nrk.no

Arkiv for Måned: juni 2016

Yr lanserer “live” nedbørvarsel

Det er sommer, høysesong for Yr, og vi vet at mange er spesielt opptatt av regn akkurat nå. Derfor har Yr forenklet informasjonen fra radarbildene, og laget et direkte nedbørvarsel som forteller deg om det skal regne eller holde opp å regne i de neste 90 minuttene.

Google Maps har fått nye og bedre bilder. Foto: Skjermdump Google Maps

Google maps har blitt nyere og enda bedre

Helt siden lanseringen av Google Maps i 2005, har satellitt-bildene stadig blitt bedre. Sist gang de fikk seg en skikkelig oppgradering var i 2013, da Google også sørget for å sy sammen deler av ulike satellitt-bilder for å unngå skyer, og dermed skapte en skyfri verden.

Bygger Norge i Minecraft

Med det gigantiske byggeprosjektet «Hele Norge bygger» skal NRK Super og FlippKlipp Studio gjenskape 19 norske fylker.

Jodel: Den skjulte trussel

Norske medier har stort sett omtalt appen Jodel i ly av bombetrusler og mobbesaker. Vi har møtt en jodler og en forsker, som begge har lagt sin elsk på den anonyme appen.

Vi hacket Snapchat og ødela all moroa

Snapchats begrensede funksjonalitet har ikke satt en stopper for appens popularitet. Vi prøvde oss som superbrukere, men det ødela opplevelsen.

Det ubeskrivelige rommet vi er nødt til å forholde oss til

Tidlig i mai stod en liten gjeng ivrige nerds inne på et rom i tredje etasje i «Glassgården» i NRK. Det var en av disse inneklemte dagene som det er mange av i mai, og lokalene til Medieutvikling var langt fra fulle. Grunnen til at vi faktisk var på jobb denne «fridagen», var ene og alene ankomsten av Virtual Reality-settet HTC Vive.