nrk.no

Nyhetsbrev: JA? NEI? KANSKJE?

Kategori: NRKbeta

Day #90 av Lisa Risager på Flickr CC BY-SA

NRKbeta har etslags nyhetsbrev. Men det har samlet støv de siste 8 årene, så nå vil vi gjerne vite litt mer om deres behov, ønsker & drømmer:

Hva er et nyhetsbrev?

Et nyhetsbrev kan – i sin enkleste form – være et system som gjør at når det kommer en ny sak på et nettsted, fyres det av en epost til abonnentene som sier «hei, ny sak» og byr på en smakebit i nyhetsbrevet, slik at abonnenten kan se om dette er noe som kan interessere.

NRKbeta satte langt tilbake i glansdagene opp et nyhetsbrev, nevnte det i en sak i 2007 … og siden da har vi ikke gjort så mye mer med den saken.

iTunes skriver brev av John Ankarström på Flickr CC BY
iTunes skriver brev av John Ankarström på Flickr CC BY

Det er en stund siden starten av sommerferien 2007, så nå lurer vi på om vi skal bruke litt krefter på disse nyhetsbrevgreiene. Og så håper vi at vi kan bruke det vi lærer av dere til å finne ut om vi skal bruke energi på å fikse opp det gamle vi har, gjøre noe nytt og annerledes eller spare kreftene…

Hvor stort er behovet?
Hva er behovet?
Hva er forventningene?

Dermed spør vi:
Bruker du nyhetsbrev?
Hvordan ser nyhetsbrev du liker ut?
Hvordan bruker du nyhetsbrev?
Hvilke nyhetsbrev er inspirerende å se på?

Sikkert flere spørsmål. Men si litt om hva du bruker av nyhetsbrev, hva som funker og hva som ikke funker – og gjerne hvor viktig det er for deg på en skala fra 1-10 med nyhetsbrev.

13 kommentarer

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Atle Frenvik Sveen)

   RSS dødt: si det…

   Merker for egen del at Twitter og Facebook (og en god liste folk man følger/er venner med) gir rikelig tilsig av lesbart innhold. RSS er en enkel og storartet ting, men må innrømme jeg ikke har rukket å savne det ennå, selv om det er flere år siden det fadet ut av livet mitt.

  • Thomas Lien (svar til Anders Hofseth)

   Vox oppsummerer nyhetsdøgnet i tre utvalgte hovedsaker. Hver hovedsak er skrevet som en artikkel, men delt inn i punktvise avsnitt, som hver lenker videre til andre eller egne kilder. Nederst i mailen oppsummeres resten av nyhetsdøgnet.

   Kuratert innhold på sitt beste, si!

   + Oversiktlig. Får faktisk nytteverdi og føler jeg har fått med meg det viktigste som har skjedd
   + Som regel høy troverdighet på sakene det lenkes til.
   + Morsomt og velskrevet.

 1. Jeg bruker RSS, Twitter og Facebook for å følge med på løpende saker av alskens nyheter. Av dem foretrekker jeg RSS fordi det er en pålitelig, ikkekommersiell og oversiktlig kanal.

  Jeg bruker også nyhetsbrev i forskjellige sammenhenger, bl.a. for å få oversikt over kulturting som konserter osv. Jeg hadde vært interessert i å abonnere på et NRKbeta-nyhetsbrev.

  Svar på denne kommentaren

 2. Har egentlig likt NRKbetas nyhetsbrev fordi de ikke kommer i tide og utide. Men har ikke noe i mot nyhetsbrev fra en så god kilde! Bare det ikke blir for ofte. Og siden jeg synes betagjengen er så flinke så kan dere kanskje tilpasse det til hver enkelt sine interesser?

  Svar på denne kommentaren

 3. RSS-feeden dukkar opp i e-postlesaren så for min del må nyheitsbrev ha noko ekstra (uten å bli uoversiktlig) for å unngå å berre bli dobbelt opp.
  På ein skala frå 1-10 får nyheitsbrev 3 og RSS 7 frå meg.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.