nrk.no

NRKbeta får splitter nye nettsider

Kategorier: Design & NRKbeta

NRKbetas nye nettsider Fotomontasje: Ståle Grut / NRKbeta med bakgrunn i bildet fra Radek Grzybowski

En lett side som funker godt på mobil og lar deg scrolle i evigheter er nøkkelingrediensene i vårt nye design.

Vi har fått nye nettsider både en og to ganger. I 2016 skjer det igjen.

Historie

Ved første redesign rundt 2008 så nettsidene våre slik ut:

NRKbetas nettsider i 2008
NRKbetas nettsider i 2008

Runde to ble gjort i 2013, av Martin Berglund – som også har gjort designjobben denne gangen.

NRKbetas mobiltilpassede design i 2013
NRKbetas mobiltilpassede design i 2013

Lettere, raskere

I 2013 la vi opp til en opplevelse tilpasset mobilen. Mobil er i full fart til å bli nettets standard, og vi har jobbet med å optimalisere siden vår for det.

Den laster raskt, og har god lesbarhet. Designet baserer seg fortsatt på vår egen oransj-farge, og er luftigere – inspirert av feature-malen vi har brukt på enkelte av de store sakene.

Vi ønsker å kunne beholde mulighetene en blogg gir oss, samtidig som vi skriver en del (større) saker som skal passe inn i det øvrige NRK-universet. Derfor vil du merke at vi har inkorporet NRKs «globale» toppstripe, med menyer til de ulike tilbudene vi har.

Vi finsliper akkurat nå på funksjonen betalest, hvor vi samler de mest interessante sakene vi leser hos andre, så den er på plass snarlig.

Håper dere er like fornøyde med designet som vi er!

24 kommentarer

  • Det ser ut som NRK logo og NRK beta logo er like store, og føles litt konkurrerende. Jeg holdt nesten på å klikke på NRK vanlig logo for å gå tilbake til NRK betas forside. Jeg syns ikke de spiller så godt på lag rent ux/designmessig.

   Uansett, her er et forslag som bør være rimelig enkelt å gjennomføre. Hva med en toggle knapp på NRK topplinja hvor valget lagres i en cookie? Da kan de som liker den ha den fremme, og de som ikke gjør det toggle den vekk.

   Og en «scroll to top» kan være fin.

 1. Savnet en måte å gå på til NRK sin framside og nrkbeta sin framside når eg har scrollet litt langt ned.

  Kanskje ha en «gå til toppen» knapp eller lignende? eller at baren på toppen forsvinner når man scroller ned og dukker opp når man scroller opp igjen? Litt ligndnede det som iallefall blir gjort på android apper.

  Svar på denne kommentaren

 2. Når man leser en artikkel i kategoriene «Design» og «NRKbeta» som denne, så forventet jeg å få relaterte artikler nedenfor hvis jeg scrollet i evigheter(fra samme kategori hadde vært en start). Men den neste som dukket opp var en artikkel fra kategorien «Dev» tydeligvis kun fordi den ble skrevet rett før denne.

  Scrolling i evigheter basert på dato fungerer greit når man har en samlingsside med artikler, men når man går inn på én enkelt artikkel, så foretrekker jeg å helst ikke få opp flere artikler. ..men om jeg må det, så bør det iallefall være relatert til den artikkelen jeg fant interessant.

  Men sånn ellers liker jeg det, i den grad scrolling i evigheter er nytt og innovativt, og ikke i det hele tatt slik alle nettsider ser ut i dag.

  Svar på denne kommentaren

  • Ståle Grut (NRK) (svar til HP)

   Haha! Ser det nå, og at det er et noe utradisjonelt stockphoto. Får lete litt ekstra etter bilder med e-sigaretter neste gang 🙂

 3. Hans Kristian Tiller

  Flott, enkelt, brukervennlig og interessant! Er det helt slutt på å kreditere WordPress? WP er så bra og gjennomtenkt at de fortjener kred, syns jeg. Og siden de ikke driver med reklame, kan jo vi som bruker dem dele informasjonen med andre 🙂

  Svar på denne kommentaren

 4. Merket meg et par ting

  -Når jeg kom inn på Robotnyheten kom jeg ikke tilbake til hovedsiden (tilbakeknappen var avslått, selv om den ikke hadde åpnet ny fane)

  – Savner også som andre har nevnt én – til toppen knappen, så jeg slipper å scrolle helt til toppen igjen.

  -Dessuten bør det være mulig å lukke kommentarene når man har en lang tråd med kommentarer og vil lukke de igjen, siden det er mulig å se mer av kommentarene, så skulle jeg når det spretter opp 100 kommentarer gjerne trykket «se mindre av kommentarene».

  Svar på denne kommentaren

 5. Marius Eriksen

  Joda, fine sider. For all del. helt ok. men…

  Hva med de gangene vi bruker en vanlig pc-skjerm til å lese? Det blir utrolig lite informasjon og mye tomrom på skjermen når jeg scroller som en gal for å lese en vanlig artikkel.
  Ikke ta dette som personlig kritikk, dette er et samfunnsproblem. Fler og flere nettsider har denne tilnærmingen at kun mobil er interessant, «store skjermer er det bare nærsynte gamlinger som bruker».
  Hva skjedde med responsivt design? Skulle ikke nettsiden tilpasse seg automatisk slik at også på store skjermer skulle det vært mulig med en informasjonsrik og lettvint opplevelse?

  Puh, godt å få det ut 🙂

  Men seriøst, hvorfor tas ikke store skjermer seriøst?

  Svar på denne kommentaren

  • Martin Berglund (svar til Marius Eriksen)

   Jeg skjønner godt at du lurer på akkurat dette, og det er en problemstilling jeg har grublet på selv.

   Frem til nå har jeg ikke kommet opp med gode løsninger som endrer seg nevneverdig fra denne løsningen.

   Hvilken informasjon, annet enn saken du leser, er det du ønsker å se? Balansen mellom fokus og mangfold/distraksjoner, er ikke lett å finne. På en oversiktsside gir det absolutt mer mening.

   For noen er det helt sikkert naturlig å utnytte muligheten til å la nettleseren dekke hele skjermen. For andre gir den store skjermen en mulighet til for å ha flere vinduer/programmer synlig samtidig.

   Har du noen gode eksempler på nettsider som du synes fungerer bra for store skjermer?

 6. Liker det nye designet deres godt!

  Men hvor er det blir av «Hvor langt er det igjen»-linjen fra det gamle designet? Ble den ikke brukt, eller er det en annen grunn til at den ikke er kommet med i den nye versjonen?

  Svar på denne kommentaren

  • Ståle Grut (NRK) (svar til Øystein)

   Hei Øystein, det var godt å høre. Linja er på vei tilbake, men ikke helt klar ennå 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.