nrk.no

Arkiv for Måned: mars 2016

I NY DRAKT: Slik ser Yrs nye mobiltilpassede nettsider ut, – altså ikke appen, men Yr i nettleseren på mobilen. Foto: NRK

Fra beta til lansering: Yr får nye mobil-nettsider

Takk for alle tilbakemeldingene på Beta Yr, – nå lanserer vi! I juni 2015 lanserte vi Beta Yr, som er Yrs nye mobiltilpassede nettsider, – altså ikke appen, men Yr i nettleseren på mobilen. Da oppfordret vi brukere til å teste Yr gjennom sommeren, og gi oss tilbakemeldinger. Flere tusen har respondert og fortalt oss […]

Slik lærer du dronen din å gå på skogstur

Forskere ved Dalle Molle Institute for Artificial Intelligence og Universitetet i Zürich har bygget en drone som på egen hånd klarer å finne frem på stier i skog og mark.

SSL Labs-test både på nettside og i kommandolinje

Slik undersøkte NRK offentlige nettsteder

NRK brukte Brønnøysundregistrene, databaseoppslag i det norske domeneregisteret og API-tilgang til en testtjeneste for å undersøke kryptering på offentlige nettsteder.

GIFenes herre

SXSW, Texas (NRKbeta): Alex Chung startet Giphy på fleip. Nå forandrer han hvordan mennesker kommuniserer digitalt.

EggBot at work. Foto: Marius Arnesen / NRKbeta.no

EggBot – Roboten som maler påskeegg

Det nærmer seg påske med stormskritt, og hva er vel bedre enn en robot som tar jobben med å male påskeeggene dine?

EggBot er et lite vidunder av en robot som består av to stepper-motorer, en servo og et lite kontrollerkort. EggBot utstyres med din favoritt-pen, et egg og deretter er det bare å finne et bilde du ønsker å printe.

Facebook tar opp filterkampen med Snapchat

Filterfunksjonaliteten til Snapchat, hvor du kan legge ulike filtre på ditt eget ansikt, er blitt svært populær blant ivrige Snapchat-brukere. Nå kommer svaret fra storebror Facebook, i form av oppkjøp av startupen Masquerade (MSQRD).

Trenger vi en moralkodeks for digital produktutvikling?

I løpet av de siste årene har flere hendelser synliggjort hvordan maskinlæringssystemer og algoritmer kan begå tabber med komiske og/eller fatale konsekvenser. Mange av oss har sikkert opplevd hvordan Netflix har sett sammenhenger i seervaner og innhold som ikke henger på greip: Bildegjenkjenningen til Google Photos har klassifisert bilder av afroamerikanere som gorillaer. Under en […]

– Sosiale medier er et av IS’ viktigste våpen

Den amerikanske generalen John Allen er ikke i tvil. Heller ikke lederen for Forsvarets høgskoles mediegruppe, Per Christian Gundersen. Medier og propaganda har vært avgjørende for IS.