nrk.no

Arkiv for Måned: mars 2015

GitHub utsatt for massivt nettangrep

Nettjenesten GitHub har gjennom helgen blitt utsatt for et massivt nettangrep. Angrepet ser ut til å rette seg mot to prosjekter som gjør det mulig å omgå kinesisk nettsensur.

Påskeegg

Finn påskeegga i NRK TV

Vi har gøymd tre Easter eggs (ikkje vanlege påskeegg, altså) i NRK TV. Den fyrste som finn alle egga vinn eit jobbintervju!

Facebook vil bruke droner for å øke internett-tilgangen

En drone som skal gi internett til den tredje verden, kommunikasjon med flyselskapet ditt på Messenger, og statusoppdateringer med 360-graders videoklipp: Om alt går etter Facebooks plan, kan dette bli realiteten i løpet av 2015.

Augmented Reality-grafikk i VM-studio

Under VM på ski i Falun brukte NRK Augmented Reality(AR)-grafikk i studio fra kveldssendingene med Anne Rimmen og Thomas Alsgaard. Dette var første forsøk med nytt trackingsystem.

Her er den nye NRK Super-appen

I løpet av det siste året har vi oppgradert TV-appen for iOS og Android. Nå har turen kommet til NRK Super. Vi har klar en ny brukeropplevelse skreddersydd for utålmodige barnefingre.

Welcome to SXSW

South-by-XXXL – Et slags speilbilde av Internett IRL

Bæng. Så var det over for i år også. Eller over og over. Interaktiv-delen er over. Den delen av South-By-Southwest (SXSW) som er viet teknologi, media, journalistikk og digital popkultur. Musikkdelen er også godt i gang, og filmvisningene surrer og går som de alltid gjør gjennom hele festivalen. Men interaktiv-delen er altså ferdig. Tech-journalistene, mediafolkene, […]