nrk.no

Hjelp oss å teste beta-avspilleren til NRKs nett-TV

Kategorier: Nett-tv,NRK,NRKTV,Streaming & Webutvikling


Nett-TVen til NRK blir litt forandret. Forandringen har med selve avspillingen av bilder og lyd å gjøre. Videoavspillingen må virke godt, også med nye nettlesere og mobiler som ikke støtter Flash.

Med det vi kaller avspiller eller mediespiller, tenker vi på den delen av nett-TVen som spiller av levende bilder og lyd, til forskjell fra “resten av nettsida tv.nrk.no”, som skal hjelpe deg med å finne fram til programmer og serier som du kunne ha lyst til å se.

De fleste store leverandører av programvare lar brukere være med på deler av kvalitetssjekken. Enkelte kjente feil kommer med i de første utgavene. Feilrettinger og forbedringer leveres deretter fortløpende i nye versjoner. Med denne betaen legger vi ut en spiller som vi vet er mangelfull, men dere velger altså foreløpig selv om dere vil ta den i bruk. Vi håper dere likevel har lyst til å være med å teste, selv om ting ikke er perfekt ennå.

Microsoft Surface og Asus Zenfone spiller SKAM i nettleser
Ny avspiller på tv.nrk.no lar deg se SKAM på enda flere enheter. Foto: Kjartan Michalsen (CC BY-SA 3.0)

Slik gjør du

Spilleren er altså åpen for alle som aktivt velger den. For å aktivere den, går du til NRK TV’s instillinger og velger Beta-avspiller:

ludo-slik-gjør-du

Mediespilleren skal sørge for at NRKs TV-innhold kan sees på de aller fleste tilgjengelige telefoner, nettbrett, datamaskiner og smarte TVer. Også i en verden hvor Flash-støtten begynner å bli svært begrenset. Det er ikke trivielt å få dette til. Vi har forklart detaljene tidligere. Mediespilleren vår har fått det interne kodenavnet LUDO. (De av dere som har gått latin-skolen, vet at ludo betyr “jeg spiller”). Når vi har all funksjonalitet på plass og det spiller bra nok, vil dette erstatte dagens avspiller.

Endringene du vil legge merke til

Dagens utseende av spilleren med (1) kontrollknapper for play/pause, hjelp, demping av lyd, teksting av/på og fullskjerm, (2) miniatyrbilder til støtte under spoling, (3) Tidslinje med “scrubber” og angivelse av indekspunkter, (4) teksting og (5) utseende på små skjermer med play/pause midt i bildet.
Dagens utseende av spilleren med (1) kontrollknapper for play/pause, hjelp, demping av lyd, teksting av/på og fullskjerm, (2) miniatyrbilder til støtte under spoling, (3) Tidslinje med “scrubber” og angivelse av indekspunkter, (4) teksting og (5) utseende på små skjermer med play/pause midt i bildet.

Spoling med bilder

Dette har vi skrytt av tidligere, men uansett: I tillegg til at det ser bra ut, så er miniatyrbilder et godt verktøy til å spole til et kjent sted i videoen. Fra nå av viser vi altså små bilder fra videoen som viser hvor i videoen du står med spillerhodet.

Fra starten av er det mange programmer som ikke har slike miniatyrbilder, men de produseres fortløpende, slik at spoling med miniatyrbilder skal virke i flest mulig programmer.

Nye kontrollknapper

Vi har forandrer litt på designet til kontrollknappene. Vi vil at det skal være opplagt hva som skjer om du klikker på dem, og at de tilpasser seg godt til den skjermen du bruker, enten det er en liten telefon eller en stor PC-skjerm.

Nye hurtigtaster

Å klikke på mellomromtasten for å starte eller pause videoen brukes sikkert av mange. Vi har lagt til noen flere hurtigtaster for å gjøre dere mindre avhengig av musen: Slik navigerer du med piltastene i NRKs Nett-TV

Veien videre

I beta-fasen brukes den nye spilleren bare til innhold i opptak (on demand) – ikke på live-sendinger og andre direktestrømmer. Men planen er at denne avspilleren skal brukes over alt på NRK – også live, på nrk.no og på NRK Super – slik at det vil være én måte å se og spille av videoinnhold fra NRK på.

Det vi tenker å få ferdig før vi bruker denne som førstevalgt avspiller, er i hovedsak at den kan spille direkte-TV, virker på Chromecast (yay!) og mulighet til å begrense oppløsningen, for å unngå for at mobilregningen blir for høy for de som vil se TV når de er på farta.

Her er en slags skisse over hva vi driver med fremover:

roadmap ludo

Vi er ikke så langt unna. Når vi har disse på plass pensjonerer vi den gamle spilleren.

Hjelp oss!

Hvis dere har noe som helst å fortelle eller spørre oss om, velg hjelp-knappen i spilleren og klikk på “tilbakemeldinger”. Fyll ut skjemaet med en beskrivelse av hendelsen, og gi oss beskjed! pasted image 0-1

Det er mye bedre om du bruker skjemaet enn å skrive i kommentarfeltet her – der drukner av og til spørsmålene, og dessuten: Når du fyller ut skjemaet ser vi automatisk hvilken nettleser du har, hvilken avspilling du bruker (om du fikk HTML5, HLS eller Flash) og hvilken strøm du har sett. Det gjør det lett for oss å sortere tilbakemeldingene og forstå hva som har sviktet. Hvis du vil, kan du legge igjen en epostadresse, slik at vi kan kontakte deg i ettertid.

Vi er fornøyde

Vi har tro på at dette vil bli bra, men har ikke uendelige testmuligheter, så det dukker alltid opp flere ting når publikum og alle deres dingser og real life-situasjoner møter produktet.

Det vi ser selv når vi tester gjør oss ganske optimistiske:

 • Nettlesere som tidligere brukte Flash kan nå spille fint med HLS (det gjelder for eksempel min Linux laptop med Chromium nettleser)
 • Spilleren får samme utseende overalt (et unntak er iOS som bruker sin egen avspiller i fullskjerm)
 • Ytelsen er bedre for de fleste av oss – det merker vi først og fremst ved at nettbrett og telefoner ikke blir like varme og vi kan forvente at batteriene klarer seg litt lenger før de må lades på ny (et unntak er riktignok at eldre Android-telefonene med svake prosessorer sliter med å klare dette. De spiller video bedre med Flash)

Ikke vær redd for å teste dette. Hvis du stiller inn for å prøve LUDO, men blir skuffet, går du bare tilbake til innstillingene og skrur den av igjen. Hvis du i så fall gir oss en tilbakemelding på hva som ikke fungerte, er det supert!

For å aktivere den, går du til NRK TV’s instillinger og velger Beta-avspiller.

90 kommentarer

  • Aril Spetalen (NRK) (svar til Morten)

   På Xbox må du nok bruke Edge fortsatt en stund, om du vil se NRK TV. (Xbox One har Edge nettleser, eller?) Xbox med Edge lar seg bruke med spilleren vår, i alle fall. En egen app til Xbox er nok ikke så høyt på timeplanen vår ennå..

  • Enig. Bruker Surface Pro 4 og Lumia 950. Skulle gjerne likt å hatt en Universal app. Hvis ikke hadde det vert veldig greit om den nye spilleren hadde fungert i Edge på mobil, sånn at jeg slapp å bruke den gamle stusslige NRK TV appen på telefonen min.

  • Espen (svar til Ragnar)

   Om du velger «HTML5-avspiller med HLS» får du spillt av direkte-TV også. Dette har alltid virket på Windows 10 (telefon eller desktop). Synd at ikke dette blir valgt som default.

   NRK: Hvorfor gjør det ikke det? Skiller dere på nettlesere eller benytter dere feature detection?

  • Hva er poenget med en app når du har nettleseren?

   Har aldri sett poenget med alle disse appene. Nettlesere nå og nettsider blir bedre og bedre og vil erstatte dem

  • Ståle E. Huse (svar til Aril Spetalen)

   Rart dere er så opptatt av å lage app til en så liten brukergruppe som epleTV? Den største brukergruppa her i landet er W10, men dere ser ut til å nærmest boikotte lillebill sine produkter.
   Lag en universell app (UWP) som kan kjøres på alt av W10 utgaver og dere når en enda større brukergruppe

  • Aril Spetalen (NRK) (svar til Ståle E. Huse)

   Hei Ståle,
   (1) EpleTV er ikke så lite brukt: Ifølge undersøkelsen Interbuss fra tredje kvartal i fjor (gjort av TNS Gallup) har 23% av alle spurte nordmenn tilgang til apple-tv. Og for å se TV på apple-tv må det en app til – derfor lager NRK apple-tv-app.
   (2) I windows 10 finnes det en nettleser, så nettopp her virker web-løsningen vår med denne, nye avspilleren.
   Og i denne artikkelen forteller vi jo om hvordan vi jobber med en forbedring som faktisk virker på nettopp windows10 men ikke på apple-tv.
   Vennlig hilsen Aril

  • Aril Spetalen (NRK) (svar til Kristian)

   Sant. Du må bruke piler opp eller ned nå. Vi vil nok lage en volumkontroll etter hvert også.

   Fadingen har vi diskutert.. Kanskje vi venner oss til det? Hvis ikke kan det nok alltids fjernes. Vi får se hvor det bærer med det! 🙂

  • Jeg har ofte en mus ved siden av meg i sofaen eller på bordet og da er det litt irriterende at halve skjermen blir mørkere når jeg kommer borti 🙂

  • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til Kristian)

   Akkurat faden må være mørk under kontrollere for å sikre universell tilgjengelighet. Den gjør at vi får høy nok kontrast uansett hvilken video som spiller i bakgrunnen. Men det kan godt hende at vi justerer litt på den når vi får brukertestet mer.

  • Vil det ikke holde at bildet nederst under kontrollene blir mørkere og ikke hele bildet?
   I så fall ville det vært fint om det ikke var en kjempestor gradering som dekker bildet.

  • Unødvendig med fadingen dersom det (som nå) varer så lenge.

   Kontrollpanel som bare ligger 1 sekund etter at musepekeren står stille: Helt ok med svart fading. (Dog, jeg skjønner ikke hvorfor den må være der/må ligge så høyt opp.)

   Kontrollpanel som ligger i mange sekunder etter at musepekeren står stille (som nå): Helt ok DERSOM den svarte fadingen ikke fins der.

  • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til Mansoor)

   Takk for det 🙂 vi er fornøyd selv, men har mye på blokka å jobbe med før vi kan bytte permanent. Tusen takk for at du tester!

 1. Funket i Firefox med første forsøk – men i Internet Explorerr 11, Windows 7, fikk jeg ‘Mediainnhold er ikke støttet av nettleseren’ da jeg hentet opp første episode av ‘Nobel’.

  Etter mye famling prøvde jeg til slutt å oppdatere Flash. Men det var vel akkurat samme Flash-versjon i Firefox, og der virket det. Dessuten: Var ikke vitsen nettopp å komme seg bort fra Flash?

  Svar på denne kommentaren

  • Anders Teern (NRK) (svar til keal)

   Det stämmer att IE11 på Windows 7 fortsatt kräver Flash. För att komma bort från Flash i Internet Explorer krävs att du använder Windows 8 eller nyare.

  • digi_owl (svar til keal)

   Dem bruker Flash fordi i bakenden så benytter dem seg av Apple-formatet HLS, noe som er så som så støttet i andre nettlesere enn Safari.

  • Anders Teern (NRK) (svar til digi_owl)

   Enligt våra analyser som kommer de allra flesta användare att använda HLS-strömmarna.
   Safari hanterar dessa, som du skriver, utan några extensions.
   Chrome, Firefox och många andra moderna browsers baserar sin uppspelning (av både HLS eller DASH) på MediaSourceExtension.
   För äldre browsers där inte MSE fungerar erbjuder vi fortfarande en flashspelare.
   Här är en artikel som förklarar detta lite mer nrkbeta.no/2016/01/25/flash-i-nrks-videoavspillere/

  • Anders Teern (NRK) (svar til Ola)

   Ja, just denna nya versionen av spelaren kör endast i browser, men det finns många devicer som kör en browser 😉

  • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til Ola)

   Og vi holder på med en ny forbedret app for Apple TV 4, så det er bare å følge med på oppdateringer fremover….

  • Bra! (Litt off-topic men) den versjonen som er på AppleTV4 iOS-TV10 fungerer ikke stabilt:

   1. Hopper ut av sending og går til NRK-menyen du kom fra.

   2. Valg mellom «Fra begynnelsen» eller «Direkte» går begge i praksis til «Direkte».

   3. +/- 10 sek spolingen støttes ikke

   4. Bufring kan se ut til å være noe marginal iom at det i perioder er svært lav oppløsning (WiFi koblet på 150 Mbps DL fiber)

  • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til Ola)

   Dette er kjente problemer, og vi vil adressere dette i den nye appen. Utfordringene er hvordan den gamle appen er pakket inn i et skall for å virke på tvOS4. Med ny app, vil den være for Apple TV 4, og lettere å vedlikeholde.

  • Kjartan Michalsen / NRK TV (svar til Ola)

   Vi kommer til å lansere en offentlig betatest om noen uker, så det er bare å følge med på din favorittblogg 😉

  • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til Henrik)

   Hei Henrik! Vi har dessverre ikke implementert chromecast enda, men det står på lista selvfølgelig og vil være på plass når vi går ut av beta. Takk for at du er med å tester!

  • Aril Spetalen (NRK) (svar til Bjørn Einar Bjartnes)

   Elsker denne diskusjonen! (Forklaringen på dagens K=spill/pause er at vi hermer etter youtube. Vi tenker at det vil gjøre at folk kjenner seg litt igjen på tvers av videoapplikasjoner. Men hvor etablert K er som pauseknapp vet jeg ikke – kanskje vi skal mappe den om til foroverspoling. 🙂 )

  • JKL er jo også standardknapper innen redigering: J og L er frem og tilbake, K er stopp.
   En viktig funksjon for meg (som også Youtube har) er at hurtigtaster som K og F alltid funker, selv om ikke videovinduet er aktivt. Space har jo i mange nettlesere dessverre samme funksjon som page down (selv om Chrome har fikset dette).

  • digi_owl (svar til Eirik)

   Urk, har ett vist hatforhold til Youtube angående hvordan dem håndtere tastaturet.

   Jeg bruker av vane HOME for å komme til toppen av en side etter å ha lest på noe lengre nede. Men på Youtube så er denne kuppet slik at en i stedet setter videoen tilbake til start.

  • Bjørn Einar Bjartnes (svar til Eirik)

   Da får jeg kanskje moderere meg noe. Kommer vel tilbake. Får heller finne et triks for vim mode som bytter litt på knappene….

  • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til Kjetil B. Moe)

   Vi har ingen umiddelbare planer om flerkanallyd, men om vi får mer innhold som i utgangspunktet er laget for den type visning, kommer vi til vurdere det igjen. I forbindelse med ulike tekniske omlegginger i fremtiden, kan det være det blir enklere, da vi har noe innhold som har flerkanallyd.

  • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til truls viddal karlsen)

   Dette holder et annet team på med akkurat nå, så det vil være på plass om ikke så lenge. Gleder meg til dette selv også, chromecast audio er helt supert med grupper osv. Vi vil selvfølgelig støtte både klassisk chromecast, chromecast audio og chromecast enabled høyttalere.

  • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til Bjørn)

   Takk for innspill! Vi ser på hvilke innstillinger det skal være mulig å gjøre, og kvalitet er en av de. Det er litt ulike tilnærminger for ulike nettlesere, så kan være det bare blir en type lav/middels/høy valg som funker likt på alle nettlesere. Hva tror du om det?

  • Direkte kvalitetsstyring, som i oppløsning, trenger man jo ikke nødvendigvis, selv om det hadde vært ålreit å tvinge 4k, på bekostning av lastetid også. Det er mest for å sikre god bildeflyt hvis man har en ustabil forbindelse.

   Kom også til å tenke på caching. Hvordan er reglene for det? Det er veldig brukervennlig å kunne laste et program ferdig på wifi og slippe å strømme over 3/4G (Noe liknende Youtube Go?).

  • Anders Teern (NRK) (svar til Bjørn)

   Caching tycker vi också är väldigt bra, men det ställer helt andra krav på hantering från rättighetsinnehavarna.

  • Anders Teern (NRK) (svar til steinmb)

   Det finns inga tekniska begränsningar som stoppar oss, och allt i spelaren tillrättalagt för att fungera även utan bild.

   Men först måste vi jobba lite med ett användargränssnitt som fungerar för ljud.

  • digi_owl (svar til steinmb)

   Når en snakker om radio. Plager meg at på eldre Android så er NRK Radio appen ikke mer enn nettsiden pakket inn i en ramme. Tenkte jeg skulle bruke ett gammelt nettbrett som bordradio men nevnte app er rett og slett umulig å bruke.

  • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til digi_owl)

   Vi har valgt å sette en nedre grense på hvor gammel Android vi støtter, for å kunne tilby funksjonalitet som buffer ol i avspilleren. Hvilket nettbrett har du?

  • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til Ray)

   Takk for bra tilbakemelding. Kan godt være at teksten får noen flere justeringer fremover, for fokus er på lesbarhet 🙂

 2. Testet i openSUSE Leap 42.1 (64-bit) med KDE Plasma 5.5.5 (Qt 5.5.1, kjerne 4.1.31-30-default).

  Fungerer i:
  Opera 40.0
  Chrome 53.0.2785.116

  Fungerer ikke i:
  Firefox 49.0 – «Mediainnhold er ikke støttet i nettleser»
  Konqueror 4.14.18 – ingen feilmelding
  rekonq (WenKit-basert)- ingen feilmelding
  Chromium 53.0.2785.113 – «Det oppsto en ukjent feil»
  Qupzilla (Qt 5-utgave versjon 1.8.7, Webkit-versjon 538.1) – «Det oppsto en ukjent feil»

  Svar på denne kommentaren

  • Aril Spetalen (NRK) (svar til Kjetil Kilhavn)

   Du hadde mange rare nettlesere, gitt! Arbeidsmaskinen min eren eldre 64bit Ubuntu laptop, og her virker spilleren fint med Firefox (v46), så at det ikke virker på din Firefox v49 overrasker litt.. Uansett: Tusen takk for grundig sjekk av browserstøtte! 🙂

  • Stine Storistompen (svar til Kjetil Kilhavn)

   «Mediainnhold er ikke støttet i nettleser» fikk jeg også med Firefox 45.4.0 med SunOS Release 5.11 på “live” install USB minnebrikke.

   NRK beta avspilleren virket fint med Firefox 50.0 med Fedora 23 på minnebrikke. (Allow akamaihd.net ved bruk av NoScript.)

   Firefox 42.0 virket med en gang for “Nytt på Nytt” med Linux Mint 17.3 på “live” install USB minnebrikke.

 3. Jeg elsker at metadatafelt som «teksting» er tilgjengelig i tekste-fanen og at hver tekstlinje der er koblet til tc i programmet. Men er det noen mulighet å gjøre søk avgrenset til denne teksten? Altså å for eksempel søke frem alle program i spilleren som har hatt sitatet «Det er typisk norsk å være god»? Om det ikke er mulig for oss vanlige seere, finnes muligheten for dere internt på huset?

  Svar på denne kommentaren

  • Aril Spetalen (NRK) (svar til Nils)

   Tusen takk for det forslaget, Nils! Dette lar seg selvsagt løse. Vi må bare indeksere programteksten til søkemotoren og hente den ut i TV-søket. Oppgaven må bare prioriteres. (Og vi har en håndfull oppgaver som har utkonkurrert denne til nå). Jeg noterer en ekstra stemme på søk i programtekster.

  • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til Jan)

   Vi jobber med live nå, så enn så lenge får du fallback til flash for Live. Hvilken nettleser tester du i?

  • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til Jan)

   Det stemmer (dessverre), i betaperioden har vi enda ikke gjort den tilgjengelig på nrk.no. Kun for innhold på tv.nrk.no.

  • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til Marti Johndrud)

   Ja, det kommer veldig snart. Jeg har faktisk fått teste en tidlig versjon i går som virker som forventet. Regner med vi kan ha en public beta på Android ganske snart.

 4. Eg prøvde Beta-spelaren att no.

  For video får eg feilmelding om at «Videoformat eller MIME-type er ikkje støtta».

  For lyd (feilmeldinga seier video, men eg er ganske sikker på at det er snakk om lyd) får eg feilmelding: «Du trenger Flash for å spille av denne videoen.»

  Svar på denne kommentaren

 5. Har prøvd avspilling vha. betaversjonen i Vivaldi (versjon 1.5). Bilder (video) avspilles greit, men lyden minner til forveksling på den man fikk når det var på tide å skifte batterier på kassettspillern.

  Svar på denne kommentaren

  • Aril Spetalen (svar til Jungmann Wold)

   Auda! Jeg innrømmer at jeg ikke har testet dette med Vivaldi. Men nettopp en nettleser med navn Vivaldi burde jo borge for den beste lyd. Jeg skal sjekke opp om avspilleren har et spesielt problem med den nettleseren.

   Tusen takk for tipset, Jungmann! 😉

 6. Bli med å teste NRKs app for nye Apple TV

  […] brukere og som er størst på TV-titting vi prioriterer. På den andre siden, ved å benytte vår beta-avspiller, kan du nå fint se NRK TV på Xbox og mange andre plattformer med […]

  Svar på denne kommentaren

 7. To saker:

  Snarvegar (til dømes F for å få fullskjerm, space for å pause) er litt problematiske.

  I Google Chrome (og alle andre nettlesarar) er ctrl+F/cmd+F snarvegen til «søk på sida». Men om eg vil søkje og trykker denne snarvegen medan eg er «i» avspelingsfeltet til beta-spelaren, så går eg samtidig inn i fullskjermmodus fordi F blir aktivert. (Då blir søkfunksjonen ganske unyttig.) Noko av det same gjeld om ein vil pause eit program med space; då blir scroll nedover aktivert samtidig.

  Ikkje så ille, men saker som absolutt bør fiksast om spelaren skal ut av beta.

  Dette gjeld i Chrome, på både min Mac (10.11.6) og PC (Windows 7).

  Svar på denne kommentaren

  • Aril Spetalen (NRK) (svar til Yahya)

   Takk for tipset Yahya, jeg har notert en oppgave for disse forbedringspunktene for hurtigtaster. (Vi har noen litt større problemer som må løses først, men dette må vi jo også få fikset.)

 8. Magnus Andersen

  Mine erfaringer med beta-avspilleren så langt (Chrome);

  -Lav ressursbruk. Bra!

  -Savner info om total lengde på programmet nederst til høyre (viser kun gjenstående tid)

  -Savner en volum-slider. Veldig kjekt å kunne dempe/øke lyden alt ettersom.

  …og til slutt en spesielt kjedelig bug som har holdt meg borte fra betaen den siste tiden;
  Ved fullskjerm-visning så ser man en hvit prikk i venstre hjørne som blinker.
  Det kan være deler av en tekst-markør – som også plutselig dukker opp i begynnelsen av hver undertekst. Veldig irriterende!

  Svar på denne kommentaren

 9. Magne Lindholm

  Bitratekontroll er noe av det viktigste. Vi ser TV over mobilnettet på hytta, mæen må kutte ut alt fra NRK fordi det spiser opp mobilabonnementet. Det blir tyske nyheter fra ARD , nedlasta med full kontroll over databruken i stedet. Så løsningen finnes allerede. For de som kan tysk. Og det er ikke så mange

  Svar på denne kommentaren

  • Kjartan Michalsen / NRK TV (svar til Magne Lindholm)

   Hei!

   I våre mobilapper, kan du under innstillinger velge videokvalitet og dermed dataforbruk. Vi har ikke rettigheter pt til å kunne la brukerene laste ned på forhånd. På vår laveste bitrate, kan du se 6 timer og 30 minutter med 1gb datatrafikk. Håper dette hjelper.

 10. Jørgen Ask

  Hei! Når jeg bruker beta spilleren i Chrome (i Linux Mint) så kommer «chromecast» knappen sånn halvveis midt oppå «full skjerm» knappen.

  Det går fint å gå til fullskjerm men det ser litt rart ut .. tenkte å si ifra i tilfelle dere ikke visste om dette.

  MVH Jørgen

  Svar på denne kommentaren

 11. Frode Nilsen

  Kommer bitratekontroll i nettleserversjonen? Når vi er i campingvogna ser vi TV via PC og mobilt bredbånd. Både YouTube og Netflix gir mulighet til å justere bitraten, slik at vi ikke bruker opp datakvoten på en kveld.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.