Internett & NRK

Hjelp oss å teste NRKs nye forside


Snart får forsiden av NRK.no et splitter nytt utseende. Vi skal gi deg akkurat det samme, gode innholdet, men vil presentere dette for deg på en tydeligere og bedre måte enn før. Skal vi få til dette, er vi avhengig av å høre din mening: Hva synes du om det nye designet?

Du kan teste her (siden holdes oppdatert mellom kl. 10.00 – 15.00)

Bakgrunnen for valgene vi har tatt finnes i all kunnskapen vi har tilegnet oss gjennom brukerintervjuer, brukertester, statistikk og god gammeldags prøving og feiling. Her er en kort introduksjon til de tre temaene vi har hatt aller størst fokus på for å lage en best mulig forside for deg.

Du vil ha oversikt
Besøket ditt på forsiden varer i gjennomsnitt bare 19 sekunder. Da vil vi bruke tiden godt når du først er inne. Helt i toppen av siden finner du en stripe hvor de siste nyhetsmeldingene om stort og smått tikker inn. Disse er klikkbare og tar deg inn til vårt nyhetssenter. Så gjør vi plass til et stort hovedoppslag som presenterer den viktigste saken akkurat nå. I nærheten av den har vi lagt til en boks vi kaller «Nyhetene – kort oppsummert». Her får du som raskt vil ha en oversikt over nyhetsbildet en kortfattet oppsummering. Kjekt for deg som har dårlig tid, men gjerne vil få med deg dagens største saker.

topen

Til sammen danner disse tre elementene en topp hvor du får det siste som har skjedd, det viktigste som har skjedd og en oppsummering av helheten. Målet er selvsagt at du raskt kan oppdatere deg på nyhetsbildet og forstå hva som rører seg der ute – kort sagt skaffe deg oversikt.

Du vil vite hva slags innhold du klikker på
Når du scroller gjennom forsiden vår er det viktig at du oppfatter hva du ser på og at øyet ditt intuitivt kan skille ulike typer innhold fra hverandre. Hva er viktig, hva er siste utvikling i en sak, hva er underholdning? På den måten kan du raskt oppdatere deg på nyhetsbildet eller finne annet interessant innhold.

Forsideredigererne våre jobber hardt hver dag for å gi deg en blanding av det ferskeste, viktigste, beste og morsomste NRK har å tilby. På forsiden presenterer vi et bredt spekter av innhold. Alt fra de ferskeste nyhetene til kuriøse norske TV-øyeblikk fra 70-tallet. Vårt nye design gjenspeiler denne bredden på en bedre måte enn vi klarer på dagens forside.

Vi slår to fluer i en smekk når vi hjelper deg til å forstå hva du får bak klikket og samtidig viser frem bredden i innholdet vårt.

nyh_mag
Her er et eksempel på forskjellen på en nyhetssak og en oppskrift, som er like god om ett eller to år.

For innhold som trenger ekstra merking legger vi på et ikon som sier noe om hva slags innhold du får bak klikket . Ikonet bor inni en stor fylt sirkel som får en gjenkjennbar farge.

ytring
En sak fra Ytring er for eksempel merket på denne måten.

På innhold som inneholder direktesendinger eller som oppdateres løpende er sirkelen rød og pulserende.

direkte

For innganger til NRK TV og NRK Radio gjenbruker vi selvsagt designet fra disse tjenestene. Vi vil at de skal skille seg ut og sørge for at du ikke klikker på noe du tror er en artikkel, men som viser seg å være et 50 minutters TV-program.

tv_radio

Hendelser og tid på døgnet får prege forsiden
På morgenkvisten vil de fleste lese nyheter og finne ut av hva som har skjedd mens de sov. På ettermiddagen vil mange gjerne vite hva som har skjedd i løpet av dagen og forstå hvorfor. Ved store nyhetshendelser trenger du å kjapt oppdatere deg på hva som har skjedd, og skaffe deg oversikt over hendelsen. På kveldstid og i helger vet vi at mange gjerne leser litt lengre saker, leter etter noe bra å se på TV, eller bare vil se det morsomme klippet alle snakket om rundt lunsjbordet.

Med så mye kunnskap om hvordan du bruker oss er det viktig at vi designer etter dine behov. Derfor har vi bygd en forside som kan endre seg mye i takt og tone gjennom dagen, etter nyhetsbildet eller tid på døgnet. Vi kan for eksempel løfte frem innhold på kveldstid som fikk mindre oppmerksomhet på dagen, eller samle alt innhold rundt et spesifikt tema. Bakgrunnsartikkelen, motsvaret, bildegalleriet og dokumentaren kan samles i en pakke som gir deg helheten.

Hva synes du?
Før vi erstatter dagens nrk.no med det nye designet skal vi i en periode teste hvordan det fungerer i praksis. I denne perioden vil nrk.no/ny ha en åpningstid der vi dekker det løpende nyhetsbildet mellom mellom kl. 10.00 og 15.00 mandag til fredag.

Vi vil hele tiden justere og videreutvikle forsiden. For å vite hva vi skal prioritere er vi avhengig av tilbakemeldinger fra deg. Bare sånn kan vi lage den forsiden du helst vil ha. Vi håper du fortsetter å bruke og bry deg om nrk.no, og setter stor pris på din tilbakemelding. Legg igjen en kommentar enten her i kommentarfeltet, eller i tilbakemeldingsskjemaet i bunnen av den nye forsiden.

67 kommentarer

    • Christian Gerhard (svar til Hans Håvåg)

     Helt uenig.

     Med algoritmer of selektive nyheter oppdrar vi det jeg kaller en EKKO generasjon. Folk får forsterket de meninger de har.

     Viktig at man på de største norske sidene har et screenshot av alt – så man set hva samfunnet er interessert i.

     En EKKO generasjon er noe av det mest skremmende jeg ser for meg – enten man er på venstre eller høyresiden bør man ha tilgang til alle typer nyheter.

     Svar på denne kommentaren

   • Thomas Evensen (svar til Øyvind Johannessen)

    Jeg var en av de som ikke likte NRKs forrige redesign. Jeg synes den var svært dårlig, og sluttet etterhvert å bruke siden deres. Jeg tror NRK fikk en del pepper for den. At de reagerer raskt på det, synes jeg er kjempefint – jeg tror det rett og slett var nødvendig å handle raskt, av hensyn til tilbakemeldingene. Den nye siden synes jeg umiddelbart ser kjempefin ut! Dette er nok ikke et resultat av en slags «forandringssyke» som du frykter for – det var nødvendig med rask endring på bakgrunn av mange dårlige tilbakemeldinger. Rett og slett nødvendig med rask handling – spør du meg!

    Svar på denne kommentaren

 1. Eirik Jensen

  Kan dere ikke lage ulike profiler og ikke bare lage en forside basert på antall klikk dere tror dere kan generere?

  Personlig er jeg interessert i politikk, urix og mer dyptgående stoff. Jeg er helt uinteressert i å lese om skiskytternes avslutningsfest, at Elverum fikk røde kort med vilje, kjendisnyheter eller at Kurt fikk sjokk da han åpnet posen.

  Svar på denne kommentaren

   • Masse avanserte funksjoner som tar hensyn til ukedag og tid på døgnet, men ikke den enkle:

    Vis meg:
    [x] Utenriksnyheter
    [x] Distriktsnyheter
    [ ] Sport
    [ ] Kjendis og underholdning
    [ ] TV og radio
    [X] Politikk og debatt
    [ ] Kultur
    [x] Mat og drikke

    Hvorfor ikke? Det er jo mye enklere å lage enn det som beskrives i artikkelen. For kjedelig for utviklerne? Redd for å miste klikk?

    Svar på denne kommentaren

    • Som Øyvind sier så kan du lasta ned NRK-appen, så får du disse funksjonene, i den kommer vi dessuten snart gjøre en større endring som vises tydelig hvilke kategorier du har valgt og hvilke saker NRK syns du bør få med deg. Da kan du velge selv hvilken «forside» du foretrekker. Så får vi se om nrk.no også kommer å bli mer personlig i fremtiden. Men begynn med appen!

     Svar på denne kommentaren

     • Apper funker dårlig på laptopen! Det er derfra jeg besøker nrk.no oftest. Bruker ellers ingen dedikerte apper som pakker inn websider, (med unntak av yr.no pga widget) fordi jeg browser med mobilen likt som på laptopen, åpner masse tabs, syncer dem mellom mobil og laptop, lar dem ligge til jeg får litt ledig tid på bussen osv. Det er mye smoothere enn at hvert nyhetsmedium skal pakke inn nettsiden i hver sin egen app med forskjellige GUI, logins, notifications etc etc.

      Dere har allerede laget personlige kontoer der man kan lagre favorittprogram. Der kan forsidepreferansene ligge. Default, alle kategorier haket av. Hver forsidesak har en attributt med kategori. Når forsiden laster, ikke vis saken hvis ikke kategorien er haket av. Hvis man ikke er logget inn, vis alt. «Logg inn for å tilpasse» øverst i høyre hjørne. Trenger ikke være så komplisert!

      Svar på denne kommentaren

  • Jostein Austvik Jacobsen (svar til Eirik Jensen)

   Jeg også savner en mulighet til å filtrere vekk sport, kultur, osv. Jeg testet Google News for en måneds tid siden og slo på pop-ups meldinger om ting som hadde skjedd, og fikk bare masse sport. Skal teste NRK-appen nå for å se om den er bedre enn Google News, men vanligvis leser jeg jo nyheter i en nettleser, enten det er på mobil eller på en PC.

   Ellers synes jeg det ser veldig lovende ut, bra jobba! 🙂

   Svar på denne kommentaren

 2. Den «Fortell oss hva du synes!» linken nederst i vinduet på nrk.no/ny ser ikke ut til å funke. Har dere glemt en href eller noe sånt?
  Så langt virker endringene å være kun kosmetiske, men det er jo fint at dere finner noe å gjøre.
  Er den mulig å få en oppdatering på videoavspillingsfronten? Jeg har aldri helt forstått hvorfor jeg, uten Flash, kan se nett-tv, men ikke videosnuttene dere publiserer (uten å eksportere koblingen til Safari, VLC el.l)

  Svar på denne kommentaren

 3. Forsiden kan sikkert bli bedre, men det dere har laget nå, er så tamt og blast og flatt at det minner om det verste av det verste, nemlig dagbladet.no (bortsett fra de crazy lange overskriftene der). Farger! Rammer! NRK har masse kule farger, for eksempel til nyhetene, sporten, ytring, beta osv. Sjekk The Guardian for inspirasjon: theguardian.com/international

  Svar på denne kommentaren

  • Øyvind Johannessen (NRK) (svar til Eivind)

   Synd du ikke liker designvalgene våre. Den største forskjellen på The Guardian og vår nye forside er at vi ikke kategoriserer innholdstyper nedover siden. Vi hadde tidlig i prosessen et konsept som var seksjonert, men det ble forkastet etter brukertesting. Vi mener vi desker en bedre forside ved å mikse innholdet og det syntes også de brukerne vi testet på den gangen. Det vil komme justeringer av designet i tiden fremover, så vi får håpe de faller i smak.

   Svar på denne kommentaren

 4. Jeg jobbet tidligere med SW/Data men er nå sterkt svaksynt. Jeg ser gjerne at dere velger en annen font med fetere stolper. Det hjelper ikke at an forstørrer f. eks en ”H” hvis fonten er feil. Bokstaven blir ikke mer lesbar fordi den blir større. Selv foretrekker jeg fonten Verdana.

  Det er også viktig at linjene ikke forsvinner ut av skjermen når en forstørrer websiden (ctrl+num_Pluss). Som webleser bruker jeg Crome med tillegget ”Høy Kontrast” i modus ”Invertert – Farge”.

  En mulighet er at dere lager en CSS-fil tilpasset forskjellige brukere. Valg av CSS opsjon kan lagres ved logginn_navn eller cockis.

  Mer om meg selv finner dere på http://www.skottvoll.no – en side jeg har laget selv.

  Når jeg skullee svare gikk noe galt. Teksten gikk ut av dialogboksen så jeg trykket Ctrl+Num_Minus, da var jeg pluttselig ferdig. Jeg vet ikke om dere har fått min kommentar.

  Dette sto i dialogboksen;
  Hva skjer med favorittene mine …..
  Når du logger ut blir du tatt ……
  «vanlige» tv siden og du vil ikke ……
  favorittene dine eller

  Svar på denne kommentaren

  • Øyvind Johannessen (NRK) (svar til Byrge Skottvoll)

   Takk for tilbakemeldinger. Vi har stort fokus på tilgjengelighet i våre produkter og følger WCAGs AA-krav. Tilbakemeldingsboksen er en tredjepartsløsning vi vurderer å bytte ut nettop på grunn av tilgjengelighet. Tar med dine tilbakemeldinger herfra.

   Svar på denne kommentaren

 5. Nyhetene – kort oppsumert:
  – Jeg skulle gjerne ønska at det gikk ann å skrolle i den boksen. Forstår at det kanskje vil være til irritasjon for noen brukere, men kunne en tanke da vært å ha en knapp for å aktivere skrolling i boksen, med preferanse lagret i cookie e.l.?

  Ellers er jeg positiv til merking av saker på fremsida. Gjerne flere kategorier også, som feks. utenriks, sport og politikk.
  Jeg er dog enig med de som advarer mot økt fargebruk på forsiden, selv om jeg synes det så ok ut nå.

  Svar på denne kommentaren

  • Øyvind Johannessen (NRK) (svar til Max)

   Hei Max, og takk for at du tar deg tid til oss. Hvilken oppsummertboks var det du ikke fikk scrollet i? Den skal alltid ha sidelengs sveip på mobil og på store skjermer skal den alltid være mulig å ekspandere dersom innholdet vokser ut av den.

   Svar på denne kommentaren

   • Sikta til boksen «Nyhetene – kort oppsumert».
    Etter jeg trykka «vis mer», så var det kun tre saker i boksen. Jeg kunne tenkt meg flere oppsumeringer i boksen, som jeg kan skrolle fort gjennom (på samme måte som «siste meldinger»-boksen øverst som kan skrolle sidelengs).

    Ellers, sidenote: Hadde vært fint med en likerknapp i kommentarfeltet, så man kunne ha støtta andres forslag uten å klogge til med flere meldinger 🙂

    Svar på denne kommentaren

 6. Alt er nytog uvant i starten, men her er ett par ting jeg umiddelbart la merke til som «irriterte øyet».

  – «Utstikkende» blokk på toppen med innhold som ellers ikke passer til den «vertikale linjen» – kan godt merkes med en fargekode slik det er gjort lengere nede på siden.

  – Mye tomrom på sidene, vi er tross alt kommet til 2017 og 600px i bredden håper jeg vi er ferdig med. På min fancy 27″ mac er det for mye grått, og for mye «sammenklemt» innhold midt på..

  Svar på denne kommentaren

  • Øyvind Johannessen (NRK) (svar til Steve)

   Hei Steve, takk for dine tilbakemeldinger. 27″ mac har jo en skjerm med høy oppløsning. Innholdet tegnes ut med maks bredde 1000px nedover og 1220px i toppen. Sammenlignet med dagens forside er det veldig bredt i et 12 kolonners responsivt grid. Vi lover allikevel å kikke på brekkpunkter også over 1220px 🙂

   Svar på denne kommentaren

 7. Helge Nareid

  Som fast utaskjærs beboer (England) er kanskje det største problemet jeg har med NRKs forside at det ikke er et klart skille mellom web-innhold og NRKs programmer på konvensjonelle medier. Jeg har ikke tall på de gangene jeg har klikket på en sak og blitt sendt til «Dette programmet er dessverre ikke tilgjengelig fra utlandet».

  Svar på denne kommentaren

 8. Christoffer Furnes

  Nå fikk jeg bare testet mobilversjon, men jeg synes siden er litt rotete og uoversiktlig strukturert. Det føles som alle nyhetskategoriene kommer helt random. Når innholdet i tillegg presenteres på så mange forskjellige måter og mange visuelle elementer som vektes likt blir det litt masete. Beklager, vet det er kjipt med dårlig tilbakemeldinger, men har høye forventninger til NRK og føler dere har litt igjen her for at det skal være bedre og ikke bare annerledes i forhold til den eksisterende løsningen.

  Svar på denne kommentaren

 9. Mitt første inntrykk er at det er rotete. Det ligger en linje på toppen med siste meldinger, som blir litt overlappet av siste (ett eller annet, melding? som en svart boks). Så kommer det en stor sak, før nyhetene kort oppsummert, som jeg skjønner er nyttig, men ikke umiddelbart klarte å skille fra siste meldinger. Også teit at dere gjemmer den tredje saken bak en knapp. Jeg digger forøvrig nrk.no/nyheter som jeg syns gjør en mye mer fokusert og bedre jobb enn denne forsiden.

  Jeg syns også det er mye nyheter, skjønner at det er viktig fokusområde, men savner en rask oversikt over hva som går på TV og Radio. TV-guide finner jeg under TV og så TV-guide, to klikk og ett designskifte fra forsiden. Det samme med radio. Det er mange kanaler så det ville tatt opp mye plass å liste si de 3 neste programmene for alt dette, men kanskje noen programmer dere ønsker å sette fokus på burde rullere opp i en slags liste, med snarveier til full TV-og Radio-guide.

  Noen andre kommenterte også på det med forskjellig bredde på elementene, tror ikke det hjelper det rotete inntrykket jeg sitter igjen med. Den svarte «siste»-boksen ser ut til å være akkurat litt smalere enn nyhetene listet under hovedsaken og kort-oppsummert boksen. Og den neste uthevede nyhetsboksen med to saker er akkurat litt smalere enn hovedsaken og oppsummert boksen.

  Svar på denne kommentaren

 10. Vil også den aller øverste fanen som tar for seg Nyheter, Sport, TV, Radio, Distrikt også bli redesignet? For akkurat nå er den langt mindre en resten av elementene.
  Enig med andre at siden utnytter plassen dårlig i bredden.

  Liker godt at sakene er blitt litt mer som tiles og at de stikker ut imot leseren, gjør at de virker mer konsentrert.
  Liker selv mye at The Verge har gjort, selv om de kanskje har vært litt heavy på mørkhetsskalaen.

  Svar på denne kommentaren

 11. Jeg likte veldig godt den gamle forsiden, med tv/radio-menyen til høyre. Denne kunne gjerne vært flyttet til venstre side for min del, siden det (i hvert fall for meg) føles mer naturlig å ha menyer på venstre side.

  I stedet for en «les mer»-knapp under «Kort oppsummert» hadde det vært bedre med en høyrescroll (for lesing på pc, i hvert fall)

  Jeg er veldig lei av å lese om Johaug-doing og Jensen/Cappelen etc så det burde være egne områder for saker som har pågått lenge. Folk som er veldig interessert i dette, kan søke det opp på egen hånd. Det samme med sportsnyheter. Kan dere være så snille å ha et eget område for sporstnyheter. At sportsnyheter kontinuerlig blandes med ‘andre nyheter’ er en uting for oss som stort sett ikke bryr oss om sport.

  NÅ!-artikler med blinkende rød knapp bør flyttes til toppen av siden.

  Og kjære NRK, finn dere for gode til å bruke click-bait.

  Jeg misliker også sterkt forsider som plutselig oppdateres av seg selv. Det bør være en enkel manuell «refresh»-knapp til dette formålet.

  Og korrekturlesing er absolutt å foretrekke 😉
  i.gyazo.com/880d9564a4fc94ae40146422f21fd32f.png

  Svar på denne kommentaren

 12. Jeg synes det var en klar forbedring med det nye designet.

  Det som trekker mest ned er at man ikke benytter mer av plassen for de med høyere oppløsning. For et nytt design som lanseres i 2017, og som antagelig kommer til å leve en god stund, synes jeg det er stusselig det kun benytter 990 piksler til det meste av innholdet.

  Svar på denne kommentaren

    • Øyvind Johannessen (NRK) (svar til Christoffer Furnes)

     Fordi vi ønsker å gi hovedoppslaget og «kort-oppsummert»-boksen sammen med siste meldinger fra vårt nyhetssenter ekstra oppmerksomhet. I tilfeller med store nyhetshendelser (breaking news) vil den brede toppen vokse nedover og være et tydelig skille på hvor dekning av den saken starter og stopper.

     Svar på denne kommentaren

     • Det tydelige skillet du snakker om kan du få ved å ha en rød boks for breaking news og lignende. At de to øverste nyhetene har ulike bredde enn alle de andre nyhetene er idiotisk og ser stygt ut! Dere har noe lignende nede på siden med overskriften «Mann alvorlig skadd etter knivstikking i Sandnes».

      Gjør også siden bredere. Ganske rart at vi er i 2017 og bruker så lite av skjermen.

      Anbefaler også at dere lar oss få markere og kopiere overskriftene. Ser ingen grunn til at dere ikke skal la oss få gjøre det.

      Svar på denne kommentaren

     • Hva er grunnen til at det meste av artiklene er firkantede «tiles», mens noen få ikke er det? Er de som ikke er firkantede «tiles» noe spesiell? Ut i fra hva artiklene handler om kan jeg ikke se noe som utpeker seg. Dette blir dessverre bare rotete.

      Svar på denne kommentaren

 13. Syns jevnt over at det ser bra ut, selv om det er uvant at øverste «linje» med innhold er bredere enn det som kommer nedover. Reagert negativt på to ting ved første øyekast:

  1. «Vis mer» under kort oppsummert ga to ekstra tekstlinjer i ingressen til en sak, virker som en overdrivelse å ha en så stor knapp for en så liten funksjon. Jeg forventet at knappen skulle åpne for å lese tidligere saker fra samme spalte, for eksempel ved å gjøre det mulig å bla ned blant sakene. Vet ikke om det er en god løsning, men akkurat nå er det en stor, veldig synlig knapp som gjør forsvinnende lite. Den dekker over mer enn den ender opp med å vise.

  2. Første gang jeg lastet siden dekket de runde ikonene deler av teksten, så det for eksempel stod «ES OG SE VIDEO: …» og «E DIREKTE NÅ». Ordnet seg etter å oppdatere siden, men kan jo være verdt å være klar over.

  Utover det ser den nye siden mye bedre ut enn den gamle, og jeg kommer antageligvis til å bruke NRK.no hyppigere etter at den blir lansert. Godt jobbet!

  Svar på denne kommentaren

 14. Henning Kilset

  Dette synes jeg dessverre ble veldig rotete.

  Det er for lite luft, for tett mellom bildene og for lite tekst i overskriftene. Det hadde vært fint om det ble plass til en liten ingress på noen flere av sakene istedenfor at man trykker inn 3-4 saker i bredden i hovedpanelet.

  Jeg må rett og slett «jobbe meg gjennom» siden, og jeg synes det blir for mye.

  Dagbladet har fått til denne typen design langt bedre synes jeg.

  Svar på denne kommentaren

  • Henning Kilset (svar til Henning Kilset)

   Og som en sidekommentar som jeg ser flere har bemerket – valget med å la hovedsaken i øverste panel + «Nyhetene kort oppsummert» være større i bredden synes jeg var rart.

   Det bidrar også til å forsterke problemet jeg nevnte i min opprinnelige kommentar. Det blir veldig tett mellom artiklene under hovedpanelet – fordi det ikke er nok plass i bredden.

   Svar på denne kommentaren

 15. Opplever at det er lite ro i grensesnittet. Får en følelse av reklamebaserte sider hvor budskapet ofte forsvinner i støy. For meg blir det alt for mye som foregår på et lite område. Savner ro og rom til å puste…

  Svar på denne kommentaren

 16. Ser ikke helt hvorfor det skal være så mange forskjellige fonter. Ville ha gått mer inn for å strigle det litt:

  * Én fontvekt og -størrelse (foretrekker den normale/lette, ikke den tunge). Om dere ikke vil det, så håper jeg det iallfall fortsatt blir enkelt å fikse med bruker-css.
  * Blås i undertitlene også, ha en god tittel heller. De fleste sakene klarer seg uten.
  * Hvorfor er Arnt Stefansen avbildet og navngitt under saken sin? De eneste andre som det har blitt gjort på er kommentarer/ytringer, og saken hans er såvidt jeg kan se ikke det.

  Hvis titlene har samme form vanligvis, så blir det bedre effekt når dere gjør noe annerledes (som inverterte farger på Brennpunkt). Hvis titlene alltid har mindre forskjeller blir forskjellene innholdsløse og irriterende.

  Svar på denne kommentaren

  • Øyvind Johannessen (NRK) (svar til Hest)

   Vi skal nok rydde litt i typografien vår etterhvert. Tittelfonten heter LFT Etica Slab og er en slab-variant av NRKs hovedfont, LFT etica. Slaben er profilfont for både nyheter og sport i NRK. Vi må lene oss på eksisterende profiler når vi presenterer nyheter, aktualitet og sport. Vi forsøker nå å skille rene nyhetsaker og mer «opplevelses-pregede» saker med henholdsvis bold og book vekt av fonten. Så får vi se hvor det tar oss. Takk for tilbakemeldingen uansett.

   Svar på denne kommentaren

 17. Rotete, støyende og slitsom å hvile blikket på. For mange og store bilder. Ønsker meg litt mer tekst som hinter om bakgrunnen for artikkelen, i tillegg til overskriften. Er mer begeistret for det strammere uttrykket dere har på den gamle forsiden, da denne er oversiktlig og klarer utmerket å nyansere for leseren hvilke tema som omhandles. Da NRK er en rikskringkaster og ikke en tabloidformidler, forventer jeg meg en nettsidelayout mer i retning av TASS enn Bild. Denne designen fristet meg dessverre ikke til å oppsøke nyheter på NRKs nettisder.

  Svar på denne kommentaren

  • Øyvind Johannessen (NRK) (svar til Ellen)

   Det var trist å høre. Husk at vi nå tester en del nye konsepter og noen vil bli endret / forkastet. Håper du orker litt mer av oss for å se om kommende endringer vi gjør faller bedre i smak.

   Svar på denne kommentaren

 18. Eivind Fivelsdal

  Sats heller på tekst-tv. Det er fremdeles den raskeste og beste måten å få oversikt over dagens nyheter på. Webnyheter har fremdeles ikke klart å gjenskape den raske oversikten (!). Egentlig ganske artig når man tenker på den gamle teknologien. Web bruker for mye bilder og forstyrrende element i oversiktene. Det er i tillegg viktig å skille innenlands- og utenriksnyheter. Det bør være raskt å få et bilde av nyhetene, hvoretter den enkelte selv kan bestemme å dykke ned i detaljer.

  Svar på denne kommentaren

 19. Hauke Reimers

  Nå måtte jeg nesten bare skrive en kommentar, for det her er noe som har irritert meg lenge med norske nettaviser: Hvorfor i all verden skal alt være så rotete? Nett TV blandes med sport, kjendissnakk, oppskrifter og annet dill-dall og ALT har ulike størrelser, noe som gjør at designet er uoversiktlig, mangler funksjon og er et herk å navigere i.

  Jeg liker nyhetsstripen øverst og den boksen til høyre er sikkert greit den også, sålenge det er mulig å scrolle i den, men resten er like dårlig som det nåværende designet i alle norske nettaviser. Hvorfor ikke prøve å gjøre det litt mer sortert etter kategorier? Se på tyske FAZ, Spiegel eller The Guardian for inspirasjon. Også en innloggingsfunksjon hadde vært praktisk, slik at man kan velge vekk kategorier man ikke er interessert i.

  Selve innholdet i NRK er jeg storfornøyd med, men jeg er ikke interessert i å lese en blogg. Slik som designet er nå, både nåværende og det nye, så føles det dessverre nettopp slik og ikke som en seriøs avis.

  Svar på denne kommentaren

  • Øyvind Johannessen (NRK) (svar til Hauke Reimers)

   Du har helt rett i at nordiske nettaviser sorterer innholdet og desker sakene sine etter en annen tradisjon enn mange store utenlandske gjør. Noen har kalt det «det nordiske kaoset». Det har vært en suksess i norden og har på en måte blitt en branjsestandard. Målet er å gi brukerne en oversikt over nyheter, aktualitet og mer magasinpreget stoff, i en ferdig priortert og mikset opplevelse. Vi har hatt som mål å utfordre dette kaoset med vårt nye design, men innholdstrategien er den samme. En mer seksjonert forside som sorterer innhold etter tema eller sjanger ville vært et helt annet konsept, en helt annen operasjon og det er et mindretall av våre brukere som ønkser seg en sånn forside. Hvis du bare vil ha nyheter eller mer seksjonert innhold må jeg nesten henvise deg til våre underforsider: nrk.no/nyheter nrk.no/urix nrk.no/norge nrk.no/kultur osv.

   Svar på denne kommentaren

   • Jeg har sett andre nettaviser som beholder mye av det nordiske kaoset, men samtidig samtidig sorterer noe innenfor det. Dere har elementer av det, med å fargekode for eksempel Ytring og Aktuelt. Hvorfor ikke ta steget helt ut? Rødt for aktuelt, oransje for Ytring, så kanskje blått for Sport, rosa for Underholdning o.s.v?

    Svar på denne kommentaren

 20. Er det å gi brukere bedre oversikt den egentlige begrunnelsen for dette designet?

  Er ikke den egentlige hensikten å gjøre noe dere har lyst til! Å endre til noe som er mulig eller dere har sett andre steder eller liknende?

  Når et klikk helt øverst gjør at siden tar kontroll over navigeringen, flytter meg til en side der jeg må bruke tid på å finne ut hvordan jeg skal komme tilbake, har jeg da fått bedre oversikt?

  Krever ikke bedre oversikt, kontroll over navigeringen?

  Dette er endringer der brukerne må lære seg hvordan de skal omgås slik at de finner litt av det innholdet som kan være av interesse.

  Svar på denne kommentaren

 21. Hei, når ny forside skal lages synes jeg det skal ses på en av våre to store tabloid avis forsider på nett. Det er den eneste jeg vet om som samler alle innlegg i lite vindu når det brukes uten at 1/3 av innleggene på høyre side kun vises deler av. Veldig behagelig å ha lite vindu og likevel se alt.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *