nrk.no

Arkiv for Måned: august 2015

Slik ble Diktaturet til

TV-serien Diktaturet går i disse dager på NRK1 og NRK Nett-TV, og er en realityserie hvor åtte unge mennesker får føle på kroppen hvordan det er å leve i et diktatur. – Diktaturet er et sosialt eksperiment hvor formålet er å få norsk ungdom til å sette pris på stemmeretten sin og bruke den, sier […]

Hva er gode mobil-manerer i 2015?

Kan ikke dere hjelpe oss å sette sammen en gullstandard for hva som er bredt akseptert (og uakseptert) bruk av mobil i ulike sosiale situasjoner?

Slik (og derfor) laget vi NRKs valgomat

En valgomat er en tjeneste i skjæringspunktet mellom bevisstgjøring og underholdning. Vi mener dette er en god og interaktiv måte å orientere seg i det nasjonale landskapet.

Det nettet vi må redde

Det rike og mangfoldige frie internettet jeg elsket – og satt flere år i iransk fengsel for – er døende. Hvorfor gjør ingen noe for å redde det?

Apple Watch: Nice To Have (og knapt nok det)

Dette er ingen fullstendig test av Apple Watch. Det finner du bedre andre steder. Det er noen refleksjoner rundt Apple Watch, dens brukbarhet, og hva den kanskje kan bli. For – for å være ærlig – den er ikke rare greiene foreløpig.

Denne lille dingsen kan låse opp bilen din

Samy Kamkar har utviklet en liten maskin som kan låse opp de fleste moderne biler med et enkelt tastetrykk. Vi er på DEFCON, verdens største hackerkonferanse, og et av de store temaene i år er bilsikkerhet. Etter at det for noen uker siden ble avslørt at nyere biler fra Fiat Chrysler-konsernet kan hackes over nettet, […]

Hackernes mekka

Hver sommer migrerer tusenvis av hackere til ørkenbyen Las Vegas for en uke med endeløse datainnbrudd og konkurranser.

Diagram over dødsårsaker på bord

Når dør du – og av hva?

Hvordan visualiserer man best sannsynlige dødsårsaker for ulike aldersgrupper? Og hvor galt kan det gå når journalister er dårlige i prosentregning?