nrk.no

Arkiv for Måned: mai 2015

Charlie Charlie er du der?

Spør Demonen Charlie om Hva Som Helst! Alt du trenger er to blyanter og et Ja/Nei-skjema. Og kanskje litt fantasi.

Slik lager du 3D-modeller med en drone

Bruken av droner, både profesjonelt og for hobbybruk, har eksplodert de siste årene. Det mange drone-eiere rundt omkring i det ganske land ikke er klar over, er at de i praksis sitter på et svært kraftig verktøy for å lage 3D-modeller av omgivelsene rundt seg.

Ta med deg spillelistene dine

Markedet for musikkstreaming begynner å bli relativt fullt av ulike aktører. En av de største utfordringene med å bytte fra en tjeneste til en annen, er at det er fryktelig vanskelig å få med seg musikken videre. Det prøver tjenesten Soundiiz å gjøre noe med.

Alt du vil vite om filbasert produksjon i radio og TV (men ikke våger å spørre om)

De siste 10-20 årene har fysiske lagringsformater gradvis blitt erstattet av filer i radio- og TV-produksjon. Dette gjør at noe har blitt enklere – men noe annet – la oss kalle det «logistikken» – har blitt vesentlig vanskeligere. Innholdet vårt er ikke lenger på et bånd som ligger pent på pulten til den som jobber med det – eller står i hyllene i et arkiv. Det er i en hurtig voksende mengde filer som helst bør finnes igjen tre måneder senere – og tre år senere.

Strava Local finnes foreløpig i 12 byer, men flere er på trappene

Strava Local – En reisehåndbok laget av dine big data

«Big data» har vært et av de siste årenes største buzz-ord når det kommer til alt fra markedsføring, media og ikke minst wearables. Trenings-appen Strava går nå nye veier og tilby «city guides» basert på brukernes sykkel- og løpedata.

Pedofil til NRK: – Foretrekker å snakke med nordmenn

– Pedofili er mer normalt enn samfunnet ønsker at det skal være. At vi pedofile «gjemmer» oss vekk i anonyme nett-forum er et resultat av det, på godt og vondt, sier en av de norske brukerne på Scandiland til NRK.

Dette er overgrepsforumene

Selv om det mørke nettet florerer av overgrepsmateriale, foregår den åpne kommunikasjonen i all hovedsak på en håndfull debattforum.