nrk.no

Robot kommer seg forbi CAPTCHA-systemet som skal stoppe den

Kategorier: Moro & Robot

Matt Unsworth’s robot Skjermbilde fra YouTube

Fredagsmoro: Søt robot lurer robot-sjekk.

For å begrense automatisert aktivitet og spam på nettet, har CAPTCHA-teknologien blitt født. Det er kortform for Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart, som skal kunne avdekke om det er et menneske eller en robot som kommer med forespørselen.

Tidligere måtte man gjerne angi forvrengte tegn og tall, eller velge bilder som inneholdt eksempelvis en buss eller veiskilt. Nå holder det å klikke på en knapp.

captcha photo
Et eksempel på en recaptcha, som faktisk er med på å digitalisere bøker Foto: Phillie Casablanca/Flickr

Google bruker nå en rekke indikatorer som ikke krever mer brukerinteraksjon enn å trykke på en knapp. Da funksjonen ble lansert i 2014 skrev Wired at den benyttet måling av ting som hvordan musen ble flyttet før knappen ble klikket.

Googles captcha. Illustrasjon via Wired
Googles captcha. Illustrasjon via Wired

Omgår systemet

I går så vi en morsom Youtube-video av Matt Unsworth delt på Reddit, hvor en robot klarer å komme seg forbi testen. Selv om roboten neppe er i stand til å passere noen av de andre captchaene, gikk jo dette ganske greit.

Vi er likevel ikke redd for at akkurat denne roboten skal stå bak store mengder automatisk spam eller annen aktivitet.

Da vi undersøkte om videoen var tatt fra et annet sted eller en annen bruker, kom vi over flere av Unsworths roboter.

Vi likte godt måten han har koblet sentrallåsen på bilen sin sammen med en låsemekanisme i boksen han har på lasteplanet.

Har du sett noen morsomme roboter i det siste?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.