nrk.no

NRKbeta starter ny podkast

Kategorier: Lyd & NRKbeta


Nå kan du også lytte til NRKbeta.

Det har vært snakket mye om at NRKbeta burde ha en egen podkast, og endelig er dagen her. Vi har montert mikrofoner på pultene, og begynner herved sendinger fra våre redaksjonslokaler.

Dette er en plass hvor vi litt friere enn i skrevet form kan snakke om det vi jobber med og tenker på. Podkasten vil bli minst like eksperimentell som nettsiden vår, og vi starter denne gangen med en oppsummering av uka som gikk.

Første episode

Tidligere NRKbeta-redaktør Eirik Solheim og redaktør Marius Arnesen har sendt DNAet sitt til det amerikanske selskapet 23andme, som analyserer det for en billig penge. Etter å ha mistet driftstillatelsen for noen år siden, er de nå i gang igjen. Men vil vi egentlig vite så mye om oss selv?

NRKs Nett-TV har åpnet for at du kan logge inn. Vi snakker med Trond Johansen i NRK om hva dette betyr for deg.

Anders Hofseth i NRKbeta har skrevet saken Når er NÅ for deg?, og vi graver dypere i samtidsbegrepet.

Her finner du RSS-lenken.

Abonner gjerne i iTunes.

Du kan også lytte her:

Hva synes du om første episode?

17 kommentarer

  • Anonym (svar til Aksel)

   Er du sikker på at man er «teknologisk frempå» når man er opptatt av apps, internett, dingser, gadgets og sci-fi fra 1980-tallet?

 1. For de som vil fordype seg i hovedtema for podcastepisoden, personlig gentesting, så ble det utgitt en ypperlig bok av en av nordens beste forskningsjournalister, Lone Frank for noen år siden om dette:

  Lone Frank Mine vidunderlige gener: bli med meg inn i den personlige genetikkens tidsalder (dansk origianaltittel: Mit smukke genom. Historier fra genetikkens overdrev) 2010 ISBN 978-82-91117-76-8

  Svar på denne kommentaren

 2. Hei og tusen takk for podcast. Veldig bra! Interessante tema og fin form.

  Det er imidlertid en utfordring å høre hva som sies når man lytter til podcasten i miljøer med en del bakgrunnsstøy, f.eks. i bil og på sykkel. Kanskje det er mulig å redusere variasjonen i lydnivå, slik at ikke stemmene drukner i bakgrunnstøyen? Antar det finnes kompetente personer hos NRK som kan forelese lenge og vel om kompresjon og normalisering for å redusere variasjonen i lydnivå.

  Svar på denne kommentaren

 3. DNA-analyse er spennede. Hvorfor tror dere at aspekter man ikke trenger spesialkunnskap for er interessante? Det slår meg at den som eier DNA eier retten til informasjon. Betraktninger som at dette påvirker ukjente eller kjente familiemedlemmer er søkt. Selvsagt bør alle ta menneskelige hensyn før man sprer informasjon om sykdom og nye familiemedlemmer, men i grunnen er hemmelighold kritikkverdig. Det ser ofte ut som helsevesen ikke ønsker å spre informasjon om fremtidig sykdom på denne svært billige måten. Det er ikke mulig å forsvare og motiveres nok av sektorinteresse. Det finnes så få gode medisinske intervensjoner at helsevesen vil at folk blir såpass syke først at de tar til takke med det lille de får finansiert. Man må selv ta roret og finne løsninger som er bedre.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.