nrk.no

Prisma – Nå kan alle lage kunst på mobilen

Kategorier: Apps,Foto & Moro


Appen Prisma ser ut til å bli sommerens store bilde-snakkis-app på sosiale medier. Appen lar deg ta et vanlig bilde tatt med mobilen, og kjøre ulike filtre som etterligner kjente kunstneres malerstil.

I utgangspunktet kan man vel trygt si at det ikke er så mye nytt i det, rent konseptuelt, men det er noe svært fascinerende med resultatet man får ut av Prisma.

Det er rett og slett sånn at hvermannsen får følelsen av å lage kunst som er bittelitt større og bittelitt finere enn bildet i utgangspunktet var.

Selv beskriver Prisma labs appen sin på denne måten på iTunes:

Prisma transforms your photos into artworks using the styles of famous artists: Munch, Picasso as well as world famous ornaments and patterns. A unique combination of neural networks and artificial intelligence helps you turn memorable moments into timeless art.Prisma labs om Prisma på iTunes

Man har 34 mulige «kunstformer» og velge i når man behandler bildene sine, men mye tyder på at vi har mer i vente.

PrismaGIFLoop

Video og Android på vei

Foreløpig er Prisma kun tilgjengelig for iOS, men selskapet bekrefter til nettstedet The Next Web at både en Android versjon, og muligheten for å kjøre filtrene på videoklipp, er på vei.Så hva tror dere? Har dere havnet på «prisma-kjøret»? Holder hypen gjennom sommeren, eller er vi drittlei i neste uke?

16 kommentarer

 1. Per Henriksen

  Oh My God, skal vi få servert alle denne amatørkunsten fremover? Dette kan ikke bli annet enn en flopp. Om vi så får 1000 såkalte kunstneriske varianter vil det i lengden bli gudsjammerlig kjedlig.

  Svar på denne kommentaren

 2. Thomas Flemming

  Det er helt klart kunst, selv om bildene som produserer har liten verdi. Hadde programmereren holdt koden for seg selv og kun brukt koden til å manipulerer bilder selv som ble trykket opp på store lerret, ville det kanskje fått interesse på gallerier. Når kunst blir duplisert mister det verdi. Siden prism filterne er så lett å kjenne igjen vil det fort miste verdi.

  Svar på denne kommentaren

 3. Siri Hall Arnøy

  Hvordan er det med rettigheter til bildene som lages? Husker jeg prøvde appen og ikke klarte finne ut om jeg ga fra meg noen rettigheter til bildet jeg legger inn for manipulering/kunstifisering.

  Svar på denne kommentaren

 4. Kunst forbindes gjerne med et ønske om å formidle noe. En vilje til å få fram et poeng. Prisma har ikke vilje, enda 😉

  I mellomtiden kan vi jo hygge oss med de fine effektene.

  Svar på denne kommentaren

 5. Eldar Skjørten

  At noen kan ha glede av dette er fint, men god kunst er heldigvis mer en stil. (Som f.eks. div. valg knyttet til komposisjon og motiv, originalitet og uttrykk, relevans og aktualitet, forhold til norm og tradisjon, timing og mye mer.) Det skal altså mer til for å produsere kunst, enn å etterlikne stilen til en kjent maler. Overskriften er dermed feil. Det kunne kanskje stått «Nå kan alle etterlikne kunst på mobilen.» Og til de som likevel måtte mene at man kan bli en ny Munch, eller en annen kjent kunster, med denne appen: kjør på! Det venter både stor anerkjennelse og en noen svimlende summer når du selger bildene – hvis du har rett. 🙂

  Svar på denne kommentaren

 6. Forskjellige kunstformer | Kunstnersenter.no

  […] området. Det finnes mange gode app’er man kan laste ned og ha det moro med. Nå kan alle lage kunst på mobilen. Appene har mange forskjellige filtre og er lette å bruke. Her kan man etterligne forskjellige […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.