nrk.no

Hjelp oss å teste den nye NRK-appen

Kategorier: Apps,Mobil & NRK

Ny NRK-app
Vi lager ny app, og du kan teste!

Vi redesigner nå opplevelsen for deg som leser nyheter fra NRK på iOS og Android.

Dagens nrk.no-app ble første gang sluppet i 2012 og er som de fleste norske nyhetsapper bygget som et appskall med nettsider inni. Den har tjent oss vel og lenge, men nå forbedrer vi brukeropplevelsen ved å gjøre det enda lettere å lese nyheter og holde deg oppdatert.

Både det vi desker – og det dere finner mest interessant. Noen vil f.eks. ha ekstra mye sport, andre vil ha minst mulig.

Vi ser også en klar sammenheng mellom at de eldste brukerne av dagens app er ganske fornøyde, mens unge brukere ikke ville anbefalt den gamle appen til andre. Vi tester derfor ulike grep for å fenge et kresent publikum enda bedre.

Utvalgte funksjoner fram til nå er bl.a.:

 • Mer brukertilpasset innholdsmiks
 • Mest leste saker fra tidligere
 • Forenklet abonnement på spissede nyhetsvarsler
 • Sveiping mellom artikler
 • Brukeropplevelse som bedre henger sammen med NRK TV & NRK radio
 • Native artikkeluttegning så ofte som mulig, med nettversjon som fallback
Gammel nrk.no-app til venstre - ny NRK-app til høyre.
Gammel nrk.no-app til venstre – ny NRK-app til høyre.

Disclaimer

Det dere blir med på å teste nå er work in progress.

Det vil med andre ord komme endringer og ny funksjonalitet med ujevne mellomrom framover. Vi slipper ny funksjonalitet og forbedringer så fort de er klare, og har derfor satt et tak på 500 betabrukere pr. plattform i starten. Om vi går på trynet på uforutsette ting i et nytt produkt er det fint å ha kritisk masse, men samtidig greit å ikke utsette alle for feilingen.

Slik blir du betatester

Android

Last ned betaversjon

iOS

 • Fyll ut betasøknad (tar 13 sek)
 • Finn appen TestFlight i AppStore
 • Vent til NRK-appen er tilgjengelig i Testflight, last ned appen (du trenger ikke redeeme, vi behandler manuelt søknader asap)

Gi appen en prominent plass på mobilen eller nettbrettet, bruk den, og gi utviklingsteamet feedback ved å riste på telefonen eller del i kommentarfeltet her på NRKbeta.

Rist telefonen for å gi feedback! (Hold godt fast på iPad Pro'en.)
Rist telefonen for å gi feedback! (Hold godt fast på iPad Pro’en.)

Én ting til: vi setter stor pris på førsteinntrykk, men vi ønsker aller mest din tilbakemelding etter noen dagers bruk, når du kan fortelle oss hvorfor, hvordan og når du har brukt appen. Fortell også hva du liker, ikke liker, savner, og ting som virker ulogisk eller annet som gjør opplevelsen så friksjonsfri som mulig.

Lykke til – løp og test!

28 kommentarer

 1. Børge / forteller

  Jeg vil veldig gjerne bidra med testing, så lenge jeg kan laste den ned uten å knytte Google-kontoen min til den dingsen som vet absolutt mest om meg og alle kontaktene mine.

  Legger dere den ut i Aptoide eller rett her, f.eks.?

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Børge / forteller)

   Hei Børge,

   Skal se om vi finner en ok måte å tilby det på. Bare viktig at vi håndterer oppdateringer uten mye overhead.

 2. Nils Thomas Nøkleholm

  Håper dere etterhvert kommer med en app ala den Reuters tilbyr på AppleTV, hvor man får servert en nyhetssending (i en lengde som man selv bestemmer), hvor nyhetsinnslagene settes dynamisk sammen. Hadde vært fint for å kjapt skaffe seg oversikt.

  Svar på denne kommentaren

 3. Nordmann Ola Karison

  Prøv heller å lage en god nettside der du ikke trenger en egen app for å komme inn. At hvert sted har sitt eget program for å lese det , gjør at brukeren tvinges inn i et bestemt utseende og format. pluss at det blir lettere å kontrollere hvem som bruker sidene når og hvordan. Dette bør NRK holde seg for gode til.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Nordmann Ola Karison)

   Hei Nordmann!

   Vi går for pose og sekk her. Om du foretrekker våre gode nettsider, er vi sjeleglade åkke som.

   Men om du vil ha noen ekstra funksjoner og litt annen brukeropplevelse burde du ta en titt 🙂

 4. Vi kommer ikke til å bruke noen som helst nrk app. Vi er halve året underveis i utlandet, betaler lisensavgift for hele året, men får allikevel ikke se de fleste programmer fra nrk i utlandet. Vi forholder oss heller til utenlandske kanaler vi kan se på live, avgiftsfritt, både i utlandet og i Norge. Beklager NRK, men vi har ingen interesse i NRK programmer selv om vi betaler full avgift.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til S. Kühner)

   Hei S,

   Innhold hvor NRK kun har rettigheter for distribusjon i Norge vil heller ikke fungere i appen, der blir det samme resultat uansett plattform.

 5. Vegard Storstad (NRK)

  Tusen takk til alle dere som laster ned betaversjon av appen for både iOS & Android, som sender feilmeldinger / forbedringsforslag i appen og kommenterer her.

  Teamet gjennomgår hver eneste tilbakemelding og har alt fikset ting dere har meldt inn. Det kommer oppdatering om få dager, så keep em’ coming.

  Svar på denne kommentaren

 6. Stort sett veldig bra, liker spesielt måten dere har lagt opp forsiden, og at den kan tilpasses veldig enkelt. Et par ting som kan bli bedre:
  * Kutt rødfargen i varslene, nyheter er ikke *så* viktig. Reserver rødt til situasjoner som krever umiddelbar oppmerksomhet, type «Åkerneset raser ut og lager enorm flodbølge», terrorangrep, osv.
  * La meg blokkere varsler om saker jeg ikke bryr meg om.
  * Det funker ikke å merke tekst i artiklene. Har ikke behov for å merke hele artikler, men gjerne et ord, setning eller avsnitt.
  * Morgenoppsummeringen er veldig fin. Hadde kanskje sett bedre ut med en nyhetssak pr linje? (Notification.InboxStyle)
  * Hvis jeg har lest mange artikler ved å sveipe mellom dem, viser «karusellen» på forsiden fortsatt den første artikkelen jeg åpnet. Kanskje mer naturlig om den viste den siste artikkelen jeg åpnet?
  * Noen nyheter(/hendelser??) viser en sirkel og en linje nedover fra sirkelen i stedet for bildet. Hadde vært kult å kunne følge den linja på en eller annen måte for å se hendelsesforløpet i saken, som på nettsidene.

  Som sagt veldig bra så langt, mye av det i lista over er jo egentlig småpirk

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Simen)

   Takk for fyldig feedback, Simen!

   – rødfargen er ekstra lei å lese med skygge bak tekst, men vi ønsker fortsatt å vise at noen meldinger er viktigere enn andre
   – vi tilbyr allerede ganske spissede varsler pr. tema, og skal jobbe videre for å tilfredsstille ditt behov snarere enn hvordan vi selv er rigget
   – merking av tekst fikser vi
   – jepp, bedre linjebrekking ordner vi
   – fronten viser nå rekkefølgen fra redaksjonen som desker mengden, vi vurderer forslaget
   – vi har også lyst til å bygge ut hendelser bedre!

 7. Fortsatt er det en ting jeg savner: Hvis jeg vil gå inn og sjekke hvilken kamp som spilles i kveld i fotball-EM, må jeg inn på nettsidene.
  Jeg ser for meg at hvis hver kategori var klikkbar, sånn at jeg kunne klikke på overskrifta Sport og bli leda inn i sportsverdenen, ville det løse mye. Der kunne det vært en meny lik den som er på nettsida (Fotball-EM 2016, Resultater, Sendeplan etc.), i tillegg til «Siste nytt»; rett og slett det samme innholdet som fins på nettsidene.

  Appen fungerer ellers bra, jeg opplever ganske ofte at den krasjer når jeg åpner den; men det forventer jeg også når det er testversjon.

  Svar på denne kommentaren

  • Lars WH (svar til Lars WH)

   Om det er en oppdatering eller jeg ikke så det tidligere, vites ikke. Men mulighet til klipping/videresending av en artikkel ligger nederst på siden merket med en bøyd pil. En nyttig funksjon.

 8. Jeg har rapportert et tosifret antall bugs og improvements i appen siden den første betaen ble lansert, men ser ikke at det blir gjort noe med eller svart på.
  Er det sånn det skal være, er det på grunn av sommerferie, eller kommer de ikke frem til mottaker?
  Appen har jo blitt oppdatert noen ganger siden da, men de største problemene blir ikke gjort noe med (artikler som lastes i et nettvindu, en prosess som forøvrig er fryktelig treg [10-15 sekunder], kun fordi artikkelen inneholder en tabell, YouTube-video eller link til siden for nyhetsoppdateringer til nyhetstemaet).
  Har disse problemene eventuelt kun blitt fikset på iOS? Jeg bruker Android, så jeg vet ikke.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (svar til Asbjørn)

   Hei Asbjørn!

   Joda, de kommer fram og jeg og teamet leser og tar stilling til alle. Vi har imidlertid ikke kapasitet til å besvare alle som hjelper, men vit at vi absulutt bruker feedbacken til å gjøre justeringer framover.

   Nå er det ferie og lavere aktivitet i teamet, men vi kan oppdatere mer her i kommentarfeltet i starten av august.
   Og ja, slipptakten har vært høyere på iOS pga. fler tilgjengelige hender i en periode.

   Å redusere antall webviewartikler og deres lastetid skal vi forbedre videre, det er lignende ytelse på begge os-er.

   Fortsett å poste erfaringer! 🙂

 9. Slik jobber NRK for å gjøre norsk internett bedre. Vil du hjelpe til?

  […] nå ruller NRK.no-teamet ut en helt ny NRK-app for publikum. Denne erstatter den gamle appen som ble sluppet i 2012 og som ikke lenger leverer i […]

  Svar på denne kommentaren

 10. Jeg er ikke fan av apper, mer fan av at nettsider utvikles i html5, og at alt innhold vises viav dette. Både tekst og bilde nyheter og video som reportasjer og tv program. Da kan alle få vist alt innhold, uavhengig om de sitter på windows phone, android, iphone,mac, linux, windows pc. Da trenger ein berre å utvikle tenesten ein gang. Alt ein app kan gjøre, kan lages like godt i html5.

  Svar på denne kommentaren

  • Roger Haug (svar til Jon A)

   Kunne ikke vært mer enig. Bruker android nettbrett, og er møkk lei at den nrk-appen skal lastes bestandig. SVT har jo løst dette.

 11. Hei. Hvorfor er det slik at nrk-appen til android når den lastes via nettlesere ikke får samme funksjon som når en starter appen selv i nettbrettet? Når nettleser starter den har den bla ikke mulighet til teksting. Og hvis det er en direktesending så kan en heller ikke «spole» tilbake. Hvis en starter appen selv, utenom nettleseren, og går inn på direktsendingen der, så kan en det. Merkelig greier…

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.