nrk.no

Ny app gir tilgang til hele Netflix-katalogen i Norge

Kategorier: Film & Forbruker

Slik ser appen Smartflix ut

Appen Smartflix samler alt innhold fra Netflix, og gjør det tilgjengelig uansett hvor du måtte befinne deg.

Netflix rullet torsdag ut tjenesten sin til over 130 land, og tar med det sikte på å bli den første globale TV-tjenesten verden har sett.

Likevel tilbyr de ikke alt til alle.

Går du inn på nettsiden «unofficial Netflix online Global Search» blir det fort klart at Netflix har mye mer innhold tilgjengelig enn det de forteller deg. En film kan være tilgjengelig hos Netflix i Canada, men ikke i Norge. En annen i Storbritannia, men ikke i Sverige. Listen er lang.

Dette tar appen Smartflix mål av seg til å endre på.

Når du laster den ned får du nemlig tilgang til å strømme hele Netflix sin katalog, uansett hvor i verden du befinner deg.

Følelsen av overflod – som hos Popcorn Time

Katalogen minner nærmest om Popcorn Time – strømmetjenesten som hadde nærmest alle nye filmer tilgjengelig, dog uten klarering fra rettighetshaverne.
Skjermbilde 2016-01-08 kl. 16.00.50

Proxyer

NRKbeta har snakket med grunnleggeren av appen, som ønsker å forbli anonym. Vedkommende forklarer funksjonaliteten slik:

Appen ruter noen få forespørsler fra Netflix.com gjennom proxyer for å omgå restriksjonene ved geoblokkering, men den blokkerer ikke selve videostrømmen. Den får du direkte fra Netflix.
Grunnleggeren av Smartflix

Dette er en kreativ omgåelse av blokkeringen som baserer seg på IP-adressen din. På spørsmål om Smartflix er klare over juridiske utfordringer sier grunnleggeren at hundretusenvis av brukere allerede har omgått Netflix sine region-sperrer i flere år uten å komme i trøbbel. Han fortsetter:

Det er mange tjenester som tilbyr dette. Smartflix er bare en god «alt-i-ett»-app
Grunnleggeren av Smartflix

Gratis – enn så lenge

Smartflix sier på sine nettsider at de vil være gratis så lenge tjenesten fortsatt er i beta-fasen. Når den kommer i en ferdig utgave er det grunn til å tro at det vil koste penger, men om den kommer så langt gjenstår å se.

Tror du tjenesten er levedyktig?

55 kommentarer

 1. Vidar Daatland

  Obs! Fargo er ikke laget av HBO, den er laget av FX. Men det er HBO Nordic og TV2 Sumo som har sikret seg rettighetene her hjemme (HBO sender den når den er fersk, noen måneder senere har Sumo den en periode)

  Mvh,
  Vidar Daatland
  Serienytt.no

  Svar på denne kommentaren

  • Ståle Grut (NRK) (svar til Vidar Daatland)

   Takk for oppklaringen, Vidar! Avsnittet om Fargo er fjernet.

   For ordens skyld stod det opprinnelig dette i saken:

   Blar du i katalogen finner du serien Fargo, noe som er ganske oppsiktsvekkende. Fargo ble nemlig laget av HBO, en av Netflix hovedkonkurrenter, som også ønsker å kapre flest mulig brukere av internett-TV. Grunnen er en spesialavtale Netflix har inngått med HBO om å sende serien i Nederland. Gjennom Smartflix blir altså serien tilgjengelig fra Netflix over hele verden.
   Slettet avsnitt fra første versjon av denne saken

  • Vidar Daatland (svar til Ståle Grut)

   Er fort gjort, The Fargo har jo kvalitetsinntrykket til HBO og sendes på HBO Nordic.

   Kan tenke meg Sumo og HBO Nordic ikke er så glad i denne appen.

  • joachim storm (svar til Ståle Grut)

   man kan bare bruke hola som er en vpn som du kan bruke i chrome som gir deg muligheten til å se på netflix i hvilket som helst land uansett hvor du er

 2. Tilgang til mer er alltid bra, det jeg ønsker er tilgang til alt når det gjelder film, tv, musikk for en fast sum i måneden. Sikkert kun en ønskedrøm, men går vel an å håpe, har jo nesten klart det med Spotify. Der har jeg jo 95% av alt jeg hører på av musikk, Netflix derimot har knapt 5% av alt jeg vil se av film og serier.

  Svar på denne kommentaren

  • Enig med deg. Har heller ikke noen problemer med å betale. Netflix leverer for sent og med for dårlig utvalg desverre.

 3. Selv Smartflix og Popcorntime har/hadde lite dokumentarer og mellomgamle ting fra NRK, BBC m.fl … Det finnes på nett (ulovlig), men hvorfor er så sære ting (som heller ikke finnes på BBCs nettsider, NRKs nettider eller plastskiver) utilgjengelig ?..

  Svar på denne kommentaren

  • Stig (svar til Randi)

   Prøvde med min ipad, men fikk beskjed om at den kun er tilgjengelg for Mac og Windows, så langt

 4. Man bryter jo kontrakten med Netflix ved å benytte slike tjenester, og konsekvensen skal være å få brukeren blokkert. Her kan man jo koble seg til nederlandsk innhold og et par minutter senere til amerikansk, uten at man har noe styring på det. Hvis denne tjenesten ikke fører til at flere blir kastet ut (noe jeg ennå ikke har hørt om noen som har?) så er Netflix rett og slett ikke interessert i å håndheve rettighetsgrensene.

  Svar på denne kommentaren

  • Daniel (svar til Kevin)

   Netflix har ingen interesse av å gjøre det vanskeligere enn absolutt nødvendig i forhold til kontraktene sine. De vet de vil tape mange kunder dersom de må gå hard tilverks mot «vpn-pirater».

 5. Roald Ivar Thunberg

  Hva om man bruker appen freedom – hvor man kan få iP-adresser fra forskjellige land. Da kan man få tilgang til Netflix i mange land. Selv er jeg i Canada nå og bruker tjenesten på min mini iPad – ser både Norsk Netflix og NRK herfra. Det koster kroner 29 pr måned for denne tjenesten.

  Svar på denne kommentaren

 6. elultimovikingo

  Selv bruker jeg denne betalings VPN løsningen til som koster $4.95 – $9.95 pr mnd

  overplay.net/?a_aid=vpn-enkelt-og-greit&a_bid=3ea62643

  Da funker NRK i alle land 🙂
  BBC i alle land
  Netflix med katalogen til det landet du ønsker.
  C-More – SvT -TV2
  Og alt annet som Geo-Blokkes

  Har brukt denne i mange år uten problemer på Windows, Osx , iOS & Android
  Også genial på Apple Tv da en bare legger inn DNS på apple TV , deretter settes de forskjellige tjenestene opp med det landet du ønsker på hjemmesiden.

  Svar på denne kommentaren

  • Det er da ingen som tvinger deg til noe som helst. Og Netflix er da tilgjengelig uten noen fancy app. Apper er vel ment for rosabloggere og annet rask.

  • Det er fremdeles helt frivillig å betale kringkastingslisens. Den skal kun betales av de som velger å kjøpe inn lisensbelagte produkter. Har klart meg helt fint uten i alle år.

  • Gunnar Lilleaasen (svar til Kjetil Larsen)

   Så vidt jeg vet, så bryter dette kanskje med Netflix sin EULA, men ikke med noen lover. Så det blir ikke riktig å kalle det ulovlig i så fall.

   Og informasjon != reklame. Hva er det som gjør dette til reklame og ikke en informativ artikkel?

 7. Det jeg lurer på er om NRK tar ansvar når folk oppgir sitt passord på denne tjenesten, det er ikke åpen kildekode og man vet ikke hvem som står bak denne applikasjonen. Selskapet er registrert i Hong Kong.

  Svar på denne kommentaren

 8. Når kommer artikkelen om hvordan vi kan se NRKs nett-tv når vi er i utlandet? At NRKbeta skriver om denne men ikke nevner hvordan vi kan omgå NRKs restriksjoner er ekstremt dobbeltmoralsk. Frem til nå har jeg hatt stor respekt for NRKbeta, men dere tapte en del på dette. Synd for jeg har virkelig likt å lese denne siden.

  Svar på denne kommentaren

 9. Dette blir nok slått ned på, som alt annet av gode løsninger som tilbys forbrukeren i denne bransjen. Filmbransjen har vist gang på gang at de ikke liker endring, og om noe skal endres så er det på bransjens premisser. Forbrukere som kommer med og bruker gode løsninger blir gjort til kriminelle. De fleste ville ikke hatt noe problem med å bruke 499,- i måneden på en god komplett tjeneste som for eksempel popcorn time, men dette er ikke nok for en bransje som er vant til å kunne ta 150,- for kinobilletter og 299,- for blu-ray. En så lite endringsvillig bransje er dømt til å bli forbigått i morgendagens konkurransesituasjon, når det skjer så kan jeg se tilbake på denne kommentaren og humre.

  Svar på denne kommentaren

 10. Sweet! Nå kan jeg få sett Undercover Boss igjen!
  Tusen takk skal denne fyren ha. Etter at Mozilla har fikset det slik at den gamle versjonen av Mediahint ikke virker lenger, kjente jeg at jeg savnet det store utvalget som Netflix USA har. Dette er rett og slett en av grunnene jeg hater region låser…

  Svar på denne kommentaren

  • Håkon (svar til Andreas)

   Det er ikke vanskelig å reaktivere dine gamle plugins i Mozilla Firefox etter oppdateringer ikke vil godkjenne «utdaterte» eller usignerte plugins og add-ons.

   Det man må gjøre etter å ha åpnet et Firefoxvindu, er at man må inn i programoppsett ved å skrive «about:config» inn i addressefeltet, og bekrefte meldingen som vises at du forstår at om du ikke følger instruksen nøyaktig, så det selvsagt få uheldige konsekvenser for programmet.

   Når du så er inne i en lang liste med mystiske funksjoner og valgmuligheter, så skriver du inn «xpinstall» i søkefeltet øverst, da listes en del funksjoner som har med plugins og add-ons å gjøre dukker opp, og to av disse styrer hvilke som tillates, nemlig… :
   xpinstall.signatures.required – true
   xpinstall.whitelist.required – true

   … høyreklikk på hver av disse linjene og bytt (toggle) «true» til «false»

   Dine gamle og støvete plugins vil da komme inn i varmen igjen etter en liten omstart…

   Nå har jo MediaHint blitt betal-app, men om man googler litt på «media hint 0.1.13 free download», så er det altså mulig å laste ned og bruke versjonen før betaling ble innført.

   (Det er som vanlig viktig å bruke sunt nettvett når du velger hvem du laster ned fra…)

 11. Lene Nervik | Digitips: Smartflix – hele Netflix-utvalget, kun et tastetrykk unna

  […] en gruppe brukere». Og det er nettopp denne sperringen Smartflix fjerner. I et intervju med NRK beta sier den anonyme grunnleggeren […]

  Svar på denne kommentaren

 12. Du ser ikke kopisperren lenger – den er blitt en del av nettleseren din

  […] så vi blant annet med Smartflix, et program som fjernet alle geografiske restriksjoner på Netflix ved bruk av VPN. Programmet […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.