nrk.no

Facebook tar opp filterkampen med Snapchat

Kategorier: Mobil,Moro & Nettkultur


Filterfunksjonaliteten til Snapchat, hvor du kan legge ulike filtre på ditt eget ansikt, er blitt svært populær blant ivrige Snapchat-brukere. Nå kommer svaret fra storebror Facebook, i form av oppkjøp av startupen Masquerade (MSQRD).

Snapchat kjøpte seg også til funksjonaliteten i september, da gjennom oppkjøpet av Looksery, som sørget for at de fikk enorm fart på filtrene sine.

Masquarade finnes allerede som en selvstendig applikasjon for både iOS og Android, noe den også skal fortsette å gjøre selv om selskapet er kjøpt av Facebook, som lar deg legge ulike filtre på ditt eget ansikt i realtid.

På lista over nåværende filtre finner vi blant annet President Obama, The Joker, Snoop Dog, Leonardo DaCaprio, Harry Potter og en gorilla.

Masquarade er noe av det bedre vi har sett når det kommer til denne typen teknologi. Det er imponerende å se både nøyaktigheten i grafikken/overlayet, og ikke minst at man endelig har fått til tracking av munnen skikkelig.

The Joker - MSQRD style. Foto: Marius Arnesen / NRKbeta.no
The Joker – MSQRD style. Foto: Marius Arnesen / NRKbeta.no

I en kommentar til nettstedet Techcrunch bekrefter Facebook oppkjøpet, uten å si så mye om hvordan de har tenkte å bruke teknologien, eller når vi kan forvente oss at den dukker opp:

Masquerade has built a fantastic app, MSQRD, with world-class imaging technology for video. We’re excited to welcome Masquerade to our team and continue enhancing the Facebook video experience.
Facebook talsperson til Techcrunch

Så gjenstår det å se når filtrene dukker opp i Facebook, og om de blir like populære her, som de er hos Snapchat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.