig sammen før de ødelegger hele nrk.no og kvitter seg med resten av befolkningens støtte.

  Svar på denne kommentaren

  • Heidrun Reisæter (svar til Frode Fredriksen)

   Hei Frode, du tar ikke feil!

   Imidlertid tror både kvinner og menn i NRK at det er viktig å jobbe med kontinuerlig videreutvikling av tjenestene våre, og at ting ikke holder seg i orden hvis vi ikke fornyer oss. Det vil alltid være ulike meninger om valgene som gjøres, men vi anstrenger oss for å skape et best mulig tilbud, og jeg håper du også blir fortrolig med nytt design når du har gitt det litt tid.
   Ved større hendelser kan noen saker oppleves dominerende på forsiden, men du vil se at vi samler alt om enkeltsaker eller bestemte personer i historier i Nyhetssenteret, feks her: nrk.no/nyheter/eksplosjon-ved-manchester-arena-1.13528061
   Heldigvis er lisensviljen generelt stigende, og vi skal gjøre vårt ytterste for å fortsatt fortjene tilliten. nrk.no/informasjon/god-valuta-for-lisenspengene-1.13416846

   Mvh Heidrun Reisæter, Medieutviklingssjef

  • Mjeeeeeeeee (svar til Heidrun Reisæter)

   Huff. Igjen svaret: Gi det tid…
   Nå ser forsiden deres ut som en omvendt pyramide. Bredere i terrorsaken i toppen, så litt innsnevring på neste rad før det er enda en innsnevring i neste rad (I horisontalvisning selvsagt). I vertikalmodus er det bare rotete.

   Inn og ut, inn og ut.

   Så kommer det et slags tripp-trapp-tresko visning på neste boks med de hvite feltene. Kan dere ikke bare ha et uniformt design i stedet for dynamisk effekt?

   Det ser ikke bra ut. Vennligst ta det til etterretning, dere er ikke pinterest, dere er NRK. 🙂

 81. Hans Christian

  Ser at forumsytekoret har våknet 😀 Ikke at det kom som en overraskelse. Jeg syns dere har gjort en veldig god og gjennomført endring. Gruppering av innhold omkring samme tema fungerer veldig fin – kort oppsummert er akkurat hva jeg trenger ved et kort besøk innom nrk.no. Siden er utrolig oversiktlig og ren.

  At dere benytter fonter med serif på innhold som ikke er like aktuelle nyheter men interessestoff er en fin detalj.

  Veldig bra nrk! Det er arbeid som dette som gjør at jeg betaler min lisens med glede.

  Svar på denne kommentaren

  • Ida Anna Haugen (NRK) (svar til GD)

   Hei GD og Hans Christian!

   Vi ønsker alle typer tilbakemeldinger og tar de med oss i det videre arbeidet med å gjøre forsiden så god for deg som bruker den, som mulig.

   mvh. Ida Anna 🙂

 82. Beklager, men dette funket dårlig hos meg.

  På datamaskin med stor eller høyoppløst skjerm: Nå benytter nettsiden kun halvparten av plassen, resten er grått (på begge sider). I et vanlig skjermbilde ser jeg nå kun 2-3 saker, og for å få se mer må jeg scrolle. Dvs. det blir latterlig mye scrolling for å få se det man vil se…

  På telefon, i landskapsformat: Hver sak dekker hele skjermen! Og de første 6 sakene handler om akkurat det samme (noe som skjedde i London). Dvs. hvis man vil få med seg litt av nyhetene i dag må man scrolle minst 6 skjermer nedover. Noen som orker? Jeg føler et sterkt behov for å «zoome ut» eller se på en annen nettside.

  På telefon, i portrettformat: Litt mindre scrolling, ettersom alt er litt mindre og det er plass til et par saker i hvert skjermbilde. Men fortsatt føler jeg stadig et behov for å «zoome ut» for å få se mer på én gang og slippe å scrolle så mye…

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til foggy)

   Hei foggy,

   Det du nevner med massiv topp om samme sak i Manchester er noe vi tar med videre i evalueringen i hvordan vi fremstår for brukere som vil ha absolutt alt og de som vil gå videre til annet innhold. Eller zoome ut som du beskriver.

   Vegard Storstad
   Produktutviklingssjef NRK.no

 83. Håper bare at det en dag blir slutt på at brukere av android nettbrett må laste den nrk appen hver gang en vil se videoinnhold… Amatørmessig når andre og mye bedre løsninger finnes… se til svt og hvordan de gjør det

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Pelle)

   Hei Pelle,

   Vi skjønner at dette irriterer. Teamet som jobber med å bytte ut dagens avspiller i alle kontekster på nrk.no tester nå intensivt før vi slipper erstatningen til alle.
   Tro oss – vi er også overmodne for å pensjonere Flashavspilleren 🙂

   Vegard Storstad
   Produktutviklingssjef NRK.no

 84. Lydia Thomas

  Før var nrk.no en vennlig side å komme inn på. Nå oppfatter jeg den som uvennlig. Sint. En sint side som krever. Massse «bildetrøkk» rett i trynet.

  Mere TEKST, takk!! Og mindre sint kaos.

  Svar på denne kommentaren

  • Ida Anna Haugen (NRK) (svar til Lydia Thomas)

   Hei Lydia og takk for tilbakemelding. Det er riktig at det er gjort en del endringer med bildestørrelser og bredde på forsiden, nå som vi har fjernet høyremargen. Da kan det nok være at det i flere tilfeller hvor det kan være greit med mer tekst til hver artikkel på forsiden.

   Det er noe vi tester nå, og som vi gjerne tar tilbakemeldinger fra dere på.
   Mvh. Ida Anna

 85. Synes det er pent. Men synes det også kan oppleves som om det hele blir en lang lekse med innhold, alt ser på en måte ganske likt ut nedover siden når man scroller. Savner at siden «brytes opp» av og til som f.eks Filmpolitiet gjør med anmeldelsene sine, eller store bilder som tar hele bredden.

  Legger også merke til at endel bilder ikke lastes. (se skjermbilde her: sistestopp.com/nrk.png)

  Svar på denne kommentaren

  • Ida Anna Haugen (NRK) (svar til Anders)

   Du peker på noe viktig som vi jobber mye med, Anders! Særlig på mobil må vi variere i størrelser på plugger for å skape variasjon og kontraster.

   Vi på frontdesken jobber mye for å gjøre dette på en så god måte som mulig:)

   Mvh. Ida Anna

  • Even Hansen (svar til Ida Anna Haugen)

   Kanskje dere kunne ha en lang, lang, lang og smal stripe uten struktur for mobiltelefon (den nye layouten), og en annen layout med struktur, menyer osv som er tilpasset PC (se forrige layout og den gamle før der igjen). Det blir aldri bra på en PC hvis dere designer for mobiltelefon. En side som «automatisk» tilpasser seg blir neppe bra heller. Da får man vel bare en bredere og større mengde av rektangler og rot. Jeg ønsker meg heller en design laget for PC.

 86. Even Hansen

  Er den nye siden laget bare for mobiltelefon? På min PC brukes halve skjermen i midten, og så er det ingenting i de hvite, brede kolonnene til venstre og høyre. Før i tiden var det en samling nyttige ting der (før forrige design). For hver endring dere gjør, blir noe bra og nyttig tatt vekk. Nå har nrk også blitt mer anonym (ser mer ut som hvem som helst). Det er mindre strukturell orden; før kunne man la være å se i høyre kolonne for å unngå oppskrifter, filmanmeldelser osv. Men nå er det blandet inn sammen med det andre. Fordi det nå ikke er strukturell orden, men små ikoner og farger, så tvinges man til å først se på det man er uinteressert i før man kan bestemme at man IKKE skal se på det. Satiriks var før skilt ut ganske tydelig. Nå er det mye mindre tydelig. Siden ser nå ut som rektangler klippet ut i papir, fra alle typer ulikt stoff, og blandet tilfeldig. Total-mix faktoren og kaosopplevelsen har blitt større. Jeg foreslår at dere går tilbake til forrige layout.

  Svar på denne kommentaren

 87. Truls A Pedersen

  Dette ble helt forerdelig. Slutt å kødde med sidene. Vil ha det tilbake slik det var før dere ødela sidene til NRK riks.
  Takk og pris for at dere heldigvis ikke har køddet til distriktsidene enda, og jeg håper ikke dere komer til å gjøre det. Mistet helt lysten til å bla gjennom nrk-sidene på nett pga dette.

  Svar på denne kommentaren

 88. Arve Meisingset

  Til og med kommentarfeltet har blitt feil. Skrivefeltet og siste kommentar skal være øverst, ikke sist.
  Hele forsida ser ut som ei fotobok, ikke som nyheter. At nyhetene blandes med tull og tøys gjør sida uleselig. Jeg vil ha utenriksstoffet først, deretter innenriks. Kjendisstoff, matoppskrifter, sport osv. vil jeg slippe å se. NRK har sviktet sitt formål om å formidle nyheter og kunnskap. NRK har laget et underholdningsmedium for dem som er dumme. Å dyrke dumskap bør ikke være formålet.

  Svar på denne kommentaren

  • Arve Meisingset (svar til Arve Meisingset)

   Det er også feil at når jeg ruller nederst i kommentarene, så kommer jeg til stoff som ikke har noe med disse å gjøre. Redigeringa er håpløs.

 89. Hei

  Jeg liker at det er responsivt – men jeg mener dere utnytter plassen litt dårlig.

  Jeg har lenge vært fan av hvordan The Guardian lager sine responsive sider:
  theguardian.com/international

  Her har vi en enkel struktur, hvor det er tydelig hvilken seksjon du ser på, og flere rubrikker. Noen er større fordi dere vil vie mer oppmerksomhet til de, og andre er bare små artikler.

  Problemet med deres nettside nå er at selv om dere prøver å oppnå mer fokus så vil jeg uansett måtte bruk mye mer tid på å bla gjennom forsiden.

  Jeg vet ikke om dette er bedre. Dere kan nok måle det selv i Google Analytics ved å se på f.eks
  – Avg. session duration on Landing Page (for bare nrk.no)
  – Page depth og pages per session (antall sidevisninger per sesjon før og etter oppgradering, evt. AB test versjon)
  – Bounce rate (opplagt at denne går opp dersom folk ikke finner det de finner)
  – Avg. session duration on page (for enkeltartikler)
  – Scroll depth
  — dette kan dere sette opp i Google Tag Manager, f.eks her:
  lunametrics.com/blog/2016/04/25/scroll-tracking-implement/

  Det finnes sikkert bedre variasjoner av det scriptet som er mindre i størrelse og mer effektive. Bare tar denne som et eksempel.

  Hvis data taler for at dere har gjort en god jobb så bare ignorér meg. Jeg har mistanke dog at ved å presse alt innholdet inn i en så liten margin så vil folk flest ikke lese hele forsiden, og dermed forlate siden tidligere enn de gjorde i forrige design.

  Jeg plages ikke av hvilke saker dere ønsker å fokusere på, men jeg føler ikke at jeg vet hvilken del av «avisen» jeg leser. Dere kunne kanskje vise det med svake fargetoner for tema som utenriks, sport, økonomi, samfunn osv.

  🙂

  Svar på denne kommentaren

 90. Rotete oversikt. Leser bare NRK, men nå tar jeg meg i å lete etter nyheter på andre nettsteder fordi jeg blir «sliten».

  Det er uoversiktlig og vanskelig å skille de ulike sakene fra hverandre. Hvorfor er bildene og teksten på like «rubrikker» i ulik størrelse? Før følte jeg at det var lett å skille nyheter og «fyll», men nå er alt like viktig?

  Positivt at NRK vil oppdatere seg, men dere glemmer at det var mye som fungerte svært godt med det gamle designet. Nytt er ikke nødvendigvis bedre.

  Svar på denne kommentaren

 91. Øyvind Lasse Høysæter

  Gratulerer med ny layout! Jeg fikk umiddelbart en god følelse, pent og pyntelig – gøy måte å gruppere tema når man blar seg nedover og fint at dere husker hvilket fylke vi liker å lese. 🙂 Vet det er en ubarmhjertig oppgave dere tok for dere men jeg synes dere tar det veldig bra!

  Selv sliter jeg litt med følelsen av bortkastet plass på stor skjerm og av en eller annen grunn så ble kroppen beroliget da jeg endret vindustørrelse til jeg traff grenseverdien hvor det ikke er grå marger. 🙂 imgur.com/a/fIRhW En kolonne til ved grensen 1500 i stedet for å gjøre innhold større hadde vært gøy å prøve men det byr jo på litt problemer med innholdsfordelingen.

  En liten irriterende greie, bare i Crome – ikke i Opera, Firefox, Vivaldi eller Opera Neon er at newsfeed ikke rendres raskt nok, den kommer opp som en liste nedover noen ms. (mac) Men det er ikke alltid det skjer.. 🙂

  Kanskje hatt en lenke fra tema-tittel til en landingsside som viste alle artikler i gitt tema?

  Siden det er ca 1 million forskjellige meninger om den nye layouten – hva med å la oss parametersette enkelte ting? Slik som fylke som huskes. Vi kjøper større skjermer for å få med oss mer men så dukker disse gedigne margene opp. 🙂 Jeg fjernet for moro skyld max-width over alt men da fant jeg ut at det sikkert var best å lese nettsiden med en 4k prosjektor på en stor høyblokk. 🙂

  Jeg merker at jeg må jobbe litt med å bli vant til mindre ingress, større bilder og tittel men det er vel noe vi lesere må bli vant til flere steder også. 🙂 Utseende er lekkert og vi stoler jo på at det ikke klikk-spekuleres. 🙂

  svt, seher, bbc og theguardian ser jeg blir nevnt her angående bruk av flate men de mangler den kvalitetstyngden jeg føler dere har klart å skape. Og så må jo vi ikke glemme at dere har jobbet masse med Universell Utforming.

  Jeg synes dere gjør en kjempefin jobb og det blir spennende å følge endringer fremover.

  PS! Når jeg går til wap.nrk.no så får jeg opp samme siden som www, det er vel ikke riktig? haha bare tøyser.

  Svar på denne kommentaren

 92. Henger meg på alle andre her, føles håpløst rotete og totalt uoversiktlig. Hvorfor skal alle på død og liv redisigne bort funksjonelle nettsider? Jeg har kuttet ut nrk.no som nyhetskilde som følge av det nye designet.

  Svar på denne kommentaren

 93. Forslag til forbedringer på hovedsiden
  1. Legg «kort oppsummert» i venstremargen helt på toppen, og snu den fra å være horisontal til å bli vertikal. Jeg synes det er forvirrende å få den nede i en nyhetsstrøm, og bruker mye tid på å forstå om dette er det samme eller forskjellig fra «nyhetsmeldingene» på toppen. Legg «nyhetsmeldingene i høyre marg, vertikalt, og sett nedre grense lik grensen for «kort oppsummert» på venstre marg.
  2. Ruteteppet av nyhetssaker er litt forvirrende. Det virker litt «cluttered». Færre variasjoner vil hjelpe. Tre likestilte bokser er ok, en stor boks til venstre i kombiasjon med en smal boks til høyre er ok, en stor boks til høyre i kombinasjon med smal boks til venstre er rotete.
  3. Uthevet boks som går lenger ut i margen enn de andre virker forstyrrende. Uthev saken, men gjør det innenfor en og samme yttermarg.
  4. Bruk samme fontstørrelse på overskriftene i boksene.
  5. Dersom eksempelvis tre nyhetsbokser ligger på rad, må også bildenes øvre og nedre grense flukte. Ellers blir det en visuell forstyrrelse mot hvor jeg forventer at overskriften skal ligge.
  6. Jeg tror faktisk tre nyhetsboker er for mange på en «linje». Det forsterker cluttereffekten. Maks to nyheter per «linje».
  7. Noen av nyhetene er gruppert på en slik måe at de sammen dekker skjermstørrelsen. Eksempelvis Eirik Jensen saken. Hva med en liten «lag» slik at brukeren får det med seg når man skroller nedover. Tok litt tid før jeg selv klarte å finjustere skrollen til dette.
  8. Dersom man først har laget en gruppering, eksempelvis bombeangrepet i manchester, blir det helt feil om det skal dukke opp en ny gruppering lenger ned med nye nyhetssaker om samme tema. Gruppering skal være en hel gruppering, ikke en delvis gruppering.
  9. Vurder å lage en seksjonsinndeling nedover i scrollen. Eksempelvis «nasjonale nyheter» kommer nedover først, så kommer «internasjonale nyheter», så «sport», «næringsliv», «Kultur» etc. La brukeren selv definere i hvilken rekkefølge seksjonene skal komme. Bruk cookie så vi slipper å logge oss inn.
  10. Toppbaren fungerer bra.

  Svar på denne kommentaren

 94. Nå er det selvsagt slik at når man er vant til at noe er på visse måter, har en funksjonalitet man trives med så kan det være vanskelig å like og akseptere store endringer i det. Ved første og andre øyekast synes jeg nrk nå ligner på tabloide Dagbladet slik de etterhvert har blitt seende ut, jeg liker det altså ikke. Nrk bør fremstå som dønn seriøse som den største og offentlig betalte nyhetskanal de er. Jeg ser dette på en 15tommer laptop og deter stpre unødvendige hvite felt på hver side, ser ikke bra ut det heller i tillegg til det tabloide preget.

  Svar på denne kommentaren

 95. Det burde jobbes litt med orddelingsfeil som sannsynligvis oppstår pga. tilpasning til ulike skjermstørrelser. Det har vært et problem før noen ganger, men virker verre nå (på min Microsoft Surface 4). To eksempler fra min forside akkurat nå:

  Flom-vars
  el i fire
  fylker

  Superhelt-se
  rie

  Ellers er jeg enig med alle dem som klager over for mye scrolling og at det virker uoversiktlig og rotete. Bredden av skjermen utnyttes ikke på min PC. Og så fant jeg nesten ikke dette kommentarfeltet fordi jeg måtte rulle ned i milevis, men heller ikke helt ned, for da var jeg plutselig kommet til en helt annen artikkel (jeg får bare håpe at jeg kommenterer på rett artikkel nå).

  Svar på denne kommentaren

 96. Mette Wister

  Syntes det er merkelig å endre på noe som har fungert så bra.
  Likte mye bedre den gamle siden og tar meg i å velge vekk NRK.no da jeg nå syntes den er rotete og lite oversiktlig i forhold til før.

  Svar på denne kommentaren

 97. Jeg syns at alt på den nye layouten er for stort på 1080p skjerm, altså det er ikke plass til så mye på skjermen av gangen.
  Og hvis jeg zoomer ut til 75 eller 67%, hjelper det, men da er alt så smalt.
  For mye tomrom på sidene.
  Tre rader ved sidenav hværandre er minimum, nå er det to.

  Svar på denne kommentaren

 98. Har seriøst prøvd å like nye NRK, men etter ei lita veke så er følelsen ikkje betra seg det dønn. Finn at eg går rett inn på distrikt og sport uten å gå om forsida til NRK. Unngår den rett og slett. Og før var eg ofte innom kver dag. Trist. Men får berre ønske lykke til. Fortsettelsen blir uten min trafikk. NRK har nok dessverre ingen planer om å snu.

  Svar på denne kommentaren

 99. I og med at dere ikke har markeringer mellom de forskjellige sakene, flyter alt i hverandre, og blir vanskeligere å skille fra hverandre. Dette er anstrengende! Jeg leser flere nettaviser om dagen, og av gammel vane klikker jeg også på nrk.no, men når det går opp for meg at det er der jeg er, klikker jeg meg fort videre til en av de andre, fordi dette blir bare forvirrende og anstrengende! Det er IKKE slik at forandring fryder for alle folk! Dette er ikke bra. Jeg har ikke tålmodighet med dette, så meg har dere i alle fall ‘mistet’. Ikke at jeg er så viktig…men nå er i alle fall ikke dere viktige for meg, heller…lenger… Det som var en selvfølge før, er det ikke lenger. Lykke til videre!

  Svar på denne kommentaren

 100. Alltid spennende med oppussinger! Teksten på nyhetsstrømmen blir etter min mening for liten på en iPhone 7 plus og nettleser Safari. Og det hjelper ikke å justere font-størrelsen i telefonens systeminnstillinger. Dere vil sikkert at man skal lese gjennom alle kommentarene, men jeg synes «Legg igjen kommentar»-feltet burdet vært over alle kommentarene.

  Svar på denne kommentaren

 101. Nye nettsider er alltid en liten utfordring, til vi blir vant til dem. Men noe jeg ikke fant kommentert over var at muligheten til å åpne linker i ny fane ser ut som er borte, hverken ctrl+klikk eller høyreklikk ser ut til å fungere i FF. Har lagt merke til at dette også gjelder for en del andre nettaviser. Er det noen gode argumenter for at dette skulle tas bort? Personlig liker jeg å skumme igjennom en forside og trykke ctrl+klikk på alle tilsynelatende interessante saker for så å lese dem en etter en. Blir jeg forstyrret og må gjøre noe annet så er de der når jeg kommer tilbake. Veldig behagelig.

  Svar på denne kommentaren

 102. Først vil jeg si at jeg er veldig glad i nrk.no, og det er den første nyhetssiden jeg sjekker når jeg står opp.

  Jeg må dog innrømme at jeg likte den gamle layouten bedre når ikke matoppskrifter og underholdningsnyheter blandet seg inn i de viktigere nyhetene. På mobil fungerer det også mye dårligere. For saker der bildet tar stor plass ser jeg jo ikke engang hva nyheten er fordi overskriften forsvinner. Det er ikke alltid illistruasjonsfoto er så beskrivende heller. Det gjør det vanskligere å skanne gjennom, og jeg ender opp med å ikke gidde å scrolle meg mer enn snaut halvveis gjennom forsiden. Jeg savner å kunne se flere nyheter på mobilen samtidig og bruke kort tid på å få et overblikk, og er ikke så sikker på om responsive design er det beste for nyhetssider.

  I motsetning til amnge andre her så liker jeg kort oppsummert veldig godt, men det er kanskje fordi resten av siden er tungvint å få overblikk over (særlig på mobil), og da er denne løsningen er grei work around for å få et overblikk.

  Når det er sagt så er jeg glad for at dere prøver å fornye og utvikle dere. Veldig glad i nrk. <3

  Svar på denne kommentaren

 103. Sigmar Arnarsson

  Hvorfor kan en ikke åpne linker i ny fane? Det er en funksjon som er veldig behagelig og dumt at ta bort. Er det noen grunn for det annen en at dere får flere «klikk» inn på forsiden pga det?

  Svar på denne kommentaren

  • Per Arne (svar til keal)

   Se min kommentar fra 13. juni over.
   Jeg har siden den gang funnet ut at selv om jeg har samme operativversjon og samme nettleser(inkl. samme versjon) på hhv jobb og hjemme så oppfører ctrl+klikk seg forskjellig. Ergo tror jeg det må være pga annen 3. parts software, men jeg blir ikke klok på det.

 104. «Vis mer»

  Dette gjelder ikke forsiden som sådan (som med litt tilvenning fra min- og justeringer fra deres side har blitt OK) men mer bruken av «Vis mer» under bilder i artikler. Jeg forstår bare ikke logikken bak dette å skulle skjule deler av teksten under bilder.

  Dette fenomenet har gått som en farsott i alle nettavisers utviklingsteam de siste årene. For meg oppfattes bruken av «Vis mer» som utrolig irriterende! Å måtte trykke på «Vis mer» ødelegger leseflyten i artikler. Når det først er et bilde i artikkelen, vil man jo gjerne vite mer om bildet. Hadde teksten under bildet stått der i sin helhet (med forbehold om at det er en kort tekst), ville det vært mye enklere for meg som leser å skumlese denne teksten, uten å miste fokuset i artikkelen.

  Dere har også i bruk en variant hvor underteksten ‘fader ut.’ – Dette er marginalt bedre enn «Vis mer» men likevel langt over i kategorien Irriterende.

  I enkelte tilfeller er det en «Vis mer» å trykke på, uten at det dukker opp noe mer tekst, all tekst under bildet er allerede synlig.

  «Vis mer» ødelegger leseflyten i en artikkel. Få bort «Vis mer»!!!

  Fint om dere kan tak i dette når alle er tilbake på jobb etter ferien og klare for nye oppgaver.

  Fortsatt god sommer!

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.