nrk.no

Bilder av unge norske jenter deles på «gutteforum»

Kategori: Samfunn

Et utdrag fra et chatrom på det internasjonale nettforumet. Her leter medlemmer av forumet etter bilder fra Hemsedal-saken.

På et stort internasjonalt forum deles det hundrevis av kompromitterende bilder av unge norske kvinner. Norsk politi kjenner til forumene, men er ikke i stand til å sette en stopper for aktiviteten.

«Er det noen som har bilder av jenter 90-94 fra Bodø?», spør en anonym bruker på det internasjonale forumet.

Det tar bare et par minutter før noen svarer på henvendelsen. Tre bilder av en lettkledd jente legges til i tråden. I løpet av noen timer har den samme tråden over 30 svar.

Etterspør bilder fra Hemsedal-saken

Hemsedal-saken har fått mye oppmerksomhet, og også på dette forumet er saken heftig debattert. En av forumets brukere har gjentatte ganger etterspurt bilder fra Hemsedal-saken, og minst ett av forumets medlemmer hevder å ha kjennskap til bildene.

Medlemmene diskuterer bilder av en mindreårig jente som deles på forumet.
Et utdrag fra en samtale mellom medlemmer på forumet. Det diskuteres hvorvidt en jente er myndig. NRKbeta har sladdet navn og fjernet meldinger som ikke er relevant for samtalen.

De anonyme brukerne på forumet deler hundrevis av bilder hver eneste dag, og mesteparten av bildene er enten stjålne eller publisert uten samtykke.

Forumet er delt inn i ulike avdelinger, med egne kategorier for bilder av tenåringer, rødhårede kvinner, fot-fetish og mye annet. I tillegg til disse innholdskategoriene har forumet også stedsbaserte kategorier.

Det er 19 land som har fått sin egen kategori på nettsiden, og Norge er ett av dem.

NRK omtalte en variant av dette forumet i en rekke saker i 2014. Forumet ble kort tid etter lagt ned, men gjenoppstod etter kort tid i en ny versjon med de samme kategoriene, og like stor norsk aktivitet.

Leter etter bilder av navngitte jenter

Medlemmene av forumet holder en løpende dialog via flere ulike chatrom. Noen av rommene er stedsspesifikke, altså at de kun diskuterer og deler bilder fra en spesiell region av landet. Andre rom er derimot litt mer generelle, og det er her de store mengdene holder til.

Ett av rommene NRKbeta har fulgt med på har i snitt rundt 200 påloggede brukere til enhver tid gjennom dagen.

Vet du mer enn oss om denne saken? Tips journalisten her!

Selvjustis

Vi har over en tidsperiode overvåket debatten på nettforumet. Selv om deling av bilder uten samtykke er en ulovlig handling i seg selv, har forumets medlemmer en form for selvjustis og et regelsett de opererer etter.

Et utdrag av reglene som utøves på forumet.
Dette bildet deles ved jevne mellomrom på forumet, og viser hvilke regler medlemmene skal følge.

På plakater som ved jevne mellomrom deles, står det blant annet at man ikke får dele bilder av mindreårige jenter, at det ikke er lov å oppsøke eller trakassere kvinner som postes på forumet, og at man helst ikke skal omtale kvinnene med fullt navn.

– Jeg fikk helt panikk

NRKbeta har tatt kontakt med en av kvinnene som er avbildet på forumet. Hun visste allerede at bildet var delt på nettstedet:

– Jeg fikk tilsendt en melding på Facebook av en fremmed mann, som fortalte at et bilde av meg var postet og modifisert på en nettside.

Kvinnen sier at det i retrospekt har gjort noe med hvilke bilder hun velger å dele på sosiale medier:

– Før jeg trykket på lenken, hadde jeg helt panikk, og skjønte ikke hvilket bilde det var. Men jeg er kanskje litt mer reservert med hva jeg deler nå enn før. Etter at jeg fant ut at dette bildet ble delt og modifisert har jeg sletta det fra Instagram, sier kvinnen, som vil forbli anonym.

Det er alt fra bilder av fullt påkledde kvinner til private nakenbilder som deles på forumet. Bildet av kvinnen som vil forbli anonym er i utgangspunktet helt uskyldig, men er modifisert for å fremheve kvinnens bryster.

– Jeg skjønner ikke at folk gidder å bruke tid på dette. Men så tenker jeg også på de stakkars jentene som har fått nakenbilder av seg delt. Det er jo helt fryktelig, sier kvinnen.

– Vanskelig for politiet å begrense slik spredning

I en uttalelse til NRKbeta sier kommunikasjonsrådgiver i Kripos, Axel Wilhelm Due, at arbeidet med å straffe de som deler er krevende. Omfang og jurisdiksjon er to faktorer som bidrar til å gjøre arbeidet vanskelig.

Er et bilde først delt på nett vil det nesten være umulig å forhindre at det deles videre og sirkulerer ut av kontroll for den som er avbildet. Det er svært vanskelig for politiet eller andre å begrense slik spredning, rett og slett fordi bilder lastes ned og lagres både hos privatpersoner og på ulike nett-tjenester verden over.

Axel Wilhelm Due, Kripos

På grunn av måten serverne til nettstedet er satt opp, er de veldig vanskelig å stenge. Serverne er spredt over flere geografiske plasseringer, og domenene er registrert i Russland. At nettstedets eiere ikke selv laster opp ulovlig materiale, og fjerner brukergenerert innhold når det kommer forespørsler om det, gjør at nettstedet opererer i en slags juridisk gråsone.

I tillegg benytter nettstedet seg av en såkalt «content delivery network», som mellomlagrer nettsiden på tusenvis av servere på verdensbasis. Alle disse faktorene gjør nettstedet til en slags digital kakkerlakk som er vanskelig å komme til livs.

– Til tross for at politiet vanskelig kan hindre at bilder som er havnet på nett sirkulerer ukontrollert, kan vi straffeforfølge de som har bidratt til denne bildedelingen. Det er verdt å merke seg at absolutt all befatning med seksualiserte bilder av barn er straffbar og kan gi inntil tre år i fengsel – faktisk inntil seks år, for eksempel hvis denne befatningen er organisert, sier Axel Wilhelm Due i Kripos.

Tjenesten slettmeg.no kan hjelpe

Den norske tjenesten Slettmeg.no driftes av Norsk senter for informasjonssikring (NORSIS), og spesialiserer seg på å hjelpe privatpersoner med å få fjernet uønsket informasjon fra nettet.

På Slettmeg sine sider finner du en liste over nettjenester som de kjenner til, og hvordan man kommer i kontakt med administratorene bak sidene.

155 kommentarer

 1. Dette burde rett og slett vært fullstendig ulovlig uten noe men! Bare å få lagt ned siden og sette av litt ressurser til straggeforfølgelse så de ser at de ikke risikerer å komme unna med det.

  • Vera (svar til Ben)

   Kanskje du burde lese deg opp om overgripere som kun tenker med amøben mellom bena så du ikke virker helt tilbakestående her inne. Du er vel selv en av disse horemenn som er skyldig i denne saken…

  • Kanskje en horemann? spør vera (svar til Vera)

   Tror han/hun tenker mer på muligheten for politiet å stenge siden, politiet i Norge har nødvendigvis ikke jurisdiksjon i landene serverne står i og siden registrert i.

   Skal du kalle meg for horemann også nå?

  • Kanskje ikke horemann vel, kanskje aktiv bruker av sånne gutteforumer. Det er på tide å gjøre en jenteforum hvor jenter som velger å ikke anmelde sine «horemann» kan legge ut bilder av de og offentliggjøre navner hvis de kan det. Det er sikkert også ulovlig, men hvem som bryr seg

  • Jeg annbefaler deg å lese en gang til siden du ikke har fått med deg det avgørende i saken. Det står svart på hvitt at de kan straffeforfølge disse overgriperne men du nekter å ta det innover deg. Hvorfor det? Merkelig at du ikke støtter opp om det. Men det har vel med at overgripere støtter overgripere har jeg hørt.

  • Kanskje en horemann? spør vera (svar til Vera)

   Tror det er du som bør lese på nytt, jeg skriver om det tekniske bak å legge ned denne typen sider. Jeg ser ikke helt hvordan svaret ditt er relevant til noe jeg skrev i så måte.

  • Hei,

   Det er helt klart at man kan straffeforfølge disse personene, men først må man få tak i dem. Og beviser mot dem. Det er her de rent praktiske problemene tårner seg opp. Jeg aner ikke hvor serverne befinner seg, men garantert ikke i Norge. Så norsk politi må på en eller annen måte få tak i dette bevismaterialet fra et helt annet land, og dette har vist seg å være utgjort vanskelig. Husker du thepiratebay? Finnes ennå. Etter ca ti år med store ressurser fra USA for å få stengt det ned, i veldig vestlige Sverige, finnes det ennå. Der var viljen stor, ressursene store og lovbruddene i alle land åpenbare. Likevel…

   Så jeg er sympatisk til at man godt kunne ha fjernet denne siden, men all erfaring tilsier at det er fryktelig vanskelig å omsette det ønsket til virkelighet. Dessverre.

  • Vera (svar til Sam)

   Det viktigste i denne saken blir at vi alle, kvinner som menn, og da spesielt menn går ut offentlig å fordømmer denne skammelige oppførselen til gutter og menn som støtter slike forum. Tipper det vil ha en signaleffekt på disse svinene og overgriperne. Da dette i bunn og grunn handler om å inneha dårlige holdninger til jenter/kvinner. Dette er hatkriminalitet som igjen fører til voldtekter.

  • Selvsagt er han en horemann hvis han er bruker av slike sider, det sier seg jo nesten selv hehe… Men han gjør seg jo også til overgriper.

  • Også ett offer (svar til Voldtektsoffer)

   Hvilken snever virkelighetsoppfatning befinner du deg i hvis du tror at det ikke finnes forum der jenter utfolder seg på tilsvarende vis?

  • nei det tror jeg ikke. gi meg én link til et jenteforum hvor jenter etterlyser nakenbilder av gutter som de ikke har lov å dele bilder av? gi meg det vær så snill. gi men EN sånn link.

  • Jens (svar til Vera)

   Det er vel ikke greit å komme med personangrep her, så du burde kanskje bare holde deg til saken..

  • Stian (svar til Vera)

   Vera,

   litt mindre sinne og forargelse, det som sies er at det tekniske og juridiske aspektet bak «å stenge sidene og straffeforfølge alle» strengt tatt ikke eksisterer. Det er ikke *bare*, du påstår at det er såre enkelt, dette blir irettesatt.

   Det betyr ikke at vi er uenige i premisset, at dette er umoralsk. Når du «forsvarer deg» med stråmannsargumenter og navnekalling så blir andre som ikke i utgangspunktet er uenig med deg sure, av god grunn.

  • Det var da voldsomt til empati og forståelse du skulle ha for disse mennene. Kanskje du burde blitt støttekontakten deres. Tenk hvis du kunne vist like mye omtanke og empati for jenter og kvinner som utsettes daglig for hets og trakkasering i fra dine likemenn.

  • Nils (svar til Vera)

   Du burde egentlig bare logge av før du driter deg enda mer ut. Du har helt tydelig ikke noe peiling på hva du snakker om, og tilegner motdebattantene dine meninger/handlinger de aldri har gitt uttrykk for. Slutt mens leken er god.

  • Luigi (svar til Alice)

   Hel enig med deg. Det er ikke slik at alt mulig av søppel nettsteder skal opp og offentlig til envær pris bare fordi vi så naivt skal beskytte absolutt alle former for ytringsfrihet. Få myndighetene til å legge ned nettstedet eller alternativ la Anonymous fjerne dritten.

  • Ragnhild Lerum (svar til Luigi)

   De skriver i artikkelen at driverne er russiske og at de har tusenvis av backup servere i hele verden så det er ikke mulig å fjerne siden. Hvis noen tar bilde uten samtykke må de straffes. Hvis det er frivillig så vet alle at det blir spredd. Folk trodde en gang at snap fungerte, men alle har lært at alt på snap kan lagres og deles. Tar du et nakenbilde må du stå for det. Samme om det er morra di eller ungene dine frem i tid som får se det.

  • Men serverne er jo ikke i Norge. Så hvordan skal man egentlig få til dette? Jeg er enig i at siden ikke burde finnes, men når den først gjør det vet jeg virkelig ikke hvordan man skal få til å stenge den.
   Men jeg er åpen for gode forslag.

  • Hvorfor bidrar du ikke til dette selv? Du har like mye ansvar som alle oss andre oppegående til å fordømme og ikke minst jobbe for å fjernet denne dritten i fra dine likemenn.

  • Ragnhild Lerum (svar til Alice)

   De får vel bare straffet norske brukere. Bildene og tjenestene vil alltid finnes. Trodde folk viste at nakenbilder alltid blir spredd med årene, skjedde før nett kom også. Lar du noen ta bilde av deg naken så må du regne med at barna dine får se de om 10- 15 år og alle andre som måtte være interessert før det. Du vet det i øyeblikket bildet blir tatt at dette må du stå for resten av livet. De som tar bilder uten samtykke må straffes, men å se på bilder som folk frivillig har tatt og lagt på nett må være greit. I starten da snap kom skulle dette være privat og slettes straks. Det har aldri fungert og alt ligger ute. Hvis ikke moren din elle faren din har fortalt deg dette så skyld på dem. Det er jo på nyhetene nesten hvert år.

  • Er det ikke snart på tide at vi setter krav til alle horegutter og horemenn? Og setter ned foten for slik tarvelig oppførsel på bekostning av jenter/kvinner. Jeg forventer at disse ludderne oppfører seg siviliserte uten å til enhver tid å måtte krenke andre menneskers liv. Dette er SKAMMELIG OPPFØRSEL IFRA GUTTER OG MENN!!!!! De skaper dårlige holdninger og myter omkring jenters kropp og seksualitet og dette fører til gruppevoldtekter.

  • Hei,

   Dessverre litt vanskeligere enn som så, tror jeg. For det første er det nok allerede ulovlig i Norge, men det hjelper lite hvis serveren er i utlandet. Kanskje et land hvor det ikke engang er ulovlig (trolig veldig mange land), eller et land hvor det ikke er interesse for å etterforske. Eller hvor norsk politi ber om informasjon om hvem disse personene er fra de som eier websiden, og får nei.

   Derfor er det vanskelig for et land å tvinge fram nedstenging av websider i andre land. Men akkurat det har jo en positiv side. Tenk deg hvis Kina, Cuba eller Russland kunne stenge ned kritiske websider i vestlige land. Det at de ikke kan er trolig viktig

  • Vera (svar til Sam)

   Enda viktigere blir det å fordømme denne type oppførsel fremover. Mange gutter og menn er desverre stokk dumme, som ikke engang vet hva en voldtekt er og enda mindre at slikt oppførsel som dette er ulovlig. Gutter og menn tror det er «in» og «kult» å oppføre seg horete og trakkaserende ovenfor kvinners kropp og seksualtitet. Det er noe riv ruskende galt med iq-en til disse menn. Og det må vi bare fordømme nord og ned, i det offentlige forum. Vi må sette krav til dem så de selv etter hvert begynner å sette krav til seg selv og andre rundt seg.

  • Anders (svar til Sam)

   Det er enda vanskeligere enn det som er gitt uttrykk for. Selv om domenet er registrert i Russland, så betyr ikke det at serveren(e) fysisk befinner seg der. I tillegg så pleier som regel dem som registerer domener og servere for ulovlige aktiviteter å bruke falske identiteter, så det er ikke bare å kontakte myndigheter i et land så har man brått kontaktinformasjon til Ola Nordmann eller John Doe.

   De tekniske systemene bak slike sider er nøye planlagt og satt opp så det blir nærmest umulig å fjerne siden fra internett, og om man hadde klart å ta det ned så kan man nesten banne på at siden dukker opp igjen før eller siden, uansett om det er domenet som blir tatt ned eller serverene.

   Så det er ikke så enkelt som enkelte her inne med vrangforestillinger tror det er.

 2. @Axel Wilhelm Due: som om politiet gidder å bry seg om slike saker. Maken til bullshit skal man lete lenge etter…

  • Vera (svar til RB)

   Like barn leker best sies det… Sikkert derfor overgripere står sammen og støtter hverandre… Nå må du ikke røpe deg gitt

 3. Atter en gang får mannlige overgripere herje fritt som de selv vil. Dette er VOLD MOT KVINNER!
  Det er skammelig av kripos og politi å ikke jobbe aktivt for å ta disse avskyelige horemenn som ødelegger kvinners liv.
  Skam dere alle mann!

  • Lise (svar til Vera)

   Det er jo helt umulig å holde styr på dette. Er nye folk hele tiden og ikke alle der gjør noe galt. Er mange slike sider og har sett lignende på Facebook også.

  • Vera (svar til Lise)

   Alle menn som er medlemmer der er med på å holde siden oppe. De støtter disse overgriperne som startet trakkaseringen og da gjør de seg selv til overgripere ved å ta i bruk bildene der inne.

  • Voldtektsoffer (svar til Vera)

   Må vel lage en jenteforum hvor alle som opplevde voldtekt og kjenner navnet til de som gjort dem, kan legge bilder og offentliggjøre navnet. Det er vel også ulovlig, men hvem som bryr seg egentlig .

  • Det er faktisk lovlig å offentliggjøre navn på overgripere og voldtektsmenn og det er superbra! 🙂 (det eneste som ikke er lovlig er å oppfordre til vold og trakkasering av disse avskum)
   Jeg støtter alle jenter og kvinner som offentliggjør svina uansett om det så gjelder beføling eller andre seksuelle krenkelser. Krenkelser av uansett art. Jeg tror mer på voldtektsoffer enn på voldtektsmenn da voldtektsmenn lyver i 99% av sakene.

  • Vera (svar til Åge)

   Du vet når voldtektsmenn lyver på seg frivillighet fra jenta? Dette er ren fantasi fra mannen sin side og en bevisst løgn han kommer med for å unndra seg ansvar. Dette skjer i 99% av sakene. Menn lyver i voldtektssaker og utviser forakt for domstolene ved å lyve. Grunnen til at menn må betale erstatning til offer i så og si alle voldtektsaker er fordi ingen tror på menn lenger. De har mistet sin troverdighet. Det kan de takke seg selv for.

  • Langballe (svar til Vera)

   Det legges innimellom ut halshuggingsvideoer på Facebook, betyr det dermed at alle som er medlemmer på Facebook er delaktig i drap?

  • Hvis du bruker halshuggingen som runkemateriale og jevnlig får utløsning av halshogging så er du helt klart skyldig i å ha misbrukt materialet. Og da er du med å støtter ugjerningen. Eller innbiller du deg selv at du er helt uten ansvar?!

  • Langballe (svar til Vera)

   Jaha… Så etter din logikk, så kan jeg støtte saken til Kvinnegruppa Ottar om jeg bare runker til hjemmesiden dems?

  • Du må slutte å se på deg selv som et horete ludder. Du må begynne å sette krav til deg selv og andre. Så dere blir mer siviliserte. Husk, dere er ikke bare den avskyelige horepikken mellom bena deres, selv om dere fremstiller dere slik. Som mann har dere vel litt mer verdi enn som så, el? Det må dere i så fall bevise for omverdenen da ingen tror på dere lenger, som oppegående siviliserte borgere. Tror dere har mistet både vettet og horesæden deres på veien et sted.

  • Jakob K. Skogan (svar til Vera)

   Innhaldet på sida er sjølvsagt forferdeleg, men som artikkelen seier er det i praksis umogleg for norsk politi å få ho stengd ned. Dette er sider med så god backup-sikring at sjølv amerikansk etteretning e.l. skulle slitt med å få renska ho frå nettet. Om norsk politi skulle brukt store ressursar på dette ville det i praksis vore bortkasta. Da er det nok betre å bruke ressursane på områder kor dei kan ha reell effekt mot valdtekt og trakassering.

  • For noe tøv! Når Kripos selv sier at de kan straffeforfølge alle menn som har bidratt til å publisere bilder der inne så hvorfor viser du deg så motvillig til det. Disse overgriperne trakkaserer og viser forakt og respektløshet til disse kvinnene ved å dele bildene deres uten samtykke. Det er disse menn som står i fare for å bli potensielle voldtektsmenn.. Eller trodde du det var gentlemenn som ble voldtektsmen? Disse menn er avvikere. Det er ikke normal oppførsel de viser oss.

  • Odd Karlsen (svar til Vera)

   Selvfølgelig kan politiet straffeforfølge de, som de kan med alle, men å få de straffeDØMT er en annen sak. Hørt om ordet: bevis?

   Nei, tror nok at å gjøre som Andrea Voll Voldum, fortell om hvem du har hatt sex med. Og etter navn(ene) link gjerne til rettssaken som fant de skyldig/»uskyldig» så kan leserne lese domsslutningen selv 🙂

   https://lovdata.no/dokument/LBSTR/avgjorelse/lb-2015-85818?q=mdma

   Kan hende at overgripere tenker seg om 2 ganger hvis det blir «standarden»!

  • Hmmmm.. Tror du har misforstått noe vesentlig her. Andrea har jo ikke fortalt hvem hun har hatt sex med. Hun har kun fortalt om hvem som voldtok henne.

  • Problemet er ikke å straffeforfølge de som gjør dette. Det er neppe noe problem, og politiet hadde nok vært innstilt på å gjøre det.

   Men sånn som ting som disse websidene virker er det veldig vanskelig å finne ut hvem i all verden som bruker dem, med mindre de i praksis undertegner med fullt navn og adresse.

   Jeg sier ikke dette for å forsvare de som gjør det. Tvert imot. For jeg vil ikke politiet skal kaste bort ressurser på noe jeg er helt overbevist om ikke gir et fnugg av resultat. Bruk ressursene der de gir reell effekt og faktisk hindrer overgrep.

  • Kristine (svar til Vera)

   Det er ikke vold mot kvinner med mindre det faktisk er vold inni bildet. Dette er krenkende mot kvinner og de mennene som opplever at det blir lagt ut bilder av dem.

  • Selvfølgelig er det vold.. Hvilken planet kommer du fra? Huff a meg så naiv du er. Dette her handler faktisk om kunnskap og hvis du ikke vet hva vold er så anbefaler jeg deg å lese deg opp om temaet før du uttaler deg. Dette blir for dumt.

  • Jan Johansen (svar til Vera)

   Selvfølgelig er det ikke Vold, nå må du ta deg sammen Vera. Nå må det snart bli slutt på disse enorme overdrivelsene hva gjelder kvinners lidelser.

  • Jan Johansen (svar til Vera)

   Jeg tar kvinner på alvor, men kvinner som sier håpløse ting, som at trakassering er vold og andre patetiske overdrivelser fortjener rett og slett ikke å bli tatt på alvor. Det er ikke slik at du kan kle deg opp i klovnekostymet, blåse ballongdyr og forvente at folk skal ta deg seriøst i samfunnsdebatten.

  • For noen SKAMMELIGE HOLDNINGER DU har. Det er slike holdninger som dette som i utgangspunktet gjør menn til overgripere for så å bagatellisere ugjerningene sine etterpå. Så hvorfor karakteriseres sovevoldtekter som voldtekt overhodet, når det ikke har vært noe vold tilstede? Jeg tror du er en av disse stokk dumme mennene som ikke vet hva vold er.

  • HN84 (svar til Vera)

   Du mener på samme måte som du burde lese deg opp på det tekniske aspektet av å lukke ned slike sider og straffeforfølge brukerne?

   Det faktum at norsk lov lar politiet gå etter medlemmene på disse sidene gir dem ikke automatisk tilgang på informasjonen de trenger.

  • Vera (svar til HN84)

   Bare drit i det. Ditt ansvar her, ligger i å fordømme denne type oppførsel. Så enkelt er det. Hverken mer eller mindre.

  • Arve Systad (svar til Vera)

   Det hjelper sannsynligvis lite å skrive at «slutt å bli overgripere» til folk som leser disse sakene. De aller, aller fleste der ute er snille og greie og gjør ikke sånt. Selvsagt er det dumt at slike ting skjer, men de *skjer* – det *vet* vi.

   Det er bare snakk om å ta forhåndsregler. Om ikke bildet finnes, kan det ikke ende i gale hender.

   Virkelighet trumfer desverre utopisk teori.

  • Det argumentet holder ikke vann. Kanskje man skal la være å ha smykker eller dyr elektronikk også da, siden noen kanskje stjele dem?

  • Stian (svar til Maja)

   Nei,

   Men de fleste kjøper innboforsikring. Ikke fordi de vil at noe skal skje, ikke fordi de «inviterer» til inbrudd, mer spesifikt: ikke fordi de føler ansvar overfor at et inbrudd kan skje. Men, fordi det reduserer konsekvensen _dersom_ det skulle skje.

   Det finnes dessverre ikke forsikring mot voldtekt – da er det rimelig at alle går en runde med seg selv og tenker «hva kan jeg gjøre for å redusere _sannsynligheten_ for at det skjer» Det gjelder menn, kvinner og samfunnet generelt. Det betyr ikke at man aksepterer ansvar for situasjonen, kun at man innser at man kan påvirke sannsynligheten.

  • Om argumentene dine holdt vann burde muslimske land være fri for overgrep mot kvinner. De har tatt alle forholdsregler som er. Kvinnene viser ikke frem kroppene sine så menn kan bli fristet, de går i følge med familie offentlig og de tar definitivt ikke semi-nakne bilder av seg selv. Kan det hende at menns holdinger til kvinner blir enda verre jo mer kvinnene må innrette seg menns oppførsel? Kanskje man heller skal vurdere holdningsskapende endringer fra gutter og jenter er unge i stedet? Lære de hva som ikke er greit, og lære dem å si fra når noen tramper på integriteten deres, enten det er gutter eller jenter.

  • Stian (svar til Dea)

   «Om argumentene dine holdt vann burde muslimske land være fri for overgrep mot kvinner.»

   Ok, for det første henger ikke sammenligningen din på greip, premissene for hva slags deduksjon du har brukt her må du spesifisere tydligere – dersom det i det hele tatt er mulig.

   Videre – er du uenig i at det er alles ansvar at sannsynligheten for voldtekt reduseres? Jeg skjønner virkelig ikke hva du prøver å si.

  • Knut (svar til Dea)

   Kjære Dea: Når du vil argumentere ved å bruke eksempler, bør eksemplene holde vann. Når du påstår at muslimske kvinner har tatt alle forholdsregler som fuinnes, begår du en grunnleggende aksiomfeil. Muslimske kvinner har overhodet ikke tatt alle forholdsregler som finnes: De har glemt å sørger for et kvinnestyrt justisvesen, et kvinnestyrt politi, og ikke minst har de glemt å settes sine menn og sønner på plass og forklart disse at mannen er kvinnes eiendom.
   Når di skal begå¨sammenligninger så må du ikke sammenligne epler og pærer, du må sammenligne epler og epler. Når du så sammenligner eplekjerner med måneraketter, og endatil begår aksiomnfeil så faller hele arguimentet ikke bare i grus, men gjennom grusen og renner bort med grunnvannet. Det du sier blir dermedbare lest som rent sprøyt, hvilket det faktisk er.

  • Er du ikke litt naiv nå? Hva med alle menn som tar bilder av kjæresten sin, naken, når hun sover eller har hemmelig video-opptak på soverommet når de har sex. Menn er utspekulerte og kyniske sexdyr. Tror du virkelig at alle bilder av kvinner er tatt av dem selv eller i samtykke av andre? Er du ikke litt vel naiv for å diskutere her inne?!

  • «Menn er utspekulerte og kyniske sexdyr.»

   Dette hadde man kunne le av, hvis det ikke var med på å gjøre livet enda vanskeligere for de stakkars kvinnene som desperat forsøker å overbevise verden om at «feminist» ikke betyr «mannehater».

   Dessuten en fullstendig forkastelig generalisering som ikke er noe bedre enn de som sier «kvinner er horer som fortjener det.»

  • Nei, det handler ikke om å ta forhåndsregler. Det handler om å gå ut offentlig å fordømme slik type adferd til alle og enhver, spesielt til kamerater og arbeidskolleger. Det vil sette en viss standard for hva som er greit og ikke. Men det må dere menn ta innad i vennegjengen. Dette kalles forebygging. Gutter ser opp til og hører mer på hva menn sier enn hva jenter og kvinner sier. Gutter mangler tydelige rollemodeller. Så hvorfor ikke begynne med å være en selv? Det er viktig å sette krav til gutter og menn og hva som er akseptabel adferd og hva som ikke er det.

  • Ragnhild Lerum (svar til Vera)

   Folk som tar bilder uten samtykke må straffes, men tar du et nakenbilder og sender på snap må du skylde deg selv. Redd for at mange av disse bildene er tatt frivillig. Du må jo skjønne at hvis du gjør det blir det ikke borte, sånn fungerer det ikke. Hadde aldri turt. Tenk om sønn/ datter blir presentert for disse bildene på skolen fordi noen i klassen har sett dem. Folk tenker ikke så langt.

  • Thomas Andre (svar til Vera)

   Kjære, Vera.

   Jeg tror du misforstår når du oppfatter det som mange ikke er enige med deg eller støtter deg i dit syn på denne saken.

   Men verden er ikke malt i sort / hvitt. Det at folk ikke nødvendigvis sier seg 110% enige med deg betyr da slettes ikke at de må være overgripere og voldtektsmenn.

   Du utviser noen voldsomt totalitære holdninger her som ikke hører noe sted hjemme i et sivilisert samfunn. Om du bevisst velger å sette ting helt, helt på spissen for å fremheve egne synspunkter og meninger er ikke lett for oss andre å vite.

   Dette er et ganske så alvorlig tema som krever og fortjener en seriøs diskusjon. For å kunne ha en seriøs diskusjon så er vi avhengige av at de som deltar i diskusjonen vet å oppføre seg og respektere helt normal folkeskikk.

   Skal man bli tatt seriøst i diskusjoner og kunne bidra til teamet som diskusjonen omhandler så er det viktig at man fremlegger seg seriøst og alvorlig. Det er viktig at man forsøker seg så langt som det lar seg gjøre å forholde seg til fakta og at man respekterer de andre man diskuterer med, selv om de måtte ha andre standpunkter og synspunkter enn seg selv.

   Måten du helt strabasiøst velter ut av deg med håpløse påstander og personangrep om at andre debattanter er overgripere og voldtekstmenn er direkte lavmål og respektløst. Det blir fryktelig vanskelig å ta innleggene dine spesielt seriøst eller alvorlig når du opptrer og agerer på denne måten.

   Du kan inneha verdens beste synspunkter og meninger i denne saken, men du bare undergraver deg selv når du fremlegger deg selv og dine innlegg på denne måten.

   Jeg er ganske sikkert på at ingen her inne støtter oppunder slike nettsider som artikkelen viser til. Det er ingen innlegg her inne, hvertfall ikke så langt som indikerer at noen skal være overgripere eller voldtekstmenn.

   Og det er meningsløst å fremlegge argumenter og synspunkter som om de er fakta uten kildehenvisninger. Du kan gjenta deg selv til det kjedsommelige, men en påstand dratt ut av løse lufta er fremdeles bare en tom påstand og slettes ikke fakta selv om du gjentar den i det uendelige.

   Det foreligger så vidt jeg er bekjent ingen tilstrekkelig eller godt dokumentert forskning som tilsier at mennesker som er inne på slike nettsider automatisk er eller blir overgripere og voldtektsmenn. Det foreligger hvertfall ingenting som støtter oppunder teorier om at folk som er uenige med deg her inne skulle være noe slikt og du kan umulig inneha noe grunnlag for å kunne verken vurdere eller påstå noe slikt om mennesker du ikke kjenner.

   Slike holdninger og argumentasjonteknikk hører ingen steder hjemme når det kommer til alvorlige temaer som dette. Og jeg trodde for å være helt ærlig at voksne, oppegående mennesker hadde lært seg at man ikke oppfører seg så brautende og angripende ovenfor andre mennesker. Slikt la vi ifra oss i barnehagen.

   Men så avsporer vi noe voldsomt, for artikkelen og teamet her omhandler jo i utgangspunktet ikke deg.

   Når det kommer til slike nettsider, og deres brukere og innholdet som blir lagt ut der så er ikke verden så enkel at man bare kan si «fjern det! bur dem inn!».

   Her virker det for meg som om du ikke innehar tilstrekkelig kjennskap til det teknologiske som ligger bak til at du burde uttale deg så alt for brautende om hva som bør og skal, og ikke skal gjøres.

   Det er mange utfordringer her. For det første så er det sjeldent innenfor Norsk Politi sin juristisk å kunne ta ned slike nettsider. De fleste slike nettsider er ikke innenfor Norges landegrenser og er derfor ikke noe Norsk Politi bare kan ta ned sånn helt uten videre.

   Trolig ligger serveren bak denne nettsiden i et eller annet land uten strenge reguleringer for hva som er tillatt og ikke tillat å ha på nettsiden. Mange nettsider kan også gjemme seg bak en hel masse anonymisering iform av VPN og DNS maskering og mye annet som kan gjøre det svært vanskelig, om ikke tilnærmet umulig for Politiet å finne ut av hvor serverne bak nettsiden befinner seg.

   Norsk Politi har ikke myndighet, og trolig ikke teknologi og ressurser til å ta ned slike nettsider sånn uten videre. Så for deg å si at «bare fjern den!» blir like dumt som at jeg skulle si «bare finn kuren på AIDS, nå!» eller gå til alle land i verden og bare fortelle dem at «la oss ha ferd i verden». Det er slettes ikke sånn det fungerer.

   Da blir det utrolig dumt for diskusjonen når du forsøker å dumme ned tematikken og legger opp til at det skulle være den letteste sak i verden å få fjernet nettsidene først som sist. Har du ikke tilstrekkelig med kunnskap eller kjennskap til teknologien som ligger bak så burde du la være å kommentere rundt hvor enkelt det er å bare fjerne siden(e).

   Videre så er det også fryktelig vanskelig å spore opp hvem som benytter seg av sidene. Tror du virkelig Politiet sitter med håndfaste beviser som sier med 110% sikkerhet hvilken person som er inne på disse sidene og når?

   Det man i bestefall har å gå på i slike saker er spesifikke IP-adresser som har aksessert sidene til gitte tidspunkter. Denne informasjonen innehar ikke Politiet selv, men den kan man forhåpentligvis klare å få via norske Internettleverandører men da må man jo vite hvilken Internettleverandør det er snakk om og vi har mange.

   Om så Politiet skulle klare å spore om IP-adresser som har aksessert sidene så er ikke disse i seg selv noe fellende bevis. De er kun tall som sier at noen har aksesserte noe, på et gitt tidspunkt.

   La oss si sidene er aksessert ifra en arbeidsplass? En arbeidsplass kjører gjerne VPN-løsninger i mellom lokalisasjoner og kan fort ha hundrevis, om ikke tusenvis av brukere bak en enkelt IP-adresse. Hvem av alle disse ansatte er det som skal få skylda?

   Husstander har gjerne flere enheter samtidig, alle disse deler en offentlig IP-adresse. Det er kun den offentlige IP-adressen Politiet i bestefall kan klare å spore seg frem til. Av de som bor i huset, er det Pappa, Mamma, Lillebror, Lillesøster, Storebror, Storesøster som skal få skylda? Hva om det har vært noen på besøk, de fleste har jo venner og familie på besøk som kobler seg til det trådløse nettet. Hva om det var en av de som var inne på siden når de var på besøk?

   Og dette er «best case» scenarioer. Det er såre enkelt for privatpersoner å skjule sin offentlig IP-adresser når de aksesserer slike nettsider. Så mest sannsynlig så eksisterer det ikke noen direkte link eller kobling som kan knytte personer til siden i det hele og store.

   Og kanskje det største problemet er at brukere med litt datakunnskap kan «spoofe» IP og MAC-adresser til andre. Så når man ikke lenger kan med 100% sikkerhet si at den IP-adressen som står linket til nettsiden i det hele tatt er reell, hvor trygt er det da å dømme noen basert på dette?

   Det er fult mulig for personer med teknologisk kunnskap å få det til å være din IP-adresse som står oppført som en av de som har vært inne på denne nettsiden. Skal du da automatisk bli dømt og stemplet som en 99% sikkert nåværende eller fremtidig overgriper og / eller voldtekstmann?

   Du må forstå at selv om mange her er helt enig med deg, så er ikke ting så enkelt som du legger det opp til å være.

   Og skal vi ha et fungerende samfunn så må vi faktisk kunne leve etter regelen; Man er uskyldig til det motsatte er bevist.

   Vi har også et passende ordtrykk som du kanskje burde ta litt innover deg; Man skal ikke skjære alle over én kam.

   Og med det så takker jeg for meg i denne diskusjonen.

  • Dette her ble for langtekkelig og kjedelig. Jeg kom ikke engang halvveis før jeg duppet av. Du gjentar deg selv til det kjedsommelige. Dette innlegget kunnet du fint ha klart å halvert. Det hjelper ikke at du gjentar og gjentar deg selv hele tiden. Det blir ikke noe mer sannhet av den grunn.

   Det viktigste er å forebygge at slike overgrep mot kvinner skjer. Og der har vi alle et stort ansvar. Som alle vet mangler gutter og menn gode rollemodeller og derfor er det at disse overgrep skjer i hopetall, i mangel på veilednig ifra gode mannlige rollemodeller søker gutter til andre gutter for veiledning. Det er her gutter går seg vil og blir overgripere i form av tafsing og beføling. Overgrep skjer hver dag i Norge pga av dette. Når har dere oppegående menn tenkt å påta dere jobben som gutter så sårt trenger oppfølging på?

 4. Foreldrene til disse unge jentene burde lært opp litt nettetikette og følgt bedre med på hva de gjør på mobilen og datamaskinen sin.

  Her burde jo foreldrene bli stilt til ansvar hvis offeret er under 18 år. Det er ingen menneskerett å ha mobil og pc, og dette er noe foreldre kun skal gi til barnet sitt om det har full kontroll på hvordan det blir brukt.

  Det er ingen unnskyldning for å la barnet sitt dele nakenbilder av seg selv, da det finnes mange programmer som gjør det umulig å dele bilder på mobil og pc, og ikke minst komme inn på sider med porno og dårligt materiale.

  Mvh far som tar ansvar for sin datter

  • Mor til 2 jenter (svar til Roy Bassa)

   Roy Bassa, Hvor gamle er dine døtre? Jeg kan fortelle deg en ting, og det er at når tenårne kommer, vil også du miste kontrollen over hva de deler. Og det er faktisk MENNENE SOM DELER disse bildene på disse foraene det er noe i veien med. Og menn som tar bilder av kjæresten sin og deler de etterpå. Det er faktisk KUN disse som bør stilles til ansvar!

  • Du har helt rett. Jeg er selv ei på 20 og av erfaring, uansett hvor mye foreldrene mine har prøvd å lære meg opp, har jeg også gjort dumme ting på nett. Ikke nødvendigvis sendt lettkledde bilder, men poenget er der.

  • Ja det er jammen på tide at dere fedre tar dere en alvorsprat med sønnene deres, så vi får en slutt på denne massive overgriper-adferden til gutter og menn. Det er synd å se at voldtekt og overgrep er det eneste menn er opptatt av å utføre mest mulig av, i samfunnet vårt. Dette ødelegger for likestillingen i Norge. Overgripere har lavere iq enn andre menn og er psykisk syke og trenger hjelp.

  • Mor til både gutt og jente (svar til Roy Bassa)

   Hvis offeret er under 18 år, så er dette deling av overgrepsbilder av barn, populært kalt «barneporno», Roy. Under 16 og saken er ennå mer alvorlig. Er offeret over 18 og ikke har samtykket så er det uansett brudd på personvernlovgivningen. Det er ingen tvil om at disse guttene/mennene må stilles til ansvar først og fremst!

   Jeg er enig i at foreldre må følge mer med på barns bruk av internett – BÅDE jenter og gutter, det er god forebyggende adferd. Men å fordele skyld til kun jenteforeldrene slik du gjør her…? Det blir å skyte i feil retning etter min mening.

   La meg bare slå fast først som sist: det som gjøres her er totalt forkastelig og straffbart.

  • Wow, så interessant innlegg. Da kanskje kan vi også sete til ansvar foreldre til alle voldektsmenn, mordere, det er jo de måtte gi dem primært generelt læring ikke drep, ikke skad, ikke stjel etc.? Og enda mer – jeg tror vi må straffe også de foreldrene hvor barna ble drept, skadet eller voldtatt fordi foreldre gitt liv dem til å jogge, til å gå hjem med venninner, til å gå i byen etc. Jenter i 15-16 år s alder pleier å se opp til mer voksne menn, eldre gutter, til og med forelsket seg til en lærer , pappa sin venn, nabo og hva ellers. Så det er ansvar av en voksen mann å Holde seg til de etiske rammene og ikke ha sex med en mindreårig.

  • Har du klokke eller dyr elektronikk? Så uansvarlig av deg, du kan ikke ha det vet du, noen kan komme til å stjele det.

  • Stian (svar til Maja)

   Maja, jeg har huset fullt av elektronikk. Men fordi jeg veit at det kan bli innbrudd, tar jeg et rasjonelt valg, og betaler for innboforsikring. Jeg gjør altså tiltak i forhold til faren for innbrudd.

  • Albertine (svar til Roy Bassa)

   Her angriper du problemet på lik linje som å si til kvinner «Ikke bli voldtatt». Det er ikke unge kvinner med tilgang til sosiale medier som er problemet, heller ikke deres eventuelle manglende nettetikette. Her må vi huske at det ikke er en diskusjon om hvorvidt vi synes deling av avslørende bilder er rett eller galt – dette er en diskusjon av situasjoner der bilder som blir delt uten jentas tillatelse og ofte i situasjoner hun selv ikke har kontroll over. Vi kan ikke si til kvinner «ikke bli voldtatt», vi må lære personer å ikke voldta.

  • aLmAnZo (svar til Roy Bassa)

   Jeg vil helst ikke leve i et samfunn hvor folk ikke kan ha grunnleggende nok tillitt til hverandre til at kjærester faktisk kan dele intime bilder med hverandre uten å måtte være redde for at uvedkommende skal få tak på dem. Sosial tilitt er en av våre grunnleggende institusjoner i samfunnet, og uten tillit rakner ting sammen. På lik linje med at vi er avhengige av tillit for å kunne ha et arbeidsliv, er vi også avhengige av tillit for å kunne ha et privatliv. Sjefen din har tillit til at du kan ta vare på konfidensiell informasjon uten å gå til konkurrenten, datteren din bør kunne ha tillit til at kjæresten hennes ikke deler bilder av henne med uvedkommende.

   Tråden viser egentlig godt konsekvensene av tillit som rakner, den er full av folk som på alvor mener at det er legitimt å misstro menn generelt, noe som gjør at avstanden mellom folk blir større og større.

   Sannheten er at de fleste menn hverken voldtar eller sprer sensitiv informasjon og bilder om folk. Hverken jenter eller gutter trenger å lære hjemmefra at gutter er farlige og jenter er skjøre glasskuler som enkelt knuses. Snarere trenger barn å lære om grunnleggende menneskelige egenskaper som empati og omsorg. Hevnporno er jævlige greier, og de fleste, både jenter og gutter bør skjønne at det ikke er greit.

  • Har aldri hørt om jenter som har begått hevnporno, gutter og menn derimot florer det av slik krenkende oppførsel. Disse menn burde kastreres! (i form av vold)

  • Sarah van der Hagen (svar til Vera)

   Da er du rimelig naiv. Jeg vet om flere kvinner som har benyttet seg av hevnporno. Kom deg ned fra den høye hesten din, jævla mannehater!

 5. For noen «mennesker» som skriver her. Tror dere virkelig de fleste menn er overgripere? Tror dere også de fleste muslimer er terrorister? Fordomsfulle kvinnfolk med altfor lite sosialt liv til å skjønne hvordan verden fungerer, prøv heller å smil til verden 🙂

  • Hvorfor kommer det så mange meldinger og synspunkter i fra menn, i ettertid, av en voldtekt om at vi kvinner burde ha visst at mannen vi ble med hjem var en voldtektsmann. Er det ikke derfor kvinner blir med en mann hjem fordi hun stoler på han.. Vet ikke hvor mange ganger jeg har lest i kommentarfeltene at jenter som stoler på menn fortjener å bli voldtatt, fordi de er så naive å bli med en mann hjem. Dette synet er det menn som forfekter, ikke kvinner. Så det er tydelig at dere har en sterk forakt for eget kjønn. Dere sender oss meldinger eller lufter holdningene deres om at jenta burde visst bedre… Hvorfor er det slik at alle menn vet dette om at alle menn er voldtektsmenn inntil det motsatte er bevist. Hvorfor har dere ikke fortalt oss det for lenge siden, da hadde dere kunnet redusere voldtektene betraktelig. Å si det i ettertid når voldtekten allerede har skjedd, er for sent.

  • Kristoffer (svar til Vera)

   Vet du hva, Vera. Nå har jeg lest gjennom forumet her og registrert at du omtrent uten unntak spyr ut av deg beskyldninger og personangrep. Sånn oppførsel er også med på å forsøple samfunnet. «Check yourself before you wreck yourself» er det noe som heter… Anbefales.

   Du sier også at du ikke har tall på hvor mange ganger du har lest at jentene har skyld i egen voldtekt. Det har jeg faktisk aldri hørt eller lest jeg. Men det sier kanskje noe om hvor du ferdes på nettet, og ellers i samfunnet.

  • Ja det er betenkelig at menn ser på alle gutter og menn som potensielle voldtektsmenn inntil det motsatte er bevist. For så å skylde på kvinner.. Kanskje dere har hjernevasket oss med deres dårlige holdninger?

 6. Er slik overvåkning / etterforskning virkelig noe NRKBeta skal bruke penger på ?
  Ressurser er tydeligvis ikke noe mangelvare…

  • Jeg synes det virker helt latterlig at de bruker tiden sin til kun å overvåke.. Bedre at de viser at de duger til noe, feks å straffeforfølge overgriperne.. Det er gjerne slike overgrep menn begår først, slik som i denne saken her, i fellesskap… Ikke skjeldent at menn også begår voldtekt i fellesskap.. Det går ofte en rød tråd gjennom det hele.. Det handler om menns holdninger.

  • aLmAnZo (svar til Vera)

   NRK som nyhetsformidler har ikke som oppgave å anmelde, men å formidle og opplyse. De hjelper politiet på den måten at de kan gjøre oppmerksom på lovbrudd, men av hensyn til kilder, tillit og tilgang på informasjon bør ikke nyhetsformidlere ha plikt om å melde fra. Det vil bare føre til at færre tørr gå til media for å varsle, i frykt for konsekvenser for seg selv. I sum fører det til at vi som befolkning kan gå glipp av informasjon om alvorlige problemer.

   Det er opp til fornærmede å anmelde til politiet, og det håper jeg så absolutt at de gjør. Som politiet her sier, så er de avhengige av anmeldelser av enkelttilfeller, fordi nettstedene i seg selv ligger utenfor norsk juridiksjon. Om det ble tydeligere at slike handlinger kan resultere i fengsel, vil vi forhåpentligvis se mindre av det.

  • Henrik Lied (NRK) (svar til Ole Johansen)

   Hei, Ole.

   Å belyse sider av samfunnet som man ellers ikke får innsyn i, ligger i kjernen av oppdraget til en nyhetsorganisasjon.

   Om du mener NRK ikke skal bruke ressurser på å avdekke ting som dette, hva er argumentene imot?

 7. Ærlig talt folkens!! så mange «mannehatere» på en plass… Du må ha det helt forferdelig Vera!! som må leve blant så mange menn rundt deg, stakkers. Det er som Kalle skriver… Get a life.

  • At du ser på deg selv som overgriper og voldtektsmann får stå for din egen regning. Jeg hater menn som voldtar, ja det gjør jeg. Hvem gjør ikke det? Synes du det er merkelig at kvinner hater overgripere og voldtektsmenn? Da er det vel mer rart at du ikke gjør det. Men du har kanskje en grunn til det..

  • Hadde du vært en smule oppegående så hadde du sagt ..get a life, til overgripere og voldtektsmenn. Og ikke til kvinner og menn som hater menn som voldtar og ødelegger liv. Skam Deg!

  • Tony Montana (svar til Vera)

   Poenget Vera, er at du er jo helt krakilsk. og drar alle menn over en kamm her. Og du hater virkerlig… det skjønner jeg på måten du skriver ting på. Det er det jeg blir litt provosert av. For meg så virker det som du er 14 år og oppvokst blant de værste rødstrømper… Og helt riktig som du skriver, jeg HATER ikke, men jeg forakter de menneskene (menn og kvinner) som overgriper, men det har vi et rettssystem som tar seg av. Og de må vi stole på gjør jobben sin. Eller er det Anarki du ønsker ??

  • Er det noe de fleste av oss er enige i så er det at rettsystemet ikke fungerer i det hele tatt, har du ikke fått med deg nyhetene i det siste? Eller har du vært for opptatt med å menge deg med voldtektsmenn. Tipper du har de samme holdningene som disse svina, det kommer ihvertfall tydelig frem i meldingene dine. Det er kun du selv som driter deg ut. Nå står jo rødstrømpene ekstremt mye høyere i rang enn overgripere og voldtektsmenn da. Så jeg takker for komplimentet.

  • Emilie (svar til Vera)

   Det var da fryktelig du skulle gå til angrep mot menn her i kommentarfeltet da! Det DU ikke forstår er at mannfolka her ikke forsvarer slik atferd fra motbydelige overgripere, de prøver bare få fram et ganske så viktig poeng: det er langt i fra alle menn som voldtar. Slutt å hele den mannlige befolkningen innenfor kategorien voldtektsmenn/overgripere! De er da for svarte ikke det!

   Videre er det også noe du ikke forstår og det er at selv om politiet vil straffeforfølge de som deler bilder over dette forumet, så er det utrolig vanskelig å strenge slike nettsider. Det er likevel ikke ensbetydende at man ønsker å la dette fortsette.

   Jeg tror du bør tenke over hvordan du uttrykker deg her. Du fremstår akkurat slik jeg skrev over her, at du stempler alle menn som voldtektsmenn, noe som slettes ikke er tilfellet. Jeg håper for din og alle andres skyld at dette er rett og slett mangel på spesifisering fra din side og at du faktisk ikke mener alle menn.

   Jeg liker å tro at menn flest er oppegående mennesker, og synes det er trist at du angriper dem på denne måten. Ha en flott dag!

  • Ja du er flink til å tegne. Men du glemte å bruke farger. Er det ikke litt betenkelig at menn kommer med kommentarer som «hun visste hva hun gikk til» og «hun kunne da ikke forvente noe annet». Disse kommentarer kommer menn med i ettertid av en voldtekt. Og hva mener de egentlig med disse setningene? -At alle menn er overgripere inntil det motsatte er bevist? Er det derfor at vi burde ha visst bedre?! Det er tydeligvis ikke jenter/kvinner som ser på alle menn som voldtektsmenn, er det ikke derfor vi blir med de hjem og stoler på at de er snille menn og så viser det seg gang på gang at vi kvinner tar feil. Mens alle menn som kommenterer denne saken i ettertid visste det allerede at han var voldtektsmann, uten en gang å kjenne han. Og menn generelt mener at du som kvinne var dum som ble med en mann hjem, for vi burde jo ha visst , burde vi ikke ? I alle fall i følge alle menn.

  • Kjelleper (svar til Vera)

   Geez Vera! Dette er grunnen til at folk er redde for å identifisere seg som feminister i dag. Ro ned sjåvinismen litt, to vrange gjør ikke en god.

  • Å være feminist vil si å stå opp for sine rettigheter og fremme likestilling. Du mener at kvinner og menn har vanskeligheter med dette? Kanskje du rett og slett burde slutte med å undervurdere andre mennesker. De er nok i stand til mer enn du tror.

  • Knut (svar til Vera)

   Utrolig dårlig i språk du er: feminist er en som kjemper for kvinners rettigheter. Idet det i realiteten ble likestilling i vårt samfunn en gang på 90-tallet var all kamp for økte rettigheter til kvinner uten samtidig å kreve tilsvarende forbedring for menn en sjåvinistkamp. Mange var vi som da valgte å slutte kalle oss feminister, og begynte kalle oss likestillingsforkjempere. For om feminismen virkelig er en likestillingskamp (i Norge), hvorfor har den da en kjønnet betegnelse? Jeg er oppriktig lei for å lese så mye sinne hos en debattant. Sinne kombinert med en fullstendig manglende argumentasjonsteknikk setter deg bare i et grunnleggende uheldig lys. Jeg er overbevist om at du om du legger kommentarene til side en liten stund før du publiserer, leser dem en gang til å fjerne alle kallenavn, alle ijurierende omtaler og all sjåvinisme, så vil du oppleve å bli tatt langt mer alvorlig. Og du kan hvis du vil.

  • Tydeligvis en voldteksmann i følge noen her (svar til Vera)

   Du, Vera er så ute at jeg begynner å tro du er et nettroll. Så langt fremstår du som en karikatur på en Ottar-bootlesbe som hater alle horemenn og alle voldtekstmenn, altså alle menn. Det som er trist er at du er fullstendig uten talent for å diskutere. Du går rett på personangrep og gjentar dine egne ubegrunnede påstander ad nauseam. Ja, du er faktisk en liten vagina-Trump her inne. Det er trist hvis noen har fingra deg mens du sov. Det skulle de ikke ha gjort, og det er ikke greit. Men det er på tide nå å slappe litt av og ikke se på alle menn som voldtekstmenn som ikke har hatt muligheten ennå…

  • Stian (svar til Vera)

   Hvis det finnes fordommer mot kvinner i samfunnet i dag, så er vel idiotiske kommentarer som dette hovedårsaken?

 8. Jeg mener Vera drar ting altfor langt her, men jeg syns også dette er totalt forkastelig. Hva skjer oppi hodet til disse gutta, som syns det er helt greit å dele bilder av klassekamerater, venninner, kjærester og så videre til vilt fremmede menn? Hva får dem til å tenke at de har rett til å se disse bildene? Forstår de ikke at det de gjør er galt? Jeg forstår ikke at noen kan ha slike holdninger. Til han som mente jenteforeldrene må ta ansvar – det må jaggu gutteforeldrene også, om unge gutter syns det er helt uproblematisk å dele og spre (naken)bilder av jenter uten samtykke. Jenter er faktisk mennesker med tanker, følelser og så videre, ikke runkemateriale for en gjeng fjortiser.

  • Det som skjer oppi hodene til guttene kan man skrive en doktorgradavhandling om.

   Bitterhet for at de ble dumpa. Sur fordi jentene bryr seg om den ene lille prosenten av gutter på skolen som er populære.
   Gutter har et litt større bredde i hvilke jenter de liker. Jenter derimot liker den alle andre jenter liker.
   Bare se på alle boybands osv. One direction, backstreet boys, a1, westlife, the beatles, justin bieber, elvis.. Ja lista går videre.

   Kort og godt har gutter svært lite sympati for jenter som har hatt seg med noen andre. Fordi de selv har følt seg avvist og mindre verdt.

   Med flere forhold på baken i 20-30 åra og en datter eller to så føler vi stor sympati og syns hele opplegget er galskap, inkludert slike skitne nettsteder som skrives om her.

  • Det er dårlige holdninger og mangel på moral som er problemet i tillegg til at disse krapylene ikke klarer å oppføre seg. De mangler integritet og selvrespekt. De liker å fremstille seg selv som horemenn. De tror at det er kult å være horegutter og gjøre horete ting sammen med andre gutter. Når skal menn vise dem hva det vil si å være mann og ikke en billig horete og nedrig manneludder?

 9. Artig om @nrkbeta kunne gjort en tilsvarende sak.
  Der kvinner deler tilsvarende bilder av menn.
  Utover det så er jeg verken for eller imot.
  Heldig vis så kommer kamera teknikken, med et botemiddel mot slikt i framtiden.
  Der et «Fingeravtrykk» av kamera enheten, blir lagret.
  På den måten vil kilde til bilde, kunne spores.

  • August B. (svar til Ken Erik)

   Jeg vil anta mange menn ikke ville hatt noe imot at det ble delt bilder av dem lettkledd eler nakne, jeg ville tatt det som suveren gratisreklame for meg selv og håpet på god respons fra kvinner. For kvinner flest er for stor tilgang på menn ett problem, for menn flest er det for liten tilgang som er problemet. Mennene må jakte, kvinnene kan selektere. Disse biologiske forskjeller blir vi aldri kvitt, men vil for alltid være «svin» og kvinner offer på dette området.

  • Hadde du likt det om homofile og bifile menn la ut nakenbilder av deg på nett så du ble redusert til kun et runkemateriale?
   Hadde du tatt det som et kompliment?

  • August B. (svar til Vera)

   Det ville ikke plaget meg stort nei om noen homofile eller bifile kunne nyte seg selv ved å se bilder av meg, og hva mer enn den visuelle nytelsen skulle de kunne få mener du, siden du nevner det som «kun runkemateriale»? Mener du de skulle se etter mine «indre verdier»? Uansett hva noen måtte føle når de betraktet ett bilde av meg så kan ingen redusere meg til noe som helst annet enn i sitt eget sinn, og det plager meg ikke, ei heller kan jeg kontrollere andre menneskers atferd eller preferanser.
   Hvordan ser du for deg ar den noen kan «redusere» deg på noen måte? Det er i så fall en følelse du selv internaliserer og aksepterer.

  • Å redusere mennesker til noe annet enn det de er, handler om holdninger. Det skjer først inni hodet på den som gjør det og deretter «spyr» personen det ut i allmennheten. Hvis det er mange nok som tenker dritt inni hodene sine uten at vi går hardt ut å fordømmer det så får denne dritten vokse seg stor og det går til slutt utover mange liv slik det nå er blitt med seksuell trakkasering, overgrep og voldtekter.

  • Kjekk kar (svar til Vera)

   Det hadde ikke vært noe problem for min del, skjønner ikke hvorfor folk legger ut lettkledde/naken bilder uten å forvente noe annet uansett.
   Men det er en annen sak hvis noen blir avbildet uten samtykke og det deles videre.
   Det man deler selv, har man ansvar for selv!

 10. Så ifølge feministene i kommentarfeltet her så er aldri jenta ansvarlig for sine handlinger, og det er alltid en mann som deler bildene og er overgriperen.

  Mer feministisk man-shaming inn i grunnskolen!

 11. Har som yngre brukt dette forumet, vel og merke uten å dele noe av det jeg har fått selv. En ting er sikkert, jeg så ikke galskapen. Heldigvis merker jeg at holdningene forandres i samfunnet hvor slik oppførsel stigmatiseres, og da spesielt innad i guttegjenger. Det er bare ikke kult lenger.

  Stigmatisering som fører til holdningsendringer og endring i oppførsel er det mest effektive, da jeg dessverre tror det er klin umulig å stenge av en slik nettside.

  • Helene (svar til Thom)

   Takk for et ærlig innlegg!
   Jeg er helt enig med deg; holdningsskapende arbeid er det som må til for å kunne endre at videreformidling av slike private bilder finner sted. Det handler om respekt for andre, i bunn og grunn.

   Boys will be boys, sies det. Jeg tror aldri at vi vil få unge gutter til å slutte å finne spenning og tenning i å se på bilder av nakne og lettkledde damer, så å stenge siden og forvente at gutter skal slutte å søke etter slike bilder, det er en utopi. Det vi imidlertid bør ha fokus på er at bilde tatt i privat sammenheng bør respekteres som private – og ikke noe som skal deles. Og så må jentene slutte med å tillate at slike bilder blir tatt, samt å slutte å ta denne type bilder selv – så fremt de ikke ønsker formidling av dem.

   Foreldre… ja, vi er naive – nær sagt alle av som en. «Dette skjer ikke våre barn» etc.
   En wake-up-call også hos denne generasjonen er på sin plass.

   Å stenge nettside løser ingenting. De popper kun opp igjen.

  • Vera (svar til Thom)

   Er enig i mye av det du skriver. Men tenker at slike nettsider som denne ville blitt betydelig redusert om alle som brukte sidene ble straffeforfulgt. Jeg mener det er kjempeviktig at menn snakker med gutter og andre menn som fortsatt er umodne på dette området til å få de til å forstå at slik oppførsel er straffbart og moralsk forkastelig. Det er den viktigste jobben dere oppegående menn har. Slik kan dere bidra til å redusere overgrep og voldtekter. Dette er en jobb kvinner og menn må stå sammen om å fordømme. Men som de fleste vet så hører disse svina mest på sitt eget kjønn. Og det er der du og andre oppegående menn kan bidra til et bedre samfunn.

  • Rune (svar til Vera)

   Selv om det er mulig så tror jeg du undervurderer hvor mye arbeid det vil være å få tak i nok informasjon til å straffeforfølge og få straffet en person som bruker et slikt nettsted. Og det å bruke et nettsted er ikke det samme som at personen har vært med på å dele bilder og gjøre ulovlige ting. Skalér dette opp til alle brukerne og det er utrolig mye arbeid og ressurser. Med begrenset budsjett foretrekker politiet kanskje å prioritere annerledes.

   1) De må få tak i IP-addressen til personene bak. Normalt vises bare et kallenavn og IP-adressen er bare tilgjengelig hvis du blir moderator eller administrator av et nettsted. Med mindre du bruker omveier.

   2) Har du IP-adressen så må du få rettslig godkjennelse for at nettleverandøren skal kunne komme med opplysning om hvilken husstand som brukte denne IP-addressen på det tidspunktet. Var det i utlandet så begrenser det veldig hva norsk politi og rettsvesen kan gjøre.

   3) Selv om du har IP-adressen så kan det være mange personer som brukte den samtidig. Har du dårlig sikring på en trådløs ruter så kan hvem som helst utenfor huset/leiligheten bruke den. Har du virus eller malware på datamaskinen så kan hvem som helst i verden bruke den. Så politiet må kunne bevise at det faktisk var denne spesifikke personen som gjorde ting, hvilket gjerne innebærer beslaglegging av datamaskinene og gjennomgang av alt på dem. Dette tar tid.

   4) «Smarte» personer som holder på med lugubre ting bruker ofte Ting(tm) for å få falske IP-adresser.

   Så er spørsmålet om politiet skal bruke så mye ressurser på et nettsted som bare vil dukke opp igjen et annet sted og på eller om de skal bruke de samme ressursene på faktiske anmeldelser hvor de har en sannsynlig gjerningsperson og på fysiske overgrep som har skjedd.

   Vil du at politiet skal ha ressurser nok til å forfølge alt som er ulovlig så må vi enten bli en politistat hvor absolutt alt og alle overvåkes, eller du må fokusere på politikerne som lager budsjettene. Eller du må fokusere på holdninger for å forhindre at dette skjer i til å begynne med, hvilket mange, for å være helt ærlig, vil ignorere totalt hvis du begynner å pepre dem med et slikt språk som du har brukt i kommentarene til nå.

 12. Haters gonna hate

  All uønsket deling av bilder er forkastelig. Men jeg vedder en 100-lapp på at Vera er singel…

  • Da vedder jeg på at du er overgriper!

   Jeg er forresten gift med verdens snilleste mann, ikke at du har noe med det. Men latterlig av deg å kommentere mitt privatliv i en overgrepssak. Det er slik dere overgripere tenker ikke sant, prøver å ta vekk oppmerksomheten om dere selv. Det er jo tross alt deg denne siden handler om, eller slike som deg, med disse rare holdningene.

  • Helene (svar til Vera)

   Vera,

   Det er veldig bra om du reduserer personangrepene dine slik at denne viktige diskusjonen kan være så saklig som mulig.
   Du har gått i personangrep fra første stund, og skitt avler skitt – da kommer det i retur til deg fra enkelte.

   Du kan skrive saklig, det så jeg i ditt svar til Thom.

   Å beskylde andre for å være overgriper kun grunnet en kommentar om din sivilstatus… det er lavmål.

   Så opp fra grøfta, og bidra til en skikkelig saklig diskusjon om et virkelig viktig tema, vil du?
   🙂

  • Haters gonna hate (svar til Vera)

   Jiizzz, Vera. Som jeg sa så er absolutt all uønsket deling av bilder forkastelig. Spesielt i slike saker som diskuteres her. At du greier å vri det til at jeg er en overgriper er i beste fall spesielt.

   Men nå er lunsjpausen min over, ønsker deg lykke til videre i livet, men husk… «Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you’re still retarded.»

  • Føler den siste setningen din var mer myntet på deg selv enn på noen andre her inne… Husk å ta medisinene dine så du ikke bare snakker til deg selv hele tiden. Husk, det finnes en verden utenom deg også…

  • Ved å kalle alt og alle for overgripere gjør du begrepet «overgriper» mindre hardtslående/betydningsfullt. Du utvasker begrepet. Er målet ditt å gjøre det mindre stigmatiserende å være overgriper?

 13. Det kunne jo kanskje vært i offentlighetens interesse å faktisk se disse bildene, nå som hele Norge har avsagt dom over de tre mennene, hvis navn jenten offentliggjorde. Hvis det er gatas justis som skal gjelde her i landet, bør også gata få innsekt i bevismaterialet.

 14. Her burde telenor /internetlevrandørerene gått inn og blokkert disse møkkasidene. Mange hensynsløse drittsekker som ikke tenker på hvor ødeleggende slik spredning av bilder kan være for andre mennesker. Trist at det skal finnes så mange tullinger!!

  • Stian (svar til Magnus)

   Telenor og de andre har ikke lov til dette – da hadde nok telenor først sperret f.eks telias hjemmesider. Og reklame for andre leverandører. Og annet de måtte ønske å sperre. Statseide selskap er vel av høyresiden ansett for å være venstrevridde, så hjemmesiden til FrP, nyhetsspeilet og document.no hadde vært sperret, og trafikken videresendt til klassekampen.no

   Det finnes helt sikkert løsninger som ikke ødelegger rettsstaten.

 15. Ragnhild Lerum

  Hvor kommer disse bildene fra da? Alle vet at dersom du laster opp et bilde på nett så blir det ikke borte. Om det er en snapp, innlegg på fb eller privat blogg. Nett = offentlig. Det lærte i hvert fall vi på skolen i 1995. (Forrige årtusen!) Hvis barn under 18 deler nakenbilder av seg selv er det foreldrenes problem. De har missa noe viktig i oppdragelsen. Samme gjelder vel hvis du er så dum at du lar kjæreste eller andre ta nakenbilder av deg. Ble dere uvenner? Har han delt de private bildene deres? Velkommen til verden. Skjer det mens du er bevisstløs av alkohol er det et overgrep som må anmeldes. Norske brukere av disse sidene kan vel straffes, men fordi det er tusenvis av dem og mange er mindreårige er det vel ikke praktisk mulig. Utenlandske drivere og brukere får ingen gjort noe med. Moralen er ikke la noen ta bilde av deg uten klær, ellers dukker de opp igjen. Alle jeg vokste opp med for 20 år siden visste da det.

 16. Ja her ser man virkelig hva Andrea og andre jenter her i landet har å sloss mot
  Hvordan oppdragelse har slike menn fått som sitter her inne og på disse forskjellige fora å delet bilder av jenter
  Vi har i alle fall å gjøre med mange personer som har svært dårlig moral og enda lavere IQ
  Sannsynligvis underutviklet nedentil slik at de ikke kan eller vet hvordan et normalt seksuelt liv skal føres
  Mest sannsynlig har de kun ei vorte mellom beina og derfor må holde på slik
  Stakkars idioter sier nå bare jeg

  • Ragnhild Lerum (svar til Steinar)

   Det er litt pussig at det står i skjemdumpen at hun snappet selv. Hvis det er tilfelle burde det ikke være noen sak. De ble vist frikjent.. Hm. Bilder tatt uten samtykke er ulovlig å dele. At folk frivillig sender nakenbilder av seg selv til andre må jo være fordi de ønsker de spredd? Det er ikke lov å være så dum å tro det ikke skjer. Da burde de nok sendes et sted hvor noen kunne ta vare på dem.

  • OK, Ragnhild Lerum. Du har gjennom en mengde kommentarer fått fram poenget ditt. Victim Blaming blir dog ikke mer spiselig, selv om det gjentas til det kjedsommelige. Det er tydelig behov for holdningsendring, når det ser ut til at det noen brenner sterkest for i en slik sak, er å få fram at offeret burde ha gjort noe annerledes. Det hadde vært fint å lese et innlegg fra deg, som fokuserer på ansvaret til dem som deler bilder uten tillatelse fra den som er avbildet.

  • Ragnhild Lerum (svar til Gro Larsen)

   Hva jeg har å si om ulovlig deling av bilder. Synes ikke politi skal bruke tid på dette med mindre det er overgrepsbilder. Deres kapasitet er for lengst sprengt, noe som gir henleggelse av alvorlige saker som overgrep og voldtekt. Jeg synes all innsats på nett burde rette seg mot de store mengdene av pedofili, overgrep og narkotikakriminalitet som finnes der og som ingen riktig klarer å stoppe.

   Holdningsendring i forhold til nakenhet, sex, bilder osv trengs, men det er ikke politiets oppgave. Hvorfor tror plutselig ungdom at det er greit å ta bilder av seg selv eller andre nakne? Noen har ikke fulgt med i timen de siste åra og det må jo være foreldre som ikke klarer å forklare at dette hverken er greit eller glupt. Mulig de samme foreldrene har glemt å si fra at det ikke er greit eller faktisk kan være ganske farlig å drikke seg dritings?

  • Ragnhild Lerum (svar til Ragnhild Lerum)

   Glemte å slenge på mulig de glemte å følge med på hva ungene gjør på nett. Eller ser på tv. Mye sexfikserte tv programmer som handler om å vise frem kroppen. Mulig noen ikke fatter at barn under 16 ikke bør ha mobil med kamera og mye alenetid på pc. Mulig foreldre føler at slik er jo samfunnet nå, best å følge etter så barnet mitt ikke blir utenfor og dermed forsterker adferden. Foreldre som ikke følger opp barn. Foreldre som skal realisere seg selv og leve sitt eget liv etter at de har fått barn og ikke forstår at de må være tilstede. Foreldre som selv delte nakenbilder da de var unge og synes det er greit. Jeg mener dette skjer fordi foreldrene ikke følger med på hva barn og unge driver med og ikke oppdrar barn ordentelig lenger. Generasjonen min og den før er skikkelig dårlige foreldre ellers hadde folk fortsatt hatt folkeskikk og dette hadde ikke vært noe problem.

  • Ragnhild Lerum (svar til Vera)

   Fordi jeg synes det er foreldres oppgave å oppdra barn eller fordi du er under 16? Nei, det er vel skolen som må ta ansvar for oppdragelsen og lære barn og unge om moral og verdi. Beklager, kan jo ikke beleiret stakkars foreldre med sånt, de har tross alt bare født og det skal vel ikke forventes mer da. Selvfølgelig synes jeg det er galt, men alle gutter jeg noensinne har kjent har vært interessert i å se nakne jenter.

   Politiet jobber mye å stoppe pedofile og folk som selger livsfarlig narkotika og legemiddler på nett. Jeg synes fortsatt at det er viktigst. Voldtektsforbrytere og overgripere burde bures inne, men verden er fortsatt rå og brutal og folk må passe på seg selv og hverandre.

  • Gro Larsen (svar til Steinar)

   Steinar, «Hvordan oppdragelse har slike menn fått som sitter her inne og på disse forskjellige fora å delet bilder av jenter» Dette er et godt spørsmål! Jeg tror dessverre slike dårlige holdninger er mye mer utbredt enn vi har sett for oss. Det er definitivt ikke bare «guttestreker», og jeg tror også det er feil å koble til lav IQ og dårlig «utstyr»…(selv om det fristende ;)) Saken er at det er såkalt vanlige folk som tillater seg slikt. Og det gjør dette til et samfunnsproblem, noe vi må ta ansvar for sammen. Heldigvis er det veldig mange ANDRE vanlige folk, som aldri ville ha gjort noe slikt. Til oss alle, men spesielt til dere menn; Det er DERE vi trenger nå! Som rollemodeller, som tydelige debattanter, som muldvarper (på delingssider) som TØR og VIL si i fra at dette ikke er greit. Vi trenger, som du etterlyser Steinar, å oppdra disse individene. Slike holdninger har de ikke fått (bare) hjemmefra. Du vet, det trengs en hel landsby…etc.

  • Hahahahaha…. Så jævlig bra skrevet. Som om jeg skulle ha sagt det selv. Du er den mest oppegående mannen her inne. All respekt til deg og det du står for 🙂
   Skulle ønsket flere menn var som deg, som tørr å fordømme disse overgriperne, så TYDELIG som det du gjør her. Slike som deg vil kvinner ha flere av. All ære til deg.

 17. Jeg deler et bilde av meg selv i fylla som har syklet i ned trappen ved slottet og slått meg.

  En bekjent X av en bekjent Y får sett bildet og deler det på internett med en morsom tekst.

  Jeg ser ikke humoren, men jeg delte jo bildet med Y. Kan jeg da kreve at han straffeforfølges da for videre deling av bildet? I så fall hvorfor er det noe anderledes enn om jeg hadde sendt bilde av brystene mine til en gutt jeg liker? Er det noe egen lovgivning for bilder hvor jeg er naken?

 18. Eli L. Aamodt

  Hvem i all verden er alle disse syke folkene?? Hva er det for slags oppdragelse de har fått?

  • Du vet, gutter er på barnehagenivå, iq messig sett. De oppdrar hverandre i guttemiljøene og det er der mytene om jenters seksualitet blir oppfunnet og vedtatt. Dette skjer i mangel på gode mannlige rollemodeller ute i verden. Derfor gutter generelt oppererer med dårlige holdninger omkring jenters kropp og seksualitet pga manglende oppdragelse i fra kamerater, arbeidskollegaer, onkler og brødre osv. Dette betente området er det menn som styrer. Det er menn som må rette opp i dette da det er gutter og menn som har startet denne kjønnskrigen. Dette kan ikke fedre gjøre alene da det ikke engang er alle gutter som vokser opp med å ha en far rundt seg. Gutter ser opp til andre gutter/menn og det er her selve arbeidet må gjøres. De eldre guttene må veilede disse guttevalpene til å bli oppegående og respektable unge herremenn, med selvrespekt og integritet og ikke minst ansvarsfulle i forhold til egne handlinger og synspunkter. Ikke aksepter dårlige holdninger rettet mot jenter, i form av humor(vitser). Dette omgjøres til vemmelige holdniner blandt menn og ikke minst løgnaktige myter. Som mann må du være bevisst din oppførsel og fremferd/holdnininger i forhold til andre gutter. De lærer tross alt av DEG.

Kommentarfeltet på denne saken er stengt