nrk.no

Hold deg oppdatert med NRKs nye app

Kategorier: Apps,Mobil & NRK


For et halvt år siden ba vi dere om hjelp til å teste en ny mobilapp fra NRK på iOS og Android. For noen uker siden slapp vi appen for alle på begge plattformer.

Her deler vi litt om hvordan vi har jobbet, hva vi har lært på veien og hvorfor vi mener du bør prøve den nye appen. Og vi ønsker oss dine tilbakemeldinger – enten i appen eller kommentarfeltet her – så vi kan fortsette utviklingen og sørge for at appen blir så bra som mulig.

Først og fremst: appen heter “NRK” i AppStore og Google Play og erstatter den gamle appen ved navn “nrk.no”.

Målsetningen med ny app er å gi bedre oversikt, skape lojalitet fremfor klikk og å utnytte brukertilpasning og teknologi for å treffe yngre og bedre.

NRK-appen GIF
Noen skjermskudd fra NRK-appen; oppsett, forside, varsling, kategorier og videoinnstillinger.

Hva får jeg i den nye appen?

 • Bra innhold

Appen inneholder nyheter og aktuelt stoff i bred forstand fra hele NRK, og ligner innholdsmessig på forsiden mange kjenner fra nett & mobil. I tillegg løfter vi relevant innhold fra TV & radio.

 • Følg bedre med på det du er mest interessert i

I appen bretter vi ut NRKs sjangerbredde på en ny måte. Enten du liker de raskeste oppdateringene, dybdesaker & langlesing, innhold fra ditt distrikt eller spesifikke enkeltsaker kan du nå løfte dette innholdet i appen, samt få mer presis varsling.

NRK står likevel som garantist for at du ikke kan velge bort innhold som er aktuelt i nyhetsbildet, men du kan altså gjøre appen mer relevant for deg. Sagt på annen måte; vi lar deg ikke velge bort det NRK fronter høyt på desken, selv om du blir lei Trump, Tour de Ski, dieselforbud eller ulvedebatt.

 • Brukermønsteret er oppdatert

Den gamle appen oppførte seg stort sett som en nettside, mens vi nå har tatt mange steg mot å dyrke appopplevelsen definert av Apple og Google. Det innebærer at de av dere som er vant til å sveipe og presse i andre apper raskt kjenner dere igjen. Det betyr også at brukere som likte det forrige versjonen som oppførte seg som en nettside utfordres til å endre vaner.

 • Appen oppfører seg raskere

Forsiden i appen er raskere. Artiklene laster raskere. Å se video er enklere. Fingerbevegelser i appen gjenbruker navigasjonsmønstre du kjenner fra andre apper.

 • Ta vare på artikler til senere (Android nå, iOS snart)

Dersom du leser en artikkel du vil ta vare på, kan du legge den i “Leseliste”. Det betyr at vi husker den for deg, og den lagres til senere.

Samme funksjon bruker du også om du foretrekker å scanne forsiden og merke saker du vil lese senere, eller ta vare på før du går offline f.eks. på T-bane, til sjøs eller i lufta.

 • Se video enklere

Vi spiller av video automatisk – uten lyd – for å fjerne ett punkt med interaksjon. Om du vil spare datatrafikk, eller av andre grunner ikke ønsker å starte video automatisk, kan du selvfølgelig slå av funksjonen i appens innstillinger.

 • Appen tilpasser seg dingsen din bedre

Du får fullt utbytte av appen i høykant på mobil, samt begge retninger på tablets. I tillegg har vi bygget tettere koplinger til radio- og TV-appene slik at du mer sømløst enn før kan bevege deg fram og tilbake til disse.

 • Du får enda et alternativ på mobil

Majoriteten av NRKs publikum bruker nyhetstilbudet vårt på mobil via nettleseren. Det vil selvfølgelig fortsatt fungere helt fint. Innholdet i appen finnes også på nettsidene våre, og det er de samme redaksjonene som før som skriver og desker innhold for nettsidene og appen.

Men nå kan du altså teste begge deler og velge det som passer best for deg. Vi er akkurat like glade i deg åkke som. Slik lager du forresten en snarvei til NRKs nettside på telefonen din.

Oppsummering av nyheter er eksempel på eksperimentering i NRK-appen for å nå de av dere som ikke ønsker/ har tid til å scanne en lang forside med nyheter.
Oppsummering av nyheter er eksempel på eksperimentering i NRK-appen for å nå de av dere som ikke ønsker/ har tid til å scanne en lang forside med nyheter.

Hva skjer framover?

Vi samler erfaringer gjennom bruksdata og tilbakemeldinger. Vi systematiserer, lærer, justerer, prodsetter og repeterer dette i en evig loop. Ved å lansere appen til alle har vi allerede fått masse kunnskap som vi ikke fant i betaperioden.

Forrige uke slapp vi en oppdatering på iOS som var etterlyst av mange brukere, se figur i bunnen av artikkelen. Vi systematiserer feedbacken løpende for å konsentrere innsatsen der det knirker mest.

4 erfaringer etter flytting fra gammel til ny app

1. Norsk Rikskringkasting ER fortsatt TV & radio

Læringen fra betaperioden på Android underslo hvor mange som faktisk brukte den gamle appen til å finne og se radio & TV. Her var vi ikke flinke nok til å lede brukerne inn i de respektive appene, som forøvrig er betydelig bedre enn mobilversjonen den gamle henviste til. Her har vi derfor gjort forbedringer.

2. “Jeg vil ikke lage min egen filterboble” møter “Fint med en Trump-fri sone”

Når vi nå gir mulighet for å løfte spesifikke områder (f.eks. “Uriks” eller “Viten”), har flere tolket det med frykt som et nyhetsfilter. Så er det andre som er glade for endelig å kunne skrelle bort fotball eller amerikansk politikk fra sin oppdatering.

Det er selvfølgelig ikke et filter, men vi forstår at appinstallasjonen kan ha gitt det inntrykket. Det er altså ikke dere, det er oss. Det kommer derfor senere justeringer i design og i onboardingtekster som rydder dette av veien.

3. Sport er fortsatt elsk / hat

Dere som savnet inngang til sendeplaner og sportsresultater er blitt hørt, dette er nå på plass.

Dere som er “aktivt uinteressert i sport” har vi ikke noen killer feature for (enda), men vit at vi ønsker å gi dere også et godt produkt, men vi er vare på hvor vi trekker en forsvarlig grense, uten å begå redaksjonelt filterharakiri.

4. Å endre vaner er no’ slit

I appens første uker har vi fått mange tilbakemeldinger fra brukere som har elsket en app som har oppført seg som en nettside, og som har funka fint nok til å bygge vaner i inntil 5 år. Det har vi full forståelse for.

Figuren viser tilbakemeldinger mottatt fra brukere nedbrutt i noen hovedområder.

Enkelte ting utpekte seg som åpenbare og konkrete forbedringspunkter etter at iOS-appen hadde vært ute i to uker. Noen ganger står skjermen i veien for løsningen. Disse områdene fikk nettopp et løft.

Skjermbilde 2017-01-27 14.41.38
Her er noen områder vi kommer til å forbedre i den nærmeste tiden.

Vi startet med 12 saker på forsiden og økte raskt antallet til 20. Vi fortsetter å endre forsiden i appen og kommer til å teste ut å flytte egenvalgte kategorier til en egen side.

Dette for å imøtekomme brukere som både synes det går for kjapt å tømme nyhetsbildet, men også for å unngå filterbobleopplevelse. Samt at vi ikke kombinerer horisontal og vertikal sveiping like intensivt på samme side.

Forbedringspotensialer i appen.

Prøv oss over noen dager, kom med gode råd i kommentarfeltet under eller inni appen, eller rett og slett klin til med stjerner i AppStore & Play. Vi har masse idéer og planer for veien videre, men retningen videre avhenger mye av hva dere vil at vi bygger videre.

Hva synes du vi skal prioritere?

(Du har fortsatt mulighet til å melde deg på betaprogrammet om du vil ha nye funksjoner før alle andre.)

97 kommentarer

 1. Bjørn Are Andreassen

  Det er en ting jeg ikke forstår og det er når dere lager en egen app for iPad, hvorfor lages det ikke en app for Windows 10?

  Det begynner vel å bli en del Windows 10 installasjoner her til lands.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Bjørn Are Andreassen)

   Hei Bjørn Are,

   Vi har ikke laget en egen app for iPad, men mindre justeringer fra iPhone (og Watch). Det samme gjelder tabletstøtten for Android.
   Her kommer det antakelig flere endringer i takt med erfaringene videre.

   Når det gjelder prioriteringene våre framover legger vi energi der vi treffer flest av brukerne våre. Når bruken av Windows 10 øker, tar vi nye vurderinger.

   Slik er fordelingen av unike dingser på NRK.no (forrige uke):

   40% iOS (alle versjoner)
   18% Android (alle versjoner)
   12% Windows 10
   14% Windows (andre versjoner)

  • Tuller dere ? Haha. Windows med teoretisk 80% av alle brukere burde jo få prioritet for en universalapp for alle enheter som finnes i segmentet. Enkelt og greit å lage. Istedenfor prioriterer dere Android som har en svært lav andel brukere??? Windows har jo fra deres egen informasjon hele 26% av brukerbasen totalt?!

  • Bjørn Are Andreassen (svar til Vegard Storstad)

   Hei Vegard Storstad.

   Skjønner ikke helt hvorfor Windows 10 fortsatt er uaktuell. Android er jo bare 6% større og det er jo nesten å regne som minimalt.

 2. Uvant først, men begynner å like den.

  Men; savner enda flere nyheter. Enda flere nyheter fra DK-er (høyere opp).

  Savner byline lenger opp. Bruker ofte byline som indikator på om det er verdt å lese saken. Feks en NTB-sak kan jeg ha lest andre steder, da gidder jeg ikke lese den på ny. Dessuten er det noen journalister jeg vet skriver bra og interessant, og at de har stor kunnskap innen feltet de skriver om. Ser jeg de på byline leser jeg ofte hele saken.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Geir)

   Hei Geir!
   Takk! Vi tar med byline-ønsket ditt videre, du begrunner det godt.

   Forsiden skal få flere nyheter, vi jobber med det nå. Selve deskingen av distriktsinnhold opp mot annet tas i dag på bakgrunn av innholdsaktualitet, men du i dag de 40 siste sakene fra hvert distrikt under «Kategorier» i appen.

 3. Jeg skulle gjerne ha hatt en gradering av push-varslinga på Android. Nå har jeg fått push-varsel på at noen stortingspartier vil gjennomgå ulveforliket på nytt, mens jeg ikke fikk varsel om terrorangrepet i Canada. Kan jeg få delt inn i VELDIG viktige varsler og gaaaanske viktige varsler? (Dette er kanskje en redaksjonell avgjørelse i utganspunktet?)

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Kristian)

   Hei Kristian!

   Push er en het potet hos oss også. Både når det gjelder innholdsnivåer og funksjonalitet.
   Det kommer endringer på begge deler.

  • En god idé kan være å la brukeren velge hvilke push-varsler han/hun får etter kategori. Eksempel: Jeg er ikke spesielt interessert i sport, men jeg er synes politikk er spennende, da hadde det vært gunstig for meg å kunne slå av/på pushvarsler for kategorier.

  • Kjartan Michalsen / NRK TV (svar til Tine Lillegård Bergli)

   Hei og takk for innspill!
   Vi vet at de fleste av våre brukere bruker radio og tv i ganske ulike settinger på mobil. Ved å ha radio og tv hver for seg, kan brukerene enklere velge hva de ønsker.

   For oss gjør oppdelingen det enklere å lage gode spissede produkter, og ikke minst mye enklere å teknisk videreutvikle/vedlikeholde.

   Om du har ios, eller slår på beta avspilleren vår på Android, fungerer også nett tv utmerket ved å gå til tv.nrk.no i nettleseren – helt uten å laste ned noe 🙂

   Kjartan

 4. Silje Kristine Andersen

  Vil gjerne ha navn på journalisten både på inngang og tidlig i artikkelen. Spesielt under Kategorier. Jeg velger ofte å lese en artikkel avhengig av hvem som har skrevet den.

  Svar på denne kommentaren

 5. Anders Skyrud Danielsen

  Hei, en ting jeg umiddelbart merka med appen er at vanlig «refresh» på iOS responderer dårlig i appen. Når jeg drar hovedsiden ned med tommelen må jeg vente lenge før animasjonen med at den oppdaterer kommer. Mange ganger må jeg dra ned og dra ned og dra ned flere ganger før den oppdaterer. Jeg vil at alt er friske nyheter på siden, men jeg føler meg aldri sikker på det for jeg får ikke oppdatert, så det er et lite irritasjonsmoment:P

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Anders Skyrud Danielsen)

   Takk, vi kjenner til den der Anders. Enten fikser vi bugen, eller så må vi på annen måte sikre at du skal kjenne deg trygg på at du ser siste nytt.

 6. Jeg likte den forrige NRK-appen veldig godt, ettersom den ga meg rask tilgang til akkurat det jeg ville ha: forsiden til nrk.no. Den nye app-en ble for uoversiktlig for min del i forhold til hva jeg er vant med. Jeg har derfor valgt å beholde nyhetsvarslinger fra app-en, men jeg bruker heller en snarvei til nrk.no’s forside i Chrome for faktisk lesning av stoff på NRKs nettsted.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Stian)

   Stian, vi vet at flere savner mer nyheter og bedre oversikt (ref. kakestykkene i sektordiagrammet nederst i saken).
   Vi skrur på dette nå om dagen, og jeg tror du vil sette pris på endringene vi slipper om litt.

 7. Sony Xperia Z5 Compact.
  Får ikke appen til å fungere.
  Viser nyhetslinjen i toppen.
  Når jeg prøver å oppdatere, får kun beskjed om at noe gikk galt. Gjelder WIFI og 4G.
  Når jeg velger menypunktet Les senere, kommer bare melding om at appen har stoppet.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Bjørn I)

   Nedtur, Bjørn. Får du samme oppførsel fortsatt om du avinstallerer og laster ned på nytt? Vi skal teste samme device hos oss for å forsøke fremprovosere samme feil.

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Bjørn I)

   Ok, da kan det virke som at betaprogrammet i kombo med din modell fusker litt. Vi tar det videre!

  • Anniken (svar til Bjørn I)

   Har samme type telefon, og valgte å abonnere på varsler både om morgenen og ellers. Får varslene, men når jeg klikker på den så skjer det ingenting. Så får med meg det aller, aller viktigste, da (det som vises i varselet).

   Er også betatester, så forsøker å melde meg ut nå.

 8. Begynner å bli veldig lei at folk lager vendor-låste apps av ting som ikke trenger å være vendor-låste apps, men i stedet kunne vært gode web-apps som var tilgjengelig og brukbare på alle plattformer…

  Svar på denne kommentaren

  • Marius (svar til Torleif)

   Om appen er vendor-låst blir brukeropplevelsen mer sømløs med resten av OSet. Både designelementer og f.eks gestures

  • Frode Evensen (svar til Torleif)

   Veldig bra de lager apper direkte rettet mot spesifikke plattformer slik at man kan utnytte alle mobilenes potensiale – spesielt ytelse. NRK sine nettsider er helt supre å benytte også på mobil, så for de som ønsker nettbasert app så kan de benytte browseren 🙂

 9. Appen virker generelt sett grei men på Android synes jeg ikke den fungerer konsistent med andre Android-apper, spesielt med tanke på navigasjon, og den føles mer som om den er designet for iPhone enn Android. Det føles merkelig å navigere seg rundt i appen (spesielt med navigasjonsknapper på bunnen og ingen horisontal swiping for å bytte sider), og her synes jeg dere har gjort en dårligere jobb enn med NRK TV og Radio-appene, som virker mye mer konsistent med oppførselen til andre Android-apper.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Fredrik)

   Takk, Fredrik – vi ønsker holde oss tett til guidelines pr. operativsystem, men tar med innspillene dine til Androidteamet.

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Erik Holen)

   Hei Erik,

   I NRK er det alltid vondt å velge bort brukere på bakgrunn av utstyr – fordi volumet er så stort.

   Da vi valgte minimumsversjon for appen vurderte vi utviklingsfart framover opp mot ansvaret vårt til brukere med gamle versjoner bakover.

   Denne gangen valgte vi imidlertid å prioritere å kunne bygge nye ting raskt ved hjelp av oppdaterte iOS, over å ta hensyn til de eldste versjonene.

   Forrige uke utgjorde iOS 7.1.2 (eller eldre) ca. 240 000 sesjoner av totalt 65,2 mill ~ ca. 0,37%.

 10. Den forrige NRK-appen var veldig bra, ettersom den ga rask tilgang til det jeg ville ha. Den nye appen er uoversiktlig og rotet. Jeg slettet appen både på mobilen og nettbrett. Det som var bra på den nye var at sport kunne velges bort.

  Svar på denne kommentaren

  • Gjertrud (svar til Bjørn)

   Jeg er enig i dette. Jeg føler jeg går glipp av nyheter med den nye appen, kontra den gamle. Bruker nrk.no (nettsiden) i mye større grad en appen etter den nye versjonen kom på plass.

   Synes det er fint med en kort oversikt øverst, men er ikke helt med på premisset om at jeg må «velge» temaer som jeg synes er interessante. I tillegg synes jeg det blir litt useriøst med disse emojiene foran «nyhetene kort oppsummert». Noen ganger er de der, andre ganger ikke, nettopp fordi det naturlig nok ikke finnes en emoji som passer til «Overgrepssikta stjal bilder av andres barn på facebook». Så jeg tenker, kanskje like greit å la være.

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Gjertrud)

   Hei Gjertrud,

   Bedre oversikt, flere nyheter fra nrk.no-forsiden er i fokus hos oss nå. Dagens 20 saker blir betydelig økt, slik at du ikke skal trenger å velge egne kategorier, om du ikke vil.

   Og ja, emojis på nyheter er tricky, men vi kommer til å teste det over tid for å se hva det gjør med scanbarhet, uttrykk og tone of voice. Så er det som du sier åpenbart at det i svært mange tilfeller er umulig.

   Til nå: Faktiske objekter er lettest, alvorlige nyheter mye vanskeligere og smileys går ikke fordi vi tillegger nyheter subjektiv mening.

 11. Gratulerer med nye native apps. Her er det tydelig at dere har gjort en grundig jobb.

  Skulle ønske dere hadde lagt like mye arbeid i å lage en moderne responsiv web-app med push-notifikasjoner etc. I dag er det ikke en gang mulig å se video eller lytte til radio i web-appen på mobil. Dette er sløvt i 2017.

  NRK kunne ha vært en pådriver for web-teknologi men velger heller å gjøre samme jobben to ganger. Litt bakstreversk for både NRK og bruker etter min mening.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Ketil)

   Takk, Kjetil!

   Det er mye vi gjør både én og to og tre ganger, men du skal vite at vi tilstreber å *kun* gjøre det der det er gode grunner til det.

   Apropos medieavspilling og bruk av webteknologi kjenner du antakelig NRKs take på bedre avspiller som bl.a. er nevnt her:
   nrkbeta.no/2016/09/28/hjelp-oss-a-teste-beta-avspilleren-til-nrks-nett-tv/

   NRK jobber offensivt med å utnytte webteknologi anno 2017, men står samtidig ansvarlig for å holde en bred portefølje produkter og tjenester ved like. Teamene som innoverer på den nyeste teknologien står samtidig ansvarlig for konsekvensene ved gammel moro.

   There’s no silver bullet, bare en rekke strategiske og tekniske valg som tas løpende for å med best effekt nå flest brukere med innholdet vårt.

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Vidar)

   Hei Vidar!

   Nettsidene funker fint for mange på mobil, som du sier. I appen *kan* du velge innhold du er ekstra interessert i, men det er helt opp til den enkelte.

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Liv)

   Det er akkurat like mye/lite distriktsnyheter i appens topp 20 saker som på web. Men vi vet at fler ønsker mer enn topp 20, så her kommer det en forbedring.
   Når det gjelder sport, er det som nevnt i saken ikke et filter. Vi ønsker ikke la folk filtrere bort det som NRK desker, men de ivrigste kan få enda letter tilgang til mer av et emne.
   Så vi vet at det er mange som deg som ønsker å tone ned massiv sportsdekning, løsninger for det tar vi gjerne forslag på 🙂

 12. Marius Bendiksen

  Gamle var eneste appen farfar kunne bruke pålitelig under tilvenning til ny teknologi, og «til forsiden» tydelig på skjermbildet var nyttig i så måte. Bring gjerne det tilbake, eventuelt som en innstilling, eller tillat folk å velge 1.0-utseendet.

  Har slått av oppdateringer for appen på alle plattformer selv, etter å ha mottatt og prøvd den ut på en av dem (hvor den ble avinstallert til fordel for nettsiden etter utprøving). Jeg registrerer at NRK mener å ha gjort en god jobb og at det kun står på vaner, og velger å ikke bruke mye tid på å fortelle hva som er bra og dårlig når de allerede mener å vite det uansett hva som sies. Med ett unntak: jeg er en av de som syns å fjerne sport burde være mulig og redaksjonelt forsvarlig uten noen betenkeligheter rundt ekkoeffekter, og det kan tenkes jeg prøver appen igjen om det kommer.

  Ellers er det nettsiden til 3.0 ankommer for vurdering.

  Svar på denne kommentaren

 13. Hei,
  Fint å kunne filtrere bort det som ikke er nyheter (sport…), men jeg skulle ønske at visningen som tar hensyn til disse kategoriene vises som en avisside og at man slipper å velge kategori manuelt for å se hva som er skjedd siden ssit?

  Eller misforstår jeg noe med appen?

  Svar på denne kommentaren

 14. Hedda Offerdal

  Jeg får med meg færre nyhetssaker på denne nye appen enn jeg noensinne har gjort på den gamle. Hvorfor? Fordi denne appen krever at jeg skal scrolle sidelengs. Dette passer kanskje hvis man er på jakt etter saker å lese, men for en som bare scanner overskrifter et par ganger om dagen mellom å gjøre andre ting er dette et svært rotete design. Jeg hadde gjerne klikket meg inn på kategorier for så å lest saker i listeform, men å swipe sidelengs er rett og slett for mye arbeid. For ikke å snakke om at man ikke kan snu skjermen lenger heller. Merker jeg bruker appen mindre og mindre… dårlig design, savner det gamle.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Hedda Offerdal)

   Hei Hedda,

   Jeg tror du vil like endringene vi jobber med nå. Forsiden blir betydelig lengre med innhold du kjenner, og de hoisontale valgbare etasjene du selv evt. velger får plass på en egen side.

   For de som liker å bli overrasket i kategorier er det fortsatt horisontal win, og for deg som liker vertikal forsidescanning blir det mye bedre.

 15. Vanskelig å få oversikt uten å være veldig glad i å scrolle mye både horisontalt og vertikalt. Jeg har avinstallert appen og lagt snarvei til NRKs nettside for mobil på startskjermen i stedet. Savner den gamle appen.

  Svar på denne kommentaren

 16. Fantastisk initiativ. Tenk om vi kunne gjort slik med ulike ting i samfunnet. Hva om borgere i egen by eller tettsted kunne formet ut broen selv gjennom app og stemt frem det beste forslaget etc. Mulighetene er mange.

  Svar på denne kommentaren

 17. Hvorfor app i 2017? Er vi ikke for lengst over på web-apps?

  Tidligere lastet jeg ned alt som var av interessante apper, for i etterkant å måtte gå gjennom flere sider i Android-menyen og slette apper jeg aldri brukte. Jeg vil tro det er mange teknologiinteresserte som kjenner seg igjen. Etter jeg var en tur innom Windows på mobil, hvor det ikke var et like stort apputvalg av de mer uvesentlige typene, så ble jeg derimot kurert for appsyken.

  Nå som jeg er tilbake på Android igjen er grunnfilosofien min at det som kan løses i en nettside skal ikke lastes ned som app til telefonen min. Det er bortkastet å ha en app pr nettside jeg besøker.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Henrik)

   Hei Henrik,

   Enig, det skal vi se på. Hva ville du ønsket deg for Android Wear i appen?

 18. Jeg savner en enkel søkefunksjon i appen for å finne nyhetsartikler basert på overskrift, forfatter, tagger etc. (Jmf. funksjonen øverst til høyre på web-sida) Hvor ligger denne funksjonen?

  Svar på denne kommentaren

 19. Min første reaksjon var den dere imøtekommer i arikkelen: jeg var redd for å få nok en skreddersydd nyhetskilde som har lett for kun å forsterke mine meninger og interesser, ikke utfordre dem. Da jeg allerede har Facebook som mitt personlige ekkokammer for meninger, savnet jeg en klar oppfatning av at NRK-appen ville gi meg et bredt nyhetsbilde, som før. (Så jeg valgte alle mulige valg i tilpasningen). Jeg er under 40, men savner den «påtvungne» bredden man fikk når papiravis og dagsrevyen var hovedkildene til nyheter.

  Kort sagt: Bra at dere er aktivt oppmerksomme på problemstillingen, og jeg heier på en redaksjonelt kurert hovedstrøm av nyheter!

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Jonas Rogne)

   Takk, Jonas. Vi komme fortsatt til å gi deg gode redaksjonelt kuraterte nyheter plukket ut av desken på redaksjonelle kriterier på appens forside.

   Og med mange andre aktører som utelukkende formidler innhold basert på algoritmer, blir jobben vår med å legge til rette for felles kultur, samtaler og opplevelser enda viktigere.

 20. Det er ikke aktuelt for meg å bruke appen. Årsaken er teksrsrørrelsen. På den gamle kunne jeg zoome med fingrene, det kan jeg ikke nå.
  Jeg vet at jeg kan endre fontstørrelse på nettbrett og telefon men det er upraktisk i forhold til alt annet.
  Har dere hørt om universell utforming?

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Turid)

   Hei Turid!

   I arbeidet med appen er tilgjengelighet viktig for oss. Vi går fra en app som har oppført seg mer som en nettside til app som utnytter mer av Apple og Googles innebygde funksjoner for tilgjengelighet.

   Gitt at du ikke ønsker større skrift generelt på telefonen, når er det du savner mulighet til å zoome med fingrene over tekst?

   (De fleste bildene i appen er forøvrig mulig å forstørre med fingrene.)

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Ole Resll)

   Hei Ole!

   Om du vil ha den enkleste tilgangen til forsiden NRK.no, kan du enkelt lage en snarvei på hjemskjermen på telefonen eller nettbrettet ditt.

 21. Personlig bruker jeg ingen apper på mobil, og de appene jeg må ha ligger i et isolert android vindu på PC. Jeg kunne aldri tenke meg å installere spesifikk programvare for det jeg kaller en nettside, og alle de tilgangene de vanligvis krever.
  Jeg oppfatter det slik at innhold i en app ikke kan linkes til, slik som startsiden gjør til forskjellige nyheter.
  Mulig det er sikrere, men bryter med hele dynamikken i internett. Tilpass heller sidene etter skjermstørrelse i ordinær nettleser. Mobiler og nettbrett har uansett store forskjeller i skjermstørrelse.
  Spar meg maset om apper.

  Svar på denne kommentaren

 22. Frode Evensen

  Jeg har brukt appen siden den kom ut, og er veldig fornøyd 🙂

  Oversiktlig, rask og med mulighet for å legge inn varsel på saker jeg følger.

  Eneste jeg skulle ønske var pålogging til min NRK-konto, slik at innstillinger o.l. kunne følge til andre enheter og på web.

  Og kanskje integrasjon mot saker dere har publisert på Facebook, sånn at en kunne kommentert og reagert på nyhetene direkte i deres app.

  Svar på denne kommentaren

 23. Hei,

  Jeg har ikke fått push-meldinger fra dere etter jeg oppdaterte appen deres. Dette er noe jeg savner. Dere hadde gode push-meldinger som var nyttig. Alle innstilinger er på for å kunne motta push-meldinger, både i appen og på iphonen min, Hvorfor har dere sluttet med dette?

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Lise Othilde)

   Hei Lise,

   Vi har de siste dagene hatt trøbbel i pushmeldingskjeden vår, men det skal nå fungere bedre.

   Sifra om det ikke fungerer etter dine varselpreferanser satt under «Innstillinger»!

 24. Litt usikker på om feilmelding angående TV- appen hører hjemme her, men siden andre også har vært innom de ulike appene her og dere har bedt om innspill, tenkte jeg at jeg kunne benytte anledningen.

  Problemstillingen er at etter midnatt (hver dag) skjer det noe underlig når jeg klikker på «Direkte» i menyen til NRK Tv- appen. Istedenfor en liste over hva som går/skjer på det tidspunktet, viser siden/menyen som kommer opp 1970 og teksten under NRK 1 er «Nyttårstale» ved Per Borten….??? Under NRK 2 og NRK 3 står det ingenting i det hele tatt.
  Jeg kommer inn på det programmet som går i den aktuelle kanalen hvis jeg trykker på kanalnavnet (NRK 1, NRK 2 osv.), men der er altså ingen oversikt over hva det er som går i feltene under kanalnavnene.

  Feilen oppstod/ble tydelig etter oppdatering til iOS 10 på iPad Air.
  Restart, avinstallering, restart, innstallering, restart osv. har ikke hjulpet. Feilen er der også etter oppdateringer av iOS 10 (nå iOS 10.2.1)
  Har ikke fått sjekket om det er tilsvarende på telefonen også.

  Beste hilsen,
  Espen

  Svar på denne kommentaren

  • Espen (svar til Espen)

   PS: Glemte i farten å gi tommelen opp for den nye NRK- appen (Nyhetsappen) – veldig bra og mye bedre enn den gamle.
   Positivt at den ikke krever adgang til «alt mellom himmel og jord» på brett/telefon.

   Vet ikke om dere har latt dere inspirere av den, men den nyhetsappen (av de jeg har prøvd selv) jeg synes har fått det best til i forhold til design, presentasjon av nyheter og brukeropplevelse er appen til The Guardian.
   De fleste andre nyhetssteder foretrekker jeg å lese på nettsiden, men The Guardians app har blitt værende på telefon/brett.

   Det blir nok NRK også heretter. 🙂

   Beste hilsen,
   Espen

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Espen)

   Kult at du liker, Espen!

   Vi skal iallefall ikke be om mer tilgang i appen enn vi mener vi kan returnere som bedre brukeropplevelse for deg som bruker.

   Vi har latt oss inspirere av *mange* andre apper i konseptet i NRK-appen, inkludert The Guardian.

   Så tror vi – som mange over her også bemerker – at vi med en app må tilby noe annet enn nettsiden, hvis ikke funker jo den helt fint for mange.

  • Takk for tilbakemelding. 🙂

   Angående tilgang er vi helt på linje. Dessverre er det jo ikke alle som tenker slik, men det er en annen diskusjon.

   Enig angående «merverdi» av å bruke appen framfor nettsidene.
   Samtidig er jeg usikker på om eksempelvis The Guardian- appen (siden jeg allerede har nevnt den) tilbyr veldig mye mer enn det som står på nettsiden (uten at jeg har gjort en «vitenskapelig» sjekk av det).
   For min egen del handler det kanskje vel så mye om at den er smidig, jeg kan gå inn og justere hvilke nyhetsområder jeg vil, rekkefølgen på dem, fint grafisk grensesnitt og lignende.
   Det er noe med at det oppleves inviterende og lekkert, for å si det slik.
   Og så oppleves appen som rask og raskere enn å bruke nettleser.

   Bare noen raske tanker.

   Beste hilsen,
   Espen

  • Kjartan Michalsen / NRK TV (svar til Espen)

   Hei Espen!

   Jeg har ikke hørt om dette før, men jeg spiller det videre til våre flinke utviklere så vi kan se nærmere på det. Tipper det har noe med hvordan vi har delt opp TV-døgnet, men det er jo ikke noe du skal merke.

   Kjartan

 25. Eivind M. Nordengen

  Hei, liker den nye appen godt, men hadde satt pris på å kunne markere og kopiere tekst. Gjør ting litt vanskeligere om det er noe man vil slå opp/kopiere til et annet sted osv.

  Svar på denne kommentaren

 26. Hei.

  Nå har man brukt appen en stund, så kan komme med litt feedback.

  Mine to største problemer med appen er at den fungerer ganske dårlig på dårlig nett (Edge, 2G eller offline) og at jeg gjerne skulle hatt en slags «Mest lest» funksjonalitet.

  Disse katogorivisningene deres kunne også med fordel vært tabs i toppmenyen i stedet for tiles som man drar horisontalt (alá Netflix).

  NRK lar seg inspirere av BBC på mange områder, og dette er definitivt ett hvor NRK burde titte nærmere på britene. BBC News appen fungerer fantastisk bra på nevnte områder og er meget lett å bruke (føles ikke som et kompriss pga. du er på mobil).

  God start, gleder meg til å se hvordan dette utvikler seg.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Trond B)

   Hei Trond,

   Kategorier kommer som egen fane. «Mest lest» har vi allerede på forsiden i appen, men sikter du til noe annet?

   Appens oppførsel på dårlig nett er et tips vi tar en runde på, det er mulig vi kan skru noe der.

   Takk!

  • Så bra, takk Tom.

   Hmm, mener du at forsiden er «mest lest»? Det er jeg ikke enig, ettersom den blander både «breaking news», «kort oppsummert» og populære nyheter.

   Jeg tenker på en dedikert fane med kun artikler som har blitt mye lest siste ~12 timene.

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Trond B)

   Vi har en egen etasje i appen som heter «Mest lest» på forsiden.
   Denne henter akkurat nå opp inntil 16 saker fra de siste 4 dagers mest leste stoff på NRK.no.

   Å plassere «Mest lest» på en egen fane har vi til nå valgt ikke å gjøre fordi vi ikke ser at det bidrar til økt oversikt. Det vi imidlertid gjør er å flytte dine egne valgte kategorier til en egen fane – også for å gjøre det tydelig at forsiden er desket av NRK, mens det er du som er sjefen på annet innhold.

 27. Liker appen, men som et minimum burde det være mulig å skru av sportsvarsler. Slik det er nå så vurderer jeg å skru av pushvarsler fra appen, da jeg får alt for mange varslinger som er totalt urelevant for meg.

  Filtrering av sport i appen hadde også vært et pluss, men ikke så essensielt som filtrering av varsler.

  Svar på denne kommentaren

 28. Liker ikke appen (android). har hatt den en stund. Bruker nå stort sett bare nrk via nettleser som gir meg et mye bedre bilde av alle nyheter. Sidefeltet med spesielle saker liker jeg også bedre i nettleserversjonen

  Svar på denne kommentaren

 29. Synes pushvarslingen med hva som skjedde i natt er gull. Særlig de morgenene det er travelt i heimen, skulle også ønske at jeg kunne fått en oppsummering i 15-16 tiden med en oppsummering om hva som har skjedd i løpet av dagen.

  Svar på denne kommentaren

 30. Hei NRK.

  Når kommer appen til Android TV i en ny og forbedret utgave?
  Jeg sliter mye med sync mellom bilde og lyd når jeg ser på direkte TV. I tillegg går det som oftest ikke an å gå fra direkte TV til et program eller motsatt vei. I alle tilfeller må jeg stenge ned appen og starte på nytt.

  Ellers er jo appen grei og oversiktelig!

  Svar på denne kommentaren

 31. Reidar Lund

  Hei!
  Den siste måneden har NRK appen blitt fryktelig treg og buggete. Jeg kan ikke bruke den da den konstant låser seg. Jeg har iPhone 6S og en del minne så skjønner ikke helt at det skal være noe galt med telefonen. Hva har skjedd?

  Svar på denne kommentaren

  • Johan Sørensen (svar til Reidar Lund)

   Hei Reidar,

   Slik ska det selvfølgelig ikke være. Er det på en spesifikk «skjerm» du opplever dette («Aktuelt», «Mitt innhold», en kategori) og har du den seneste versjonen av appen installert fra app store?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.