nrk.no

Hvordan i huleste har de laget det der?

Kategori: Media

Bilde fra åpningssekvensen i Bedrag. Foto: dr.dk / Benny Box
Bilde fra åpningssekvensen i Bedrag. Foto: dr.dk / Benny Box

Store deler av NRKbeta-redaksjonen har de siste ukene blitt hektet på den danske TV-serien «Bedrag», og noe av det vi alle har hengt oss opp i er åpningssekvensen.

Åpningssekvensen, i starten av hver episode, viser flere av seriens karakterer, som i sine vante miljøer oversvømmes med vann og «druknes».

GIF fra åpningssekvensen i Bedrag. Foto: dr.dk / Benny Box
GIF fra åpningssekvensen i Bedrag. Foto: dr.dk / Benny Box

Sekvensen er laget av det danske design-studioet Benny Box, og kombinerer digitale spesialeffekter med tradisjonelt, fysisk effektmakeri.

The story digs into the human aspect of fraud, and shows how human beings are driven by poor decision making resulting from the desperate need for more. This destructive behaviour and our ability to ignore the mess we are in became the main inspiration for this title sequence, in which everything is flooded in water -drowning all the main characters.

Benny box om Bedrag på sine nettsider

Her er seriens åpningssekvens:

Behind the scenes

«Hvordan i huleste har de laget det der?» var vel spørsmålet vi alle stilte oss når vi så denne, og som vanlig fant vi svaret på Internettet.

Det viser seg nemlig at den danske avisen « Berlingske Tidene» har laget et fin fin bakom-video som viser hvordan sekvensen er laget, og i tillegg snakket med gutta bak Benny Box.

Skjermdump fra Berlingske Tidenes bakomfilm fra Bedrag.
Skjermdump fra Berlingske Tidenes bakomfilm fra Bedrag.

I tillegg kan du lese om hvordan mye av jobben er gjort på Benny Box sine sider om Bedrag.

Bedrag kan ses på DR TV fram til 6. mars 2016 og er tilgjengelig på alle plattformer. Serien kommer også på NRK.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.