nrk.no

Radiodokumentarkurs i NRK

Kategorier: NRK,Radio & Utdannelse

microphone by kynd_draw at Flickr CC BY-SA-2.0

Nå har du sjansen til å prøve deg som radiodokumentarist. NRK P2 leter etter 8 gode ideer og programskapere.

Det er blitt en tradisjon at Radiodokumentaren arrangerer sitt årlige kurs. Nå står et nytt kurs for døren, og også folk fra utenfor NRK kan søke på dette kurset.

​I 2014 deltok Tore Moland på radiodokumentarkurset. Resultatet ble Pianomannen, som er nominert til årets Prix Italia.

Tore Moland, en garvet nyhetsjournalist, laget radiodokumentaren  "Pianomannen" etter at han deltok på kurs i 2014. (Foto: Anne Liv Ekroll / NRK)
Tore Moland, en garvet nyhetsjournalist, laget radiodokumentaren «Pianomannen» etter at han deltok på kurs i 2014. (Foto: Anne Liv Ekroll / NRK)

– Jeg tror kanskje det er det beste kurset jeg har gått på i min tid i NRK, forteller Moland. Og for meg som har jobba snart tjue år i nyhetsavdelingen, var det smått rystende å bli møtt på kursets dag én av Berit Hedemann med den bortimot demoniske læresetningen «Virkeligheten er IKKE en god historie».

– Hvorfor bør man søke på kurset?

– For å lære mer om å fortelle på radio, for å bli kjent med et annet miljø, for å tvinge seg sjøl ut av noen vante former og for kanskje å få jobbe i seks eller åtte uker med en historie du har lyst til å finne ut av og fortelle.

– Hvem bør søke på kurset?

– Alle som har en notisblokk eller en papirbunke liggende et sted med noen sabla gode ideer som de skal ta tak i … når de får tid, sier Tore Moland og runder av med sluttreplikken fra Pianomannen: «Everyone loves a story, don’t they…»

Opplegget fungerer slik

Du søker med en reell dokumentaridé innen 1. september. Redaksjonen plukker ut de mest lovende prosjektene, og målet er at de kan bli til faktiske produksjoner.

Søkerne som velges ut, får plass på et énukes kurs der ideen skal utvikles. Samtidig får deltakerne en innføring i radiodokumentarenes magiske verden.

Dramaturgi – fortellergrep – språk – lyddesign – intervjuteknikk

• Kurset er åpent for både eksterne og NRK-ansatte
• Holdes i Oslo i uke 44: 31.10 – 4.11
• Søknadsfrist 1. september
• Pris 5000,-
• Alle kan søke – vi plukker ut dokumentarideene vi har mest tro på!

Slik søker du

Send en liten beskrivelse av hvem du er og en prosjektskisse for dokumentaren du kunne ønske deg å lage. Her er en veiledning for hvordan du søker (MS Word).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.