nrk.no

Aprilsnarr! NRK Alltid Beta: ny radiokanal om teknologi og medier

Kategorier: NRKbeta & Radio

Illustrasjonsfoto: Jonathan Velasquez

Akkurat når teknologiutviklingen går raskere enn noensinne, skyter NRKbeta fart med ny satsning.

Vi er utrolig glade for å endelig kunne snakke høyt om en hemmelighet vi har jobbet med lenge!

I et lite møterom på NRKs hovedkontor på Marienlyst har vi i flere måneder jobbet intenst med planleggingen av en helt ny radiokanal.

Bestillingen fra NRK er klar: NRK trenger en større satsning på teknologi og nye medier.

Teknologien er i ferd med å endre samfunnet på måter vi aldri kunne forestille oss, og det er vesentlig at befolkningen får bedre forståelse for hva det innebærer, sier ansvarlig redaktør Marius Arnesen.

Fra Podcast til Radio

NRKbeta lanserte i oktober 2015 sin podcast, og har opplevd en eventyrlig suksess med høye lyttertall og positive tilbakemeldinger. Nå gjør vi noe som få podcaster har gjort – vi tar steget til radio.

NRKbetas redaktør Marius Arnesen Foto: Kim Erlandsen / NRK
Det viser at innholdet og formatet har stor verdi for publikum. Etter overgangen til digital radio har vi en unik mulighet til å tilby mer content på flere flater, sier ansvarlig redaktør Marius Arnesen.

Kanalen starter sin sending i dag, og vil være på lufta døgnet rundt. Etter modell fra «NRK Alltid Radioresepsjonen» vil NRK Alltid beta presentere det beste fra foredrag, featureartikler og reportasjer om ny teknologi.

På grunn av rettighetsspørsmål og den Europeiske Kringkastingsunionens (EBU) retningslinjer for kringkasting, kan den nye kanalen vår dessverre ikke promoteres i NRKs eksisterende program eller kanaler før etter sommeren. Vi setter derfor stor pris på om du liker og deler denne artikkelen, så flest mulig kan få med seg den nye kanalen.

Unike historier

Det finnes etterhvert mange måter å oppdatere seg på medier og teknologi, men målet med NRK Alltid Beta er å skjære gjennom støyen og forklare hva ting egentlig betyr.

– Målet vårt er å få begrep som «convolutional neural networks» inn i dagligtalen, slik at folk forstår hvor viktig teknologi er, sier journalist Henrik Lied i NRKbeta.

Han har jobbet lenge med kunstig intelligens, og står bak teknologien som sorterer ut de beste artiklene hos NRKbeta og automatisk tilpasser dem radioformatet. Flere norske radiokanaler vil etter hvert begynne å bruke teknologien, som på sikt også vil hente rådata fra NRKs tekst-tv for å tilby nyhetsoppdateringer.

Enn så lenge: Lytt, lik og del!

6 kommentarer

 1. Gjør dere det med vilje?

  Bruker engelske ord i stedet for de norske?

  Dere tilbyr ikke «content», dere tilbyr innhold!

  «Convolutional neural networks» bør ikke ukritisk bringes inn i norsk dagligtale. Bruk eksisterende norske begrep, prøv å bringe inn nye der de ikke eksisterer ennå.

  For eksempel er strømming av innhold velkjent, så det var unødvendig å skrive «streaming» i flere artikler nylig.

  Lykke til med radiosendt innhold!

  Svar på denne kommentaren

 2. Heihei!
  Dette var gode nyheter! Gleder meg til dere kommer på DAB også.

  Når det er sagt, akkurat nå er det dette jeg får høre på NRK Alltid Beta: Noen sekunder Rick Astley, deretter en programleder som utannonserer låta og setter over til NRK Alltid Beta. Som spiller noen sekunder Rick Astley, deretter en (annen) programleder som utannonserer låta og setter over setter over….. osv.

  Anne-Marie

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.