nrk.no

Podcast #12: WeChat, kinesisk sensur og Apple mot FBI

Kategorier: NRKbeta & Podcast

Episode nummer tolv. Foto av Lin Qiang

Vi snakker blant annet med NRKs Asia-korrespondent om det kinesiske internett.

RSS

iTunes

https://soundcloud.com/nrkbeta/12-wechat-kinesisk-sensur-og-fbi

Mobilbetaling

Vi skrev nylig om hvordan chat-appen WeChat hadde flere transaksjoner enn Paypal hadde i 2015, på én uke. Vi snakker litt mer om mobilbetaling, og hvordan situasjonen er i Norge og utlandet.

Kinas internett

Videre holder vi oss i Asia, når vi tar en prat med NRKs Asia-korrespondent Peter Svaar. Quartz-saken Beijing is banning all foreign media from publishing online in China fikk oss nemlig til å lure på hva som egentlig skjer i Kina. Du kan høre alt i episode tolv av vår podcast.

Nytt Snapchat-filter

Vi har tidligere skrevet om lokale Snapchat-filtere som brer om seg i Norge, og kommer innom dette i podcasten – ettersom vi har fått et eget på kontoret. Skriv gjerne inn en kommentar om det er du som har laget filteret 🙂

Snapchats geofilter for Marienlyst i Oslo
Snapchats geofilter for Marienlyst i Oslo

RSS

iTunes

1 kommentar

  1. Aleksander Nordgarden-Rødner

    Rettskjennelsen som beordrer Apple å hjelpe FBI med å låse opp iPhonen kommer ikke fra SCOTUS (Supreme Court Of The United States, tilsvarer høyesterett), men snarere fra United States District Court for the Central District of California. De er ikke siste ankeinstans (som er SCOTUS), ei heller nest siste (det er United States Court of Appeals for the Ninth Circuit).

    Dette er første instans i saksbehandlingen, og tilsvarer i Norske termer tingretten. Kjennelsen er ikke rettskraftig, da den er anket. Det kommer til å ta lang tid før den havner foran SCOTUS – om den noensinne gjør det.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.